IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

4 Oldal V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Hamis Ruhák, Cipők, Converse
nyubocs
hozzászólás 2013-01-26 03:12
Létrehozva: #21

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(pluviose @ 2013-01-25 23:24) *
Nem lévén EU jogász nem áll szándékomban föltúrni az egész internetet az idevágó konkrét rendeletek számáért / dátumáért stb (nem is az én dolgom), de a jogszabály(ok) léte köztudott.
Szigorú értelemben véve még a jogsértö termékek forgalmazását facilitáló kereskedelmi platformnak internetes hullámsávot biztosító ISP is felelösségre vonható / szankcionálható. (lásd pl. www.europarl.europa.eu/committees/en/studiesdownload.html?languageDocument=EN&file=43731 , 57. oldal)

Na most azért ha nem vagy EU jogász, akkor nem kellene jogszabályokra hivatkoznod.
Az általad belinkelt munkaanyagra (mert az nem jogszabály, hanem munkaanyag és tervezet) különösen nem, mert azt az Európai Parlament úgy vágta a kukába 478:39 arányban 2012 júliusában, hogy a fél Unió kukásautói azt hordták a papirújrahasznosító üzemekbe.

A bírósági itéletek az alábbi feltételt szabták:
IDÉZET
A jövőben az aukciós portálok kötelesek a márkanevek tulajdonosainak első jelzésére haladéktalanul intézkedni és mindent elkövetni a hamisítványok eltávolítására. A döntés mindenképpen precedens értékű és akár a további, a webes tartalmak ellenőrzésére vonatkozó ügyek végkimenetelére is hatással lehet.

Tehát nem Te vagy én, hanem a márkanevek tulajdonosainak első jelzésére.

És ha megnézed, akkor Benz is ezt válaszolta:
"A jogtulajdonosok megkeresésére napi szinten számos aukciótörlés történik. Amennyiben ön is jogtulajdonos vagy megbízottja, akkor kérjük töltse ki a márkavédelmi űrlapot: http://www.vatera.hu/jogsertotartalom/"

Az meg különösen tetszett, ahogy pytta írta:
"Nevet nem írok,"
Na most ha tuti hamisítvány, akkor miért nem.

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
Go to the top of the page

+Quote Post
pluviose
hozzászólás 2013-01-26 00:24
Létrehozva: #22

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2013-01-25 21:06
Azonosító: 1 974 395

IDÉZET(VateraBenz @ 2013-01-25 21:59) *
Jó ötlet, köszönjük.
Szívesen. Szakértö alkalmazottak hiányában az tünik kb az egyetlen megoldásnak.

Legyen kedves pontosítani, hogy melyik EU jogszabályra hivatkozott (megnevezés, dátum).

Nem lévén EU jogász nem áll szándékomban föltúrni az egész internetet az idevágó konkrét rendeletek számáért / dátumáért stb (nem is az én dolgom), de a jogszabály(ok) léte köztudott.
Szigorú értelemben véve még a jogsértö termékek forgalmazását facilitáló kereskedelmi platformnak internetes hullámsávot biztosító ISP is felelösségre vonható / szankcionálható. (lásd pl. www.europarl.europa.eu/committees/en/studiesdownload.html?languageDocument=EN&file=43731 , 57. oldal)

Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy (lejárt aukció esetén is) a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket.

Kíváncsiságból kipróbáltam, de a fölajánlott indokok között nem szerepelt a "hamisítvány" kategória.
"Indokolt, bizonyitható esetben" - egész pontosan mit fogad el a felelös kolléga "indokolt, bizonyítható" esetként? Tételes, fotografikusan illusztrált bizonyítékát annak hogy a diszkriminált darab hogyan / miben különbözik az eredeti, legális terméktöl? Vagy mit?

(Félreértéseket elkerülendö, nem személyesen áskálódok a Vatera ellen, csak a na?v magyar vásárlókat szeretném megkímélni az átveréstöl.)

A hozzászólást -pluviose- szerkesztette a következő időpontban: 2013-01-26 00:29

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2013-01-25 22:59
Létrehozva: #23

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(pluviose @ 2013-01-25 20:36) *
...
Ha nincs kapacitás a hamisítványok kiszürésére, akkor egyszerüen ne hagyjatok védjegyes termékeket árulni.

Jó ötlet, köszönjük.
IDÉZET(pluviose @ 2013-01-25 20:36) *
Nemcsak a hamisítvánnyal történö kereskedés, de a hamisítvánnyal történö kereskedés feltételeinek biztosítása / megteremtése / fenntartása is törvényellenes, büntetendö tevékenység az EU jogszabályok szerint.

Legyen kedves pontosítani, hogy melyik EU jogszabályra hivatkozott (megnevezés, dátum).

Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy (lejárt aukció esetén is) a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket.

IDÉZET(fittygirl @ 2013-01-25 21:27) *
Tisztelt Vatera!

Az, hogy nem tudnak ellenőrizni minden egyes aukciót, érthető!
De amikor valaki már tucatjával kapja a negatív értékeléseket a hamis termékek miatt , miért nem szankcionálható kitiltással ?!
...

Tisztelt fittygirl!

Szankcionálható.
Erről bővebben itt olvashat: http://www.vatera.hu/forum/index.php?act=a...;f=3&id=101

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
fittygirl
hozzászólás 2013-01-25 22:27
Létrehozva: #24

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-05-08 21:42
Azonosító: 1 490 831

Tisztelt Vatera!

Az, hogy nem tudnak ellenőrizni minden egyes aukciót, érthető!
De amikor valaki már tucatjával kapja a negatív értékeléseket a hamis termékek miatt , miért nem szankcionálható kitiltással ?!
Többezer eladásos tagokról van szó , ezt nem lehet nem észrevenni!
Megjegyezném, pl. az óra kategóriában már egyáltalán nincs ilyen félrevezetés!
Ezt kellene elérni a ruháknál is!

+Quote Post
pluviose
hozzászólás 2013-01-25 21:36
Létrehozva: #25

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2013-01-25 21:06
Azonosító: 1 974 395

@ VateraBenz
"Mivel mi nem vagyunk szakértői a feltöltött termékeknek, így megállapítani sem tudjuk, hogy a kérdéses termék eredeti-e vagy hamisítvány. A rendelkezésre álló adatokban (termék megnevezése és leírása, valamint a terméklapos levelezés) nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy hamisítványról lenne szó. Ennek hiányában sajnos nem áll módunkban az aukciót eltávolítani. Minden esetben az eladó vállal felelősséget terméke eredetiségéért, minőségéért, állapotáért."

A tudatlanság (eredetiség nem ismerete) nem mentesít a felelösség alól. Az e*bay is az "eladó felelössége az eredeiségröl való megbizonyodás" kártyával próbálta mosni a kezét, egész addig amíg nyakukba varrtak egy 40 millió eurós bírságot 2008-ban. Azóta valahogy *sikerült* a korábbi állapot töredékére csökkenteniük a hamis árverések számát.
Ha nincs kapacitás a hamisítványok kiszürésére, akkor egyszerüen ne hagyjatok védjegyes termékeket árulni. Ennyi. Saját érdeketekben szintúgy.
Tudom hogy a Vatera stb. relatíve kishal, de mit tudjátok mikor kopog be valaki az idézéssel...

Nemcsak a hamisítvánnyal történö kereskedés, de a hamisítvánnyal történö kereskedés feltételeinek biztosítása / megteremtése / fenntartása is törvényellenes, büntetendö tevékenység az EU jogszabályok szerint.

A hozzászólást -pluviose- szerkesztette a következő időpontban: 2013-01-25 21:37

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2013-01-23 19:16
Létrehozva: #26

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(pytta27 @ 2013-01-23 16:26) *
Nem egészen értem a hozzáállást. Rendben, lehet, hogy ez csak nekem volt új jelenség, de akkor ezzel most meg van oldva a kérdés, megy minden tovább? Nem lehet kizárni/megszűrni ezeket az eladókat? Nem probléma a Vatera számára, hogy használhatatlanná és hiteltelenné válik az oldal az ilyenek miatt (arról nem beszélve, hogy illegális, értsd: törvénybe ütköző tevékenységről van szó)?

A hozzászólása tartalmi szempontból pont akkora segítség volt, mintha a rendőrségen valaki bejelentené, hogy a világon rengeteg a rossz ember dry.gif
A jogtulajdonosok megkeresésére napi szinten számos aukciótörlés történik. Amennyiben ön is jogtulajdonos vagy megbízottja, akkor kérjük töltse ki a márkavédelmi űrlapot: http://www.vatera.hu/jogsertotartalom/

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
pytta27
hozzászólás 2013-01-23 17:26
Létrehozva: #27

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-12-11 16:33
Azonosító: 1 921 536

IDÉZET(VateraBenz @ 2012-12-11 20:57) *
Tisztelt pytta27!

Köszönjük a jelzést, sokat segített.

Nem egészen értem a hozzáállást. Rendben, lehet, hogy ez csak nekem volt új jelenség, de akkor ezzel most meg van oldva a kérdés, megy minden tovább? Nem lehet kizárni/megszűrni ezeket az eladókat? Nem probléma a Vatera számára, hogy használhatatlanná és hiteltelenné válik az oldal az ilyenek miatt (arról nem beszélve, hogy illegális, értsd: törvénybe ütköző tevékenységről van szó)?

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2012-12-14 13:51
Létrehozva: #28

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(kecz86 @ 2012-12-14 11:45) *
prlajosne nevű felhasználónál én is vettem egy párral. Emailben megírta az elérhetőségét, aztán elutaltam a pénzt. Ma felnéztem vaterára és láttam, hogy inaktív lett a felhasználó. Most mi a teendő?

Tegnap felszólítottuk az eladót adategyeztetésre. Ha még a mai nap folyamán hitelt érdemlően igazolja a személyazonosságát, akkor újra aktív lehet. Addig is próbálja felvenni az eladóval a kapcsolatot.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
kecz86
hozzászólás 2012-12-14 12:45
Létrehozva: #29

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-12-14 12:36
Azonosító: 1 925 554

prlajosne nevű felhasználónál én is vettem egy párral. Emailben megírta az elérhetőségét, aztán elutaltam a pénzt. Ma felnéztem vaterára és láttam, hogy inaktív lett a felhasználó. Most mi a teendő?

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2012-12-11 21:57
Létrehozva: #30

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(pytta27 @ 2012-12-11 15:41) *
Tisztelt adminok!

Szeretném én is jelezni, hogy rengeteg a félrevezető, hamis terméket áruló felhasználó, akik egyrészt az adott márkák hírnevét rontják, másrészt pedig teljes mértékben félrevezetik a vevőket.
...

Tisztelt pytta27!

Köszönjük a jelzést, sokat segített.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
Siluett
hozzászólás 2012-12-11 17:35
Létrehozva: #31

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-04-05 23:56
Azonosító: 1 696 870

Szerintem aki ilyen áron vásárol neves holmikat, gondolja, hogy nem eredeti termékről van szó, de nem érdekli. Hordja míg szét nem esik aztán vesz másfajtát. Pedig használtan picit drágábban egy valódi jobb vétel lenne.
Az ilyen emberkék csak 3-4 hónapra vesznek kabátot, mert ez "dívlik". Sajnos ez ellen nem lehet mit tenni míg van rá kereslet akad kínálat is.

Kellemes Ünnepeket!

+Quote Post
pytta27
hozzászólás 2012-12-11 16:41
Létrehozva: #32

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-12-11 16:33
Azonosító: 1 921 536

Tisztelt adminok!

Szeretném én is jelezni, hogy rengeteg a félrevezető, hamis terméket áruló felhasználó, akik egyrészt az adott márkák hírnevét rontják, másrészt pedig teljes mértékben félrevezetik a vevőket. Kérem ez ügyben tegyenek valamit!
(Nevet nem írok, de én konkrétan Columbia női kabátra kerestem rá, és találtam is egy több darabot is áruló eladót, aki 15900 forintért árul kabátokat. Ez nem kell részletezni: irreális, biztos, hogy hamisítványról van szó. Ugyanezen felhasználó több "drága" márkát is árul olcsón. A visszajelzések róla szinte egytől egyig pozitívak, hiszen az áru tényleg olcsó, és nyilván megtévesztésig hasonlít az eredetire, csak intenzív használat után, vagy bizonyos idő elteltével - 1-2 hónap - jelentkeznek a "mellékhatások". Az egyszeri vevő azt hihetné, az eredeti márka ilyen silány, nem is gondol rá, hogy hamisítványt vett...)

+Quote Post
akos1031
hozzászólás 2012-11-13 21:17
Létrehozva: #33

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-04-17 13:06
Azonosító: 1 457 512

Egy fontos észrevétel. Rengeteg olyan eladó van aki 3-4 hetes szállításra vállal márkás termékeket, olykor az outlet ár töredékéért. Abban biztos vagyok, hogy ez kínából jön. Hiába írják, hogy USA raktár, készletfelszámolás, meg eredeti, meg nagybátyám. Az kamu! A stock képek is amiket kitesznek a vaterára a kínai nagykerek honlapján láthatóak. Érdekes, hogy a kínai oldalakon, mivel nem eredeti a termék, ezért a márkajelzést, vagy egy betűt kitakarnak, de azért felismerhetővé teszik. Ma láttam egy eladót a vaterán aki Dsquared2 bőrkabátot árul 40.000-50.000 között. Eredeti ára lehet 150.000-200.000. Az ő képén is ki van takarva egy betű a feliratból. Természetesen USA-ból 4 hétre szállít:-) Pl. az a kabát nem ér többet 3.000 forintnál. De rengeteg Abercrombie, North Face, Canada Goose Down márka van fenn ilyen képekkel szállítással. Érdemes körbejárni, mert iszonyatos lehúzás. És a minőség nagyon nem ugyanaz. Egy tollkabát amit 100.000 helyett azt hisszük kedvező áron 40.000-ért megvettünk, az első mosás után becsomósodik és kuka. Igaz előtte sem úgy hőszigetel.

Ezzel csak annyit, hogy minden eladó, aki 3-4 hetes beszállítással aukciózik külföldről és stock képeket használ kezeljetek fenntartással!!!!!!!

Lehet külföldi oldalakról is érdekes infókhoz jutni: how to spot fake (brand)

+Quote Post
smsm970
hozzászólás 2012-10-07 10:52
Létrehozva: #34

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-08-29 07:14
Azonosító: 1 542 477

Szép napot mindenkinek!
Én teljes erővel törekszem a valódi termékek eladásával. Pl.: eredeti Lacoste számlával igazolt neon pénztárca....

+Quote Post
blurayoutlet
hozzászólás 2012-09-12 07:23
Létrehozva: #35

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-07-20 05:12
Azonosító: 1 786 090

IDÉZET(tozo62 @ 2012-08-30 17:37) *
Ez az üzlet.

Ha valaki napszemüveget vásárol a bolti ár töredékéért akkor tudja hogy hamisat vásárol..
Egy jó tanács:
Mielőtt használná vizsgáltassa be ingyen megcsinálják, attól még hogy hamis lehet hogy van benne UV védelem, de ha esetleg olyat vett amiben nincs akkor NE használja…

+Quote Post
tozo62
hozzászólás 2012-08-30 17:37
Létrehozva: #36

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-30 15:20
Azonosító: 2 935

Ez az üzlet.

A hozzászólást -tozo62- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-30 17:41

+Quote Post
Potomac
hozzászólás 2012-08-26 23:35
Létrehozva: #37

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-17 02:45
Azonosító: 10 313

Udv mindenkinek!
Sokan sokszor elmondtuk...hamis arukkal tele a Vatera...de nincs szakember aki megitelne az eredetiseget..
Eppen egy jol meno "kollega" oldalan jartam aki 5000Ft-ert arul "eredeti" Oakley szemuvegeket! ( $130 a gyarto otthonaban) Iszonyu szakkepesitest igenyel kideriteni manapsag a dolog valodisagat, az internet vilagaban...Oakley.com---es mar latjuk is, hogy a jelzett modell ebben a szinben nem keszul...nem ilyen szinu a markajelzes rajta...nincs matrica a lencsen...stb-stb...ehez tenyleg szakember kel?? Ugyan ez elmondhato MINDEN markarol..hiszen szinte minden neves marka hazai oldala elerheto...es ugye manapsag mar mindenki beszel nyelvet...
Visszaterve a szemuvegekre..nemcsak becsapjak az embereket es rontjak vagy lehetetlenne teszik a valodi erteket kinalo tarsak "boltjat" de a vevok egeszsegere is tornek a neves markat idezo UV vedelmet igero olcso vacakkal ami nemhogy nem a markat kepviseli,de az UV-t sem valosziniu,hogy szuri,de sotet igy meg a szem onnalo vedekezesi mechanizmusat is becsapva nyitott pupillakkal varja az UV sugarzast ami az idei nyaron tobbszor volt 10-es ertek kozeleben...
Ismet elmondtunk valamit.....

+Quote Post
joekati
hozzászólás 2012-08-11 15:44
Létrehozva: #38

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2008-05-08 23:15
Azonosító: 143 649

IDÉZET(blurayoutlet @ 2012-07-20 05:31) *
Akik így becsapják az embereket buták nagyon, azt hiszik hogy nem lesz belőle rendőrségi ügy, azt hiszik, hogy nem kapják el őket, olyan egyszerűen elkapják, hogy nem is gondolnák azt!!!
Ettől függetlenül elég sok csaló van sajnos...
Erről meg nyílván nem az oldal tehet, van hasonló külföldön is sajnos, ezért is lehet külföldön inkább paypal fizetni, mert ha becsapnak akkor maga a szolgáltató utalja vissza a pénzedet!

Szomorúan látom, hogy a vaterázók nem okulnak! a kárunkból!
Ma is van fenn converse cipő rendelési lehetőség, 5000-nél többen megtekintették, a 24 db cipőt mostanáig 29-en tették a kosarukba!
Még mindig!!!! Ennyire balekok vagyunk?!

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-08-07 00:41
Létrehozva: #39

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(vgere02 @ 2012-08-07 00:29) *
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam 2 pár converse cipőt laszlofi-tól a pénzt tisztességesen elutaltam 4-5 hónapja se híre, se hamva nem volt a cipőknek, se a pénzemnek ...

Üdv Gergő!
Te aztán tényleg türelmesen vártál, de félő, hogy hiába. Kedves "eladód" már régen inaktiválták, mást is átvert, egyetlen esélyed az azonnali rendőrségi feljelentés. Ehhez szedd össze a bizonyítékaidat (terméklap másolata, utalás, levelezés) és nyomás!

+Quote Post
vgere02
hozzászólás 2012-08-07 00:29
Létrehozva: #40

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-05-09 12:17
Azonosító: 1 150 367

Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam 2 pár converse cipőt laszlofi-tól a pénzt tisztességesen elutaltam 4-5 hónapja se híre, se hamva nem volt a cipőknek, se a pénzemnek ... többen ismerőseim közül akinek ezt elmeséltem azt mondták ..."bottal ütheted a nyomát" az illetőnek..
Segítséget szeretnék kérni, mi a teendő, hogy ha így átvertek a rendőrség foglalkozik egyáltalán ilyen típusú lopással vagy tényleg csak siratni tudom a pénzemet !? 12 ezer forint is pénz.
Egy negatív értékelés sajnos nem fogja előteremteni a pénzemet, vagy a cipőket!
Egy rendőrségi feljelentés, célom eléréséhez vezethet, vagy sem ?
Köszönöm válaszotok !
Üdv Gergő!

+Quote Post

4 Oldal V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-21 13:41