Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2008-12-11 13:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Talán még ennyit fűznék hozzá: Legjobb védekezés a támadás....
-------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2008-12-11 13:49
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2008-03-18 23:31 Azonosító: 127 252 |
Igen, én is mondtam az illetőnek, hogy volt sima levél (valami képeslap egy rokontól), amit 3 hét után kaptam meg. A válasza a becsületemre és annak értékére vonatkozó megjegyzése volt, és hogy nem vesztegeti az idejét, negázik, csak mondjam meg, h nem adtam fel...vagy valami ilyesmi...
Amúgy azt is megértem, hogy simán kérte, 400 Ft volt a lánc, erre majdnem ennyit postára gondolom nem volt kedve fizetni...de ez akkor is az ő hibája, én úgy gondolom. |
|
|
|
2008-12-11 13:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Adalékként csak annyi, hogy a múltkorjában 11 napba telt egy levélnek egy ~80 km-es utat megtenni Magyarországon belül - de a végén célbaért... Na azért ez se semmi!!! Egyébként most jöttem a postáról, mondták, hogy most nagyon megnőtt a levelek átfutási ideje a Karácsony miatt. Nade 11 nap????!!!!! Ráadásul múltkorjban, gondolom nem ünnepek közeledtével..... -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2008-12-11 13:30
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 81 Regisztrált: 2007-07-17 18:46 Azonosító: 16 839 |
Én nem adok fel értéket (1000<Ft) levélben. Akkor minimum ajánlott. Ha a vevő kifejezett óhaja, hogy a nagyértékű cucca elvesszen, ám legyen, de ebben az esetben nem én vagyok a hunyó. Meg is szóltak a magas postaköltség miatt, de én nem kockáztatok. Amúgy fotó mindenről. Egy levénél az is előfordulhat , hogy letagadja a megérkezést. Hát akkor inkább csomag 830-ért (persze az is csak olcsó cucchoz.) Annál még az átvétel is bizonyítható, és a levél annyival nem olcsóbb. -------------------- A földön, az intelligencia mennyisége állandó. A népesség rohamosan gyarapszik. "never argue with an idiot! he will just bring you down to his level and then beat you with his experience." |
|
|
|
2008-12-11 12:25
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 186 Regisztrált: 2007-06-01 12:23 Innen: Budapest Azonosító: 12 391 |
Persze, megtanultam a leckét, és köszönöm a tanácsot, ez ne is jutott eszembe, de jó ötlet! Adalékként csak annyi, hogy a múltkorjában 11 napba telt egy levélnek egy ~80 km-es utat megtenni Magyarországon belül - de a végén célbaért... -------------------- Putyur
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. |
|
|
|
2008-12-11 12:12
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2008-03-18 23:31 Azonosító: 127 252 |
Szia! Sajnálom, hogy ebbe beleszaladtál... A postán, ha valami érdekeset sikerül kitapogatni, szinte 100%, hogy elvész a küldemény. Némi vígasz, hogy ajánlott leveleknél felelőssége is van a kézbesítőnek is, így az általában megmarad. Nos tenni mostmár sokat nemtudsz, ez a vevő részéről is lehet bepróbálkozás. Ha negát kapsz tőle, akkor kérd a vaterától a nega minősítés törlését, hivatkozva arra a levélre (remélem megtartottad) amiben a vevő a sima postázást kéri. Én ennyit tudok neked segíteni, az esetből gondolom tanultál. A többiek is biztos adnak még 1-2 tanácsot Persze, megtanultam a leckét, és köszönöm a tanácsot, ez ne is jutott eszembe, de jó ötlet! |
|
|
|
2008-12-11 12:11
Létrehozva:
|
|
|
Hozzáteszem, én is kértem már simán egy-két dolgot, olyan is volt, ami nem ért ide, és ebben az esetben eszembe nem jutott az eladón számonkérni...
|
|
|
|
2008-12-11 12:10
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok, én is tanácsot kérnék. Egy nyakláncot simán kértek feladni, ennek megfelelően is küldték a postaköltséget, én ennek megfelelően is adtam fel valamikor a múlt héten, nyilván a vevő saját felelősségére. Ma felhívott az illető, nem éppen illedelmes stílusban kérdezte, hogy hol a lánca? Ő kültdte a pénzt, tudja, hogy meg is érkezett, és az én levelemet is megkapta, hogy feladtam a levelet...Nyilvánvalóan éreztette, hogy Ő tudja, hogy én nem adtam fel a láncot, és hogy a becsületem többet érhetne...Szóval szerintem alig várja, hogy negatívot adhasson. Tenni sokmindent nem tudok, bizonyítani a sima postázást nem igazán lehet, még ha meg is találnám a blokkot, amit a postán adtak, az sem jelent semmit. A következtetéseket levontam, ezentúl NEM postázok simán, még a vevő felelősségére sem, de kiváncsi vagyok, hogy Ti voltatok-e már ilyen helyzetben, és hogy kezeltétek a dolgot? Szia! Sajnálom, hogy ebbe beleszaladtál... A postán, ha valami érdekeset sikerül kitapogatni, szinte 100%, hogy elvész a küldemény. Némi vígasz, hogy ajánlott leveleknél felelőssége is van a kézbesítőnek is, így az általában megmarad. Nos tenni mostmár sokat nemtudsz, ez a vevő részéről is lehet bepróbálkozás. Ha negát kapsz tőle, akkor kérd a vaterától a nega minősítés törlését, hivatkozva arra a levélre (remélem megtartottad) amiben a vevő a sima postázást kéri. Én ennyit tudok neked segíteni, az esetből gondolom tanultál. A többiek is biztos adnak még 1-2 tanácsot -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2008-12-11 11:50
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok, én is tanácsot kérnék. Egy nyakláncot simán kértek feladni, ennek megfelelően is küldték a postaköltséget, én ennek megfelelően is adtam fel valamikor a múlt héten, nyilván a vevő saját felelősségére. Ma felhívott az illető, nem éppen illedelmes stílusban kérdezte, hogy hol a lánca? Ő kültdte a pénzt, tudja, hogy meg is érkezett, és az én levelemet is megkapta, hogy feladtam a levelet...Nyilvánvalóan éreztette, hogy Ő tudja, hogy én nem adtam fel a láncot, és hogy a becsületem többet érhetne...Szóval szerintem alig várja, hogy negatívot adhasson.
Tenni sokmindent nem tudok, bizonyítani a sima postázást nem igazán lehet, még ha meg is találnám a blokkot, amit a postán adtak, az sem jelent semmit. A következtetéseket levontam, ezentúl NEM postázok simán, még a vevő felelősségére sem, de kiváncsi vagyok, hogy Ti voltatok-e már ilyen helyzetben, és hogy kezeltétek a dolgot? |
|
|
|
2008-12-09 20:37
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!Új vaterás vagyok,rendeltem egy árut postai utánvéttel.Garanciás az áru és sajnos egy két ok miatt ezt vissza kell küldenem.A postaköltséget (ami magas volt szerintem) én álltam. A kérdésem pedig az lenne,hogy ha visszaküldöm az árut akkor a felmerülő postaköltséget ismét én állom,vagy az eladó? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv. nincs rá kötelezö szabály. az eladóval kell megbeszélned. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2008-12-09 19:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 259 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 135 |
A termékleírást se olvassák el, mert ha a kezdő nem teszi, az rendben van, de, hogy egy olyan, akinek van 300 pozitívja, leüti aterméket és utána alkudozik, hogy Ő nem így gondolta az egy kicsit érdekes. Ugyanez csak " pepitában ": Párszáz értékeléssel rendelkezik már. Küldi a kérdést : mi indokolja a magas ajánlott postaköltséget ? Annyi esze már nincs, hogy elolvassa esetleg a termék helyét. |
|
|
|
2008-12-09 19:34
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2008-12-09 19:24 Azonosító: 344 254 |
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Új vaterás vagyok,rendeltem egy árut postai utánvéttel.Garanciás az áru és sajnos egy két ok miatt ezt vissza kell küldenem.A postaköltséget (ami magas volt szerintem) én álltam. A kérdésem pedig az lenne,hogy ha visszaküldöm az árut akkor a felmerülő postaköltséget ismét én állom,vagy az eladó? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv. |
|
|
|
2008-12-08 23:15
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 726 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 87 |
Ez a bónusz, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, utánanézzen az "előéletemnek". A termékleírást se olvassák el, mert ha a kezdő nem teszi, az rendben van, de, hogy egy olyan, akinek van 300 pozitívja, leüti aterméket és utána alkudozik, hogy Ő nem így gondolta az egy kicsit érdekes. |
|
|
|
2008-12-08 12:47
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 259 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 135 |
Jó ötlet!! Akár lefotózható és csatolható az emailhez. Mióta Vaterázok ( több mint 3 éve ) kezdettöl fogva ezt csinálom. A megcímzett felbélyegzett levelet lefotózom, majd az értesítö emilhez csatolom, amiben értesítem a vevőt hogy a levél ment , csatoltan a fotója. Ajánlottaknál pedig a postáról hazaérve a feladás számláját fotózom és csatolom az emilhez. |
|
|
|
2008-12-08 11:43
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 26 Regisztrált: 2008-09-20 01:24 Azonosító: 190 694 |
Én már a kezdetektől ezt a megoldást alkalmazom. Az elején még én is a szkennelt feladóvevényt mellékeltem, de rájöttem, hogy felesleges, ha probléma van, akkor úgysem ér vele semmit, így felesleges a meló vele. A RAG-szám éppen elég.
A másik dolog, hogy minden lépésről, tranzakcióról küldök e-mailt, tehát a vatera értesítő és az automatikus levél után, Ha írja a vevő, hogy átutalta a vételárat, akkor visszaírom, hogy OK, fokozott figyelemmel kísérem a számlám (ami inkább csak megnyugtatás, mivel azonnal jön az sms az átutalásról, ezért kérem a közlemény rovatot használni az utaláskor). HA megérkezett az utalás ismét megy a levél, amelyben szerepel, hogy az átutalt összeg landolt a célszámlán, és feladásra került a termék xyz RAG-számmal. Erre kérek visszajelzést is emailben, ez 2 célt szolgál, egyrészt visszajelzés nekem, hogy megérkezett a termék, illetve 99%-ban az értékelés is megtörténik perceken belül. Eddig ez a rendszer működik, és egyben a vevő is nyugodtabb, illetve a kommunkációra sincs panasz. Ha pedig valami gond van, akkor felhívom a vevőt, s személyesen közlöm vele, mi a probléma, késlekedés oka. Ha az én hibámból, akkor kitalálok valami kompenzációt(vagy olcsóbban adom a személyes találkozó esetén vagy pedig a postázás költségét átvállalom). Lehet ez furcsának tűnik, de ez engem is motívál, hogy ilyen ne vagy minnél kevesebb esetben forduljon elő. A posta miatt volt egyszer késlekedés, de az is pár napon belül rendeződött. Nálam is bepróbálkoznak azzal, hogy simán vagy utánvéttel küldjem, de eddig mindig sikerült lebeszélni a kedves vevőt eme szándékáról. A másik, igaz ez kicsit simlizés, de az Ismerj meg oldalon oda van írva, hogy felár nélkül küldöm elsőbbségi flaggel, annyit kell csak tenni, hogy a cím elküldésekor ezt jelezzék. Szerintetek mennyien tették ezt meg? Ez a bónusz, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, utánanézzen az "előéletemnek". A hozzászólást -mad-R- szerkesztette a következő időpontban: 2008-12-08 11:48 |
|
|
|
2008-12-08 09:01
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2007-05-24 08:48 Azonosító: 11 338 |
Régebben szkenneltem, csak sokszor spamnak nézte a rendszer a csatolmányt és nem érkezett meg a vevőhöz. Ezzel meg nincs gond, ha meg kell akkor még utólag is le lehet fotózni. Hi, ez jó ötlet, most már én is fotózom. Ha már 4-5 ezer Ft feletti a termék értéke, én csomagként adom fel, legtöbbször értékbiztosítás nélkül 830 Ft-ért (20% alatti a szállítási költség, az már elfogadható). A csomagjaim az elmúlt 18 évben, amióta szinte hetente postázok, egyszer sem tüntek el. Én két dologban látom ennek okát: 1, mindig számítógépen nyomtatom ki a címet és ragasztom a dobozra, a feladóvevényre erősen rányomom a tollat, hogy a másod-harnad példányon is egyértelműen olvasható legyen a cím, a feladó is!!!! 2, a tartalomra attól függetlenül, hogy mi van benne, vagy élelmiszert, ipari nyersanyagot, alkatrészt vagy hasonlót írok, bár legtöbbször fényképezőgépet tartalmaz a dobozom, de így nem kelt "érdeklődést" senkiben. A doboz lezárása is fontos, mindig átkötöm erős zsineggel. Próbáld ki! Hát valószínűleg átváltok erre a módszerre, mert az ajánlott elsöbbségivel már sok a gond, köszi a tanácsot. |
|
|
|
2008-12-08 03:13
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 57 Regisztrált: 2008-07-19 11:33 Azonosító: 171 966 |
Egyszer már leítam, de nem ide, hát leírom mégegyszer, védelmében a hozzászólónak:
Dolgoztam postán. Kirúgtak rendes tisztességes munkavégzésért. Hogyan? Mindenhova tisztességesen kivittem a csomagot. Sehol nem időztem többet, mint amennyit kellett. Felmentem a negyedikre, ha kellett. (Kaputelcsi után) A rám bízott feladatot szinte minden esetben késve hajtottam végre. Így 1-3 órát dolgoztam plusszba, amiért soha egy fillért nem kaptam, és nem is kértem. A túlórát valahol fedezte a hála, amit az emeleteken lakó emberek adtak, NÉHA! Mivel a feladatomat mindíg késve hajtottam végre, ezért leépítéskor én voltam a csúzdán, és közölték is, hogy azért mert lassú vagyok. A többi postás, és mai napig is, (tisztelet a ritka kivételnek) megírják bent az értesítőpapirokat a postán, hogy mikortól vehetem át a csomagom személyesen befáradva. (amire mellesleg esélyem nincs, mert 100métert képtelen vagyok megtenni gyalog, a kocsival meg nem lehet megállni, ill. az drága mulatság) Aztán szépen kiröppennek, levél és csomag nélkül, (a levelet néha kihozzák, tehát gondolom szelektálnak) és bedobálják a ládákba az értesítőket, és pár óra alatt végeznek is, majd egy része megy és meglátogatja az italozó, és játékautomata helységet. Ezt kiküszöbölendő, rászoktattam a postást a hálapénzre. Azóta a konyhában veszek át mindent, pedig a harmadikon lakom, és sokszor még a kaputelefont sem veszem fel, ha meg akarja tudni, hogy vagyok-e? Na ennyit a postai dolgozók ezen táboráról. Ők jól dolgoznak, mert időben végeznek. Te meg mehetsz be a küldeményért, feltéve, hogy kiértesítettek. |
|
|
|
2008-12-07 23:25
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 726 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 87 |
|
|
|
|
2008-12-07 20:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2007-08-30 00:25 Innen: horgászni voltam Azonosító: 22 496 |
.... Postázás után emailben elküldöm a vevőnek a postai RAG számot, így kikerülök néhány gyanusítgatást a postázással kapcsolatban. Jó ötlet!! Akár lefotózható és csatolható az emailhez. A hozzászólást -Felixbi- szerkesztette a következő időpontban: 2008-12-07 20:39 -------------------- "Egy gyertya nem veszít semmit, ha lángjával meggyújt egy másikat!" üdv: Felixbi |
|
|
|
2008-12-07 16:37
Létrehozva:
|
|
|
Kérlek segítsetek, hogyan lehet úgy küldeni ne tűnjön el a cucc, de drága se legyen. 4 terméket küldtem Győrből azonos postahivatal az az ország különböző részére, 3-9e ft értékben. BP és környékére oda ért, de gyöngyösi, és vérteskethelyi címre nem érkezett meg, pedig be volt csomagolva dobozba és ki volt tömve ne zörögjön. Ami 5e-alatt van az ok, de ami felette azt bebuktam, idáig is volt ilyen,(2 havonta 1) de ennyire sűrűn nem. Természetesen ezt a partnerok nem fogadták örömmel, van aki nem is hiszi el.. Én mindent ajánlottan adok fek, mert ez nyomonkövethető. A termékleírásba is beírom, hogy csak így postázok, ha meg nem tetszik, akkor nem kell licitálni. Amikor elkezdtem a vaterázást, akkor néhányszor adtam fel simám is, de sokszor nem érkezett meg a címzetthez és nem volt hol reklamálni. Kifizettem a vevőt, én meg bebuktam a többit. Volt olyan vevő, aki negát adott, mert nem adtam fel simán az egykilós könyvet. Az ilyet a postás nem cipeli, hanem kidobja, vagy lenyúlja, mert nincs nyoma. Eddig két ajánlottam tünt el, de a posta kártalanított. Egyet meg én nem kaptam meg, de ott is fizetett a posta, sokáig tartott, de összejött. Néha tértivevényt csatolok, mert annak is nyoma van és biztosan a vevő kapja meg és nem egy rosszindulatú szomszéd. Avery cimkére nyomtatom a címeket és a feladót, ez csomagonként kb 10 ft-ba kerül, de nincs az a veszély, hogy olvashatatlan a szöveg és ezért nem jut el a címzetthez. A dobozt átkötöm, de le is ragasztom a szalaggal. Postázás után emailben elküldöm a vevőnek a postai RAG számot, így kikerülök néhány gyanusítgatást a postázással kapcsolatban. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 23:45 |