Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-12-16 21:20
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 084 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
[b]Nyílt levél ... Tisztelt bigfootinformatika2! A leírtakat továbbítottuk a felelős kollégáknak. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2009-12-16 21:13
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 084 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Kedves Moderátorok, vagy más hozzáértők, az i+ oldalamra beírhatom, hogy "amennyiben az adásvétel 14 napon belül nem jön létre - kivéve, ha másképp állapodunk meg - a terméket negatív értékelés mellett újra aukcióra bocsátom" ? Vagy ez így túl nyers? Hogyan írjam le, hogy szeretném a tranzakciót mielőbb lebonyolítani? Tisztelt momol! Nyugodtan beírhatja. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-16 19:55
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-12-16 19:50 Azonosító: 892 046 |
Nyílt levél ( panasz ) a Vatera Vezetőségének!
Tisztelt Vezetőség! ( Tisztelt Gerő Úr ) Sokáig gondolkodtam hogy megírjam-e ezt a panaszt, hiszen az értelme kb. egyenlő a nullával. Mégis úgy gondolom, talán mások "merítenek" belőle, és mégis van értelme ha nem is sok! 4 napja inaktiválták a nevemet, azzal az indokkal, hogy nem vagyok telefonon elérhető. Valóban üzenet rögzítőre volt kapcsolva a telefon, ez így igaz. Azonban ilyen alapon a Vatera minden második felhasználóját korlátozni lehetne azt hiszem. ( Azokról már nem is beszélek, akiket mint eladó még a mail címükön sem értem el, mert nem élt. ) A korlátozásról egy e-mail kaptam, mely szokás szerint névtelenül, illetve a "a Vatera csapata" aláírással érkezett, ergo felelős nincs ebben az ügyben. Az e-mail tartalma is csak az ÁSZF-re korlátozódott. Egy nap, mire kiderült, hogy mi az oka, és kértek, hogy élő elérhetőséget adjak meg. Ez megtörtént, mivel nem változott az elérhetőségem, illetve megírtam hogy kikapcsoltam az üzenet rögzítőt. Ez 4 napja történt. Azóta írtam további 3 levelet ( összesen 4-et ), hogy az inaktiválásom szüntessék meg. Ezen felül mivel a termékeim fent maradtak, de az üzletben vásárolják őket, már a 10-ik könyvet adtam el úgy, hogy a Kedves Vevőnek nem fogom tudni oda adni, mert már el van adva, de nem tudom levenni. Fontos momentum, hogy az értékeléseim száma 3600 feletti, negatív nélkül, 3 semlegessel. A PROFI minősítés úgy látszik ez esetben egyenlő a nullával. Amit sérelmezek: - Elég lett volna egy e-mail, hogy nem vagyok elérhető, ugyan így kikapcsoltam volna az üzenetrögzítőt. Külön érdekes egyúttal az a momentum, hogy pont egy olyan cég korlátoz emiatt, akit nem lehet telefonon elérni! - A szimbiózisnak ami az eladó és a Vatera között van, nem csak arról kellene szólni, hogy az eladó fizessen mint a katonatiszt, hanem némileg emberibbnek kellene lenni, hiszen egymásból élünk! - Mint inaktivált felhasználó, egyszerűen nem tudok a fórumba belépni, és bármit írni ( ezt sem értem!? ) Külön kénytelen voltam csak emiatt egy új felhasználónevet létre hozni. Fontosnak tartanám még megjegyezni, hogy egy "jutalékcsalóval" szemben kevesebb szankciót alkalmaznak, hiszen elsőre a levelezés nem megfelelő használata miatt kap egy 72 órás inaktiválást, míg nálam az már régen letelt. Ami még érdekes, hogy sok vevőm szeretett volna Vaterán kívül vásárolni, de én MINDIG szorgalmaztam azt, hogy üsse le a Kedves Vevő még akkor is, ha már régen meg van a kontakt, ez látszik is, hiszen éppen ezért van 3600 eladásból kevesebb mint 1800 pozitívom, hiszen aki törzsvevő, az már nem számít az értékelésnél. Magyarul mondva én maximálisan megtiszteltem a Vaterát, de úgy látom mindezért ezt kapom viszont?! Azt már nem is nagyon tartom említésre méltónak, hogy havi 500 eladásom után nem kevés jutalékot fizetek. E levél megírásakor a következők jutottak eszembe: Lojalitás, egymás megbecsülése, kölcsönös tisztelet, emberség. Nem tudom, Önöknek ezekből melyik cseng ismerősen? Példának a közelmúltban bevezetett új könyv szekciót emelném ki, melyben dominál a "Manókönyv, meg a MAC" és ahol egy szakácskönyv, vagy sport könyv az ismeretterjesztő kategóriában köthet ki. Itt is világosan látszik a szponzori erő, csak kérdezem én, ki akarna szponzorálni egy kihalt aukciós oldalt? Vagyis az hogy a Vatera ide jutott, nagyban azoknak köszönhető, akik mára "kisemberekké" váltak a Vatera szemében. Tisztelt Vezetőség, ezen kellene elgondolkodni. Ui: amennyiben nincs további akadálya, kérném a felhasználónevem aktiválását a lehető leghamarabb, ha pedig van, akkor kérem azt megnevezni, mivel eddig összesen egyszer voltam figyelmeztetve, azt sem éreztem jogosnak ( egy vevő számla után érdeklődött mire közöltem hogy ha a boltunkban veszi meg ott van, de drágábban. Ez volt az ok... ) . Illetve kérném ezt a nyílt panaszt az arra illetékeseknek eljuttatni. Tisztelettel: bigfootinformatika A hozzászólást -bigfootinformatika2- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-16 19:59 |
|
|
|
2009-12-16 19:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 249 Regisztrált: 2009-07-07 14:29 Azonosító: 663 764 |
Kedves Moderátorok, vagy más hozzáértők,
az i+ oldalamra beírhatom, hogy "amennyiben az adásvétel 14 napon belül nem jön létre - kivéve, ha másképp állapodunk meg - a terméket negatív értékelés mellett újra aukcióra bocsátom" ? Vagy ez így túl nyers? Hogyan írjam le, hogy szeretném a tranzakciót mielőbb lebonyolítani? |
|
|
|
2009-12-16 13:50
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Tisztelt Vatera! Kaptam Önöktől két figyelmeztetést, miszerint a szabályzat ellenére tiltott kapcsolatfelvételi források után kutattam az egyik felhasználóval (zemiyo) kapcsolatban. ... Kedves kamikazeee! Amennyiben elvesztette, vagy nem kapta meg partnere elérhetőségeit emailben, úgy a "Személyes menü/Eladott áruk" illetve "Vásárolt áruk" menüpontban, továbbáaz "Értékelések készítése" menüben a partnere felhasználóneve mellett szereplő kis levél ikonra klikkelve bármikor le tudja kérni a keresett partner elérhetőségeit. A kapcsolatfelvétellel kapcsolatos problémák tárgyalására, egyeztetésekre nem a termékes levelezés a megfelelő hely. Megértését köszönjük! -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2009-12-16 13:30
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 61 Regisztrált: 2007-03-01 13:55 Azonosító: 53 |
Tisztelt Vatera!
Kaptam Önöktől két figyelmeztetést, miszerint a szabályzat ellenére tiltott kapcsolatfelvételi források után kutattam az egyik felhasználóval (zemiyo) kapcsolatban. Szíves tájékoztatásul közlöm, hogy ettől a felhasználótól nem sokkal ezelőtt már vásároltam egy terméket, de valamilyen technikai hiba folytán nem kaptam erről értesítést az adatlapomon feltüntetett e-mail címemre. Így más formában nem tudtam neki üzenni, mert a vásárlást követően ugyan beszélgettünk telefonon, de a számát kitöröltem a készülékemből. A technikai problémára utalást is tettem az üzenetváltás során, sajnálom, hogy ez elkerülte a figyelmüket, és megint a felhasználót büntették a saját hibájuk miatt. Az abból eredő bizonytalanságot pedig, hogy rákérdez az ember, hogy egy adott megyén belül melyik településen található egy adott termék, szintén ne a felhasználókra próbálják ráverni, mert nem mindegy, hogy a szomszédban vagy netán 100 km-nyire lévő árura kell vakon alkudni. A további összeütközések elkerülése érdekében javaslom, hogy település megjelölését is építsék be a menübe, vagy tegyék szigorúbbá a termékek leírására és a csatolt fotókra vonatkozó szabályokat. (pl. ne lehessen katalógusból kimásolt fotóval hirdetni stb.). Üdvözlettel: kamikazeee |
|
|
|
2009-12-15 12:49
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
ÜDV!Olyan problémám lenne hogy mit tehetek ha az elado kifizetés után nem küldi el a megvásárolt árul?Kb 4 hete nyertem aukciot,egy hétre rá megkapta a pénzét,de a mai napig csak kifogásokat kapok hogy miért nem ért ide az áru.férecimezte satöbbi....a postai felado csekket nem hajlando megmutatni.Többi viszajelzésböl látom nem egyedüli vagyok aki igy járt.Mit tehetek?Nem lehet kizárni az ilyet? Kedves SulakL! Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor kérjük, értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólító levél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-15 12:48
Létrehozva:
|
|
Üdvözletem mindenkinek! Kérdésem a következő: Miért dob mindíg vissza/termék rendelésekor/ a gép a kiválasztott termékre?Miért nem lehet folytatni a rendelést? Ha valaki tudna nekem valami okosat írni ez ügyben,akkor azt nagyon megköszönném neki,mert sajnos így még 2010 karácsonyra sem lesz meg a kiválasztott cucc,nemhogy az ideire! Üdv.:Robi Kedves csumi75! A leírás alapján Ön a kosárba tette a terméket. Ilyenkor a "kosár megtekintése" gombbal vagy a jobb felső sarokban található ikonnal lehet belépni a kosár menübe és véglegesíteni a megrendelést. Ha csak egy terméket szeretne vásárolni, használja a Vegye meg most gombot. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-15 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-12-15 11:07 Azonosító: 888 386 |
ÜDV!Olyan problémám lenne hogy mit tehetek ha az elado kifizetés után nem küldi el a megvásárolt árul?Kb 4 hete nyertem aukciot,egy hétre rá megkapta a pénzét,de a mai napig csak kifogásokat kapok hogy miért nem ért ide az áru.férecimezte satöbbi....a postai felado csekket nem hajlando megmutatni.Többi viszajelzésböl látom nem egyedüli vagyok aki igy járt.Mit tehetek?Nem lehet kizárni az ilyet?
|
|
|
|
2009-12-14 22:43
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-12-14 21:25 Azonosító: 887 507 |
Üdvözletem mindenkinek!
Kérdésem a következő: Miért dob mindíg vissza/termék rendelésekor/ a gép a kiválasztott termékre?Miért nem lehet folytatni a rendelést? Ha valaki tudna nekem valami okosat írni ez ügyben,akkor azt nagyon megköszönném neki,mert sajnos így még 2010 karácsonyra sem lesz meg a kiválasztott cucc,nemhogy az ideire! Üdv.:Robi |
|
|
|
2009-12-14 19:12
Létrehozva:
|
|
Leirtam mar, de valaszt nem kaptam es ennek kb 2 hete. A befizetendo szamlaknal sem valtozott semmi. Kernek egy telefonszamot ahol el lehet erni a vaterat. Koszonom Kérjük, adja meg annak az üzenetnek a ticket kódját, amire nem kapott választ. A Vatera.hu ügyfélszolgálata a kapcsolatfelvétel menüponton keresztül érhető el. A telefonon vagy személyesen feltett kérdésekre nem áll módunkban válaszolni! Ügyfélszolgálatunk kizárólag az írásban történő megkeresésekre reagál. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-14 19:01
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-12-12 12:37 Azonosító: 882 347 |
Tisztelt TopProducts! Legyen kedves részletesen leírni a problémát a Kapcsolatfelvételen keresztül a pénzügy, számlázás főtémán belül a megfelelő altéma kiválasztásával. Köszönjük! Leirtam mar, de valaszt nem kaptam es ennek kb 2 hete. A befizetendo szamlaknal sem valtozott semmi. Kernek egy telefonszamot ahol el lehet erni a vaterat. Koszonom |
|
|
|
2009-12-14 19:00
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vatera Oriasi problemam van az onok rendszerevel. ... Tisztelt TopProducts! Legyen kedves részletesen leírni a problémát a Kapcsolatfelvételen keresztül a pénzügy, számlázás főtémán belül a megfelelő altéma kiválasztásával. Köszönjük! -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-14 18:50
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-12-12 12:37 Azonosító: 882 347 |
Tisztelt Vatera
Oriasi problemam van az onok rendszerevel. orbannandi felhasznaloi neven volt egy vatera felhasznalom, amit letiltottak nem fizetes miatt, ezt tudomasul vettem, nem a nemfizetes miatt van a panaszom. Hanem a letiltas utan is tovabb kiszamlaztak a VGaleria havidijat, es a be nem fizetett szamlakat (ami egy olyan szolgaltatasrol szolt amit nem tudok igenybevenni a letiltas miatt, es a szolgaltatast LEMONDANI SEM TUDOM mert nem erem el azt a kezeloi feluletet) atadtak a creditforte-nak. A creditforte persze busas jutalekkal probalja rajtam behajtani az osszeget. Szeretnem ha azonnal torolnek a tartozasokat a vatera oldalan is es a creditforte-nel is, ellenkezo esetben a fogyasztovedelemhez fogok fordulni ha megegy emailt kapok a creditforte-tol. Nem is ertem, ha tiltanak egy felhasznalonevet hogyan szamlazhatjak ki tovabbra is a szolgaltatasokat ra, es ha ki is szamlazzak azokat miert nem lehet lemondani. Ez azt jelentene, ha elkovetek valami hibat fizessem orok eletemben a vatera dijait? ... |
|
|
|
2009-12-14 13:40
Létrehozva:
|
|
Üdv! Bocsánat,hogy ismét írok.A részletes keresőben van olyan lehetőség,hogy Melyik megyében/városban?A legördülő ablakban viszont csak megyék vannak.Hogyan tudok városra is keresni?Köszönöm! Tisztelt Maslajka! A megyék mellett még választható Budapest is. Ez utóbbi város. Korábban a "Melyik megyében" felirat szerepelt az oldalon, de a többen jogosan kifogásolták, hogy Budapest nem megye. Azóta látható a jelenlegi verzió. Más városnevekre keresni egyelőre nincs lehetőség. Átgondoljuk az opció átnevezésének lehetőségét, hogy mindkét véleménynek meg tudjunk felelni. Köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-14 13:33
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 41 Regisztrált: 2007-07-15 21:10 Azonosító: 16 665 |
Üdv!
Bocsánat,hogy ismét írok.A részletes keresőben van olyan lehetőség,hogy Melyik megyében/városban?A legördülő ablakban viszont csak megyék vannak.Hogyan tudok városra is keresni?Köszönöm! |
|
|
|
2009-12-14 10:28
Létrehozva:
|
|
Én nem tudom, hogy melyiket választott a vevő, csak rendelt tőlem. Én meg akartam tudakolni, hogy jó lenne-e neki személyesen, de még arra sem válaszolt. Most így postázzam ki neki? Tisztelt kelermesz! A Vaterától kapott értesítőben a rendelés összesítés részben megtalálja a választott szállítási módot. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-14 09:58
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Én nem tudom, hogy melyiket választott a vevő, csak rendelt tőlem. Én meg akartam tudakolni, hogy jó lenne-e neki személyesen, de még arra sem válaszolt. Most így postázzam ki neki? Fizetett a vevőd? Ha nem, akkor ne csinálj semmit. Ha fizetett, akkor nézd meg, van-e postaköltség is, és úgy járj el. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-12-14 00:00
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2009-05-12 17:09 Azonosító: 640 766 |
Tisztelt kelermesz! A választható átvételi módokat Ön a terméklapon meghatározta. A vevő ezek közül választott egyet. Alaphelyzetben mindketten kötelesek ehhez tartaniuk magukat. Természetesen közös megegyezéssel utólag is változtathatnak ezen. Én nem tudom, hogy melyiket választott a vevő, csak rendelt tőlem. Én meg akartam tudakolni, hogy jó lenne-e neki személyesen, de még arra sem válaszolt. Most így postázzam ki neki? |
|
|
|
2009-12-13 11:31
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vatera! Nagyon jó ötlet a részletes kereső! Tényleg óriási! Viszont a keresőnek nincs olyan paramétere, ahol felhasználókat, vagy tulajdonságokat ki lehessen szűrni! Berakni sokmindent lehet a feltételek közé, viszont kiszűrni nem lehet! Van egy rakás felhasználó, akiknek az ajánlánlata "már-már erőszakos, fárasztó", ezeket saját izlés szeint a megjelenített találatokból ki lehessen szűrni! Ez tulajdon képpen egy nagyon fontos eleme lenne a keresési lehetőségeknek! Ha ezt megoldanák, minden bizonnyal nagyon sok visszajelzést kapnának, hogy nagy ötlet volt! Tisztelt Paradise! A hasonló kivételek beiktatása a keresési folyamat jelentős lassulását eredményezné. Ettől függetlenül kérjük írja le részletesen mire gondol, milyen "tulajdonságokat" és hogyan szeretne kiszűrni. Javaslatát továbbítjuk majd a fejlesztő kollégáknak. Köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 20:31 |