Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-09-01 19:05
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 997 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Egy általános érdeklődő kérdést szeretnék feltenni. Szerintetek melyik a legolcsóbb? A Teszvesz/Vatera futárszolgálat, vagy a postán történő kézbesítés? Attól függ, mit szállíttatsz, és hogyan. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-01 19:03
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-09-01 18:57 Azonosító: 1 542 875 |
Sziasztok!
Egy általános érdeklődő kérdést szeretnék feltenni. Szerintetek melyik a legolcsóbb? A Teszvesz/Vatera futárszolgálat, vagy a postán történő kézbesítés? |
|
|
|
2011-08-31 13:33
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 997 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Nekem a "mennyi? 30!" típusú párbeszéd jutott eszembe Van némi azonosság. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-31 13:25
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 934 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
De Ön ezt nem mondhatja. Nekem a "mennyi? 30!" típusú párbeszéd jutott eszembe -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-08-31 13:17
Létrehozva:
|
|
svejkunak van igaza. Nem kérdez feleslegesen, hanem tömören megválaszolta a kérdést. De Ön ezt nem mondhatja. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-31 13:14
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 934 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
5 pontos válasz. Különben a Vatera fórumán a Vatera irányában elfogult a gondolkodás, a TV fórumán pedig értelemszerűen a TV-t jobban kedvelők vannak túlsúlyban. Természetesen a felhasználók irányát jelzi ez, hiszen a dolgozók, mint Ön is pártatlanok. svejkunak van igaza. Nem kérdez feleslegesen, hanem tömören megválaszolta a kérdést. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-08-31 12:42
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-08-31 12:10
Létrehozva:
|
|
Kinek? Milyen értelemben? Milyen termékről van szó? Vásárolni vagy eladni szeretne? A kérdés így túl általános. 5 pontos válasz. Különben a Vatera fórumán a Vatera irányában elfogult a gondolkodás, a TV fórumán pedig értelemszerűen a TV-t jobban kedvelők vannak túlsúlyban. Természetesen a felhasználók irányát jelzi ez, hiszen a dolgozók, mint Ön is pártatlanok. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-31 11:09
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! azt szeretném tudni, hogy a vatera vagy a teszvesz jobb szerintetek? köszii Kinek? Milyen értelemben? Milyen termékről van szó? Vásárolni vagy eladni szeretne? A kérdés így túl általános. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-08-31 10:32
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-08-31 10:31 Azonosító: 1 542 691 |
Sziasztok! azt szeretném tudni, hogy a vatera vagy a teszvesz jobb szerintetek? köszii
|
|
|
|
2011-08-29 19:58
Létrehozva:
|
|
A közelben durrog a ménkű. Most hívott egy volt vásárlóm, behívta az APEH. 2008 és 2009-et kell bemutatnia. PEP-es és számlaadó.
Azt hittem, először a nagyobb forgalmú, nem számlázó embereket kérik be. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-20 11:59
Létrehozva:
|
|
Erre is Mmm, szóval lesz még más is. Hát majd figyelek. Bár ezek a dolgok ránk csak közvetve gyakorolnak pozitív befolyást, mégis úgy gondolom, jó ez. Az apródnál még voltak fenntartásaim, de ezek mostanra megszűntek. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-20 11:54
Létrehozva:
|
|
-------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-08-19 22:01
Létrehozva:
|
|
..... Lesz még néhány hasonló ötletünk. Az egyik napokon belül Erre gondolt, nagyon kedves Benz? h ttp://www.grando.hu/ (Hmmm.. de akkor miért tiltott link? Ez 16.-i blog bejegyzés. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-19 13:44
Létrehozva:
|
|
Bevarrnám a negatívot és ezzel lezártnak tekinteném az ügyet. De ez én vagyok, sokan nyilván nem így tennének. Köszönöm, persze tisztában vagyok azzal, hogy a magánvéleménye nem a hivatalos. (Viszont minden esetben megfontolandó, legalábbis nekem sokszor irányt mutat. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-19 13:40
Létrehozva:
|
|
...Benz az Öné különösen, sőt, az Ön véleménye érdekelne hivatalosan és magánemberként is. Azt hiszem, a hivatalosat tudom, de nagyon-nagyon érdekelne, ha a civil nevével így járna, akkor mit tenne. Köszönöm, ha szán rá időt. Bevarrnám a negatívot és ezzel lezártnak tekinteném az ügyet. De ez én vagyok, sokan nyilván nem így tennének. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-08-19 13:32
Létrehozva:
|
|
Köszi A magyar bírósági gyakorlatot látva ez bizony nem segítség. Hiába van igazam, ha nem tudom érvényesíteni csak 6-8 évig tartó pereskedésben. Egyéb módon tud segíteni a Vatera? Vagy marad minden vaterázónak a bizonytalanság, hogy vagy megkapom-vagy nem a megvásárolt árut? A Vaterának ez már nem dolga, és lehetősége sincs rá, mert nincs jogköre a leütés utáni időszakra. Ott már csak a bíróság, vagy bűncselekmény esetén a rendőrség tehet valamit. Most már biztosan tudom, hogy a szauna kb 600-t ér, ha a leírásnak megfelel. De a Vatera éppen azért Vatera, mert a 100eFt-os dolgot 1 Ft-ért, az 1 Ft-os dolgot pedig 100eFt-ért is meg lehet venni. Azonban mint körvonalazódik, ez a gyakorlatban nem mindig igaz... Azért ez nem egészen így van. Amit említesz, talán a hőskorszakban valóság volt. Viszont mára egyre több ember van, aki kereskedő itt a Vaterán. Nem olyanokra gondolok, mint amilyen én vagyok, hanem arra a rétegre, aki kimondottan új árut árul, és valójában ebből él. Ebben az esetben azt gondolom, hogyha én lennék a helyedben (egyéni vélemény, egyáltalán nem biztos, hogy igazam van), akkor nem ragaszkodnék a szaunához. Tévedett az eladó, elírta az árat. Nyilvánvaló, hogy nem fogja odaadni a cuccot, hasonló helyzetben te sem adnád oda. Tehát én lezárnám a dolgot egy semlegessel, és nem csinálnék ügyet belőle. Mert miért is ne lehetnél nagyvonalú. Tudom, teljesen tisztában vagyok a szabályokkal, de azzal is, hogy aki dolgozik, az hibázhat, és egy elírásért túl nagy át fél millió forint ráfizetés. Viszont határozottan érdekel a többiek véleménye, hogy ki mit csinálna ebben a helyzetben. Svejku, a tiéd is, és Benz az Öné különösen, sőt, az Ön véleménye érdekelne hivatalosan és magánemberként is. Azt hiszem, a hivatalosat tudom, de nagyon-nagyon érdekelne, ha a civil nevével így járna, akkor mit tenne. Köszönöm, ha szán rá időt. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-19 13:33 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-19 13:05
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2008-04-08 21:37 Azonosító: 131 310 |
Tisztelt ferenczb! A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. Köszi A magyar bírósági gyakorlatot látva ez bizony nem segítség. Hiába van igazam, ha nem tudom érvényesíteni csak 6-8 évig tartó pereskedésben. Egyéb módon tud segíteni a Vatera? Vagy marad minden vaterázónak a bizonytalanság, hogy vagy megkapom-vagy nem a megvásárolt árut? Köszi! Nem vagyok menő infraszaunában. Két eset lehetséges. 1. Valóban 600 000-et ér, és elírta az árat. Akkor úgysem fogja odaadni. Ebben az esetben bírósághoz fordulhatsz, mert köteles a kialakult áron odaadni a cuccot. (Az már más kérdés, hogy valóban arányban áll egy egy nulla elhibázása miatt 500 000-et bukni) 2. Nem ér annyit a cucc (most 130 000 körül láttam akciósan a neten, de tényleg nem értek hozzá, nyilván ebből is van drágább és olcsóbb is), csupán meggondolta magát. Nem tudom, mit lehetne reálisan tenni. Tudom, hogy mi erre az esetben a moderátori sablonszöveg, már annyiszor olvastam, hogy álmomból felébresztve is el tudnám talán mondani. Kérdés, hogy célhoz érsz-e vele. Te tudod, mennyit ér ez a szauna valójában? Most már biztosan tudom, hogy a szauna kb 600-t ér, ha a leírásnak megfelel. De a Vatera éppen azért Vatera, mert a 100eFt-os dolgot 1 Ft-ért, az 1 Ft-os dolgot pedig 100eFt-ért is meg lehet venni. Azonban mint körvonalazódik, ez a gyakorlatban nem mindig igaz... |
|
|
|
2011-08-19 10:17
Létrehozva:
|
|
Kipp-kopp Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek arra tapasztalata, hogy a leütött árut az eladó nem akarja átadni - hivatkozva arra, hogy a meghírdetett ár tévedés volt, ő egy nullával hosszabb árat szeretett volna feltenni. Ráadásul a Vatera által adott kapcsolat megánszemély, most meg egy kft írt nekem, hogy elállna az adásvételtől. Ki az illetékes hatóság, mennyi ideig tarthat, segít-e a Vatera? Látott már valaki ilyen? Kérem segítsen! Kb. 500eFt-ról beszélünk... köszi Tisztelt ferenczb! A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-08-19 09:52
Létrehozva:
|
|
infraszaunát vettem - a meghírdetett 60eFt-ért, amiről most az eladó azt állítja, hogy 600eFt-ot ér http://www.vatera.hu/beachside_family_cand...1470931947.html Köszi! Nem vagyok menő infraszaunában. Két eset lehetséges. 1. Valóban 600 000-et ér, és elírta az árat. Akkor úgysem fogja odaadni. Ebben az esetben bírósághoz fordulhatsz, mert köteles a kialakult áron odaadni a cuccot. (Az már más kérdés, hogy valóban arányban áll egy egy nulla elhibázása miatt 500 000-et bukni) 2. Nem ér annyit a cucc (most 130 000 körül láttam akciósan a neten, de tényleg nem értek hozzá, nyilván ebből is van drágább és olcsóbb is), csupán meggondolta magát. Nem tudom, mit lehetne reálisan tenni. Tudom, hogy mi erre az esetben a moderátori sablonszöveg, már annyiszor olvastam, hogy álmomból felébresztve is el tudnám talán mondani. Kérdés, hogy célhoz érsz-e vele. Te tudod, mennyit ér ez a szauna valójában? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 21:33 |