Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-02-02 23:11
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Vááá, de ha bélyeggel adom fel, akkor a következő hónapban annyival kevesebb lesz a postaforgalmam, mert bélyeges feladásra nem adnak számlát. Vagy igen? A bélyeget, amikor veszed, arra kapsz. jön a postás és odaadod neki. neked nem kell sehova menned. otthon le tudod mérni a csomagokat, a gép meg kiszámol mindent. ja és ki tudod nyomtatni amit generál a gép, azt kell ráragasztani a csomgodra. Szóval kell nyomtató, mérleg... tényleg életszerű magyarhonban. Meg az is, hogy nem nyomtatnak anélkül, hogy kifizették volna. (Egyébként a start csomagért itt is helybe jönnek, ha kéred, és fizethetsz, amikor megjelenik a zöld autó) -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-02-02 14:35
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 39 Regisztrált: 2009-02-01 02:19 Azonosító: 449 015 |
Ha nincs meg, vegyél bélyeget (igaz, az csomagra nem jó). Köthetsz magán árus szerződést (mármint bélyeg árusító alvállakozóit). Az már nem érdekes, hogy nem adod el a bélyegeket, hanem felhasználod, az mindegy. A megvett bélyegekkel azt csinálsz, amit akarsz. A magán árusításért jár valami jutalák is, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy. Ezt már sokadszor olvasom, de nem tudom hogy képzeled, ill. amerikában mit is láttál? Tehát van egy eladott cuccd, amit postáznod kell. Felmégy a posta honlapjára, megmutatod a monitornak, az leméri a kiterjedését és a súlyát, kifizeted a postaköltséget, majd? Benyomod a gépbe a DVD irón keresztül, vagy hogyan tovább? Bemégy vele a postára? Akkor mit nyertél azzal, hogy a neten kifizetted? Kicsit olyan mint az LG ill. a Thompson videónk esete. Az LG-nek van a távirányítóján kiadás gomb, a másiknak nincs. LG esetében megnyomja húgom a kiadás gombot, odabattyog, és kiveszi a kazettát. A Thomsonnál odabattyog, megnyomja a készüléken a gombot, és kiveszi a kazettát. Ha tudnád hányszor hallottam, hogy shit Thompson, miért nincs a táviránytóján kiadás gomb... jön a postás és odaadod neki. neked nem kell sehova menned. otthon le tudod mérni a csomagokat, a gép meg kiszámol mindent. ja és ki tudod nyomtatni amit generál a gép, azt kell ráragasztani a csomgodra. A hozzászólást -cicababi- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-02 14:37 |
|
|
|
2012-02-01 22:54
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 022 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Vááá, de ha bélyeggel adom fel, akkor a következő hónapban annyival kevesebb lesz a postaforgalmam, mert bélyeges feladásra nem adnak számlát. Vagy igen? Aztán végül fogmosás közben leesett. Az volt az a 4,6 erősségű földrengés. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 22:20
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 022 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
mondom nem kell eladni azokat, feladod velük a könyveidet. Veszel 10e Ft-ért bélyeget, kapsz róla egy számlát, azzal több mint 10 könyvet feladhatsz, már kérdés, mennyi a súlyuk. Vááá, de ha bélyeggel adom fel, akkor a következő hónapban annyival kevesebb lesz a postaforgalmam, mert bélyeges feladásra nem adnak számlát. Vagy igen? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 22:17
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
De kinek adjam el a bélyegeket? Én leszek a bélyegnepper. mondom nem kell eladni azokat, feladod velük a könyveidet. Veszel 10e Ft-ért bélyeget, kapsz róla egy számlát, azzal több mint 10 könyvet feladhatsz, már kérdés, mennyi a súlyuk. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-02-01 22:12
Létrehozva:
|
|
Ha nincs meg, vegyél bélyeget (igaz, az csomagra nem jó). Köthetsz magán árus szerződést (mármint bélyeg árusító alvállakozóit). Az már nem érdekes, hogy nem adod el a bélyegeket, hanem felhasználod, az mindegy. A megvett bélyegekkel azt csinálsz, amit akarsz. A magán árusításért jár valami jutalák is, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy. .... De kinek adjam el a bélyegeket? Én leszek a bélyegnepper. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 22:08
Létrehozva:
|
|
|
Megkérdeztük őket, 50 000 a határ. Nem vagyok benne, hogy mindig megvan. Most jó hónap volt, összeadom. Ha nincs meg, vegyél bélyeget (igaz, az csomagra nem jó). Köthetsz magán árus szerződést (mármint bélyeg árusító alvállakozóit). Az már nem érdekes, hogy nem adod el a bélyegeket, hanem felhasználod, az mindegy. A megvett bélyegekkel azt csinálsz, amit akarsz. A magán árusításért jár valami jutalák is, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy. annak nagyon örülnék, mint ami amerikában is van, hogy a posta oldalán lehet fizetni. ez nagyban megkönnyíteni sokunk dolgát, azt hiszem. de ettől szerintem még fényévekre vagyunk. Ezt már sokadszor olvasom, de nem tudom hogy képzeled, ill. amerikában mit is láttál? Tehát van egy eladott cuccd, amit postáznod kell. Felmégy a posta honlapjára, megmutatod a monitornak, az leméri a kiterjedését és a súlyát, kifizeted a postaköltséget, majd? Benyomod a gépbe a DVD irón keresztül, vagy hogyan tovább? Bemégy vele a postára? Akkor mit nyertél azzal, hogy a neten kifizetted? Kicsit olyan mint az LG ill. a Thompson videónk esete. Az LG-nek van a távirányítóján kiadás gomb, a másiknak nincs. LG esetében megnyomja húgom a kiadás gombot, odabattyog, és kiveszi a kazettát. A Thomsonnál odabattyog, megnyomja a készüléken a gombot, és kiveszi a kazettát. Ha tudnád hányszor hallottam, hogy shit Thompson, miért nincs a táviránytóján kiadás gomb... A hozzászólást -Bigdept- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-01 22:13 -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-02-01 22:02
Létrehozva:
|
|
mennyi átlagosan a havi postaköltséged? (mert ilyen van, amiről álmodsz, csak egy bizonyos forgalmi szintet el kell érni) De jó, hogy szólsz, mindjárt összeadom. Majdnem elfelejtettem. Szerk: 52 085 Ft volt ebben a hónapban, de ez egy nagyon erős hónap volt, folyamatosan rekordokat döntöttem (a sajátjaimat). Szóval ez nem elég, mert 50 000 kellene állandóan. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-01 22:06 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 21:54
Létrehozva:
|
|
|
Ez nagyon jó ötlet!Egyébként van ilyen boríték, polytasaknak hívják, boríték formája van, erős nylon anyagú. Van vagy 6 fajta méret és színkombináció.Én ebben postázok! Külföldről rendelem, mert itthon nem kapható, 1 db kb 30-50 ft között áll meg.Alkoholos filccel megcímezhető, a bélyeg nem ragad meg rajta de én teszek rá etikett címkét és arra már tapad a bélyeg. Ráadásul a vatera így kaphatna kedvezményt is a postai díjból,hisz a postaforgalom nem elenyésző. Én valahogy úgy gondoltam, hogy a vaterától lehetne igényelni, lehetne méretenként fix egységes ára postaköltséggel együtt , és a vatera felé kéne fizetni aki majd a posta felé.Mondjuk lehetne rajta vonalkód,vagy mifene.Vagy olyan kód, amit a posta olvasni tud (mert tudja olvasni)és akkor látná,hogy be van rá fizetve a zsé. Vatera meg mondjuk a profiknak adná ezt a vásárlási lehetőséget. Á ez az áttételes út csak nyújtaná az átfutási időt. Nem beszélve a rapszodikus felfutásokról, hullámvölgyekről. Nem kell csak a csomagoló, mindeki ott adja fel, ahol tudja. Én már annak is örülnék, ha a posta havonta egy számlát adna, nem egyesével. Napi átlagban 2 van, mert a csomag, meg a levél külön megy, hiába egy helyen adjuk fel, két külön ablak. A könyvelőmnek egyszerűbb lenne egy számlát könyvelni, mint negyvenet. De nem lehet nekik így. mennyi átlagosan a havi postaköltséged? (mert ilyen van, amiről álmodsz, csak egy bizonyos forgalmi szintet el kell érni) -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-02-01 14:23
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 39 Regisztrált: 2009-02-01 02:19 Azonosító: 449 015 |
Nekem is rózsaszín van. Van olyan nagy méretűm is, amibe 2 kg-ig tudok tenni rucit. A többi nálam is doboz afölött. Szerintem is a nylon a legjobb csomagolásra,mert strapabíróbb. De azok a pici dobozok amit írtál, azok jók lehetnek.Nekem itt ilyen nincs, csak a papír csomagoló,vagy boríték. hát igen, a rózsaszín a tuti:D |
|
|
|
2012-02-01 14:11
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
persze, teljesen igazad van, hogy sokkal gusztább az a zacsi. én is imádtam, nekem rózszín volt belőle. de amikor én már rászánnám azt a 30-50Ft-ot a csomagolásra akkor már annyi ruha összejött hogy az megy dobozba. bár pont a múltkoriban kaptam érte semlegest hogy dobozban mertem küldeni két kabátot... Nekem is rózsaszín van. Van olyan nagy méretűm is, amibe 2 kg-ig tudok tenni rucit. A többi nálam is doboz afölött. Szerintem is a nylon a legjobb csomagolásra,mert strapabíróbb. De azok a pici dobozok amit írtál, azok jók lehetnek.Nekem itt ilyen nincs, csak a papír csomagoló,vagy boríték. -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2012-02-01 14:03
Létrehozva:
|
|
|
Nem tudom.Ha azt nézem, hogy a ruhát nylon zacskóba, majd papír csomagolóba teszed és azt körbe ragasztózod, az rém sok idő és szintén nem kevés pénz.Picit ugyan kevesebb, de igénytelenebb is.A boríték és a papírzacsi is könnyen szakad, átázik.Nekem ez a nylon nagyon bejön, mert erős és roncsolás mentesen felbontani sem lehet.Csak ha szétszakítja a nylont.Én szeretem és eddig minden postán elfogadták tőlem.Kicsit ugyan furán nézik eleinte,de tartottam már "bemutatót" szakításpróbáról és el voltak ájulva tőle. papírcsomagolót nem használok. egy dolog miatt szeretem nagyon a zacsit, mert alig van súlya, ha határon van a cucc abba teszem. én amúgy sokszor használok még vastag papírt, könyvkiadó bezárásakor kaptam sok reklámpapírt, aminek az egyik fele nyomott, nagyon vastag és azt előre összeragasztom mint egy kis boritékot. ez olyan A5-ös méret. a másik hogy sokszor postázok dobozban. egy nadrág vagy kabát ami amugy is több mint 750gramm, tök jól elmegy benne. ezzel nagy szerencsém van, mellettünk van egy bodybuilder shop vagy mi és onnan mindig nekem adják a dobozokat, amiben kapják ezeket a bogyókat. teljesen sterilek és tényleg könnyű abba csomagolni. persze, teljesen igazad van, hogy sokkal gusztább az a zacsi. én is imádtam, nekem rózszín volt belőle. de amikor én már rászánnám azt a 30-50Ft-ot a csomagolásra akkor már annyi ruha összejött hogy az megy dobozba. bár pont a múltkoriban kaptam érte semlegest hogy dobozban mertem küldeni két kabátot... |
|
|
|
2012-02-01 14:03
Létrehozva:
|
|
huh, na ezzel szerencsém van. nekem itt a postán egyben felveszik a levelet meg csomagot, igaz én nem postázok napi szinten csomagot inkább csak leveleket. de így is előfordul hogy van két számlám, de anyu a könyvelő és még nem szólt érte:) viszont ha 30 v 50e ért adsz fel havonta a postán, szerződhetsz velük és akkor egyszer kell fizetni és gondolom akkor egy sázmlát kapsz. ezen nem gondolkodtál még? Megkérdeztük őket, 50 000 a határ. Nem vagyok benne, hogy mindig megvan. Most jó hónap volt, összeadom. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 13:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
sziasztok 30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem. Nem tudom.Ha azt nézem, hogy a ruhát nylon zacskóba, majd papír csomagolóba teszed és azt körbe ragasztózod, az rém sok idő és szintén nem kevés pénz.Picit ugyan kevesebb, de igénytelenebb is.A boríték és a papírzacsi is könnyen szakad, átázik.Nekem ez a nylon nagyon bejön, mert erős és roncsolás mentesen felbontani sem lehet.Csak ha szétszakítja a nylont.Én szeretem és eddig minden postán elfogadták tőlem.Kicsit ugyan furán nézik eleinte,de tartottam már "bemutatót" szakításpróbáról és el voltak ájulva tőle. -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2012-02-01 13:53
Létrehozva:
|
|
|
Én már annak is örülnék, ha a posta havonta egy számlát adna, nem egyesével. Napi átlagban 2 van, mert a csomag, meg a levél külön megy, hiába egy helyen adjuk fel, két külön ablak. A könyvelőmnek egyszerűbb lenne egy számlát könyvelni, mint negyvenet. De nem lehet nekik így. huh, na ezzel szerencsém van. nekem itt a postán egyben felveszik a levelet meg csomagot, igaz én nem postázok napi szinten csomagot inkább csak leveleket. de így is előfordul hogy van két számlám, de anyu a könyvelő és még nem szólt érte:) viszont ha 30 v 50e ért adsz fel havonta a postán, szerződhetsz velük és akkor egyszer kell fizetni és gondolom akkor egy sázmlát kapsz. ezen nem gondolkodtál még? |
|
|
|
2012-02-01 13:39
Létrehozva:
|
|
sziasztok 30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem. anno én is rendeltem, mert csomo cuccot kaptam abban kintről, de elötte megkérdeztem mellettünk a kis postán hogy elfogadják -e és persze igent mondtak. az volt a meglepetés mikor BP. nyugati nagy postán kioktattak hogy mit képzelek, hogy abban postázok, mert azt nem lehet. (többek közt ezért is utálom azt a postát.) annak nagyon örülnék, mint ami amerikában is van, hogy a posta oldalán lehet fizetni. ez nagyban megkönnyíteni sokunk dolgát, azt hiszem. de ettől szerintem még fényévekre vagyunk. én szoktam még zacsiban postázni, amit úgy képzeljetek el, hogy vettem itt sok MArlboros zacsit, azt arégi fajtát. 2-3felé elvágom és ruhákat tök jól lehet benne postázni. köszi, hogy meghallgattatok! Én már annak is örülnék, ha a posta havonta egy számlát adna, nem egyesével. Napi átlagban 2 van, mert a csomag, meg a levél külön megy, hiába egy helyen adjuk fel, két külön ablak. A könyvelőmnek egyszerűbb lenne egy számlát könyvelni, mint negyvenet. De nem lehet nekik így. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-01 13:34
Létrehozva:
|
|
|
Ez nagyon jó ötlet!Egyébként van ilyen boríték, polytasaknak hívják, boríték formája van, erős nylon anyagú. Van vagy 6 fajta méret és színkombináció.Én ebben postázok! Külföldről rendelem, mert itthon nem kapható, 1 db kb 30-50 ft között áll meg.Alkoholos filccel megcímezhető, a bélyeg nem ragad meg rajta de én teszek rá etikett címkét és arra már tapad a bélyeg. Ráadásul a vatera így kaphatna kedvezményt is a postai díjból,hisz a postaforgalom nem elenyésző. Én valahogy úgy gondoltam, hogy a vaterától lehetne igényelni, lehetne méretenként fix egységes ára postaköltséggel együtt , és a vatera felé kéne fizetni aki majd a posta felé.Mondjuk lehetne rajta vonalkód,vagy mifene.Vagy olyan kód, amit a posta olvasni tud (mert tudja olvasni)és akkor látná,hogy be van rá fizetve a zsé. Vatera meg mondjuk a profiknak adná ezt a vásárlási lehetőséget. sziasztok 30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem. anno én is rendeltem, mert csomo cuccot kaptam abban kintről, de elötte megkérdeztem mellettünk a kis postán hogy elfogadják -e és persze igent mondtak. az volt a meglepetés mikor BP. nyugati nagy postán kioktattak hogy mit képzelek, hogy abban postázok, mert azt nem lehet. (többek közt ezért is utálom azt a postát.) annak nagyon örülnék, mint ami amerikában is van, hogy a posta oldalán lehet fizetni. ez nagyban megkönnyíteni sokunk dolgát, azt hiszem. de ettől szerintem még fényévekre vagyunk. én szoktam még zacsiban postázni, amit úgy képzeljetek el, hogy vettem itt sok MArlboros zacsit, azt arégi fajtát. 2-3felé elvágom és ruhákat tök jól lehet benne postázni. köszi, hogy meghallgattatok! |
|
|
|
2012-02-01 13:17
Létrehozva:
|
|
|
Azon agyaltam hogy miért nincs újrahasznosítható Vaterás boríték? Mármint ellenálló anyagból (ami vízálló), egy pukkancsos boríték, ill. egy kisebb doboz. Vaterás logóval, reklámmal. Amit rendelni lehet a Vaterán, Vaterafutár is biztosítja / használja, ill. licitre lehet bocsátani azokat, amik már nem kellenek a vevőknek, bla bla bla. A műanyag felületről, ami forró vizet bírja, forró vízzel lemoshatók az öntapadós címkék, ha már nagyon vastagon állnak a burkolaton. Anno oda-vissza postázáshoz én gyártottam magamnak ilyeneket, évekig használtuk. De ahhoz, hogy ilyennel küldjek a vevőknek az egyedi gyártás nagyon macerás, főleg ha tudom, hogy úgyis kidobja majd, nem fogja újra használni... Hm? Ez nagyon jó ötlet!Egyébként van ilyen boríték, polytasaknak hívják, boríték formája van, erős nylon anyagú. Van vagy 6 fajta méret és színkombináció.Én ebben postázok! Külföldről rendelem, mert itthon nem kapható, 1 db kb 30-50 ft között áll meg.Alkoholos filccel megcímezhető, a bélyeg nem ragad meg rajta de én teszek rá etikett címkét és arra már tapad a bélyeg. Ráadásul a vatera így kaphatna kedvezményt is a postai díjból,hisz a postaforgalom nem elenyésző. Én valahogy úgy gondoltam, hogy a vaterától lehetne igényelni, lehetne méretenként fix egységes ára postaköltséggel együtt , és a vatera felé kéne fizetni aki majd a posta felé.Mondjuk lehetne rajta vonalkód,vagy mifene.Vagy olyan kód, amit a posta olvasni tud (mert tudja olvasni)és akkor látná,hogy be van rá fizetve a zsé. Vatera meg mondjuk a profiknak adná ezt a vásárlási lehetőséget. -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2012-02-01 11:38
Létrehozva:
|
|
|
gyönyörűen megfogalmaztad. teljesen egyetértek. Azon agyaltam hogy miért nincs újrahasznosítható Vaterás boríték? Mármint ellenálló anyagból (ami vízálló), egy pukkancsos boríték, ill. egy kisebb doboz. Vaterás logóval, reklámmal. Amit rendelni lehet a Vaterán, Vaterafutár is biztosítja / használja, ill. licitre lehet bocsátani azokat, amik már nem kellenek a vevőknek, bla bla bla. A műanyag felületről, ami forró vizet bírja, forró vízzel lemoshatók az öntapadós címkék, ha már nagyon vastagon állnak a burkolaton. Anno oda-vissza postázáshoz én gyártottam magamnak ilyeneket, évekig használtuk. De ahhoz, hogy ilyennel küldjek a vevőknek az egyedi gyártás nagyon macerás, főleg ha tudom, hogy úgyis kidobja majd, nem fogja újra használni... Hm? -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-01-31 23:36
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 278 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 21:17 |