Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-06-14 15:25
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Sziasztok! Kellene a segítségetek!Hogyan tudom jogi útra terelni a dolgot,hogy valaki fizessen? Kerestem a segitségbe,de sajnos nem találtam,pedig a múltkor olvastam még!Lehet kivették vagy én nem figyeltem?:S Előre is Köszönöm! mint a legtöbb esetben, ügyvédhez kell fordulni. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-06-14 15:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-04-18 18:41 Azonosító: 620 255 |
Sziasztok!
Kellene a segítségetek!Hogyan tudom jogi útra terelni a dolgot,hogy valaki fizessen? Kerestem a segitségbe,de sajnos nem találtam,pedig a múltkor olvastam még!Lehet kivették vagy én nem figyeltem?:S Előre is Köszönöm! |
|
|
|
2009-06-13 14:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 72 Regisztrált: 2008-05-06 13:29 Azonosító: 142 675 |
Sziasztok!
Bár nem táplálok sok reményt a dologgal kapcsolatban, de megkérdezem, hátha van itt valaki akit szintén átvert az anno "kivancsifancsi" néven hirdető (egy ideje inaktív) F*** A*** és/vagy neje. Ha valakinek van róla friss információja (elérhetőségek, ilyesmi), vagy perben áll vele, esetleg tervezi, akármi, bármi, akkor szóljon itt, és vegyük fel valahogy a kapcsolatot. Köszi! |
|
|
|
2009-06-12 16:48
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Igen én is erre következtetésre jutottam, de azt hiszem, egy rendszer akkor igazságos, ha mindkét felet egyforma elbírálás alá helyezi. Ebben az esetben valóban megint az a látszat, hogy a jutalék az első. (Persze nem arra gondoltam, hogy a vatera szankcionálja a vásárlót, de lehetne, hogy a vásárlás is lehetetlen legyen elmaradt értékelések esetében. Ott vagyunk ahol a part szakad. A Vatera nem fogja letiltani a vásárlást. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-06-12 16:40
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Jogállamban nem tehetnek semmit kötelezővé, vagy ha igen akkor azt törvénybe kell iktatni. Igen én is erre következtetésre jutottam, de azt hiszem, egy rendszer akkor igazságos, ha mindkét felet egyforma elbírálás alá helyezi. Ebben az esetben valóban megint az a látszat, hogy a jutalék az első. (Persze nem arra gondoltam, hogy a vatera szankcionálja a vásárlót, de lehetne, hogy a vásárlás is lehetetlen legyen elmaradt értékelések esetében. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-06-12 16:39
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Miért ne értékelhetnél egy vevőt semlegessel például, ha fizetett ugyan de 10 mail és telefon után. Vagy például személyes átvétel esetén ha 1 hónap múlva jön a motyóért. Ez messze kívül esik a gördülékeny üzletmenet határain. Nagyon jó meglátás! A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2009-06-12 16:39 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-06-12 16:36
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
De akkor legyen kötelező mindkét fél számára. Jogállamban nem tehetnek semmit kötelezővé, vagy ha igen akkor azt törvénybe kell iktatni. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-06-12 16:31
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Direkt beleírtam a postba, hogy nem az ebayről írok. Miután az adás-vétel kezdeti szakaszában az értékelések alapján alakítod ki a véleményedet a partnerről, szerintem nagyon fontos szerepük van az értékeléseknek. Ha már van, akkor legyen. De akkor legyen kötelező mindkét fél számára. Vagy, ha nem olyan fontos, akkor pedig meg kell szüntetni. Ez a vegyes szabályozás (egyiknek kell, másiknak nem) nem túl jó. Szerintem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-06-12 16:21
Létrehozva:
|
|
|
Teljesen jogos! Az ebay-en az eladó csak pozitívan értékelhet, ha a vevő nem fizetett, akkor jelenteni kell, és majd tesznek ellene. Direkt beleírtam a postba, hogy nem az ebayről írok. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-06-12 16:13
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Vicc..... Ha egy vevő fizet, akkor pozitívon kívül nem kaphat mást. Sok olyan értékelést olvasok, ahol a vevő azért kapott negatívot, mert gagyi s..r árut kapott és ezért az eladónak negatívot adott. Rendszeresen vásárolok egy külföldi oldalon, (nem az ebay) és ahogy fizetek, egyből megadják a 100%-ot. Itt a Vaterán ez a sakkban tartás a menő. Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Miért ne értékelhetnél egy vevőt semlegessel például, ha fizetett ugyan de 10 mail és telefon után. Vagy például személyes átvétel esetén ha 1 hónap múlva jön a motyóért. Ez messze kívül esik a gördülékeny üzletmenet határain. A negatívot Én sem engedném. |
|
|
|
2009-06-12 15:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Vicc..... Ha egy vevő fizet, akkor pozitívon kívül nem kaphat mást. Sok olyan értékelést olvasok, ahol a vevő azért kapott negatívot, mert gagyi s..r árut kapott és ezért az eladónak negatívot adott. Rendszeresen vásárolok egy külföldi oldalon, (nem az ebay) és ahogy fizetek, egyből megadják a 100%-ot. Itt a Vaterán ez a sakkban tartás a menő. Teljesen jogos! Az ebay-en az eladó csak pozitívan értékelhet, ha a vevő nem fizetett, akkor jelenteni kell, és majd tesznek ellene. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-06-12 11:25
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
-------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-06-12 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 544 Regisztrált: 2007-03-28 20:26 Innen: Budapest Azonosító: 2 610 |
|
|
|
|
2009-06-12 11:06
Létrehozva:
|
|
|
Azt is lehetne, hogy az értékelés csak egyszerre jelenjen meg, amikor már mindkét fél elkészítette. Így nem tud visszavágni egyik fél sem a másik értékelésére. Ez különösen jó lenne. Pláne a csalók kezében akiknek sosem látná meg a temérdek negatív értékelését a többi gyanútlan áldozat! -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-06-12 10:28
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 544 Regisztrált: 2007-03-28 20:26 Innen: Budapest Azonosító: 2 610 |
|
|
|
|
2009-06-12 10:17
Létrehozva:
|
|
|
Azt sem tartom igazságosnak, ha egy adás-vétel nem jön létre, akkor a vevő nem kaphat pozitívot, az eladó pedig igen. Én is így szedtem be a semlegesemet (djhifi közben eladta másnak). És az a sok értékelés, ahol az egyik fél által létrejött, a másik fél által meg nem, az mi? Ez már régen is volt téma. Képzeld el mi lenne itt..... Pozitív nem jöt létre....... -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-06-12 10:04
Létrehozva:
|
|
|
Vicc..... Ha egy vevő fizet, akkor pozitívon kívül nem kaphat mást. Sok olyan értékelést olvasok, ahol a vevő azért kapott negatívot, mert gagyi s..r árut kapott és ezért az eladónak negatívot adott. Rendszeresen vásárolok egy külföldi oldalon, (nem az ebay) és ahogy fizetek, egyből megadják a 100%-ot. Itt a Vaterán ez a sakkban tartás a menő. Azt sem tartom igazságosnak, ha egy adás-vétel nem jön létre, akkor a vevő nem kaphat pozitívot, az eladó pedig igen. Én is így szedtem be a semlegesemet (djhifi közben eladta másnak). És az a sok értékelés, ahol az egyik fél által létrejött, a másik fél által meg nem, az mi? |
|
|
|
2009-06-12 09:40
Létrehozva:
|
|
|
Én annak függvényében várok, hogy kinek milyen az értékelése. Vicc..... Ha egy vevő fizet, akkor pozitívon kívül nem kaphat mást. Sok olyan értékelést olvasok, ahol a vevő azért kapott negatívot, mert gagyi s..r árut kapott és ezért az eladónak negatívot adott. Rendszeresen vásárolok egy külföldi oldalon, (nem az ebay) és ahogy fizetek, egyből megadják a 100%-ot. Itt a Vaterán ez a sakkban tartás a menő. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-06-12 06:48
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Sziasztok!
Olvasom itt a hozzászólásokat és egy lényeges dolgot még írnék. Én annak függvényében várok, hogy kinek milyen az értékelése. Hytech tán Te még emlékszel arra az esetemre, amikor egy TV-t csapott le nálam egy tag és csak vártam-vártam-vártam.....persze nem fizetett és nem kommunikált. A tizenvalahány negatívja mellé én is beszúrtam egyet, persze jött a bosszúnega, de azt szerencsére törölte vati bácsi/néni. Az ilyen tagoknál sztem nem érdemes várni, max illendőségből az 1 hetet. A mostani delikvens, 0-ás felhasználó.Írta, hogy egy másik portálon milyen csúnyán megjárta.Hát ennek utána néztem, másik portálon is ugyanezzel a névvel regelt és tavaly óta be se lépett azóta. A lényeg, hogy 30-án licitált, ma 12-e van.... -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2009-06-11 19:53
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 786 Regisztrált: 2007-03-01 14:41 Azonosító: 655 |
Ha ez neked bevált az jó dolog. Ahogy elnézem a fórumozókat sajnos a többség nem ilyen szerencsés. Ami a rendkívüli eseteket illeti: természetesen bennem is van empátia,de ennek van egy feltétele ami egy igen nagy találmány és úgy hívják telefon. Igen, ez ízlés kérdése. Én összesen egy eladóval telefonáltam, és engem sem hívtak 5-nél többen. Én az e-mailt tekintem a fő kommunikációs rendszernek, a telefon tényleg csak a végső segítség. -------------------- Ahol az akarat, ott az út! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 01:28 |