Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-04-04 13:47
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Ezen mondjuk ne lepődj meg, a sok vevőnél csak addig tart a "küld a saját felelőségemre simán" dolog, amig megkapja, ha eltünik, akkor jön a "tuti fel sem adtad, mert idáig mindent megkaptam", és hasonló szöveg. Tisztelet a kivételnek persze. Nem egy semlegest vagy negatívot láttam már hasonló ügyben, itt nem a paypal buyer protectiontól rettegnek az eladók, hanem az ilyen tipusú vevőktől. Ettől azért van egy finomabb verzió is! Amikor azt mondja, hogy nem kapta meg, pedig de... És van olyan átszellemülten lüke egyik-másik, hogy képes letagadni az ajánlott levelet is (LNK-s küldeményről beszélek). Amikor finoman elküldöm a búsba, hogy pajtás tudod kivel szórakozz, akkor vagy hümmögés vagy "röhögés" a válasz! -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-04-04 12:53
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
itt meg igen sokan egy 400 forintos terméknél is ragaszkodnak az ajánlott küldéshez. Ezen mondjuk ne lepődj meg, a sok vevőnél csak addig tart a "küld a saját felelőségemre simán" dolog, amig megkapja, ha eltünik, akkor jön a "tuti fel sem adtad, mert idáig mindent megkaptam", és hasonló szöveg. Tisztelet a kivételnek persze. Nem egy semlegest vagy negatívot láttam már hasonló ügyben, itt nem a paypal buyer protectiontól rettegnek az eladók, hanem az ilyen tipusú vevőktől. |
|
|
|
2012-04-04 08:46
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 923 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Vagy ennyire paranoidok vagyunk, vagy ilyen sok közöttünk a gerinctelen csaló. Egyik lehetőség sem túl szívderítő. Ez a kérdés inkább a postáról szól, nem a csalókról. Talán az amerikai postán kevesebb küldemény tűnik el... -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-04-04 07:33
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 983 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
A vásárlási etikettel azért tisztában vagyok. Amúgy valahol szomorú, hogy pl. az USA-ból szó nélkül elküldenek nekem sima elsőbbségivel akár 5-10 ezer forintos cuccokat is, itt meg igen sokan egy 400 forintos terméknél is ragaszkodnak az ajánlott küldéshez. (Pedig banki átutalásnál még a Paypal chargeback-től sem kell rettegni.) Vagy ennyire paranoidok vagyunk, vagy ilyen sok közöttünk a gerinctelen csaló. Egyik lehetőség sem túl szívderítő. Hát most erre mit mondhatnék? Nem kell a pénzed olyan áron, hogy akár az árnyéka is felmerüljön annak, hogy én csaltam el az árut. Mert persze pénzből élünk, de van, ami annál is fontosabb. örülök, hogy nem vásárolsz edénykészleteket, bár azt én nem is árulok. Nem sok a csaló, de az a pár éppen elég nagy rombolást csinál, aminek a becsületes emberek isszák meg a levét.... mindig, mindenhol. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-04 02:45
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 27 Regisztrált: 2010-04-28 15:45 Azonosító: 1 134 967 |
Akkor viszont nálam és azoknál, akiknél a sima postázás nincs megadva lehetőségként, inkább ne vásárolj. A vásárlási etikettel azért tisztában vagyok. Amúgy valahol szomorú, hogy pl. az USA-ból szó nélkül elküldenek nekem sima elsőbbségivel akár 5-10 ezer forintos cuccokat is, itt meg igen sokan egy 400 forintos terméknél is ragaszkodnak az ajánlott küldéshez. (Pedig banki átutalásnál még a Paypal chargeback-től sem kell rettegni.) Vagy ennyire paranoidok vagyunk, vagy ilyen sok közöttünk a gerinctelen csaló. Egyik lehetőség sem túl szívderítő. |
|
|
|
2012-04-03 16:25
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 983 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Vagy nem. Én felelősséggel gondolkozom, és csak kivételes esetben fizetnék 400 Ft postát egy 400 Ft-ot érő termékre. Nem azt mondom, hogy soha, de elég ritkán. Akkor viszont nálam és azoknál, akiknél a sima postázás nincs megadva lehetőségként, inkább ne vásárolj. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-03 12:51
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 27 Regisztrált: 2010-04-28 15:45 Azonosító: 1 134 967 |
Hát, szerintem aki felelősséggel gondolkozik, az felvállalja. Vagy nem. Én felelősséggel gondolkozom, és csak kivételes esetben fizetnék 400 Ft postát egy 400 Ft-ot érő termékre. Nem azt mondom, hogy soha, de elég ritkán. kismukk01-nek pedig annyit tudnék írni, hogy ha tényleg elveszett 4 érkező levele rövid időn belül, az nagyon erősen arra utal, hogy vagy a helyi posta vagy a hozzájuk kijáró postás sáros. |
|
|
|
2012-04-02 16:25
Létrehozva:
|
|
aha, igen, gondoltam...Most már én sem küldök simán, csak tudod mi van? Ajánlott postázással kevésbé vásárolnak..:-/ Pláne, hogy ilyen pár száz Ft-os tételeim vannak. Ki fog kifizetni a 300-800Ftos termék után 400-800Ft postai díjat...na, mindegy, így jártam, köszi a törődést..:-) szia Hát, szerintem aki felelősséggel gondolkozik, az felvállalja. Igazán nincs mit, sajnálom. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-02 16:19
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2011-01-10 08:32 Azonosító: 1 419 496 |
Ha te kérted a sima postázást, akkor ezt elbuktad szerintem. Én nem küldök úgy, hogy ne maradjon papír a kezemben. Pont ezért. Mert ha ajánlott küldemény veszik el, akkor a posta kártalanít. Ráadásul a jelenlegi helyzetben azt sem tudhatod biztosan, hgy az eladó, vagy a posta-e a hunyó. aha, igen, gondoltam...Most már én sem küldök simán, csak tudod mi van? Ajánlott postázással kevésbé vásárolnak..:-/ Pláne, hogy ilyen pár száz Ft-os tételeim vannak. Ki fog kifizetni a 300-800Ftos termék után 400-800Ft postai díjat...na, mindegy, így jártam, köszi a törődést..:-) szia |
|
|
|
2012-04-02 16:12
Létrehozva:
|
|
ja, de béna vagyok. Tehát nem csomag, hanem küldemény, levél vagy nem tom minek hívjuk...Jó, lehet még hogy megjön 2 azt most várom,de már azok is holnap egy hete, hogy feladták...:-( Amúgy mind különböző eladótól, tehát a posta a hunyó tutira... Ha te kérted a sima postázást, akkor ezt elbuktad szerintem. Én nem küldök úgy, hogy ne maradjon papír a kezemben. Pont ezért. Mert ha ajánlott küldemény veszik el, akkor a posta kártalanít. Ráadásul a jelenlegi helyzetben azt sem tudhatod biztosan, hgy az eladó, vagy a posta-e a hunyó. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-02 15:53
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2011-01-10 08:32 Azonosító: 1 419 496 |
Mit értesz sima csomagon? ja, de béna vagyok. Tehát nem csomag, hanem küldemény, levél vagy nem tom minek hívjuk...Jó, lehet még hogy megjön 2 azt most várom,de már azok is holnap egy hete, hogy feladták...:-( Amúgy mind különböző eladótól, tehát a posta a hunyó tutira... |
|
|
|
2012-04-02 15:46
Létrehozva:
|
|
sziasztok! Nem sok, de nem is kevés adásvételem volt eddig, köztük jópár sima postázás. Mindig minden odaért eddig. Az utóbbi 1 hónapban 5 csomag tűnt el, 4-et én vásároltam, és 1 amit én adtam fel. Ez sztem durva. A postán azt mondják, hogy bocs, nincs mit tenni. Oké, 1 csomag még elmegy, de 5??? Mit gondoltok, tényleg nincs mit tennem? Át is írtam az aukcióimnál, hogy nem adok fel többet simán, mert ez nagyon cink.:-( Mit értesz sima csomagon? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-02 15:33
Létrehozva:
|
|
|
sziasztok!
Nem sok, de nem is kevés adásvételem volt eddig, köztük jópár sima postázás. Mindig minden odaért eddig. Az utóbbi 1 hónapban 5 csomag tűnt el, 4-et én vásároltam, és 1 amit én adtam fel. Ez sztem durva. A postán azt mondják, hogy bocs, nincs mit tenni. Oké, 1 csomag még elmegy, de 5??? Mit gondoltok, tényleg nincs mit tennem? Át is írtam az aukcióimnál, hogy nem adok fel többet simán, mert ez nagyon cink.:-( |
|
|
|
2012-04-02 14:12
Létrehozva:
|
|
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az eladó szállíthat-e fel csomagolási költséget, ha az nem volt megjelölve az aukció lapján? 300 ft-ot szeretne tőlem plusz pénzként elkérni, és arra hivatkozik, ez a boríték ára. Én úgy tudom nem - de mielőtt ezt megírnám neki egy válasz e-mailben, jobbnak láttam megkérdezni. Előre is köszönöm a válaszokat! Nem számíthat fel semmit, csak a valós postaköltséget. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-04-02 14:08
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2010-09-28 23:37 Azonosító: 1 389 566 |
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy az eladó szállíthat-e fel csomagolási költséget, ha az nem volt megjelölve az aukció lapján? 300 ft-ot szeretne tőlem plusz pénzként elkérni, és arra hivatkozik, ez a boríték ára. Én úgy tudom nem - de mielőtt ezt megírnám neki egy válasz e-mailben, jobbnak láttam megkérdezni. Előre is köszönöm a válaszokat! |
|
|
|
2012-04-02 11:04
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 923 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Nekem azt mondták apostán, hogy a standard postai csomag súly és méret korlát NÉLKÜLI, ezért ha nagyobb a súlya 2kg-nál ezzel járok a legjobban. 1115Ft az alapdíja, ami szerintem kedező Ez nem így van. A pontos paraméterek megtalálhatóak a posta weboldalán. ...A vevő gyanúsítgat, h lehet nem adtam fel stb. és az egész vételárat akarja vissza. Kérdezem én, hogy ha az én postám elküldte a csomagot, és én kifizettem a postaköltséget akkor mi jár vissza? Meg ha az én postám elküldte, akkor miért én vagyok a hunyó? Ha a csomag valóban eltűnt a postán, akkor kérjen kártérítést. Abból majd kártalaníthatja a vevőt. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-04-02 10:20
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2012-04-02 10:11 Azonosító: 1 692 411 |
Érdeklődnék, megtudná-e valaki mondani PONTOSSAN, hogy mi számít standard, illetve nem standard csomagnak? Valamint még arra is szeretnék választ, hogy a súly az nagyban befolyásolja, hogy levélként vagy csomagkéntállítm be a szállítást? előre is köszönöm! Nekem azt mondták apostán, hogy a standard postai csomag súly és méret korlát NÉLKÜLI, ezért ha nagyobb a súlya 2kg-nál ezzel járok a legjobban. 1115Ft az alapdíja, ami szerintem kedező Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy 03.22-én feladtam 3 csomagot. Ebből 2 sikeresen célba ért de egyet elkevert a posta...az én postám elküldte, a vevő postája állítja h nem tud róla semmit. A feladóvevény a habokba van sajnos már....de az itteni postán hajlandóak kiállítani igazolást arról, h feladtam x értékben. A vevő gyanúsítgat, h lehet nem adtam fel stb. és az egész vételárat akarja vissza. Kérdezem én, hogy ha az én postám elküldte a csomagot, és én kifizettem a postaköltséget akkor mi jár vissza? Meg ha az én postám elküldte, akkor miért én vagyok a hunyó? |
|
|
|
2012-04-02 01:28
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-04-02 01:25 Azonosító: 1 692 232 |
Érdeklődnék, megtudná-e valaki mondani PONTOSSAN, hogy mi számít standard, illetve nem standard csomagnak?
Valamint még arra is szeretnék választ, hogy a súly az nagyban befolyásolja, hogy levélként vagy csomagkéntállítm be a szállítást? előre is köszönöm! |
|
|
|
2012-03-26 15:20
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2012-02-24 20:59 Azonosító: 1 649 530 |
|
|
|
|
2012-03-26 08:17
Létrehozva:
|
|
...a bubis boríték szállítási ktg-nek számít-e? Köszi, előre is. Nem, tehát nem megengedett. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-21 13:09 |