Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-10-26 12:05
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2012-08-28 18:13 Azonosító: 1 816 153 |
Sziasztok!
Tényleg van ilyen, hogy a megadott szállítási díjat elfogadtam a licitálással? Hiába kevesebb a postai feladási díj, akkor is megilleti az eladót a plusz pénz? Akkor miért van a szabályzatban: Postai vagy futárszolgálattal történő szállítás esetén kizárólag az adott szállító érvényes díjszabásának megfelelő összeg számítható fel. A Szállítási és fizetési feltételek részben található mezőkben a választott szállítási típushoz tartozó valós összeget kell feltüntetni. Feleslegesen tettem panaszt egy magas postaköltség miatt? |
|
|
|
2012-10-25 22:09
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 282 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Tisztelt VateraBenz! Én várok, de ezzel kapcsolatban két kérdésem van: 1. meddig várjak? 2. mi van, ha emiatt szó nélkül kapok majd negatívat, hogy nem küldtem a terméket? Még egy ötlet, csak, hogy a lelkiismereted megnyugtasd, gondolom a címe megvan, küldj egy levelet/levelezőlapot ( tudod, kézírással, postán), hogy adja meg a telefonszámát, mert nem tudod a futárt intézni. Tudom nem egy 21. századi megoldás, de lehet, hogy működik. |
|
|
|
2012-10-25 21:59
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 948 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt VateraBenz! Én várok, de ezzel kapcsolatban két kérdésem van: 1. meddig várjak? 2. mi van, ha emiatt szó nélkül kapok majd negatívat, hogy nem küldtem a terméket? Tisztelt Coulthard! 1. Ameddig jól esik 2. Írjon újra a vevőnek a telefonszám miatt, magyarázza el azt is, hogy miért van rá szükség. A levelet másolatban küldje el a biztonsag@allegroup.hu címre is. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-10-25 18:20
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 58 Regisztrált: 2008-07-23 10:27 Innen: Budapest Azonosító: 172 995 |
|
|
|
|
2012-10-25 13:56
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 948 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok! A következő kérdésem lenne: eladtam egy terméket, amit futárral kért a vevő. Elutalta a vételárat+futárdíjat, viszont utólag vettem észre, hogy nincs rögzített telefonszáma, amit viszont meg kellene adnom a futárrendelő oldalon, különben nem tudom megrendelni őket. E-mail-re nem válaszol, máshogy viszont nem érem el, a fentebb említett okok miatt. Ilyenkor mi a teendő? Tisztelt Coulthard! Várjon. Majd ha hiányzik neki a termék, akkor jelentkezik -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-25 13:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 58 Regisztrált: 2008-07-23 10:27 Innen: Budapest Azonosító: 172 995 |
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: eladtam egy terméket, amit futárral kért a vevő. Elutalta a vételárat+futárdíjat, viszont utólag vettem észre, hogy nincs rögzített telefonszáma, amit viszont meg kellene adnom a futárrendelő oldalon, különben nem tudom megrendelni őket. E-mail-re nem válaszol, máshogy viszont nem érem el, a fentebb említett okok miatt. Ilyenkor mi a teendő? |
|
|
|
2012-10-22 21:44
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 282 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2012-10-22 21:37
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 030 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
... Feljelentést tehet ezért? vagy csak beszerzek egy negatívot tőle? ... Nem, ő nem mehet rendőrségre. És negatívot sem tud adni, ha végleges az inaktiválása. Én megírnámm, hogy szívesen átveszem a terméket, de meg kell értenie, hogy az inaktív állapota nem egy bizalomgerjesztő előjel. Ha adja személyesen, akkor oké, ha nem akkor viszont nem vagy hajlandó előre utalni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-22 21:24
Létrehozva:
|
|
Köszi a választ! Hát nem tudom, nem szívesen utalnék neki... Tisztelt ancymancy! Ez esetben nem javasoljuk az előre utalást. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-22 21:20
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 13 Regisztrált: 2009-05-06 22:23 Azonosító: 640 199 |
Köszi a választ!
Hát nem tudom, nem szívesen utalnék neki, mivel inaktív, nem nagyon bízom benne. Mikor léeütöttem és kértem tőle a személyes átvételt, még akkor sem volt inaktív. Ezt csak ma vettem észre. Viszont ha nem fizetem ki, nem tudom lehet-e valami következménye. Feljelentést tehet ezért? vagy csak beszerzek egy negatívot tőle? Rendőrségre nem szeretnék járni Az az én hibám, hogy nem kérdeztem meg átvehető-e személyesen. De a levelei is eléggé követelőzőek és ellenszenvesek voltak. Itt a link, konkrétan a vásárolt árúról. http://epitkezes-otthon.vatera.hu/butor/ir...1659035438.html Tehettél volna egy linket. Nem kötelezheted a személyes átvételre, ha ezt nem jelölte meg. Az sem mindegy, miért inaktív valaki, szerintem várj egy kicsit. Ez az: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=6858692 Kérj tanácsot a kapcsolatfelvételen keresztül. Nem jó jel, hogy nincsenek fent termékei. Ha csak a 72 órás büntetését töltené, vagy számlatartozása lenne, akkor fennmaradhattak volna az aukciói. Bár persze lehet, hogy éppen most jártak le. Ne utalj semmiképpen egyelőre, szerdáig van még két nap, addig tuti, hogy válaszol az ÜSZ. A negatív és semleges értékelései sem túl bizalomgerjesztőek, ráadásul nem értékeli a partnereit, ami számomra azt jelenti, hogy nem tartja tiszteletben a Vatera szabályait. Ez is jelent valamit. Még két tanács a jövőre nézve: 1. Ha más szállítási módot szeretnél, mint amit az eladó megadott, akkor leütés előtt érdemes érdeklődni, hogy hajlandó-e, van, hogy igen, van, hogy nem. 2. Olvasd el az értékeléseket. Nagyon sokat elárulnak. Különben azt hiszem, pont ezzel a székkel (vagy ilyennel) szemeztem egy időben én is, csak egyelőre nem volt aktuális. |
|
|
|
2012-10-22 15:03
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 030 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ez meg különösen: Pozitív vélemény: Bár még nem kaptam meg a terméket, az eladó ígéretet tett a mielőbbi szállításról. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-22 14:52
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
2. Olvasd el az értékeléseket. Nagyon sokat elárulnak. Ez meg különösen: Pozitív vélemény: Bár még nem kaptam meg a terméket, az eladó ígéretet tett a mielőbbi szállításról. A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-22 14:52 -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-10-22 14:12
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha az eladó nem kötötte ki konkrétan, hogy kizárt a személyes átvétel, és csak a futárszolgálatot jelölte meg, ettől én még kérhetem, hogy személyesen adja át, mert meg szeretné tekinteni a terméket? Tisztelt ancymancy! Kérheti, de az eladó nem köteles beleegyezni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-22 12:37
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha az eladó nem kötötte ki konkrétan, hogy kizárt a személyes átvétel, és csak a futárszolgálatot jelölte meg, ettől én még kérhetem, hogy személyesen adja át, mert meg szeretné tekinteni a terméket? Ja én inaktív felhasználónak köteles vagyok utalni? sürgős lenne!!!! Köszi! Tehettél volna egy linket. Nem kötelezheted a személyes átvételre, ha ezt nem jelölte meg. Az sem mindegy, miért inaktív valaki, szerintem várj egy kicsit. Ez az: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=6858692 Kérj tanácsot a kapcsolatfelvételen keresztül. Nem jó jel, hogy nincsenek fent termékei. Ha csak a 72 órás büntetését töltené, vagy számlatartozása lenne, akkor fennmaradhattak volna az aukciói. Bár persze lehet, hogy éppen most jártak le. Ne utalj semmiképpen egyelőre, szerdáig van még két nap, addig tuti, hogy válaszol az ÜSZ. A negatív és semleges értékelései sem túl bizalomgerjesztőek, ráadásul nem értékeli a partnereit, ami számomra azt jelenti, hogy nem tartja tiszteletben a Vatera szabályait. Ez is jelent valamit. Még két tanács a jövőre nézve: 1. Ha más szállítási módot szeretnél, mint amit az eladó megadott, akkor leütés előtt érdemes érdeklődni, hogy hajlandó-e, van, hogy igen, van, hogy nem. 2. Olvasd el az értékeléseket. Nagyon sokat elárulnak. Különben azt hiszem, pont ezzel a székkel (vagy ilyennel) szemeztem egy időben én is, csak egyelőre nem volt aktuális. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-22 12:32 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-22 12:00
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 13 Regisztrált: 2009-05-06 22:23 Azonosító: 640 199 |
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha az eladó nem kötötte ki konkrétan, hogy kizárt a személyes átvétel, és csak a futárszolgálatot jelölte meg, ettől én még kérhetem, hogy személyesen adja át, mert meg szeretné tekinteni a terméket? Ja én inaktív felhasználónak köteles vagyok utalni? sürgős lenne!!!! Köszi!
|
|
|
|
2012-10-22 09:56
Létrehozva:
|
|
Kedves adriennrt! A kedves eladó tévedésben van. Bővebben a zejopy által idézett ÁFF-ben. Az a bosszantó, hogy PEP-es és ki tudja, mióta. Basszus, minket is minősít ezzel a viselkedéssel. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-22 09:54
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Vásároltam egy terméket és csomagolási költséget akar felszámolni az eladó. Kifogásoltam a dolgot és erre elég durván reagált. Minősítései között is van olyan, aki megemlítette a magas postaköltséget, de meg is kapta érte a magáét... Abban a tévhitben él a PROFI eladó, hogy: - aki leüti a terméket, az elfogadja az ott szereplő postaköltséget (hiába több a valósnál) és nincs reklamáció, különben ha nem tetszik, nem kell licitálni, illetve - a doboz neki sincs ingyen, ezért fizessen a vevő. Ha ezek után nem veszem meg a terméket negatív minősítést fogok kapni, ez bosszantó. Na meg az is, hogy ezt ő nyugodtan folytathatja tovább. Mit tehetek? Kedves adriennrt! A kedves eladó tévedésben van. Bővebben a zejopy által idézett ÁFF-ben. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-21 22:17
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Vásároltam egy terméket és csomagolási költséget akar felszámolni az eladó. Kifogásoltam a dolgot és erre elég durván reagált. Minősítései között is van olyan, aki megemlítette a magas postaköltséget, de meg is kapta érte a magáét... Abban a tévhitben él a PROFI eladó, hogy: - aki leüti a terméket, az elfogadja az ott szereplő postaköltséget (hiába több a valósnál) és nincs reklamáció, különben ha nem tetszik, nem kell licitálni, illetve - a doboz neki sincs ingyen, ezért fizessen a vevő. Ha ezek után nem veszem meg a terméket negatív minősítést fogok kapni, ez bosszantó. Na meg az is, hogy ezt ő nyugodtan folytathatja tovább. Mit tehetek? Mondd meg neki, azaz írd le, hogy tanulmányozza az ÁFF ide vonatkozó részét. Nem számolhat fel csomagolási költséget. A levelezést továbbítsd a biztonsag@vatera.com-ra. Kaphatnánk egy linket? Amúgy ÁFF: 3/7. Nem megengedett olyan tranzakció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget. PEP tagként ezt illene tudnia..... A kapcsolatfelvételen keresztül is jelezheted egyébként a problémát. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-21 22:20 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-21 22:13
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2012-08-28 18:13 Azonosító: 1 816 153 |
Sziasztok!
Vásároltam egy terméket és csomagolási költséget akar felszámolni az eladó. Kifogásoltam a dolgot és erre elég durván reagált. Minősítései között is van olyan, aki megemlítette a magas postaköltséget, de meg is kapta érte a magáét... Abban a tévhitben él a PROFI eladó, hogy: - aki leüti a terméket, az elfogadja az ott szereplő postaköltséget (hiába több a valósnál) és nincs reklamáció, különben ha nem tetszik, nem kell licitálni, illetve - a doboz neki sincs ingyen, ezért fizessen a vevő. Ha ezek után nem veszem meg a terméket negatív minősítést fogok kapni, ez bosszantó. Na meg az is, hogy ezt ő nyugodtan folytathatja tovább. Mit tehetek? |
|
|
|
2012-10-15 22:39
Létrehozva:
|
|
Sziasztok. Rendeltem egy terméket, és van feltöltve pénz ide a vaterára. A feltöltött pénzből hogyan tudom fizetni a terméket? Nem úgy néz ki hogy magától levonná. Nem is. Milyen pénz van ide feltöltve? De ha van is pénzed a Vatera számládon, abból sehogyan sem tudsz vásárlást kifizetni, az nem arra van. Enyhén el vagy tévedve. A vásárolt árut a saját bankszámládról, vagy készpénzes banki befizetéssel tudod kifizetni. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-25 17:55 |