Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-09-07 09:36
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2011-06-19 20:04 Azonosító: 1 530 308 |
Nem kell ehhez kereskedelmi végzettség, bár nekem viharos gyermekkorom miatt van az is, de nem kérték. Ha visszaolvasol, meglátod, milyen tevékenységi körbe tartozik, arra minden papír nélkül kérheted. " Nem kértek hozzá. Én nyáron csináltattam, bementünk az okmányirodába, elmondtuk, hogy miről is van szó. Az ügyintéző hölgy javasolta, hogy elsődleges helyen a "479102 Internetes kereskedelem" legyen. De mivel postán, vagy futárral küldjük az áruk nagy részét, ezért mondta hozzá a "479101 Csomagküldő kiskereskedelem" besorolásút. Semmi nem kellett hozzá. Még egy világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) érettségi sem. Csodálkoztunk is." Ha minden igaz erről van szó, tehát 2 tevékenységet kell felvenni az internetes kereskedelmet és a csomagküldő kiskereskedelemet! Remélem jól gondolom. Elvileg ugyebár végzettséget nem igényel. " elméletileg " |
|
|
|
2011-09-07 09:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 002 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Üdv! Olyan kérdésem van, van itt olyan aki ad számlát a termékei mellé? Ha igen, akkor a kereskedő végzettség helyett van e olyan járható út amivel ki lehet váltani az egyéni vállalkozóit és tud számlát kiállítani a vaterán eladott cuccok után? + nagyon rossz a kereső! semmit nem lehet megtalálni... Nem kell ehhez kereskedelmi végzettség, bár nekem viharos gyermekkorom miatt van az is, de nem kérték. Ha visszaolvasol, meglátod, milyen tevékenységi körbe tartozik, arra minden papír nélkül kérheted. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-07 09:25
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2011-06-19 20:04 Azonosító: 1 530 308 |
Üdv!
Olyan kérdésem van, van itt olyan aki ad számlát a termékei mellé? Ha igen, akkor a kereskedő végzettség helyett van e olyan járható út amivel ki lehet váltani az egyéni vállalkozóit és tud számlát kiállítani a vaterán eladott cuccok után? + nagyon rossz a kereső! semmit nem lehet megtalálni... A hozzászólást -dzsozi025- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-07 09:26 |
|
|
|
2011-09-06 16:36
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 937 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... Egyébként ezzel a passzussal mi a helyzet? Ezt már több helyen olvastam, terméklapokon. Tényleg kell? Az Európai Unió országaira vonatkozóan: 2004. 01. 01.-én életbe lépett új, a magán adás-vétel jogokat szabályozó törvény értelmében: Az összes aukcióra bocsátott termék és/vagy áru adásvétele során az eladót nem terheli semmiféle garancia, felelősség, vagy visszavételi kötelezettség a vevőjével szemben. A vevő ezt a vásárlásával elismeri, és tudomásul veszi. Ennek a figyelmeztetésnek az aukció leírásában szerepelnie kell, egyébként a magánszemély 1 évig terjedő garanciát kell, adjon az eladott termékre. Nem kell és nem is igaz. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-09-06 14:47
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
Pedig jópár éve tényleg csak IE alatt működött a dolog, legalábbis Opera alatt kiírta, hogy csak IE alatt megy. Mondjuk akkoriban 7-es 8-as volt még talán csak az Opera, szóval nem ma volt És sokan nem is ismerték az Operát annyira. Ha nem vagy áfakörös, akkor áfamentes (tehát nem nulla százalékos áfás), tehát a számlára csak a 420-at írod, és a százalékhoz hogy AM (alanyi mentes röviden). Ha áfakörös vagy, akkor áfássan kell kiszámláznod a postaköltséget természetesen. A végösszegnél én kihúzom az áfatartalom összegénél, a sorba meg beírom, hogy "mentes az adó alól", zejopy tudtommal ezt nem írja oda, de én ezt olvastam valahol, ártani nem árt, így inkább irogatom Rendben van. Jobb egy sorral többet írni, mint ne legyen ott. Egyébként ezzel a passzussal mi a helyzet? Ezt már több helyen olvastam, terméklapokon. Tényleg kell? Az Európai Unió országaira vonatkozóan: 2004. 01. 01.-én életbe lépett új, a magán adás-vétel jogokat szabályozó törvény értelmében: Az összes aukcióra bocsátott termék és/vagy áru adásvétele során az eladót nem terheli semmiféle garancia, felelősség, vagy visszavételi kötelezettség a vevőjével szemben. A vevő ezt a vásárlásával elismeri, és tudomásul veszi. Ennek a figyelmeztetésnek az aukció leírásában szerepelnie kell, egyébként a magánszemély 1 évig terjedő garanciát kell, adjon az eladott termékre. -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-09-06 01:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 119 Regisztrált: 2010-12-30 04:37 Azonosító: 1 417 728 |
Osztom a véleményt. De azt elmondanám, hogy nem lettél rendesen felvilágosítva. Nekem régóta van K&H-m meg mellé az e-bankos kütyü is, de nekem az első pillanattól fogva ment mozillán (mondjuk rendes volt a srác, mert kaptam külön telepítő cd-t is, de elmondta hogy le is lehet tölteni a progit). Pont szerdán fogom cseréltetni a chipkártyámat, 3 éves. Pedig jópár éve tényleg csak IE alatt működött a dolog, legalábbis Opera alatt kiírta, hogy csak IE alatt megy. Mondjuk akkoriban 7-es 8-as volt még talán csak az Opera, szóval nem ma volt Elolvasgattam a topicot nagyjából. zejopy-t már a délelőtt folyamán izgattam a kérdéseimmel (ezért utólagosan is bocsánat, de nem volt időm mást megnézni, megkérdezni). És most hogy elolvasgattam itten egy csomó dolgot abszolút elkavarodtam, legalábbis most úgy érzem bementem a sötét erdőbe... Tehát. Én a postaköltségről kérdezősködtem: hogyan számlázod le a vevődnek? Olvastam itt 0%-os áfakulcsot az ajánlott és elsőbbségi költségekre vonatkozóan. Ez mit jelent? Kell vele foglalkoznom? Tehát én tételesen arra vagyok kíváncsi, hogy a számlán hogyan szerepel (és maradjunk az ismert számoknál) mondjuk egy 1.990.-forintos termék aminek 420 forint az ajánlott postaköltsége. A termékem díját és annak elszámolását tudom, tehát megadom a számlámon szépen az 1990.-forintot és jön a 420.-forint? Az micsoda? Írta zejopy, hogy "továbbszámlázott postaköltség", eddig ok, itt nem kell külön áfát írni vagy valamit? Egyébként ez biztos érthető dolog, de én hülyét kapok most, egyszerűen nem értem. Ha nem vagy áfakörös, akkor áfamentes (tehát nem nulla százalékos áfás), tehát a számlára csak a 420-at írod, és a százalékhoz hogy AM (alanyi mentes röviden). Ha áfakörös vagy, akkor áfássan kell kiszámláznod a postaköltséget természetesen. A végösszegnél én kihúzom az áfatartalom összegénél, a sorba meg beírom, hogy "mentes az adó alól", zejopy tudtommal ezt nem írja oda, de én ezt olvastam valahol, ártani nem árt, így inkább irogatom |
|
|
|
2011-09-05 15:40
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 002 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Elolvasgattam a topicot nagyjából. zejopy-t már a délelőtt folyamán izgattam a kérdéseimmel (ezért utólagosan is bocsánat, de nem volt időm mást megnézni, megkérdezni). És most hogy elolvasgattam itten egy csomó dolgot abszolút elkavarodtam, legalábbis most úgy érzem bementem a sötét erdőbe... Tehát. Én a postaköltségről kérdezősködtem: hogyan számlázod le a vevődnek? Olvastam itt 0%-os áfakulcsot az ajánlott és elsőbbségi költségekre vonatkozóan. Ez mit jelent? Kell vele foglalkoznom? Tehát én tételesen arra vagyok kíváncsi, hogy a számlán hogyan szerepel (és maradjunk az ismert számoknál) mondjuk egy 1.990.-forintos termék aminek 420 forint az ajánlott postaköltsége. A termékem díját és annak elszámolását tudom, tehát megadom a számlámon szépen az 1990.-forintot és jön a 420.-forint? Az micsoda? Írta zejopy, hogy "továbbszámlázott postaköltség", eddig ok, itt nem kell külön áfát írni vagy valamit? Egyébként ez biztos érthető dolog, de én hülyét kapok most, egyszerűen nem értem. A posta is áfamentes, tehát nem zűrös. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-05 13:33
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
Nekem a K&H bejött. Olcsó, gyors, bár a netbank nem a szokásos módon zajlik, hanem egy kütyüt adnak hozzá, ami Explorer alatt működik csak, ez nekem kellemetlen, mert nincs fent, csak a Mozilla. De a legtöbb embernek az fent szokott lenni. Osztom a véleményt. De azt elmondanám, hogy nem lettél rendesen felvilágosítva. Nekem régóta van K&H-m meg mellé az e-bankos kütyü is, de nekem az első pillanattól fogva ment mozillán (mondjuk rendes volt a srác, mert kaptam külön telepítő cd-t is, de elmondta hogy le is lehet tölteni a progit). Pont szerdán fogom cseréltetni a chipkártyámat, 3 éves. Elolvasgattam a topicot nagyjából. zejopy-t már a délelőtt folyamán izgattam a kérdéseimmel (ezért utólagosan is bocsánat, de nem volt időm mást megnézni, megkérdezni). És most hogy elolvasgattam itten egy csomó dolgot abszolút elkavarodtam, legalábbis most úgy érzem bementem a sötét erdőbe... Tehát. Én a postaköltségről kérdezősködtem: hogyan számlázod le a vevődnek? Olvastam itt 0%-os áfakulcsot az ajánlott és elsőbbségi költségekre vonatkozóan. Ez mit jelent? Kell vele foglalkoznom? Tehát én tételesen arra vagyok kíváncsi, hogy a számlán hogyan szerepel (és maradjunk az ismert számoknál) mondjuk egy 1.990.-forintos termék aminek 420 forint az ajánlott postaköltsége. A termékem díját és annak elszámolását tudom, tehát megadom a számlámon szépen az 1990.-forintot és jön a 420.-forint? Az micsoda? Írta zejopy, hogy "továbbszámlázott postaköltség", eddig ok, itt nem kell külön áfát írni vagy valamit? Egyébként ez biztos érthető dolog, de én hülyét kapok most, egyszerűen nem értem. A hozzászólást -VateraBenz- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-06 07:55 -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-09-04 11:26
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Nem erről van szó. Az eredeti hozzászólásra válaszoltam. A tegnap beidézett különböző újságcikkekkel és kiragadott jogszabály idézetekkel kapcsolatban viszont nem tudok és nem is szeretnék állást foglalni. Ez nem feladatom és nem is értek hozzá. Értem, mindegy, azért köszönöm. Azt hittem kapok majd valami paragrafusszámot vagy hasonlót, amiről maga tud én meg nem, ahol utánna olvashatok, mert kiváncsi voltam, de annyira nem fontos, elvégre én is térítek mindent |
|
|
|
2011-09-04 09:49
Létrehozva:
|
|
Nem erről van szó. Az eredeti hozzászólásra válaszoltam. A tegnap beidézett különböző újságcikkekkel és kiragadott jogszabály idézetekkel kapcsolatban viszont nem tudok és nem is szeretnék állást foglalni. Ez nem feladatom és nem is értek hozzá. Megnyugtatott. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-04 09:46
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 937 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Szép reggelt kedves Benz!:) Én azt hittem, amit mond, az biztos. De sebaj, én úgyis visszatérítek. Nem erről van szó. Az eredeti hozzászólásra válaszoltam. A tegnap beidézett különböző újságcikkekkel és kiragadott jogszabály idézetekkel kapcsolatban viszont nem tudok és nem is szeretnék állást foglalni. Ez nem feladatom és nem is értek hozzá. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-09-04 09:43
Létrehozva:
|
|
Nem vagyok jogász, így ilyen kérdésekben a véleményem nem mérvadó. Annyit tudok, amit már leírtam: tudomásom szerint ha garanciális probléma van a termékkel, akkor a vevőnek saját költségén kell azt visszajuttatnia az eladónak. Ha biztosat szeretne tudni, akkor konzultáljon egy jogásszal. Szép reggelt kedves Benz!:) Én azt hittem, amit mond, az biztos. De sebaj, én úgyis visszatérítek. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-04 09:14
Létrehozva:
|
|
Igyekszem Jó éjt! Holnap biztos okosabbak leszünk, most már kiváncsi vagyok Benz válaszára. ... Nem vagyok jogász, így ilyen kérdésekben a véleményem nem mérvadó. Annyit tudok, amit már leírtam: tudomásom szerint ha garanciális probléma van a termékkel, akkor a vevőnek saját költségén kell azt visszajuttatnia az eladónak. Ha biztosat szeretne tudni, akkor konzultáljon egy jogásszal. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-09-03 23:40
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Rosszabb vagy, mint egy vizsgabizottság. Igyekszem Jó éjt! Holnap biztos okosabbak leszünk, most már kiváncsi vagyok Benz válaszára. Mondjuk mindegy, ha tévedtem, akkor is térítem a jővőben a postát, ha véletlenül becsúszik valami gixer, de ki tudja mikor kerülök én a "másik oldalra" vevőként. |
|
|
|
2011-09-03 23:19
Létrehozva:
|
|
Látod, megint kevered az elállással, az valóban nem érvényes az aukciókra (fix árasokra igen, kereskedőktől természetesen), ellenben ha kerekedőtől vásárolsz itt, akkor teljesen mindegy, hogy fix áron vagy licittel nyerted meg, az a szavatosságra nézve mindegy, az jár a vevőnek. Memánagyonfárattvagyok. De megjött a sarjadék és zuhanyzik. Tényleg összekevertem. Rosszabb vagy, mint egy vizsgabizottság. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-03 23:12
Létrehozva:
|
|
|
Azt se felejtsd el, hogy a Vatera nem webáruház. Nem ugyanazok érvényesek rá. Látod, megint kevered az elállással, az valóban nem érvényes az aukciókra (fix árasokra igen, kereskedőktől természetesen), ellenben ha kerekedőtől vásárolsz itt, akkor teljesen mindegy, hogy fix áron vagy licittel nyerted meg, az a szavatosságra nézve mindegy, az jár a vevőnek. |
|
|
|
2011-09-03 23:05
Létrehozva:
|
|
Keresgélek, jobbára olyan hozzászólásokat találok, ahol azt írják, hogy térítenie kell az eladónak, de már találtam olyan webshopot is, ahol simán leírták, hogy a hibás terméket cserélik, de a visszajuttatás a vevő dolga, ugyanitt írták, hogy ha a hibás terméket nem tudják cserélni, akkor visszatérítik a könyv árát, de a postaköltséget nem. Na, pl itt sem vásárolnék Azt se felejtsd el, hogy a Vatera nem webáruház. Nem ugyanazok érvényesek rá. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-03 23:02
Létrehozva:
|
|
|
Majd megmondja, ha erre jár. (Jézusom, leragad a szemem, de a gyerekem elment tűzijátékot nézni a barátjával, meg szüleivel, és még nem ért haza. Mi lesz, ha nagy lesz? Keresgélek, jobbára olyan hozzászólásokat találok, ahol azt írják, hogy térítenie kell az eladónak, de már találtam olyan webshopot is, ahol simán leírták, hogy a hibás terméket cserélik, de a visszajuttatás a vevő dolga, ugyanitt írták, hogy ha a hibás terméket nem tudják cserélni, akkor visszatérítik a könyv árát, de a postaköltséget nem. Na, pl itt sem vásárolnék |
|
|
|
2011-09-03 22:55
Létrehozva:
|
|
Igen, ezért is kérdeztem meg, hogy mi a véleménye a linkelt 309. § (1)-ről, mert az pont az ellenkezője annak, amit állít. Lehet elavult, és már más van helyette, vagy nem ez vonatkozik a távollevők közötti vásárlásra. Majd megmondja, ha erre jár. (Jézusom, leragad a szemem, de a gyerekem elment tűzijátékot nézni a barátjával, meg szüleivel, és még nem ért haza. Mi lesz, ha nagy lesz? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-03 22:48
Létrehozva:
|
|
|
Nézd, én nem tudom, hogy Benz honnan tudja, amit tud, de nyilván nem írhat le olyat, ami nem 100%-ig megalapozott. Ezt sem ő, sem a Vatera nem engedheti meg magának. Ők tudják a törvényeket, mi meg csak kotorászunk, a saját logikánkra, lehetőségeinkre alapozottan. Nekik van jogász gárdájuk, nekünk esetleg egy könyvelőnk van. Mások a kondícióink. Az nem úgy van, hogy Benz mond, vagy csinál valamit, a Vatera töröl, vagy figyelmeztet, esetleg kizár. Ezek a dolgok itt nagyon megalapozottak, már csak azért is, mert a nagyon sok felhasználó között mindig akad olyan, aki valóban jártas ezekben a dolgokban, és ha a Vatera rosszul tudná, szabálytalanul csinálná, akkor komoly szívás lenne belőle. Nagyon jó ez a csapat asszem. Sőt, tulajdonképpen szerintem fel sem tudjuk mérni, hogy mennyire jók, mert ők profitorientált közeg, míg én pl. a közszférában dolgozom, ami ugye komoly különbség. Igen, ezért is kérdeztem meg, hogy mi a véleménye a linkelt 309. § (1)-ről, mert az pont az ellenkezője annak, amit állít. Lehet elavult, és már más van helyette, vagy nem ez vonatkozik a távollevők közötti vásárlásra. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-23 04:03 |