Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2008-12-07 01:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2007-08-30 00:25 Innen: horgászni voltam Azonosító: 22 496 |
Kérlek segítsetek, hogyan lehet úgy küldeni ne tűnjön el a cucc, de drága se legyen. 4 terméket küldtem Győrből azonos postahivatal az az ország különböző részére, 3-9e ft értékben.... Ha már 4-5 ezer Ft feletti a termék értéke, én csomagként adom fel, legtöbbször értékbiztosítás nélkül 830 Ft-ért (20% alatti a szállítási költség, az már elfogadható). A csomagjaim az elmúlt 18 évben, amióta szinte hetente postázok, egyszer sem tüntek el. Én két dologban látom ennek okát: 1, mindig számítógépen nyomtatom ki a címet és ragasztom a dobozra, a feladóvevényre erősen rányomom a tollat, hogy a másod-harnad példányon is egyértelműen olvasható legyen a cím, a feladó is!!!! 2, a tartalomra attól függetlenül, hogy mi van benne, vagy élelmiszert, ipari nyersanyagot, alkatrészt vagy hasonlót írok, bár legtöbbször fényképezőgépet tartalmaz a dobozom, de így nem kelt "érdeklődést" senkiben. A doboz lezárása is fontos, mindig átkötöm erős zsineggel. Próbáld ki! -------------------- "Egy gyertya nem veszít semmit, ha lángjával meggyújt egy másikat!" üdv: Felixbi |
|
|
|
2008-12-06 23:17
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 601 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 312 |
.... Sose volt alapvető bajom a Postával, kivéve a Győrivel ... 3 ízben volt velük bajom ... Két ízben a Nekem küldött, egyszer pedig az általam küldött cucc nem ért célba ... Viszont a kártárítési igényt mindháromszor érvényesítettük, sikerrel ... Gyanítom, a győri postán lehet valaki speciális gyüjtői szenvedéllyel megáldott lélék ... Akit le kellene állítani valahogy, de ezt mi nem tudjuk elintézni ... De tévedhetek is ... A küldemények feladásánál legyen minden esetben az alsó határ az "ajánlott" ... Ekkor a posta a befizetett összeg 15*öséig jótáll ... Hát ajánlott mindig, de a dupla simes teló esetében kevés a 15x szorzó Csak tipp .. Értékbiztosítás ??? De akkor a vevőid számát csökkentedheted ... Na mára ennyi ... Eldugultam ... -------------------- Az erőszak a gyengék végső menedéke. (by Ájszek Aszimov) |
|
|
|
2008-12-06 23:08
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2007-05-24 08:48 Azonosító: 11 338 |
....
Sose volt alapvető bajom a Postával, kivéve a Győrivel ... 3 ízben volt velük bajom ... Két ízben a Nekem küldött, egyszer pedig az általam küldött cucc nem ért célba ... Viszont a kártárítési igényt mindháromszor érvényesítettük, sikerrel ... Gyanítom, a győri postán lehet valaki speciális gyüjtői szenvedéllyel megáldott lélék ... Akit le kellene állítani valahogy, de ezt mi nem tudjuk elintézni ... De tévedhetek is ... A küldemények feladásánál legyen minden esetben az alsó határ az "ajánlott" ... Ekkor a posta a befizetett összeg 15*öséig jótáll ... [/quote] Hát ajánlott mindig, de a dupla simes teló esetében kevés a 15x szorzó |
|
|
|
2008-12-06 23:06
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2007-05-24 08:48 Azonosító: 11 338 |
Ha jánlottan postáztad, akkor nem hiszem hogy nem fog megérkezni. Csak ajánlott elsőbbségi, máshogy nem adok fel csomagot, találtam egy kis postát ami elég megbízható az Édász mellettit. Idáig nem tűnt el semmi de most 3db csomag is egymás után. Szerintem inkább a BP elosztónál lehet valami, mert BP-re oda ér de messzebb már nem A főpostáról múlt hónapban feladott csomag is eltünt, nagyon elegem van, én Győr mellet lakom, de onnan még rosszabb, mert a feladottak 1/3-a eltűnik. Mit tehetek, honnan küldjek csomagot, már azon is gondolgodtam lehet ismerik a nevemet és ezért nyúlják le.. |
|
|
|
2008-12-06 22:54
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 601 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 312 |
Kérlek segítsetek, hogyan lehet úgy küldeni ne tűnjön el a cucc, de drága se legyen. 4 terméket küldtem Győrből azonos postahivatal az az ország különböző részére, 3-9e ft értékben. BP és környékére oda ért, de gyöngyösi, és vérteskethelyi címre nem érkezett meg, pedig be volt csomagolva dobozba és ki volt tömve ne zörögjön. Ami 5e-alatt van az ok, de ami felette azt bebuktam, idáig is volt ilyen,(2 havonta 1) de ennyire sűrűn nem. Természetesen ezt a partnerok nem fogadták örömmel, van aki nem is hiszi el.. Két és fél éves Vaterás tapasztalatom alapján mondom Neked .... Sose volt alapvető bajom a Postával, kivéve a Győrivel ... 3 ízben volt velük bajom ... Két ízben a Nekem küldött, egyszer pedig az általam küldött cucc nem ért célba ... Viszont a kártárítési igényt mindháromszor érvényesítettük, sikerrel ... Gyanítom, a győri postán lehet valaki speciális gyüjtői szenvedéllyel megáldott lélék ... Akit le kellene állítani valahogy, de ezt mi nem tudjuk elintézni ... De tévedhetek is ... A küldemények feladásánál legyen minden esetben az alsó határ az "ajánlott" ... Ekkor a posta a befizetett összeg 15*öséig jótáll ... A hozzászólást -KapdKi- szerkesztette a következő időpontban: 2008-12-06 22:57 -------------------- Az erőszak a gyengék végső menedéke. (by Ájszek Aszimov) |
|
|
|
2008-12-06 22:53
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Ami 5e-alatt van az ok, de ami felette azt bebuktam, idáig is volt ilyen,(2 havonta 1) Ha jánlottan postáztad, akkor nem hiszem hogy nem fog megérkezni. A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2008-12-06 22:54 -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2008-12-06 22:44
Létrehozva:
|
|
|
Kérlek segítsetek, hogyan lehet úgy küldeni ne tűnjön el a cucc, de drága se legyen.
4 terméket küldtem Győrből azonos postahivatal az az ország különböző részére, 3-9e ft értékben. BP és környékére oda ért, de gyöngyösi, és vérteskethelyi címre nem érkezett meg, pedig be volt csomagolva dobozba és ki volt tömve ne zörögjön. Ami 5e-alatt van az ok, de ami felette azt bebuktam, idáig is volt ilyen,(2 havonta 1) de ennyire sűrűn nem. Természetesen ezt a partnerok nem fogadták örömmel, van aki nem is hiszi el.. |
|
|
|
2008-11-25 22:46
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2007-08-30 00:25 Innen: horgászni voltam Azonosító: 22 496 |
Tökéletesen igazad van. Már egyszer leírtam, de leírom még egyszer az igazi postások védelmébe. Pár centis szakadás miatt csak értesítést kaptam, (sima csomag helyett) hogy mennyek a csomagomért személyesen, mert sérülten érkezett. Vannak a Postások és vannak akik a postán dolgoznak. Egyetértek, én is közel húsz éve rengeteget postázok, régebben elsősorban csomagoztam, ma ajánlott levelezek, pedig fényképezőgépeket tartalmaz legtöbbször a küldeményem. Általam feladott küldemény egyszer jött vissza, pedig a címzett nagyon várta Pesten, reklamációmra az ügyintéző POSTÁS HÖLGY (végig nagybetűvel) postai küldeményként díjtalanul újra feladta, én pedig a portó díját visszakaptam, mivel kinyomtatott emaillel igazoltam, hogy a címzett várta és kereste a csomagot. Tapasztalatom: ha a címzés EGYÉRTELMŰEN OLVASHATÓ, akkor nincs gond. A problémát általában a hanyag címzés és nem megfelelő csomagolásmód okozza. Éljenek a Kevin Costnerek és a Kevina Costnerinák!!! A hozzászólást -Felixbi- szerkesztette a következő időpontban: 2008-11-25 22:47 -------------------- "Egy gyertya nem veszít semmit, ha lángjával meggyújt egy másikat!" üdv: Felixbi |
|
|
|
2008-11-25 11:05
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
Így van, mint pld. Kevin Costner!!! A postás mindig kétszer csenget! -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2008-11-25 11:01
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
-------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2008-11-25 10:51
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
Nem tisztem, nem is szándékom a Magyar Postát védeni (én aztán végképp nem!), de az igazsághoz tartozik, hogy ott sem minden területen egyforma a kiszolgálás. Postahivatala, postása válogatja, tisztességesen végzik-e a munkájukat, vagy sem... Tökéletesen igazad van. Már egyszer leírtam, de leírom még egyszer az igazi postások védelmébe. Pár centis szakadás miatt csak értesítést kaptam, (sima csomag helyett) hogy mennyek a csomagomért személyesen, mert sérülten érkezett. Vannak a Postások és vannak akik a postán dolgoznak. -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2008-11-25 10:42
Létrehozva:
|
|
|
Nem tisztem, nem is szándékom a Magyar Postát védeni Amit én eddig feladtam, (mostmár 18 éve cserélek levelezek) még soha nem tűnt el. Még akkor sem ha simán adtam fel, pedig Szlovéniától-Argentínáig, mindenhová küldtem levelet. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2008-11-25 10:26
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 664 Regisztrált: 2008-01-17 19:54 Innen: Veszprém megye Azonosító: 83 561 |
Nem tisztem, nem is szándékom a Magyar Postát védeni (én aztán végképp nem!), de az igazsághoz tartozik, hogy ott sem minden területen egyforma a kiszolgálás. Postahivatala, postása válogatja, tisztességesen végzik-e a munkájukat, vagy sem.
Tehát bizonyos esetekben nem "A" MP., hanem egyes hivatalok, ill. az ottani dolgozók hanyagok. Pl. az a posta, amelyikhez én "feladásilag" tartozom, hiába végzi rendesen a munkáját, ha a küldemény célterületén dolgozók nem teszik ugyanezt. Ezért én konkrétan megnevezném a problémás postahivatalt. -------------------- Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék ma egy almafát. - Ági
|
|
|
|
2008-11-25 09:43
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 318 Regisztrált: 2007-07-06 23:48 Azonosító: 15 972 |
sziasztok !
első kommentem sajnos pont ide fog bekerülni , de gondoltam leírom mások okulására. A termékeket , amit megnyertem rendszerint a posta hozza , nem is volt egy ideig gond , de mostanában. 1.eset: szépen becsomagolva a termék , de a doboz csúcske úgy 15 centis terjedeekmben hiányzott. áhhhhhhh nem dobálják , biztos magától lett ilyen 2.eset: várom a terméket , sehol semmi . Felhívom a a sok 46-os számot a központi postát , mondja már meg merre jár a küldemény , hátha csak eltévedt felvilágositottak , hogy a csomag kézbesítése többször sikertelen volt , és hogy másnap megy vissza az eladónak. Na ez marha jó , mert előtte való napokon minden nap jött hozzám mind a postás , mind egy futárszolgálat futára , és ő megtalált NA de mégha otthon se lettem volna , értesítő talán luxus , hogy itt volt és itt és ott vegyem át ? merthogy értesítő se jött ! Szóval a kedves posta valszeg nem nagyon akarta ezt kihozni , hanem egyszerübb volt neki majdnem visszaküldeni ! Ez több emberrel az ismeretségi körömbe megtörtént. Szóval nem egyedi eset ! tanácsom , amit énis fogok követni ezután ha magyar posta által való kézbesítést várok: - sima ajánlott vagy sima csomag vagy időgarantált csomag esetén ha nem jön a feladást követő másnap , érdemes felhívni a központi postát - 06-40 és sok 46 - ők megmondják merre koszál a küldemény , persze ehhez nem árt tudni a feladási számot Éljen a magyar királyi posta |
|
|
|
2008-11-22 10:21
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
sziasztok a vetera futár elérhetőségét keresem de nem találom segitene valak?köszi Kedves Rambo25! A szolgáltatás a TransLife NS. Kft-nél felmerült technológiai jellegű probléma miatt átmenetileg szünetel. A futárszolgálat jelenleg új megrendeléseket nem fogad. A probléma megoldása folyamatban van, addig is szíves türelmét kérjük! -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
2008-11-22 09:43
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-11-22 09:37 Azonosító: 309 914 |
sziasztok
a vetera futár elérhetőségét keresem de nem találom segitene valak?köszi |
|
|
|
2008-11-21 22:09
Létrehozva:
|
|
|
... Aztán hab a tortán, hogy a könyv belefért egy szabvány A4 boritékba, ennek ellenére nem szabványos levélpostai küldeményként vette be a nő. ... Az A4 müszaki szabvány (ISO is), mérete 210 x 294 mm, úgy jön ki, hogy az A0-t, ami 1 négyzetméter, négyszer oszto ketté. A postai szabvány boríték, melyre legkedvezőbb a díjszabás, mivel a kezelési eszközeik erre vannak elsősorban gépesítve: 114 x 162 + - 10 mm vagy 110 x 220 + - 10 mm az ettől eltérő méreteket egyéb méretként zömmel kézi feldolgozással kezelik, ezért kerül többe. Valahol megérthető. A hozzászólást -Felixbi- szerkesztette a következő időpontban: 2008-11-21 22:13 -------------------- "Egy gyertya nem veszít semmit, ha lángjával meggyújt egy másikat!" üdv: Felixbi |
|
|
|
2008-11-20 18:13
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 126 Regisztrált: 2008-10-13 16:36 Azonosító: 235 154 |
Én tegnap jártam pórul, mivel adtam fel egy könyvet, amit lemértünk, 1100 gr volt. Csak néztem, mikor a postáscsajnál a mérleg kezdett felfelé pörögni, és megállt 1489 gr -nál. Aztán hab a tortán, hogy a könyv belefért egy szabvány A4 boritékba, ennek ellenére nem szabványos levélpostai küldeményként vette be a nő. Most akkor ez hogy s mint merre? Mert 600-at számoltam fel a vevőtől, erre a feladási díj 730 ft lett (eladni más nicken szoktam, nem ezen, amiről most irtam...) Én mindig lemérem otthon, és az alapján adom fel, mint gondolom itt sokan mások. Nekem is előfordult, hogy a postán más összeget mondak. Szerencsére csak 100 Ft-tal lett több, és volt olyan szerencsém, hogy akinek küldtem a csomagot, még utólag elutalta ezt a kis összeget is. De ilyen ritkán van. |
|
|
|
2008-11-20 17:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 065 Regisztrált: 2007-09-13 20:46 Innen: Onnan Azonosító: 24 900 |
mert ha nem írom le, vki tuti belekötött volna, hogy "Ellenőrzött vásárló" státusszal hogy tudok eladni. Nem tudom, de itt több sokezres pozitivos leirta már magáról, hogy két nickkel van jelen. Nem mindenki csaló, mert kettéválasztja a magáncélú vásárlásait az üzleti eladási szférától... Én ezt tudom. Csak ilyenkor automatkusan beindul a fejekben a kombinálás... |
|
|
|
2008-11-20 01:06
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
mert ha nem írom le, vki tuti belekötött volna, hogy "Ellenőrzött vásárló" státusszal hogy tudok eladni. Nem tudom, de itt több sokezres pozitivos leirta már magáról, hogy két nickkel van jelen. Nem mindenki csaló, mert kettéválasztja a magáncélú vásárlásait az üzleti eladási szférától... Semmi nem tiltja, csak ne licitáljon magára az ember, és akkor nincs gond. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 17:50 |