IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

667 Oldal V  « < 639 640 641 642 643 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Aukciózással Kapcsolatos Kérdések, Eladás, licitálás, zárt aukció, levédett ajánlat, második lehetőség...
Grobar
hozzászólás 2008-07-09 12:04
Létrehozva: #12801

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-24 18:58
Innen: Juzni Front
Azonosító: 11 399

IDÉZET(Sagittarius1 @ 2008-07-09 11:52) *
Hadd legyek az "ördög" ügyvédje. Amit írtál az mind "marhaság".
1. Fele annyi "listázás elejére" opcióval is több bevétele lesz a Vaterának mint eddig. A vevők ez után is meg fogják vásárolni a keresett árut, legfeljebb nem attól, aki erőszakos módon eddig a képükbe nyomta mindjárt az elején. Jobb lesz az esélyegyenlőség az eladók közt, igy a vevőknek is jobb lesz, mivel aki olcsóbban adja u.azt a terméket és nem tudja megfinanszírozni az opciót, nem kerül hátrányba.
2. A rejtett minimálár undorító egy találmány, és a magyarázatod csak maszatolás. Ez is erőszakos vevőfogó, nem más. Ne viccelj, hogy magasabbra teszed a kikiáltási árat. Majd leviszed ha a kutya sem néz rá. Ez is a vevőknek kedvező. Így nem hogy csökken, még nőni is fog az eladások száma, és így a Vatera jutaléka is.

Szerintem ezekkel az újításokkal a Vatera a vevőknek kedvez, (joggal, hiszen a vevő pénzéből van a jutalék!!!) és a vásárlói kedvet kívánja növelni. Véleményem szerint eredménnyel!

Üdvözlettel

Drag-Sagittarius

Nem is fűzök hozzá semmit! smile.gif Megszűnnek a rejtett és nem rejtett minimál árak.

--------------------
Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)

SÜN, SÜN!!!!
"Sünben emelték ki a tüntetőt."
Go to the top of the page

+Quote Post
blowjob
hozzászólás 2008-07-09 12:04
Létrehozva: #12802

Lelkes rumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Innen: Magyarország/Budapest
Azonosító: 41

IDÉZET(Sagittarius1 @ 2008-07-09 11:52) *
2. A rejtett minimálár undorító egy találmány, és a magyarázatod csak maszatolás.

Szerintem is, éppen ideje már, hogy léptek ellene. Ez az opció az agyon dicsért ebayon is pénzbe kerül ám wink.gif

+Quote Post
Sagittarius1
hozzászólás 2008-07-09 11:52
Létrehozva: #12803

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-08-25 12:52
Azonosító: 21 860

IDÉZET(rolandgajdos @ 2008-07-06 22:10) *
Üdv!
Ez a dolog bennem is megfogalmazódott. Nekem ugyan nincs ekkora termékpalettám, de a Listázások elejére opciót én is kedveltem. 125 Ft-ért kedveltem, nem 300-ért. dry.gif Gondolom, nem csak én gondolom azt, hogy ha drágább lesz egy opció, vagy fizetős (Min.ár), akkor azt kevesebben fogják igénybe venni, ergo kevesebb a belőle befolyt haszon. Igen, engem is zavart az 1 Ft-ról induló, rejtett min.áras aukciók tömkelege, de én is használtam, ha nem tudtam, mit kb. mennyiért lehet eladni. Ha a közelében járt a licit, felfedtem a min.árat és írtam a licitálónak, hogy tudja, mire számíthat. Ezentúl ezt hanyagolom, a kikiáltási ár magasabb lesz mint eddig, alig nézi meg valaki a cuccokat, csökken az eladás, csökken a Vatera jutaléka. Tényleg, ha kiderül, hogy a változtatások nem váltották be a hozzájuk fűződő (plusz bevételi) reményeket, visszatérünk a jelenlegi árakhoz? Ez nagyon naiv kérdés volt, ugye? wink.gif

Hadd legyek az "ördög" ügyvédje. Amit írtál az mind "marhaság".
1. Fele annyi "listázás elejére" opcióval is több bevétele lesz a Vaterának mint eddig. A vevők ez után is meg fogják vásárolni a keresett árut, legfeljebb nem attól, aki erőszakos módon eddig a képükbe nyomta mindjárt az elején. Jobb lesz az esélyegyenlőség az eladók közt, igy a vevőknek is jobb lesz, mivel aki olcsóbban adja u.azt a terméket és nem tudja megfinanszírozni az opciót, nem kerül hátrányba.
2. A rejtett minimálár undorító egy találmány, és a magyarázatod csak maszatolás. Ez is erőszakos vevőfogó, nem más. Ne viccelj, hogy magasabbra teszed a kikiáltási árat. Majd leviszed ha a kutya sem néz rá. Ez is a vevőknek kedvező. Így nem hogy csökken, még nőni is fog az eladások száma, és így a Vatera jutaléka is.

Szerintem ezekkel az újításokkal a Vatera a vevőknek kedvez, (joggal, hiszen a vevő pénzéből van a jutalék!!!) és a vásárlói kedvet kívánja növelni. Véleményem szerint eredménnyel!

Üdvözlettel

Drag-Sagittarius

--------------------
IVatera-------------------------------- Szeretlek Margit, + Kati
"Rövid leszek, szólt a házmester, és levágta a lábát."

+Quote Post
einszweidrei
hozzászólás 2008-07-09 08:09
Létrehozva: #12804

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-02-25 21:16
Azonosító: 123 508

En ugy döntöttem befejezem vatera palyfutasomat,mihelyt termekeim lejarnak.Ami sok az sok.Nem keveset fizettem nekik,de ez is keves volt .Sok mindent tanulhatnanak meg az ebaytöl.Viszlat!!!

+Quote Post
punkmalac
hozzászólás 2008-07-08 22:23
Létrehozva: #12805

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-24 21:36
Azonosító: 128 206

Köszönöm! Jó éjszakát mindenkinek!

+Quote Post
csabau
hozzászólás 2008-07-08 22:16
Létrehozva: #12806

Öreg róka:)

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-19 21:37
Innen: Ideg-elme
Azonosító: 903

IDÉZET(punkmalac @ 2008-07-08 22:10) *
Csabau, Grobar! Ezt tettem, de mivel nem értem el a minimálárat, tovább licitáltam (a licitlépcsővel), és simán felüllicitáltam magam, pedig ezt a szabályzat szerint nem lehet. Most meg akartam nézni, de egy licitnek vette a gép. Kezdem úgy érezni magam, mint aki azt bizonygatja, hogy elrabolták az UFO-k. unsure.gif

De van egy tartalék kérdésem is rolleyes.gif : hogyan lehet egyéni képet (avatar) feltenni?

amíg el nem éred a minárat, nincs érvényes licit, tehát lehet nyomkorászni... smile.gif

ide küldeni a privát képet:

max. 100k, 100x100 pixel, .jpg, vagy .gif - átnevezve a saját user-névre, tárgy mezőbe avatar

--------------------
mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak...

...szorgos népünk győzni fog !
.
csaby

+Quote Post
punkmalac
hozzászólás 2008-07-08 22:10
Létrehozva: #12807

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Csabau, Grobar! Ezt tettem, de mivel nem értem el a minimálárat, tovább licitáltam (a licitlépcsővel), és simán felüllicitáltam magam, pedig ezt a szabályzat szerint nem lehet. Most meg akartam nézni, de egy licitnek vette a gép. Kezdem úgy érezni magam, mint aki azt bizonygatja, hogy elrabolták az UFO-k. unsure.gif

De van egy tartalék kérdésem is rolleyes.gif : hogyan lehet egyéni képet (avatar) feltenni?

+Quote Post
csabau
hozzászólás 2008-07-08 21:56
Létrehozva: #12808

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-19 21:37
Innen: Ideg-elme
Azonosító: 903

IDÉZET(punkmalac @ 2008-07-08 21:51) *
...Hogyan tudok egyszerűen csak licitálni anélkül, hogy levédett ajánlatot adnék?

csak egy lépcsőnyit licitálsz - amennyi a licitál ablakban van.

--------------------
mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak...

...szorgos népünk győzni fog !
.
csaby

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2008-07-08 21:55
Létrehozva: #12809

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-24 18:58
Innen: Juzni Front
Azonosító: 11 399

IDÉZET(punkmalac @ 2008-07-08 21:51) *
Hogyan tudok egyszerűen csak licitálni anélkül, hogy levédett ajánlatot adnék?

A licitálok mezőben, nem írod át az összeget nagyobbra, mint ami ott szerepel! Ha átírod az lesz a levédett ajánlatod, automatikusan licitál helyetted a rendszer, addig az összegig, amit megadtál.

--------------------
Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)

SÜN, SÜN!!!!
"Sünben emelték ki a tüntetőt."

+Quote Post
punkmalac
hozzászólás 2008-07-08 21:51
Létrehozva: #12810

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok!
Biztosan volt már ilyen kérdés, de biztosan nem fogom megtalálni. Megöszönném, ha - gondolom nyolcszázadik alkalommal - leírnátok:
Elolvastam a szabályzatban, hogy mi a különbség a licit és a levédett ajánlat között. Értem is. Csakhogy e két variációra egy mező áll rendelkezésre. Azt gondoltam, hogy ha a licitlépcsővel megyek feljebb, akkor licitálok, de nem, mert a szabályzat szerint nem tudom felüllicitálni magam. De felül tudtam licitálni (mielőtt teljesen hülyének néztek: a minimálárat csak így értem el), ami elvileg csak levédett ajánlat esetén lehet.
Kérdésem: technikailag, a gyakorlatban (beírás helyében, összegben, akármiben) miben különbözik a sima licit a levédett ajánlattól? Hogyan tudok egyszerűen csak licitálni anélkül, hogy levédett ajánlatot adnék?

+Quote Post
randomizer
hozzászólás 2008-07-08 17:58
Létrehozva: #12811

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-03 19:41
Azonosító: 3 584

IDÉZET(randomizer @ 2008-07-03 11:22) *
Továbbra is várnám a kérdésemre a választ: a július 14-én vagy azután automatikusan újrainduló aukciókra is ki kívánják-e terhelni a minimáláras aukciók 100 Ft-os díját, akkor is, ha nem adnak lehetőséget arra, hogy az ilyen aukciókat úgy módosítsam, hogy enm kívánim ezt a szolgáltatásukat igénybe venni?

Mégis mi tart már három napja ennek az egyszerű kérdésnek a megválaszolásában?

Ez egészen hihetetlen, hogy ilyen szintű ostobaság és ignorancia lehessen egy cégnél. Hetek óta nem hajlandók válaszolni egy egyszerű kérdésemre, sem itt, sem emailben. Mivel nincs válasz kénytelen voltam több mint tíz órányi munkával az összes aukciómat átállítani, egy csomót újraindítani. Mégis, Önöknek nem fontos a vevő, csak akkor, ha a saját hibájukból felszólításokat küldözgethetnek?

Egyébként gratula a minimáláras döntésükhöz, radikálisan visszasett a termékeim látogatottsága, és a korábbi kb. 100 folyamatos licit helyett most hármon van licit. Remélem ennek a világ szégyene cégnek megérte a változtatás, mert nekem nem.

Kénytelen vagyok megszólítani az egyetlen általam ismert nevet:

Tisztelt Busi Ottó!

Ön szerint az, hogy egy egyszerű kérdésre két héig nem hajlandók válaszolni, hogy konzekvensen ignorálják a vevő kérdését, az micsoda? Ön nem nevezné ezt sunnyogásnak? Ön szerint ez létező ügyfélszolgálat? Ön szerint ezzel a vevő ki van szolgálva? Ön szerint nem fizetek azért, hogy kiszolgáljanak a pénzemért? Avatera rosszabb, mint valaha, és rosszabbnál rosszabb döntéseket hoznak. sajnálom, de azt kell mondanom, már nagyon várom, hogy valaki felismerje a lehetőséget, és néhány hét alatt elhappolja a teljes üzletüket, vele engem is, ennél már csak jobb jöhet.

+Quote Post
ltama
hozzászólás 2008-07-08 07:26
Létrehozva: #12812

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-07 07:40
Innen: Magyarország/Budapest
Azonosító: 13 038

IDÉZET(Felixbi @ 2008-07-08 00:05) *
Kedves Vaterások!

Van egy rejtvényem, melyre nem tudok megoldást:

Nem rég lejárt egy termékem (75132706), melynek kikiáltási ára 100 Ft, licitlépcsője 50 Ft volt. 5 licit érkezett a termékre és az ár felkúszott 200 Ft-ra. Hogy 200 Ft, hát annyi. De hogyan jött ez ki matematikailag???????

Feltehetőleg volt két érvénytelen licit, mely nem érte el a kikiáltási árat!

+Quote Post
Felixbi
hozzászólás 2008-07-08 00:05
Létrehozva: #12813

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-08-30 00:25
Innen: horgászni voltam
Azonosító: 22 496

Kedves Vaterások!

Van egy rejtvényem, melyre nem tudok megoldást:

Nem rég lejárt egy termékem (75132706), melynek kikiáltási ára 100 Ft, licitlépcsője 50 Ft volt. 5 licit érkezett a termékre és az ár felkúszott 200 Ft-ra. Hogy 200 Ft, hát annyi. De hogyan jött ez ki matematikailag???????

--------------------
"Egy gyertya nem veszít semmit, ha lángjával meggyújt egy másikat!"

üdv: Felixbi

+Quote Post
rolandgajdos
hozzászólás 2008-07-06 22:10
Létrehozva: #12814

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-13 20:46
Innen: Onnan
Azonosító: 24 900

IDÉZET(Juanita77 @ 2008-07-06 19:15) *
Üdv mindenkinek!

Ej kiverte a szemem az új ártáblázat. Elsőre azt hittem délibáb... a Listázások elejére 125 forintról 300-ra növekedik.
Hetente közel 100 aukcióm indul 1 forintról, minimál ár nélkül, mindre megvettem eddig ezt az opciót szinte.
Ezek után ez heti 30 ezrembe kerülne. Ez az újdonság elég rágós béka. De tenni nem lehet semmi. Így jöhet a jól bevált szlogen használata..
"gondolkodjunk"

Üdv!
Ez a dolog bennem is megfogalmazódott. Nekem ugyan nincs ekkora termékpalettám, de a Listázások elejére opciót én is kedveltem. 125 Ft-ért kedveltem, nem 300-ért. dry.gif Gondolom, nem csak én gondolom azt, hogy ha drágább lesz egy opció, vagy fizetős (Min.ár), akkor azt kevesebben fogják igénybe venni, ergo kevesebb a belőle befolyt haszon. Igen, engem is zavart az 1 Ft-ról induló, rejtett min.áras aukciók tömkelege, de én is használtam, ha nem tudtam, mit kb. mennyiért lehet eladni. Ha a közelében járt a licit, felfedtem a min.árat és írtam a licitálónak, hogy tudja, mire számíthat. Ezentúl ezt hanyagolom, a kikiáltási ár magasabb lesz mint eddig, alig nézi meg valaki a cuccokat, csökken az eladás, csökken a Vatera jutaléka. Tényleg, ha kiderül, hogy a változtatások nem váltották be a hozzájuk fűződő (plusz bevételi) reményeket, visszatérünk a jelenlegi árakhoz? Ez nagyon naiv kérdés volt, ugye? wink.gif

+Quote Post
Juanita77
hozzászólás 2008-07-06 20:33
Létrehozva: #12815

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-07-02 15:01
Azonosító: 15 508

IDÉZET(hytech @ 2008-07-06 20:12) *
Szia Juanita!

Megnéztem,szép és igényes dolgaid vannak.
De nem nagy bukó így akár 1ft-ért is eladni őket,hogy nincs minimálár?

Szia!

Szerinted ha bukó lenne akkor csinálnám? És lenne ennyi lebonyolított adásvételem? smile.gif
Ennek nagyon jól bevált rendszere van, nekem évekbe tellett mire megtanultam.
A kezdet mindig nehéz, de ha kialakul egy jó vevőkőr az már visz mindent úgy ahogy annak mennie kell.
Ennél bővebben ebbe nem mennék bele. Ugye megérted:)
Csak annyi hogy Minimál nélkül nagy átlagban többért kel el egy termék mint ahogy egyébként fixáron eladható lenne....
Persze ehhez jó termék, jó marketing, és jó fotók kellenek.
Hosszú évek:)

IDÉZET(hytech @ 2008-07-06 20:12) *
Szia Juanita!

És mielőtt még a legfontosabbat kihagynám.
Köszönöm a dicséretet!
Üdv Jua

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2008-07-06 20:12
Létrehozva: #12816

Élő szövet a belső fémvázon

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:14
Innen: Future
Azonosító: 66

IDÉZET(Juanita77 @ 2008-07-06 19:15) *
Üdv mindenkinek!

Ej kiverte a szemem az új ártáblázat. Elsőre azt hittem délibáb... a Listázások elejére 125 forintról 300-ra növekedik.
Hetente közel 100 aukcióm indul 1 forintról, minimál ár nélkül, mindre megvettem eddig ezt az opciót szinte.
Ezek után ez heti 30 ezrembe kerülne. Ez az újdonság elég rágós béka. De tenni nem lehet semmi. Így jöhet a jól bevált szlogen használata..
"gondolkodjunk"

Szia Juanita!

--------------------
Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.

+Quote Post
Juanita77
hozzászólás 2008-07-06 19:15
Létrehozva: #12817

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-07-02 15:01
Azonosító: 15 508

Üdv mindenkinek!

"gondolkodjunk"

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2008-07-06 11:53
Létrehozva: #12818

Élő szövet a belső fémvázon

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:14
Innen: Future
Azonosító: 66

Jól értelmezem,hogy az új minimáláras szabály csak a 14.-e után indított vagy 14.-e után újraindult akuciókra vonatkozik?
Tehát ha 13-án indítok egy aukciót ami mondjuk augusztus 2.-án fog lejárni akkor arra még nem vonatkozik?

--------------------
Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.

+Quote Post
rolandgajdos
hozzászólás 2008-07-05 23:14
Létrehozva: #12819

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-13 20:46
Innen: Onnan
Azonosító: 24 900

IDÉZET(bambooflower @ 2008-07-05 22:41) *
ha az aukció érvénytelenül zárult, szabadon rendelkezel a termékkel.

Ebben az esetben viszont nem kapják meg egymás elérhetőségét, hacsak nem üzleteltek már korábban is.

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2008-07-05 22:41
Létrehozva: #12820

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

IDÉZET(rolandgajdos @ 2008-07-05 19:31) *
Így igaz. Más a történet, ha esetleg min.áras a termék és az aukció érvénytelenül zárult. Csak az meg Vaterán kívüli megállapodás lenne, ami szintén szabálytalan. Üdv: Roland

ha az aukció érvénytelenül zárult, szabadon rendelkezel a termékkel.

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post

667 Oldal V  « < 639 640 641 642 643 > » 
Reply to this topicStart new topic
10 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (10 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-22 12:03