Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-10-11 13:12
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Figyelj csak.. ha az általad javasolt oly frappáns & hasznos licitkorlátozás funkciót beállítom... mondjuk 96%-ra , akkor az az újonnan regisztrált felhasználókat hogy érinti?...nem tudod?... csak mert nekik csak % jel van a felhasználói nevük mellé rendelve... akkor ők fognak tudni licitálni vagy nem? Igen, fognak tudni licitálni, mert a szöveg úgy szól, hogy nem kevesebb, mint 96%. Tehát még a 96%-os is tud. De a nullás is. Járványos méreteket ölt a 96%. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2009-10-11 13:12 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-11 12:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2007-08-26 14:05 Azonosító: 21 968 |
Kösz, ment mindkettő a gödörbe. Az egyiket kivédhetted volna ha a licitkorlátozás funkciód be lenne állítva! Nekem 96%-on van így az ettől rosszabb mérleggel rendelkező ellenőrzött felhasználók licitálni sem tudnak ergo nem lehet velük probléma. Figyelj csak.. ha az általad javasolt oly frappáns & hasznos licitkorlátozás funkciót beállítom... mondjuk 96%-ra , akkor az az újonnan regisztrált felhasználókat hogy érinti?...nem tudod?... csak mert nekik csak % jel van a felhasználói nevük mellé rendelve... akkor ők fognak tudni licitálni vagy nem? |
|
|
|
2009-10-11 12:45
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
......... de erről az eladóról lenne szó: http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=nagyarpad75 Megnéztem az értékeléseit, nem éppen simulékony az illető úr (??) modora. Úgy látszik, kényes erre a témára. Nem mindenki így rendezi az eladásait......szerencsére. Vevőként csupa nagyon kellemes partnerrel volt dolgom, az is igaz ugyan, hogy nagyon megnéztem, kitől vásárolok. Eladóként viszont mindenféle élmények értek már. Az ember a vevőit nem tudja megválogatni, de az eladókat, akiktől vásárol, azt igen. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-11 11:28
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 26 Regisztrált: 2009-08-29 18:08 Azonosító: 722 248 |
Természetesen mindig végig szoktam olvasni, értelmezni, de figyelembe véve, hogy feltöltésnél az eladó is hibázhat, kihagyhatja a személyes átvétel lehetőségét vagy esetleg mégis hajlik rá, így rá szoktam kérdezni. A kérdéseim mindig normális, emberhez méltó hangneműek szoktak lenni.
A termék már nincs fent ha jól láttam, tegnap járt le, lehet még nem rakta fel újra, de erről az eladóról lenne szó: http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=nagyarpad75 Mondjuk nem sértődök meg a tiltástól, csak nem tudom felfogni ilyenkor mi játszódhat le a fejében. Végülis nem mondanám, hogy az eladó gorombán felelt, flegmának mondanám inkább, ami persze a lényegen nem változtat jelen esetben. Mintha nem érdeke lenne, hogy a feltöltött portékái új gazdára találjanak. Mint írtam is, a banki átutalást is választottam volna, csak ha ténylegesen van lehetőség, akkor egy: a postaköltséget is megspórolja az ember, kettő: az eddigi személyes átvételek alkalmával mindig tudtam váltani pár mondatot, tudtam beszélgetni a vevővel, eladóval ami nagyszerű alkalom az üzleti vagy sima, hétköznapi emberi kapcsolatok kiépítéséhez. Persze ez az én saját véleményem, ettől lehetnek eltérőek is. |
|
|
|
2009-10-11 10:03
Létrehozva:
|
|
Most az egyik jelentkezett: ezt írta: elnézést kérek nagyon elfoglalt vagyok nem akartam semmi rosszat utalom a pénzt. -Most ilyenkor??... Bezzeg az enyém nem válaszolt, pedig arra általában szoktak, amit a Vaterának is elküldök. De most van megint egy szótlan. Minek vásárol, ha nem akarja lerendezni? Nem értem....... A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2009-10-11 10:03 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-11 09:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2007-08-26 14:05 Azonosító: 21 968 |
|
|
|
|
2009-10-11 08:40
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vaterázók! Gondolom nem egyszer fordult elő Önökkel is olyan, hogy a kiírtakkal ellentétben az érdeklődő vagy leendő vevő rákérdez arra, hogy a banki átutalás helyett lehetne-e személyes átvétel, mivel egy megyében lakunk (kiírás szerint) és az esetek nagy többségében egy városban is, ezért meg lehetne spórolni a postaköltséget. Egy levelet megér, senki nem veszt semmit. Eddig mindig normális hangnemű válaszokat kaptam, egész a mai napig. Az eladó kétségbe vonta az értőolvasási képességem és mire megírtam a választ és elküldtem volna már tiltott is. Én csak egy kifejezést tudok erre mondani: szánalmas. Mivel a termékei közül több is érdekelt volna, de egy érdeklődő levél miatt így reagált, csakis az előbb használt kifejezéssel tudom illetni. Egy egyszerű nem is elég lett volna és választom a banki átutalásos módszert, de nem is ragozom tovább, az eladó csakis magát minősítette. Kérem, egy linket tegyen be az aukcióról. Előre is köszönöm. A terméklap végigolvasása, és értelmezése általában elvárás. Úgy érzem mégis, hogy ebben az esetben nem volt az eladó reakciója reális. Én mindig örülök, ha személyes átvétel van, bár ez porcelánnál érthető. Ráadásul mindig gyanús egy kicsit, ha egy eladó elzárkózik a személyes átvételtől. Persze erre lehetnek érthető okok is. De mindenképpen megjár a tisztességes hangnem. Még a tisztességtelen vevővel sem vagyok tiszteletlen, vagy durva. Főleg nem a terméklapon. Egy udvarias kérdés pedig végképp nem válthat ki gorombáskodást. Szóval ne sajnálja a dolgot, lehet, hogy jobban járt a letiltással. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-10 23:29
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 26 Regisztrált: 2009-08-29 18:08 Azonosító: 722 248 |
Tisztelt Vaterázók!
Gondolom nem egyszer fordult elő Önökkel is olyan, hogy a kiírtakkal ellentétben az érdeklődő vagy leendő vevő rákérdez arra, hogy a banki átutalás helyett lehetne-e személyes átvétel, mivel egy megyében lakunk (kiírás szerint) és az esetek nagy többségében egy városban is, ezért meg lehetne spórolni a postaköltséget. Egy levelet megér, senki nem veszt semmit. Eddig mindig normális hangnemű válaszokat kaptam, egész a mai napig. Az eladó kétségbe vonta az értőolvasási képességem és mire megírtam a választ és elküldtem volna már tiltott is. Én csak egy kifejezést tudok erre mondani: szánalmas. Mivel a termékei közül több is érdekelt volna, de egy érdeklődő levél miatt így reagált, csakis az előbb használt kifejezéssel tudom illetni. Egy egyszerű nem is elég lett volna és választom a banki átutalásos módszert, de nem is ragozom tovább, az eladó csakis magát minősítette. |
|
|
|
2009-10-10 20:53
Létrehozva:
|
|
|
jahh..ha gondolod tedd ezt is a kukába... http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=154219014 Én már betettem... A hozzászólást -vproland- szerkesztette a következő időpontban: 2009-10-10 20:54 |
|
|
|
2009-10-10 20:42
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2009-10-10 20:38
Létrehozva:
|
|
Ez igaz...de láttam én már olyat, hogy ha tiltóra teszed bármilyen okból, akkor jön egy másik névvel ganékodni... tehát ez ilyenkor mindig egy nagy veszély... jönnek belicitálnak mindenféle árúra...köztük a sor elejére 300Ft-al kiemelt árukra... Minden ellen nem védheted magad. Sok dologgal tudnak kárt okozni, de az ember nem félhet mindentől. Majd ha megtörténik a pocsékság, akkor kell megoldani. Sajnos nem lehet mindent megelőzni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-10 20:36
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-10-10 19:48 Azonosító: 787 325 |
Szerintem ne aggódj... 2 nap az semmi... pláne, hogy tele van pozitívval... Szerintem semmi ok az aggodalomra.. valamikor a posta is késik 5 napot... Igazad volt...és a rendszerben volt a hiba, szó szerint! Amúgy én nem vagyok a licitálós, lelépős fajta...bár még csak most kezdtem itt vásárolgatni! Pozitívat fogok adni! Nekem is jólesne, ha nem engem negatívolnának a netes hibákért...minden jót mindenkinek! Üdv! |
|
|
|
2009-10-10 20:33
Létrehozva:
|
|
|
Kösz, ment mindkettő a gödörbe. Az egyiket kivédhetted volna ha a licitkorlátozás funkciód be lenne állítva! Nekem 96%-on van így az ettől rosszabb mérleggel rendelkező ellenőrzött felhasználók licitálni sem tudnak ergo nem lehet velük probléma. Ez igaz...de láttam én már olyat, hogy ha tiltóra teszed bármilyen okból, akkor jön egy másik névvel ganékodni... tehát ez ilyenkor mindig egy nagy veszély... jönnek belicitálnak mindenféle árúra...köztük a sor elejére 300Ft-al kiemelt árukra... |
|
|
|
2009-10-10 20:22
Létrehozva:
|
|
...... Telefonálni soha nem telefonálok, mert nem marad nyoma. Na ugye, hogy ez nem az én mániám egyedül??! -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-10 20:21
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
hogy mily stramm kis emberek... üdv Kösz, ment mindkettő a gödörbe. Az egyiket kivédhetted volna ha a licitkorlátozás funkciód be lenne állítva! Nekem 96%-on van így az ettől rosszabb mérleggel rendelkező ellenőrzött felhasználók licitálni sem tudnak ergo nem lehet velük probléma. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-10-10 20:19
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 642 Regisztrált: 2007-08-02 10:07 Azonosító: 18 468 |
Ti milyen értékelést adtok annak, aki többszöri megkeresésre (e-mail, mert én nem fogom hívni a vevőt a saját költségemen az tuti) nem jelentkezik a leütés után az i+ oldalon megadott napon belül? Vagy vártok még? ha vártok, meddig? Mondjuk, mióta licitált be sem lépett a vaterára sem... Negatívot nincs szívem adni egyébként, mert nem tudom, miért nem jelentkezik. Egy semlegessel elvagyok, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is. Negatívat. A terméklapomon világosan leírom, hogy megkérem, hogy 7 napon belül vegye fel a kapcsolatot. A vásárlás után küldök értesítőt az adásvétel részleteiről, majd, ha nem jelentkezik a 7 napon belül még kettőt. A levelezésem úgy van beállítva, hogy jelezze ha olvasta (bár ezt simán ki lehet játszani, de ha nem olvasta az sem zavar). Aki licitál az )feltételezem) ennek tudatában licitál. Telefonálni soha nem telefonálok, mert nem marad nyoma. |
|
|
|
2009-10-10 20:15
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok! És akkor mi van, ha az eladó nem reagál miután 2 napja feledtad a pénzt...vissza is ír, hogy megkapta...aztán pedig nem reagál az e-mailokra. Telefonon természetesen nem lehet elérni...milyen értékelés illeti őt? És mi van, ha meglóg a pénzemmel? Pedig sok pozitívja van...érthetetlen számomra ez a helyzet! Köszi!!! Szerintem ne aggódj... 2 nap az semmi... pláne, hogy tele van pozitívval... Szerintem semmi ok az aggodalomra.. valamikor a posta is késik 5 napot... |
|
|
|
2009-10-10 20:10
Létrehozva:
|
|
|
A két linket vagy termékkódot légyszíves... http://www.vatera.hu/bojlis_botzsak_1ft_ro..._153018824.html http://www.vatera.hu/daiwa_underspin_80_xe_153369491.html 4-5 ször elküldtem nekik én is a vásárlási értesítőt... el is olvasták, mert jött a visszaigazolás...és ennek ellenére semmi...de az eddigi értékeléseik is igazolják, hogy mily stramm kis emberek... üdv |
|
|
|
2009-10-10 20:05
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Ilyen nincs. Ha eladó vagy, akkor a VEVŐ AZ ELSŐ!!! Akkor is, ha egy tapló, és akkor is ha bunkó és akkor is, ha nem jelentkezik. Szerintem igenis hívd fel. Én is emaillel indítok általában és 2-3 nap után SMS (kézbesítési igazolással), majd ha semmi nem segít, akkor bizony telefonálok neki. Nem olyan fájdalmas dolog ez. Ráérsz akkor negatívot adni, ha nem jön össze semmi. Z Oké, de te többezres tételeket árulsz, terika23 1Ft-os illetve párszázas termékeket. Amúgymeg aki nem jelentkezik, az nem vevő, hanem komolytalan licitáló maximum |
|
|
|
2009-10-10 19:57
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! És akkor mi van, ha az eladó nem reagál miután 2 napja feledtad a pénzt...vissza is ír, hogy megkapta...aztán pedig nem reagál az e-mailokra. Telefonon természetesen nem lehet elérni...milyen értékelés illeti őt? És mi van, ha meglóg a pénzemmel? Pedig sok pozitívja van...érthetetlen számomra ez a helyzet! Köszi!!! Ha visszaolvasol az egész topic egy csomó hasonló esetet tárgyal. Több lehetőséged is van és ezeket fokozatonként érdemes használni. Nagy véleménykülönbségek voltak, különböző felfogású emberektől. Tényleg érdemes visszaolvasni. Természetesen negatív. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-18 16:14 |