Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2008-02-14 07:59
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 755 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 30 |
Nekem vesszőparipám a paraszt szónak az ilyen leminősítő használata elleni fellépés. Tudniillik a paraszt az, aki kenyeret ad a szánkba például, és az egy tiszteletreméltó foglalkozás, életforma... Ellenben az, aki ott ilyen minősíthetetlenül nyilvánul meg, az bunkó, idióta vagy valami hasonló, de egy igazi parasztember kikérné magának, hogy az ilyet parasztnak nevezzék. [...] Másik ilyen vesszőparipám, amikor lekeleteurópaiznak minket, vagy mi magunkat. Mármint földrajzilag. Azt most tegyük félre, hogy társadalmi-politikai, egyéb viszonyainkat tekintve lehet akár balkáninak, sőt latin-amerikainak is mondani Magyarországot. De földrajzi értelemben pontosan hogy Közép-Európához tartozunk, sőt, egész egyszerűen mi vagyunk Európa közepe. Függetlenül attól, hogy sajnos a szovjet keleti blokkhoz kellett tartozzunk egy ideig. [...] Megoldás: lehet helyette használi a tahót, bunkót (remélem ezzel nem sértjük meg a fából készült ütőeszközt |
|
|
|
2008-02-14 00:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 176 Regisztrált: 2007-05-24 18:29 Azonosító: 11 394 |
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni egy adás-vétellel kapcsolatban (ha nem nagy gond)! Összefutottam egy olyan vevővel, aki kb 2 hete vett tőlem egy cipőt. Megbeszéltünk egy találkát, elvittem a cipőt egy mindkettőnknek jól megközelithető helyre, de nem jött el. Felhivtam telefonon, de nem veszi fel se napközben, se este. Megirtam neki e-mailben, hogy azok után, hogy nem jelent meg a megbeszélt időpontban, a lakásomra kell jönnie az áruért. Ő erre azt válaszolta, hogy igenis ott volt akkor anno a megbeszélt helyen, de azért eljön a lakásomra mert kell neki a cipő. Hétfőn vártam egész nap, nem jött. Megirta, hogy szerdán (vagyis ma) du 5-kor itt lesz. Itthon voltam (mint minden nap ilyenkor), senki nem jött. Irtam neki egy e-mailt du, hogy korábban is jöhet, hazaértem! A köv. üzenetet kb 6-kor küldtem neki, hogy MÉG MINDIG VÁROM! Kapaszkodjatok meg! Most olvastam az e-mail-jét amit kb 8-kor küldött nekem, hogy itt volt kereken 5 órakor, fél 6-ig várt rám de annyira fázott, hogy fél 6-kor hazament! Teljesen kiakadtam! Egyértelmü, hogy nem kell neki az áru, szórakozik velem! Feltettem neki a kérdést, ha valóban itt volt, akkor miért nem csengetett fel? Kb 5 centis betükkel van kiirva a nevem a kapucsengő mellé, nem beszélve arról, hogy ezt közöltem is vele... Arra is felhivtam a figyelmét (ezért valószinüleg be fog rágni), hogy meggyőződésem szerint a vatera miatt irogatja nekem ezeket az üzeneteket, hogy egy majdani negativ értékelést töröltessen! Átlátok rajta, egyértelmü a helyzet! Nos! A kérdésem, hogy ilyenkor mi a teendő? Ha nem jön létre az adás-vétel (péntekig adtam határidőt, velem ne szórakozzon) és felteszem újra természetesen ugyanilyen áron aukcióra, az a vaterának nem elég bizonyiték, hogy az áru valóban megvan, nem akarom drágábban eladni stb.stb.??? Hogyan húzhatnám csőbe az ilyen rafkós vevőt? Milyen bizonyitékot tudnék szerezni (amit a vatera el is fogad) arról, hogy nem áll szándékában megvásárolni az árut? Ha a találka időpontjában és helyszinén felveszem kamerára ahogy várok rá, ahogy felhivom telefonon és kinyom, az elég bizonyiték? |
|
|
|
2008-02-13 13:32
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2007-12-12 15:43 Azonosító: 65 802 |
Abszolút offtopic, de kívánom, hogy legyen sok szerencséd az íróval. Én már mindenfajta SAMSUNG optikai meghajtóval jártam rosszul (CD, CD-RW, DVD, DVD-RW), volt amit cseréltek garanciában, volt ami most is ott porosodik a polcon... Igaz, tényleg OFF volt, de gondoltam egy kis komolytalanság nem árt. Remélhetőleg nekem bejön majd. Üdv |
|
|
|
2008-02-13 13:27
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 186 Regisztrált: 2007-06-01 12:23 Innen: Budapest Azonosító: 12 391 |
Most én is gonosz vásárló voltam Leütöttem egy dvd-írót, eladóval az volt megbeszélve, h. most azonnal tud indulni melóhelyemre. Mondom magamban, a rendszer min. fél órával később küldi ki az elérhetőségeinket, ezért belekódoltam az utolsó üzenetembe a mobilszámom, h. összejöjjön az "azonnal"... Törölték ezt is, nyertem és mégsem Percekkel ezelött hívott az eladó, még időben - indulás elött, másnak is szállít - megkapta az értesítő mailt, szóval üzlet mégis rekordidőn belül megköttethet! Abszolút offtopic, de kívánom, hogy legyen sok szerencséd az íróval. Én már mindenfajta SAMSUNG optikai meghajtóval jártam rosszul (CD, CD-RW, DVD, DVD-RW), volt amit cseréltek garanciában, volt ami most is ott porosodik a polcon... -------------------- Putyur
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. |
|
|
|
2008-02-13 13:13
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2007-12-12 15:43 Azonosító: 65 802 |
Most én is gonosz vásárló voltam
Leütöttem egy dvd-írót, eladóval az volt megbeszélve, h. most azonnal tud indulni melóhelyemre. Mondom magamban, a rendszer min. fél órával később küldi ki az elérhetőségeinket, ezért belekódoltam az utolsó üzenetembe a mobilszámom, h. összejöjjön az "azonnal"... Törölték ezt is, nyertem és mégsem Percekkel ezelött hívott az eladó, még időben - indulás elött, másnak is szállít - megkapta az értesítő mailt, szóval üzlet mégis rekordidőn belül megköttethet! |
|
|
|
2008-02-13 11:17
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 642 Regisztrált: 2007-08-02 10:07 Azonosító: 18 468 |
Az ilyeneket úgy ki kellene vágni, hogy még az időben is utazzon nem csak a térben
|
|
|
|
2008-02-13 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 918 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 291 |
hál Istennek jóval kevesebben vannak, mint a normális gondolkodású üzletfelek. túl kell élni ezt a néhányat valahogy, ha nehezen is. csaby, de nehéz...te is tudod ezt hiszen még én is emlékszem arra amikor a történetre amikor a vásárlód felesége megalázott... hát ilyen sajnos történik és rohadt egy napot tud kialakítani szerencsére sikerült felhivnom mert telefonáltam neki reggel óta...és hát arról van szó hogy nincs elég tapasztalata ...nem érti hogy a posta miért nem kézbesítette és nem érti hogy ha a vatera kéri hogy hagyjon visszajelzést akkor nem feltétlenül negativat kell hagyni valamint nem kell jelenteni a vaterának hogy zárjanak ki valakit...végülis remélem nem lesz gond azaz ő majd egyszer meg fogja kapni az át nem vett küldeményt én pedig fogok kapni nem negativ visszajelzést ilyenkor eszméletlenül fontos a telefon szinte nem is használom másra...de nagy szükség van arra hogy az ember hallja ''lássa'' a másik fél hangja után hogy mégis hogyan áll a dologhoz... itt a fórumon is mások szavainak általunk másképpen értelmezése okoz gondot ...utána pedig jön a vita majd a sértegetés (a vita nem rossz csak építő jellegű legyen). könnyen elszakad a billentyűzet ...és az enter gomb is néha... nem jó pofonokat kapni....főleg ha az ember keményen dolgozik azért hogy ne kapjon -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
|
2008-02-13 10:43
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
na ezt olvassa valami ember?jogi aktivista...neked énekeltek
-------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2008-02-13 10:41
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
lehet akár latin-amerikainak is mondani Magyarországot. Fővárosa Rio de Mátészalka! -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2008-02-13 10:34
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
ilyenkor mindig olyan kicsinek és védtelennek érzi magát az ember .... nem mondhatom hogy sok ilyen levél jön de a nagy számok törvénye szerint nekem sem jön átlagban kevesebb mind más rendes felhasználónak... mindig megvisel viszont... hál Istennek jóval kevesebben vannak, mint a normális gondolkodású üzletfelek. túl kell élni ezt a néhányat valahogy, ha nehezen is. -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2008-02-13 10:31
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 918 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 291 |
Ha elveszti az ember a fonalat valahol, akkor kinyomozza hogy mi a helyzet, érdeklődik, utánanéz. Nem küld kapásból egy ilyen fenyegető levelet. (A bennfoglalt butaságot ehelyütt most nem elemzem... ilyenkor mindig olyan kicsinek és védtelennek érzi magát az ember .... nem mondhatom hogy sok ilyen levél jön de a nagy számok törvénye szerint nekem sem jön átlagban kevesebb mind más rendes felhasználónak... mindig megvisel viszont... -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
|
2008-02-13 10:01
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 186 Regisztrált: 2007-06-01 12:23 Innen: Budapest Azonosító: 12 391 |
Kedves Putyur, Most olvastam a visszajelzéseit 1 negativ és 1-2 semleges a 98-felhasználótól viszont a gond nála nagyon tisztán látszik, nem ér rá és nem követi figyelemmel a tranzakció lebonyolítását minden esetben. Szóval ha ebből kifolyólag érkezett 3 visszajelzése akkor volt ott még pár eset amikor ez nehézséget okozott nála csak az eladó ...hát mindig toleránsabb... Ha elveszti az ember a fonalat valahol, akkor kinyomozza hogy mi a helyzet, érdeklődik, utánanéz. Nem küld kapásból egy ilyen fenyegető levelet. (A bennfoglalt butaságot ehelyütt most nem elemzem... -------------------- Putyur
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. |
|
|
|
2008-02-13 09:49
Létrehozva:
|
|
|
Azért néha Téged sem irigyellek. Gondolom az "ellenfél" max. három hónapja regisztrált, és van vagy 7 ügylete... Kedves Putyur, Most olvastam a visszajelzéseit 1 negativ és 1-2 semleges a 98-felhasználótól viszont a gond nála nagyon tisztán látszik, nem ér rá és nem követi figyelemmel a tranzakció lebonyolítását minden esetben. Szóval ha ebből kifolyólag érkezett 3 visszajelzése akkor volt ott még pár eset amikor ez nehézséget okozott nála csak az eladó ...hát mindig toleránsabb... -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
|
2008-02-13 09:47
Létrehozva:
|
|
|
... január 28-án lett elküldve ajánlott küldeményben....hm...a kitiltási kérvény nagyon érdekes lehet... de hogy a mai napomat eltolta az biztos... Azért néha Téged sem irigyellek. Gondolom az "ellenfél" max. három hónapja regisztrált, és van vagy 7 ügylete... -------------------- Putyur
|
|
|
2008-02-13 09:36
Létrehozva:
|
|
|
ma reggel ez a levél fogadott :
Jó napot, érdeklodnék, hogy a hetekkel ezelött leütött több darab térképet és egyéb terméket mikor kaphatom meg? kérném téjékoztasson ellenkező esetben 2 nap múlva automaitikusan negatív minősítést kell küldenem a Vaterának és kérvényeznem kell a kitiltását is. Köszönettel xy január 28-án lett elküldve ajánlott küldeményben....hm...a kitiltási kérvény nagyon érdekes lehet... de hogy a mai napomat eltolta az biztos... -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
|
2008-02-13 08:15
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2007-10-28 18:46 Azonosító: 35 296 |
Köszi, akkor nem csak én éreztem "furcsának" az embert.
A hab a dolgon, hogy jelentkezett a vevő, az üzlet remélem a hétvégén megköttetik. üdv. rt |
|
|
|
2008-02-13 00:40
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2007-04-24 16:53 Azonosító: 6 868 |
úgy tűnik nem mindenki tud veszíteni itt nálunk. aukciós szakmában pedig ez előfordul.
|
|
|
|
2008-02-13 00:09
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 191 Regisztrált: 2007-03-22 18:13 Azonosító: 1 548 |
látod ...ezért nem kellene a p*** internet ilyen üzenetet normális ember nem küldött volna Nekem vesszőparipám a paraszt szónak az ilyen leminősítő használata elleni fellépés. Tudniillik a paraszt az, aki kenyeret ad a szánkba például, és az egy tiszteletreméltó foglalkozás, életforma... Ellenben az, aki ott ilyen minősíthetetlenül nyilvánul meg, az bunkó, idióta vagy valami hasonló, de egy igazi parasztember kikérné magának, hogy az ilyet parasztnak nevezzék. S véleményem szerint ez teljesen ugyanolyan, mint a zsidózás. Másik ilyen vesszőparipám, amikor lekeleteurópaiznak minket, vagy mi magunkat. Mármint földrajzilag. Azt most tegyük félre, hogy társadalmi-politikai, egyéb viszonyainkat tekintve lehet akár balkáninak, sőt latin-amerikainak is mondani Magyarországot. De földrajzi értelemben pontosan hogy Közép-Európához tartozunk, sőt, egész egyszerűen mi vagyunk Európa közepe. Függetlenül attól, hogy sajnos a szovjet keleti blokkhoz kellett tartozzunk egy ideig. Mind a kettő dolog rossz társadalmi beidegződés, szerintem. |
|
|
|
2008-02-12 20:01
Létrehozva:
|
|
|
ekkora meggyőződéssel nem mindennap hülyegyerekezik le az embert...
mielőtt eltűnne - [RE] Half-life - 2008/02/04 18:25:54 nincs ismerkedes a vateran kivul. document.write(rating_get(511624,1,4194304,'','bivega'));bivega(1) [RE] Half-life - 2008/02/04 18:40:28 Ez nem ismerkedési kérés volt hülyegyerek hanem üzleti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2008-02-12 19:55
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-25 03:59 |