Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-10-01 16:54
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Sziasztok szerintetetk ha megnyertem két darab női ujságot, nem magazint tehát elég könnyűek lehetnek súlyra és összesen a kettőt együtt két forintért nyertem kb. mennyi lehet simán a feladása?? Mert előszőr 500-at akart velem utaltatni az illető miután közöltem vele hogy simán szeretném mondta hogy 300-.... Gyanítom, hogy 250 grammba nem fér bele, akkor viszont 500 grammig 295 a postaköltség. Szerintem teljesen elfogadható. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-10-01 15:36
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 112 Regisztrált: 2009-09-10 17:18 Azonosító: 739 105 |
Sziasztok szerintetetk ha megnyertem két darab női ujságot, nem magazint tehát elég könnyűek lehetnek súlyra és összesen a kettőt együtt két forintért nyertem kb. mennyi lehet simán a feladása?? Mert előszőr 500-at akart velem utaltatni az illető miután közöltem vele hogy simán szeretném mondta hogy 300-....
|
|
|
|
2009-09-28 20:36
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
............................. csak max 90 centi legyen a doboz három kiterjedése (szélesség-magasság-hosszúság), illetve a leghosszabb oldal max 60 centi lehet. Aramir! Ezzel engem mindig lenyűgözöl! -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-28 20:09
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Sziasztok! Kérdésem lenne hozzátok :6db DVD elküldéséhez milyenfajta borítékot vagy egyéb megoldást válasszak? Sedítségeteket előre is köszönöm! Inkább kartondobozt, nagyobb boltok környékén találsz szerintem, én legalábbis sokhelyen látom, hogy kirakják az üres dobozokat elszállításra, onnan lehet guberálni, esetleg a boltban kérni, vagy piacok/vásárok után is tele van üres dobozokkal a környék, jellemzően ahhol cipőket árultak. 2 Kg-ig kisebb dobozban is lehet postázni, nem kötelező a boríték, csak max 90 centi legyen a doboz három kiterjedése (szélesség-magasság-hosszúság), illetve a leghosszabb oldal max 60 centi lehet. |
|
|
|
2009-09-28 19:52
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-09-18 14:16 Azonosító: 752 026 |
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok :6db DVD elküldéséhez milyenfajta borítékot vagy egyéb megoldást válasszak? Sedítségeteket előre is köszönöm! |
|
|
|
2009-09-28 18:38
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ha jól emlékszem az admin írta, hogy fel lehet tüntetni, de csak opcionális tételként. pl 42Ft/ km ha nagyobb dolgot viszel házhoz vagy van valami extra csomagolásod. Igen. Ez az egy eset volt lehetőségként feltüntetve. A házhoz szállítás. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-28 18:21
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 131 Regisztrált: 2008-08-08 21:51 Azonosító: 177 560 |
Azért azt ne felejtsd el, hogy a fórum nem a Vatera szabályzata. Valószínű, hogy ez egy régebbi válasz lehetett, most valóban folyamatosan törlik azokat az aukciókat, ahol bármi fel van külön tüntetve. Ez nagyon kényelmetlen, főleg az 1Ft-os aukcióknál, ahol nem tudod beépíteni az árba a csomagolást. Viszont bizonyos szempontból érthető a Vatera részéről is, mert nagyon sok visszaélés volt vele, kimondottan jutalék kijátszás célzatával. Na meg a FD kikerülésére. Biztos, hogy nem tökéletes sem a megfogalmazás, sem maga a szabály, de a gyakorlat azt mutatja, hogy semmit nem szabad felszámolni. Ha jól emlékszem az admin írta, hogy fel lehet tüntetni, de csak opcionális tételként. pl 42Ft/ km ha nagyobb dolgot viszel házhoz vagy van valami extra csomagolásod. -------------------- "Boxolókkal sakkozni, sakkozókkal boxolni szeretek"
Okos pilóta alagútban nem katapultál. |
|
|
|
2009-09-28 10:37
Létrehozva:
|
|
Hát ennek most már nagyon utána kell nézni!!!! A vatera pontosabban is fogalmazhatna,mi minek számít! A fórumon belül ez olvasható: A postaköltség,ill.a valós szállítási költség a postai szállítással a következő:Az érvényes postai szállítási díjak és a postai szabályzatban ehhez megkövetelt burkolóanyag beszerzési költsége.Ez lehet:kis-,közép-,és nagyméretü levélboríték,buborékos boríték,postai és egyéb dobozok,ill. a biztonságos szállításhoz egyéb speciális dobozok,pl.a minőségi borokhoz való postai borszállító doboz. NEM valós postaköltség:a csomagolás végrehajtásának díja, Azért azt ne felejtsd el, hogy a fórum nem a Vatera szabályzata. Valószínű, hogy ez egy régebbi válasz lehetett, most valóban folyamatosan törlik azokat az aukciókat, ahol bármi fel van külön tüntetve. Ez nagyon kényelmetlen, főleg az 1Ft-os aukcióknál, ahol nem tudod beépíteni az árba a csomagolást. Viszont bizonyos szempontból érthető a Vatera részéről is, mert nagyon sok visszaélés volt vele, kimondottan jutalék kijátszás célzatával. Na meg a FD kikerülésére. Biztos, hogy nem tökéletes sem a megfogalmazás, sem maga a szabály, de a gyakorlat azt mutatja, hogy semmit nem szabad felszámolni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-28 10:12
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2009-02-14 17:40 Azonosító: 478 694 |
Nem jól tudod. Kizárólag a postaköltséget adhatod meg, semmilyen egyéb költséget nem. (bélelt boríték, doboz, csomagolóanyag....stb) Nagyon sok aukciót töröltek már amiatt, hogy egyéb költséget adtak meg a terméklapon. Hát ennek most már nagyon utána kell nézni!!!! A vatera pontosabban is fogalmazhatna,mi minek számít! A fórumon belül ez olvasható: A postaköltség,ill.a valós szállítási költség a postai szállítással a következő:Az érvényes postai szállítási díjak és a postai szabályzatban ehhez megkövetelt burkolóanyag beszerzési költsége.Ez lehet:kis-,közép-,és nagyméretü levélboríték,buborékos boríték,postai és egyéb dobozok,ill. a biztonságos szállításhoz egyéb speciális dobozok,pl.a minőségi borokhoz való postai borszállító doboz. NEM valós postaköltség:a csomagolás végrehajtásának díja, |
|
|
|
2009-09-28 09:50
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Én úgy tudom a valós szállítási költségben beletartozik a posta által megkövetelt,biztonságos szállításhoz szükséges csomagoló,burkoló anyag is. Nem valós szállítási költség,ha a csomagolásért mint munka folyamatért számolsz fel költséget,vagy a szállításért mire eljutsz a postáig stb... Ezt itt a fórumon olvastam,nem jól tudom? Nem jól tudod. Kizárólag a postaköltséget adhatod meg, semmilyen egyéb költséget nem. (bélelt boríték, doboz, csomagolóanyag....stb) Nagyon sok aukciót töröltek már amiatt, hogy egyéb költséget adtak meg a terméklapon. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-09-28 09:45
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2009-02-14 17:40 Azonosító: 478 694 |
Semmilyen csomagolási költséget nem adhatsz meg, semmilyen aukciónál. Én úgy tudom a valós szállítási költségben beletartozik a posta által megkövetelt,biztonságos szállításhoz szükséges csomagoló,burkoló anyag is. Nem valós szállítási költség,ha a csomagolásért mint munka folyamatért számolsz fel költséget,vagy a szállításért mire eljutsz a postáig stb... Ezt itt a fórumon olvastam,nem jól tudom? |
|
|
|
2009-09-27 08:58
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Próbáljuk ki. Vásárolj, elküldöm neked utánvéttel, te ott a postásnak kifizeted a sok ezer ft-ot + a sokkal drágább postaköltséget, beviszed a csomagod a lakásba, kibontod, és találsz benne 2 db féltéglát a mittudomén mi helyett. Én megkapom a pénzem hiánytalanul, te pedig be nem bizonyítod soha az életben, hogy téglát kaptál. Nekem van papírom arról, hogy feladtam és te átvetted. Mehetsz a sóhivatalba panaszra. Hát ez így ennyi. Az utánvét senkinek se jó. Ez a lehetőség az előre utalásnál is fenn áll, nem csak az utánvétnél, mert kifizeted előre a cuccot, és utána küldök Neked két féltéglát (vagy egy egészet), és ugyanúgy van papírom, hogy átvetted. De ettől függetlenül nem utánvétezek semmilyen irányba. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-09-27 00:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 54 Regisztrált: 2008-06-26 23:57 Azonosító: 165 724 |
kamu címet adna ,akkor... ja beszoptam... párszáz, pár ezer forint miatt én sem problémázok ,de azért ... Próbáljuk ki. Vásárolj, elküldöm neked utánvéttel, te ott a postásnak kifizeted a sok ezer ft-ot + a sokkal drágább postaköltséget, beviszed a csomagod a lakásba, kibontod, és találsz benne 2 db féltéglát a mittudomén mi helyett. Én megkapom a pénzem hiánytalanul, te pedig be nem bizonyítod soha az életben, hogy téglát kaptál. Nekem van papírom arról, hogy feladtam és te átvetted. Mehetsz a sóhivatalba panaszra. Hát ez így ennyi. Az utánvét senkinek se jó. |
|
|
|
2009-09-26 16:46
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Dehogy utáljuk! A legjobb. Imádjuk érted? imádjuk!!!! A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2009-09-26 16:46 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-09-26 15:58
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2009-01-15 20:36 Azonosító: 410 594 |
kamu címet adna ,akkor... ja beszoptam...
párszáz, pár ezer forint miatt én sem problémázok ,de azért ... |
|
|
|
2009-09-26 15:32
Létrehozva:
|
|
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége... Mert gondolod, hogy pár száz, vagy 1-2 ezer forint miatt majd látogatni fogok? Mondjuk Szegedre??? Ne viccelj. Az emberek többsége nem ököllel rendezi le a dolgokat. Megpróbálja megelőzni a bajt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-26 15:27
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége... Miért, kamu címet nem adhat meg, ha szopatni akarja az eladót? Amúgy de van, engem már szopattak meg így egyszer, viszont Dunaújvárosból nem volt kedvem utazgatni Budapestre, hogy ugyan miért nem vette át. |
|
|
|
2009-09-26 15:23
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2009-01-15 20:36 Azonosító: 410 594 |
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége...
|
|
|
|
2009-09-26 15:02
Létrehozva:
|
|
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Pl.: nemrég olvastam ,h csak 5+ értékelés esetén... Ha megkapom a választ törölhetitek ezt a témát... Ha belegondolsz, magadtól is rájössz. Én senkinek nem küldök utánvéttel. Ha nem veszi át az árut, még én fizethetek. Egyébként nem is vagyok köteles, mert nincs megjelölve nálam. Enélkül is éppen eléggé kalandos az élet. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-26 15:00
Létrehozva:
|
|
|
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Pl.: nemrég olvastam ,h csak 5+ értékelés esetén... Ha megkapom a választ törölhetitek ezt a témát... Nos: -drágább, mint a sima posta, -semmivel sincs több biztosíték a vevő részére, hogy az lesz a csomagban, amit rendelt, -ha a vevő nem vesz át, akkor bukja az eladó a postai költségeket, ami ugye ebben az esetben magasabb, mint a sima postai díj Hirtelen ennyi jutott eszembe. De én nem vagyok hajlandó sem postázni, sem vásárolni utánvéttel -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 03:51 |