Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2008-07-09 21:15
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 601 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 312 |
Tisztelt Moderátor, továbbra is kérném érdemi válaszát abban, hogy Ön szerint hogyan lehet módosítani egy már licitált aukción az újraindulások számát, illetve hogyan lehet befolyásolni a már licitált, de minimálárat el nem ért újrainduló aukciónál azt, hogy minimálár nélkül induljon újra, illetve abban, hogy állják-e a szerződésszegő magatartásuk folytán bekövetkzető kárt. Az ÁSZF-et végigböngészve erre nem találtam magyarázatot, és válaszában sincs erről semmi. Nem értem hogy jön az ide, hogy mi számít az aukció indításának, miközben itt arról van szó, hogy egy interneten keresztül kötött szerződés mikor jön létre, és ez tökéletesen független attól, hogy egy aukció az ÁSZF-jük szerint mikor indul. Interneten keresztül kötött szerződés akkor jön létre, amikor a legalább az egyik szerződő fél manuális beavatkozás azt létrehozza, az, hogy ez a szerződés pl. 3-szori újraindulásra jött létre a kérdés szempontjából irreleváns. Ezután a másik fél annak kondícióit nem módosíthatja, főleg nem úgy, hogy nem ad lehetőséget a kiszállásra, mint ahogy Önök most nem adnak lehetőséget arra, hogy egy már licitál, de minimálárat el nem ért, de automatikus újraindulásra beállított aukciónál a újraindulást letiltsam. Ez az Önök jogsétő magartartása, nem tartják magukat azokhoz a konkrét szerződési feltételekhez, amivel a szerződést a 3-szor újrainduló aukcióra megkötötték. És fölösleges az ÁSZF-et citálni, mert a speciális szerződési feltételek automatikusan felülírják az általánost. Így a jogsértő változások nem vezethetők be egyoldalúan, Önök az automatikusan újrainduló aukciókra nem számlázhatnak minimálárdíjat még akkor sem, ha a vevőjük módosíthatná az aukciót, hiszen nem kötelezhető rá, mert más feltélekkel szerződést kötöttek. Érdemi válaszát várom a kérdésekben. Bocsika ... tök igaz .. előző hsz-em sztornó ... -------------------- Az erőszak a gyengék végső menedéke. (by Ájszek Aszimov) |
|
|
|
2008-07-09 21:09
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 545 Regisztrált: 2007-04-03 19:41 Azonosító: 3 584 |
Kedves randomizer! Az indulási dátum az az időpont, amikor az aukció elindul függetlenül attól, hogy az aukció automatikusan vagy kézzel esetleg elsőként feltöltve került a vaterára. Az újdonságok (pl. a számlázási értékhatár változása, elektronikus számla váltja a papíralapút, postai csekk díja, stb.) természetesen a módosított Általános Felhasználási Feltételekben is megtalálhatók. Az ÁFF megtekintéséhez kattintson ide! Tisztelt Moderátor, továbbra is kérném érdemi válaszát abban, hogy Ön szerint hogyan lehet módosítani egy már licitált aukción az újraindulások számát, illetve hogyan lehet befolyásolni a már licitált, de minimálárat el nem ért újrainduló aukciónál azt, hogy minimálár nélkül induljon újra, illetve abban, hogy állják-e a szerződésszegő magatartásuk folytán bekövetkzető kárt. Az ÁSZF-et végigböngészve erre nem találtam magyarázatot, és válaszában sincs erről semmi. Nem értem hogy jön az ide, hogy mi számít az aukció indításának, miközben itt arról van szó, hogy egy interneten keresztül kötött szerződés mikor jön létre, és ez tökéletesen független attól, hogy egy aukció az ÁSZF-jük szerint mikor indul. Interneten keresztül kötött szerződés akkor jön létre, amikor a legalább az egyik szerződő fél manuális beavatkozás azt létrehozza, az, hogy ez a szerződés pl. 3-szori újraindulásra jött létre a kérdés szempontjából irreleváns. Ezután a másik fél annak kondícióit nem módosíthatja, főleg nem úgy, hogy nem ad lehetőséget a kiszállásra, mint ahogy Önök most nem adnak lehetőséget arra, hogy egy már licitál, de minimálárat el nem ért, de automatikus újraindulásra beállított aukciónál a újraindulást letiltsam. Ez az Önök jogsétő magartartása, nem tartják magukat azokhoz a konkrét szerződési feltételekhez, amivel a szerződést a 3-szor újrainduló aukcióra megkötötték. És fölösleges az ÁSZF-et citálni, mert a speciális szerződési feltételek automatikusan felülírják az általánost. Így a jogsértő változások nem vezethetők be egyoldalúan, Önök az automatikusan újrainduló aukciókra nem számlázhatnak minimálárdíjat még akkor sem, ha a vevőjük módosíthatná az aukciót, hiszen nem kötelezhető rá, mert más feltélekkel szerződést kötöttek. Érdemi válaszát várom a kérdésekben. |
|
|
|
2008-07-09 20:23
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
Tisztelt Moderátor! *** Gondolom ez esetben az árakülönbözetet állják, hiszen az Önök jogsértő magatartása (megszegik azt a szerződést, ami az aukció eredeti indításakor a manuális klikkelés jött létre közöttünk) folytán engem kár ér. Kedves randomizer! Az indulási dátum az az időpont, amikor az aukció elindul függetlenül attól, hogy az aukció automatikusan vagy kézzel esetleg elsőként feltöltve került a vaterára. Az újdonságok (pl. a számlázási értékhatár változása, elektronikus számla váltja a papíralapút, postai csekk díja, stb.) természetesen a módosított Általános Felhasználási Feltételekben is megtalálhatók. Az ÁFF megtekintéséhez kattintson ide! Kérném érdemi válaszukat, illetve arra is kérném válaszukat, hogy mi tartott két hétig egy ténybeli tévedést tartalmazó váalsz megszülésben? Kedves watchhu! A 2008. július 14. után újraindult aukciók esetében is fizetőssé válik a minimálár. -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
2008-07-09 19:51
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 601 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 312 |
Tisztelt Moderátor! ...A LICITÁLT AUKCIÓK újraindítási száma nem módosítható, nincs is ilyen mező az űrlapon, persze tökéletesen logikátlan ez a tiltás, de Önök demonastrálták már... Bocsika .. Én látom és át is tudom írni ... -------------------- Az erőszak a gyengék végső menedéke. (by Ájszek Aszimov) |
|
|
|
2008-07-09 19:35
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 545 Regisztrált: 2007-04-03 19:41 Azonosító: 3 584 |
Kedves randomizer! A július 14-e után induló aukciónál amennyiben nem éri el a minimálárat a leütési ár felszámításra kerül a díj! Függetlenül attól, hogy az az aukció automatikusan vagy kézzel esetleg elsőként feltöltve került a vaterán meghirdetésre. Az indulási dátum a mérvadó! A módosítási lehetőség adott. A minimálárat át kell írni a terméklapszerkesztőben, az automatikus újraregisztrációt szintén itt lehet megszüntetni. Tisztelt Moderátor! Ugyanezen semmitmondó válaszukat megkaptam emailben is, Örülök, hogy ismét demonstrálták tökéletes inkompetenciájukat, és ignoranciájukat. A kérdéssel érdemben nem foglalkoztak, de nem is vártam mást. vagy foglalkoztak, de arra sem vették a fáradságot, hogy a saját rendszerüket megnézzék. A LICITÁLT AUKCIÓK újraindítási száma nem módosítható, nincs is ilyen mező az űrlapon, persze tökéletesen logikátlan ez a tiltás, de Önök demonastrálták már, hogy a logika a vevőikel együt csak valami zavaró nüansz, amit egy semmitmondó, és ténybeli tévedést tartalmazó válasszal le lehet rázni. A minimálárat Önök szerint mégis hoygan lehet átírni az újraindulásra, mert ugye nem azt akarják javasolni, hogy az Önök szerződésszegése miatt valamit olyan áron adjak el, amin egyébként nem szándékoztam? Gondolom ez esetben az árakülönbözetet állják, hiszen az Önök jogsértő magatartása (megszegik azt a szerződést, ami az aukció eredeti indításakor a manuális klikkelés jött létre közöttünk) folytán engem kár ér. Kérném érdemi válaszukat, illetve arra is kérném válaszukat, hogy mi tartott két hétig egy ténybeli tévedést tartalmazó váalsz megszülésben? Ha Önök nem szolgáltatnak nekem, akkor fizetnem sem kell? Vagy a felszólítást akkor is küldeni fogják? Mert az ügyfélszolgálatért is fizetünk. |
|
|
|
2008-07-09 17:04
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
Továbbra is várnám a kérdésemre a választ: a július 14-én vagy azután automatikusan újrainduló aukciókra is ki kívánják-e terhelni a minimáláras aukciók 100 Ft-os díját, akkor is, ha nem adnak lehetőséget arra, hogy az ilyen aukciókat úgy módosítsam, hogy enm kívánim ezt a szolgáltatásukat igénybe venni? Mégis mi tart már három napja ennek az egyszerű kérdésnek a megválaszolásában? Kedves randomizer! A július 14-e után induló aukciónál amennyiben nem éri el a minimálárat a leütési ár felszámításra kerül a díj! Függetlenül attól, hogy az az aukció automatikusan vagy kézzel esetleg elsőként feltöltve került a vaterán meghirdetésre. Az indulási dátum a mérvadó! A módosítási lehetőség adott. A minimálárat át kell írni a terméklapszerkesztőben, az automatikus újraregisztrációt szintén itt lehet megszüntetni. -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
2008-07-09 16:18
Létrehozva:
|
|
|
Agyhalott ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 236 Regisztrált: 2007-03-01 14:17 Innen: Hungary-Baja Azonosító: 148 |
Ezt ugye nem rám értetted?? nem rád .. A hozzászólást -CellaTel- szerkesztette a következő időpontban: 2008-07-09 16:18 -------------------- --==CellaTel==-- |
|
|
|
2008-07-09 16:07
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 065 Regisztrált: 2007-09-13 20:46 Innen: Onnan Azonosító: 24 900 |
Elnézést kérek, ha félreérthető voltam. Az általad zokon vett, idézett, és kiemelt sorok nem személy szerint hozzád íródtak, (mint ahogy a vevők szó alatt sem csak magamat értem). Restellem, de még azt sem néztem meg, mit árulsz, főleg nem azt, hogy mi módon. Mivel veled beszélgetek, ezért a hozzád intézett szövegbe voltam kénytelen beleszőni más a piactéren fellelhető eseteket is. Reméltem, hogy azért különválaszthatók a gondolatok. Semmi esetre sem kötözködni, inkább értelmezni akartam a helyzetet. Igen! Van akinek ennyi is bőven elég. Nehezen barátkozom, és itt keresem a megbízható, üzletfeleket, akiktől alkalom adtán vásárolhatok. Na majd az új szabáyok életbelépése után egy vagyont szándékozom elkölteni. Szerintem itt hagyjuk abba, ha egyetértesz. Nem szeretnék túlságosan személyeskedő vagy ellenséges dolgokba bocsájtkozni se pro, se kontra. Tehát a dolog lényege hogy változások lesznek, aminek Te vásárlóként örülsz, én meg van, aminek nem annyira. A gyakorlat majd megmutatja, hogy fognak menni a dolgok ezután. Ennyi. Remélem, nincs harag. Üdv: Roli Mielőtt belemelegednél! Nem rám értette Cella. Téma zárva. Nem melegedtem bele semmibe. Téma zárva. |
|
|
|
2008-07-09 16:01
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 539 Regisztrált: 2007-05-03 14:20 Innen: Rettentőfalva Azonosító: 8 121 |
En ugy döntöttem befejezem vatera palyfutasomat,mihelyt termekeim lejarnak.Ami sok az sok.Nem keveset fizettem nekik,de ez is keves volt .Sok mindent tanulhatnanak meg az ebaytöl.Viszlat!!! Ne add fel, adj magadnak időt, míg megszokod az új rendszert. Szerintem. -------------------- A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.
Mindig hálás vagyok a nevetésért, kivéve, amikor az orromon jön ki a tej. Szépen beszélj a gyerekeiddel, hiszen majd ők választják ki a neked megfelelő idősek otthonát.... |
|
|
|
2008-07-09 15:59
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Nem hinném, hogy ez akkora tragédia lenne. Mielőtt belemelegednél! Nem rám értette Cella. Téma zárva. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2008-07-09 15:53
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 930 Regisztrált: 2007-08-25 12:52 Azonosító: 21 860 |
"A fenti előzméyeket tekintetbe véve, nincsenek kétségeim afelől, hogy a majdani jutalékot belekalkuálod az áradba. Talán ezért fordul elő, hogy néha magasabb áron találhatók itt termékek, mint a boltban. Azt gondolom, így egyértelmű, hogy a jutalék összegét a vevő fizeti! A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést." De legyenek kétségeid, mert nem szoktam a jutalékot belekalkulálni az árakba. És a cuccaim árát nyugodtan hasonlítgathatod a bolti árakkal. "A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést." Ezt külön köszönöm. Fogalmad sincs, hogy én mit hogy kalkulálok, milyen díjakat számítok fel (egyébként postaköltségen kívül semmit), úgyhogy légyszives ne akard azt a látszatot kelteni, mintha anyámat eladnám 5 forintért. Elnézést kérek, ha félreérthető voltam. Az általad zokon vett, idézett, és kiemelt sorok nem személy szerint hozzád íródtak, (mint ahogy a vevők szó alatt sem csak magamat értem). Restellem, de még azt sem néztem meg, mit árulsz, főleg nem azt, hogy mi módon. Mivel veled beszélgetek, ezért a hozzád intézett szövegbe voltam kénytelen beleszőni más a piactéren fellelhető eseteket is. Reméltem, hogy azért különválaszthatók a gondolatok. Semmi esetre sem kötözködni, inkább értelmezni akartam a helyzetet. Egyébként miből fakad ez az iszonyú nagy tapasztalat és háttér, amitől ezt a benyomást akarod kelteni a fórum többi olvasójában? A két vásárlásodból lassan egy év alatt? Igen! Van akinek ennyi is bőven elég. Nehezen barátkozom, és itt keresem a megbízható, üzletfeleket, akiktől alkalom adtán vásárolhatok. Na majd az új szabáyok életbelépése után egy vagyont szándékozom elkölteni. -------------------- I♥Vatera--------------------------------♂ Szeretlek Margit, + Kati ♀
"Rövid leszek, szólt a házmester, és levágta a lábát." |
|
|
|
2008-07-09 15:48
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 065 Regisztrált: 2007-09-13 20:46 Innen: Onnan Azonosító: 24 900 |
|
|
|
|
2008-07-09 15:43
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Én úgy értettem, hogy Rád értette... Persze különböző neveken árultam jelvényeket. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2008-07-09 15:39
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
Ezt ugye nem rám értetted?? NEM rád értette...persze...usse mondja meg kire -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2008-07-09 15:32
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2008-07-09 15:30
Létrehozva:
|
|
|
amugy ad is el többet is mint te vala is fogsz. és régebb ota itt van mint bármelyikünk.. csak nem ezen a néven.. ezt ö tudja én tudom más tudja... de ez rá tartozik... szal valszeg igaza volt Ezt ugye nem rám értetted?? -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2008-07-09 15:23
Létrehozva:
|
|
|
Rendben, akkor részletesebb elemzésbe bocsátkozom (azt gondoltam nem szükséges). Megpróbálok kitenni magamért, és "észérveket" felsorakoztatni. Nos igen, borzasztó hülén venné ki magát a nyálverésem, ha eladó lennék! Nem vagyok egy matematikus de azt az elemi 6 osztályommal ( + 2 tánciskola) is megoldom, ha felére esik vissza a "listázások elejére" opciót használók száma, de viszont 3 x annyiba kerül, akkor evidens, hogy több bevétel lesz, mint eddig!!!!! A rejtett minimálárról kicsit összevisszaságban. Azt mondod, felemelted az áraidat. Én meg azt mondom, akkor már is tudjuk, hogy miért van kevesebb vevőd, és nem a Vatera miatt! Az, hogy egy jó magas rejtett minimálárat megadsz, s azt állítod, hogy mind ezt azért mert nem tudod eldönteni mennyi lehet a valós árfolyama a cuccodnak, enyhén szólva is gyomorforgató. Ha így van, akkor miért mondod meg a frankót, ha érdeklődő van rá?? (ezek szerint még is tudod) Miért nem arról az árról indítod, és majd ha eszik a vevők, akkor úgy is feljebbkúszik, ha nem, akkor meg nem licitál rá a kutya sem. Ez az árverés lényege!! Ebből kifolyólag csak is erőszakos vevőfogó funkciója lehet a rejtett minimálárnak. Azt mondod, nem muszáj rá licitálni. Ez igaz, de akkor mi értelme számodra így tenni, ha nem akarod, hogy licitáljanak rá??? Indítsd 1 forintról minimálár nélkül, aztán majd a piac eldönti, mennyi az ára. Ez a korrekt árkipuhatolás, nem a csillagos égig emelt rejtett minimálár, aztán menet közben "megmodom a frankót úgy is" esete. Nagyon jónak tartom azt a bevezetésre szánt lehetőséget, hogy lehessen alacsonyabb ajánlatot is tenni az eladónak a minimálárnál! Remélhetőleg el fognak sorvadni az ilyen rejtett minimáláras próbálkozások, és beáll a piactér egy normális a "nagy könyvben" megírt valódi "árveréses üzemre". Akár tetszik akár nem, a vevő pénzéből van a jutalék! Amennyiben nem adsz el semmit, hiába van árud, nem fizetsz jutalékot. Mihelyt azt megveszi a vevő a saját pénzén, abból az összegből egy részt te átadsz a Vaterának síkerdíj gyanánt. A fenti előzméyeket tekintetbe véve, nincsenek kétségeim afelől, hogy a majdani jutalékot belekalkuálod az áradba. Elvégre nem csinálnád, ha deficitesen menne ...mondtad. Talán ezért fordul elő, hogy néha magasabb áron találhatók itt termékek, mint a boltban. Azt gondolom, így egyértelmű, hogy a jutalék összegét a vevő fizeti! A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést. Üdv. Üdv ismét! Csak egy pár szót még szeretnék írni. Vitázni nem, mert a fórumon vitázni olyan mint a Váci úton belecsinálni a rövidnadrágba: látványos tud lenni, de sok értelme nincsen. Igen, egyes termékeimnél följebb vittem a kikiáltási árat. Nem jókedvemből, hanem mert a körülmények ezt indokolták. Amikor minimálárasan árultam (hangsúlyozom, ritkán), és felfedtem a min.árat, pont azért volt, hogy az egész attrakció ne legyen "gyomorforgató". Azt írod, indítsam 1 Ft-ról, min.ár nélkül a cuccokat. (Persze, ha vásárolok, én is ezeket nézem meg legelőször.) De azt ne mondd nekem, hogy ha eladó lennél, Te is így árulnál, felmérni, mennyire keresettek a dolgaid a piacon... Aztán mikor lezárult a licit, elgondolkodsz az esetenként több ezer Ft-os bukásról... "A fenti előzméyeket tekintetbe véve, nincsenek kétségeim afelől, hogy a majdani jutalékot belekalkuálod az áradba. Elvégre nem csinálnád, ha deficitesen menne ...mondtad. Talán ezért fordul elő, hogy néha magasabb áron találhatók itt termékek, mint a boltban. Azt gondolom, így egyértelmű, hogy a jutalék összegét a vevő fizeti! A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést." De legyenek kétségeid, mert nem szoktam a jutalékot belekalkulálni az árakba. És a cuccaim árát nyugodtan hasonlítgathatod a bolti árakkal. "A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést." Ezt külön köszönöm. Fogalmad sincs, hogy én mit hogy kalkulálok, milyen díjakat számítok fel (egyébként postaköltségen kívül semmit), úgyhogy légyszives ne akard azt a látszatot kelteni, mintha anyámat eladnám 5 forintért. Egyébként miből fakad ez az iszonyú nagy tapasztalat és háttér, amitől ezt a benyomást akarod kelteni a fórum többi olvasójában? A két vásárlásodból lassan egy év alatt? A hozzászólást -rolandgajdos- szerkesztette a következő időpontban: 2008-07-09 15:27 |
|
|
|
2008-07-09 14:04
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 930 Regisztrált: 2007-08-25 12:52 Azonosító: 21 860 |
Kedves Sagittarius1! Mivel Te csak az érem egyik oldalát ismered (csak vásárolsz), egyértelműen a saját érdekeidet nézed. Valószínűleg ezért gondolom úgy, hogy amit írtál, az mind "marhaság" és a magyarázatod is csak maszatolás. (ismerős szöveg, ugye? - Ha eladó lennél, Neked sem tetszenének bizonyos újítások. - A "listázás elejére" opció szerinted is fele annyi lesz, tehát itt már csökken a Vatera ebből adódó bevétele. - A rejtett min.ár valóban bosszantó tud lenni, de hogy erőszakos vevőfogó...? Talán kötelező addig nyomni a licitet, amíg el nem éri a vevő a min.árat? Szabadon választhat, nem erőszakol rá senki semmit. Egyébként én sem szerettem, nagyon ritkán használtam. - Nem viccelek, most már magasabbak a kikiáltási áraim, pont annyi, amennyit kapni szeretnék adott termékért. És nem viszem lejjebb, "ha a kutya sem néz rá". Ha deficites üzletet szeretnék, adaadnám a cuccaimat ajándékba. És olvass lejjebb, randomizer hozzászólásába, Ő is érzi, hogy drasztikusan visszaesett a licitálók száma, megjegyzem, nálam is... Ebből hogy lesz több eladás szerinted? Egyébként az süt a szavaidból, hogy azt várod/reméled, hogy majd mindenki nevetséges árakon fog árulni mindent. Persze ez vevőként Neked nagyon kedvező (lenne). - És még valami: "(joggal, hiszen a vevő pénzéből van a jutalék!!!)". Nagy tévedés. Az eladó pénzéből van a jutalék. Neked mennyi jutalékot kellett fizetni már a Vatera felé? Ja, hogy semennyit? Egyébként meggyőzhető vagyok - ész érvekkel. És nem úgy, hogy valaki erőszakosan akarja a nézeteit rám erőltetni. (pl: a véleményem marhaság, a magyarázatom maszatolás... További eredményes vásárlásokat kívánok az új rendszerben is: Roland Rendben, akkor részletesebb elemzésbe bocsátkozom (azt gondoltam nem szükséges). Megpróbálok kitenni magamért, és "észérveket" felsorakoztatni. Nos igen, borzasztó hülén venné ki magát a nyálverésem, ha eladó lennék! Nem vagyok egy matematikus de azt az elemi 6 osztályommal ( + 2 tánciskola) is megoldom, ha felére esik vissza a "listázások elejére" opciót használók száma, de viszont 3 x annyiba kerül, akkor evidens, hogy több bevétel lesz, mint eddig!!!!! A rejtett minimálárról kicsit összevisszaságban. Azt mondod, felemelted az áraidat. Én meg azt mondom, akkor már is tudjuk, hogy miért van kevesebb vevőd, és nem a Vatera miatt! Az, hogy egy jó magas rejtett minimálárat megadsz, s azt állítod, hogy mind ezt azért mert nem tudod eldönteni mennyi lehet a valós árfolyama a cuccodnak, enyhén szólva is gyomorforgató. Ha így van, akkor miért mondod meg a frankót, ha érdeklődő van rá?? (ezek szerint még is tudod) Miért nem arról az árról indítod, és majd ha eszik a vevők, akkor úgy is feljebbkúszik, ha nem, akkor meg nem licitál rá a kutya sem. Ez az árverés lényege!! Ebből kifolyólag csak is erőszakos vevőfogó funkciója lehet a rejtett minimálárnak. Azt mondod, nem muszáj rá licitálni. Ez igaz, de akkor mi értelme számodra így tenni, ha nem akarod, hogy licitáljanak rá??? Indítsd 1 forintról minimálár nélkül, aztán majd a piac eldönti, mennyi az ára. Ez a korrekt árkipuhatolás, nem a csillagos égig emelt rejtett minimálár, aztán menet közben "megmodom a frankót úgy is" esete. Nagyon jónak tartom azt a bevezetésre szánt lehetőséget, hogy lehessen alacsonyabb ajánlatot is tenni az eladónak a minimálárnál! Remélhetőleg el fognak sorvadni az ilyen rejtett minimáláras próbálkozások, és beáll a piactér egy normális a "nagy könyvben" megírt valódi "árveréses üzemre". Akár tetszik akár nem, a vevő pénzéből van a jutalék! Amennyiben nem adsz el semmit, hiába van árud, nem fizetsz jutalékot. Mihelyt azt megveszi a vevő a saját pénzén, abból az összegből egy részt te átadsz a Vaterának síkerdíj gyanánt. A fenti előzméyeket tekintetbe véve, nincsenek kétségeim afelől, hogy a majdani jutalékot belekalkuálod az áradba. Elvégre nem csinálnád, ha deficitesen menne ...mondtad. Talán ezért fordul elő, hogy néha magasabb áron találhatók itt termékek, mint a boltban. Azt gondolom, így egyértelmű, hogy a jutalék összegét a vevő fizeti! A postaköltségről, csomagolási díjról, meg az .........-ról már nem is teszek említést. Üdv. -------------------- I♥Vatera--------------------------------♂ Szeretlek Margit, + Kati ♀
"Rövid leszek, szólt a házmester, és levágta a lábát." |
|
|
|
2008-07-09 13:54
Létrehozva:
|
|
|
Agyhalott ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 236 Regisztrált: 2007-03-01 14:17 Innen: Hungary-Baja Azonosító: 148 |
Remélem, igazad van. amugy ad is el többet is mint te vala is fogsz. és régebb ota itt van mint bármelyikünk.. csak nem ezen a néven.. ezt ö tudja én tudom más tudja... de ez rá tartozik... szal valszeg igaza volt -------------------- --==CellaTel==-- |
|
|
|
2008-07-09 12:48
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-25 07:44 |