Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-09-03 13:03
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 802 Regisztrált: 2007-03-23 16:34 Innen: :nennI Azonosító: 1 714 |
Sziasztok! Szeretnék eladni egy terméket, licittel - viszont félek, hogy az általam megadott időn közben elkel "máshol". Tudom törölni a terméket úgy, hogy ha már lesz rajta licit, mondván, hogy már nincs meg? Üdv. Tedd zárt aukcióba, és akkor nincs kettős eladás - érdeklődés esetén leveszed az egyéb helyekről, és itt megnyitod. Én így csinálnám. Vagyis nem egészen - én nem hirdetném máshol... Más: Kedves Benz! (elnézést, hogy ma többszörösen is igénybe veszem a türelmét Egy vevőm nem találta a vásárlási értesítőt, és a kapcsolatfelvétel kísérlete nélkül (telefon, terméklapos üzenet, e-mail semmi) semlegessel értékelt. Az értesítő 5 napja kiment, újraküldve már a hölgy is látja, az imént telefonon némi kölcsönös vicsorítás után nagyjából sikerült tisztázni a helyzetet. A sikeres átvétel után mi a módja az értékelés megváltoztatásának? Ha az ügyfélszolgálathoz kell fordulni, melyikünknek kell ezt kérni? (elég régóta itt vagyok, de eddig még sosem volt rá szükség) Köszönettel: mmmyki Napi mottó: "én nem foglalkozom ilyen internetes dolgokkal, és különben is nekem ezért mindennap be kellett tolnom a babakocsit a céghez" (kihangsúlyozva: 4 km) ... Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy nehezebb lett volna megkeresni azt a nyomorult telefonszámot, mint 20 km-t túrázni a kölyökkel... kiegészítés: További kérdésem, hogy az értékelés törlésével együtt törlődik-e a hozzá kapcsolt csillagrendszerű értékelés? Mondanom se kell, hogy ebbe is beletenyerelt a nagytudású felhasználó. Tényleg piszok bosszantó, mert részemről az eljárás hibátlan volt. A hozzászólást -VateraBenz- szerkesztette a következő időpontban: 2012-09-03 13:20 -------------------- "A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül olyan sötét van, hogy nem lehet olvasni." "A Föld nevű űrhajónak nincsenek utasai. Mindannyian a személyzethez tartozunk." (Marshall McLuhan) |
|
|
|
2012-08-30 11:03
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2009-08-07 16:52 Azonosító: 693 945 |
Tisztelt gulyaskrem! Ilyen indokkal nincs lehetőség licitált aukció törlésére. A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. Köszönöm! |
|
|
|
2012-08-30 11:01
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 944 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... Tudom törölni a terméket úgy, hogy ha már lesz rajta licit, mondván, hogy már nincs meg? Üdv. Tisztelt gulyaskrem! Ilyen indokkal nincs lehetőség licitált aukció törlésére. A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-08-30 10:58
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2009-08-07 16:52 Azonosító: 693 945 |
Sziasztok!
Szeretnék eladni egy terméket, licittel - viszont félek, hogy az általam megadott időn közben elkel "máshol". Tudom törölni a terméket úgy, hogy ha már lesz rajta licit, mondván, hogy már nincs meg? Üdv. |
|
|
|
2012-08-26 23:10
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 279 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Három aukciónál licitáltak túl az utolsó másodpercben. Ez autó licit funkció? Ha van ilyen hogyan lehet beállítani? Ha Te is a lejárat előtt nem sokal licitáltál, és rögtön azt írta, ki, hogy valaki nagyobb ajánlatot tett, és ezért nem te vagy a nyerő, akkor igen, valaki automata licitet (levédett ajánlatot) tett, ami eleve magasabb volt mint a te aktuális ajánlatod. Ha nem ezt írta, hanem elfogta a Te licitedet, akkor valaki csak simán ügyesebb volt, és az utolsó másodpercekben licitálta felül a te ajánlatodat. Ha ezt el akarod kerülni a jövőben, akkor tegyél még időben annyit a termékre, amennyit max megér neked, tehát tegyél Te levédett ajánlatot. |
|
|
|
2012-08-26 22:06
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 944 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Három aukciónál licitáltak túl az utolsó másodpercben. Ez autó licit funkció? Ha van ilyen hogyan lehet beállítani? Nincs ilyen funkció. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-08-26 22:00
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-08-26 21:55 Azonosító: 1 814 650 |
Három aukciónál licitáltak túl az utolsó másodpercben. Ez autó licit funkció? Ha van ilyen hogyan lehet beállítani?
|
|
|
|
2012-08-16 20:18
Létrehozva:
|
|
Sziasztok!Negatív értékelést vissza tudok vonni?És felfüggesztetni hogy tudom?Hova kell fordulnom,hogy ez mással ne tötrénhessen meg?aMég nem írtam meg,csak az eladó nem jelentkezik,nem tudom elérni ismét,a pénzem is és a termék is nála,valamit tennem kell.Pedig nem vagyok türelmetlen,de mostanra elfogyott a türelmem. Tisztelt marcsika100! Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-08-16 15:24
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2010-12-09 18:33 Azonosító: 1 413 137 |
Sziasztok!Negatív értékelést vissza tudok vonni?És felfüggesztetni hogy tudom?Hova kell fordulnom,hogy ez mással ne tötrénhessen meg?aMég nem írtam meg,csak az eladó nem jelentkezik,nem tudom elérni ismét,a pénzem is és a termék is nála,valamit tennem kell.Pedig nem vagyok türelmetlen,de mostanra elfogyott a türelmem.
|
|
|
|
2012-08-15 19:35
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2012-08-15 14:19 Azonosító: 1 806 232 |
|
|
|
|
2012-08-15 18:14
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 279 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2012-08-15 16:25
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2012-08-15 14:19 Azonosító: 1 806 232 |
|
|
|
|
2012-08-15 14:42
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 423 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Sziasztok! Levédett ajánlatot hogyan lehet beállítani? Köszönöm a segítséget! Üdv: Adri Szia! Beírod a legnagyobb összeget amennyit neked megér. Amíg azt felül nem licitálják addig tied a nyerő licit. A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-15 14:42 |
|
|
|
2012-08-15 14:22
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Levédett ajánlatot hogyan lehet beállítani? Köszönöm a segítséget! Üdv: Adri |
|
|
|
2012-08-15 08:30
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 279 Regisztrált: 2011-11-06 22:22 Azonosító: 1 562 510 |
[size="3"][/size]Az lenne a kérdésem,hogy egy termékemet feltettem licitálásra,sajnos rossz időválasztással. Megérkezett rá az első licit,amikor észrevettem,hogy soká fog lejárni. Próbáltam az akció idején módositani,de erre nincs lehetőség? Vagy csak én vagyok a teve? Köszönettel imivitéz Ha a lezárást választod, 24 óra múlva lejár. Vagyis 1 nappal az előtt zárd le, amikor szeretnéd, ha lejárna. (Bocs, fogalmazni még nem tudok ezen a hajnali órán... -------------------- Nem minden fénylik, ami arany (Manu Chao)
|
|
|
|
2012-08-15 08:15
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 Regisztrált: 2007-12-22 13:54 Azonosító: 69 899 |
Az lenne a kérdésem,hogy egy termékemet feltettem licitálásra,sajnos rossz időválasztással.
Megérkezett rá az első licit,amikor észrevettem,hogy soká fog lejárni. Próbáltam az akció idején módositani,de erre nincs lehetőség? Vagy csak én vagyok a teve? Köszönettel imivitéz |
|
|
|
2012-08-12 13:54
Létrehozva:
|
|
Szia, Emlékeim szerint ez a választási lehetőség csak akkor van, ha fix áron vásárolsz... Így igaz. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-08-12 09:54
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 279 Regisztrált: 2011-11-06 22:22 Azonosító: 1 562 510 |
sziasztok! licitálnék egy termékre, el is kezdtem, de nem a megszokott módon folytatódott, így inkább előbb kérdezek. eddig beírva az én ajánlatomat, majd következő oldalon jött a kérdés, hogy személyes vagy postai úton venném át, ez a kérdés most nem jön fel mint választható opció. jól gondolom, ezt így egyszerűsítve, a "gyorsabb licitálás érdekében" elmarad, és majd a termék megnyerése után megbeszélhetem az eladóval? válaszát előre köszönöm! Szia, Emlékeim szerint ez a választási lehetőség csak akkor van, ha fix áron vásárolsz. Igen, a licit lezárultával tudsz egyeztetni eladóval, viszont azt mindenképp nézd meg még licitálás előtt, hogy szerepel-e a terméklapon olyan átvételi mód, amilyet szeretnél. -------------------- Nem minden fénylik, ami arany (Manu Chao)
|
|
|
|
2012-08-12 09:01
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2011-11-07 21:38 Azonosító: 1 563 792 |
sziasztok!
licitálnék egy termékre, el is kezdtem, de nem a megszokott módon folytatódott, így inkább előbb kérdezek. eddig beírva az én ajánlatomat, majd következő oldalon jött a kérdés, hogy személyes vagy postai úton venném át, ez a kérdés most nem jön fel mint választható opció. jól gondolom, ezt így egyszerűsítve, a "gyorsabb licitálás érdekében" elmarad, és majd a termék megnyerése után megbeszélhetem az eladóval? válaszát előre köszönöm! A hozzászólást -gutzolika- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-12 09:01 |
|
|
|
2012-08-09 08:31
Létrehozva:
|
|
Az lenne a kérdésem, hogyan lehetséges a vatera keretein belűl , nyilvánvalóan hamis, kamu dolgot árulni? Miért nincs arra szabály, szankció ha egy eladó olyan termékkel akciózik aminek működése kétségbe vonható. Konkrétan itt egy aukció: Termékkód: 1624320353 Ez a termék egy átvágás, nincs alapja direkt pénzkicsalás a gyanútlan vásárlóktól. Efféléket sokan árulnak itt, ez a termékkód és eladó csak egy a sok közül. Erkölcstelen dolog hagyni az efféle ténykedéseket! Ennyi erővel lehetne árulni akár "ólomból aranycsináló szettet is". Durva lenne ha a vaterát csak az érdekelné, hogy a jutalékát megkapja... Mi jön ez után? Gyerekeket, vagy szerveket is lehet majd aukciózni... ? A "nyilvánvalóan" az nem jogi kategória, ugyanígy nem mérvadó az ön magánvéleménye sem. Mivel mi nem vagyunk szakértői a feltöltött termékeknek, így megállapítani sem tudjuk, hogy a kérdéses termék eredeti-e vagy hamisítvány. A rendelkezésre álló adatokban (termék megnevezése és leírása, valamint a terméklapos levelezés) nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy hamisítványról lenne szó. Ennek hiányában sajnos nem áll módunkban az aukciót eltávolítani. Minden esetben az eladó vállal felelősséget terméke eredetiségéért, minőségéért, állapotáért. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 22:39 |