Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-06-04 08:33
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2008-12-30 16:16 Azonosító: 380 254 |
Sziasztok
Érdekes problémám van az egyik eladóval.Leütöttem egy 500Ft-os terméket,majd a postázási díjnál standard postai csomagként előreutalással 1500Ft-ot írt.Elösszőr nem értettem mert ugye 1050Ft a standard csomag.Írtam neki hogy adja fel ajánlott levélként (940Ft) mert olcsóbb.Aztán közölte velem hogy úgy 1400Ft a postaköltség mert 940+csomagolás (az neki papír) + benzin és erre jön még az 500Ft-os termék ára.Tehát utaljak 1900Ft-ot az 500Ft-os termékért.Valóban írta a szállítási feltételeknél hogy standard postai csomag 1500Ft de én azt gondoltam hogy csak valamit beírt és a postai díjszabás szerinti árak érvényesek.Másrészt meg nem csomagként kérem hanem ajánlott levélként amire nem volt írva semmi.Nem a 2000FT-tal van a bajom hanem az elveivel hogy velem fizetetti ki azt hogy becsomagolja és elviszi a postára feladni. ezt nem tartom korrekt eljárásnak. Arra gondoltam hogy egy semleges értékeléssel "könnyes" búcsút veszünk egymástól vagy neki van igaza és szó nélkül vegyem meg amit leütöttem? |
|
|
|
2011-06-03 22:30
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Garanciát a termékre nem vállaltam, képet csak 2 hét múlva tud küldeni a hibáról. Nem tudom hogy higgyek-e neki vagy sem. Visszatérítést szeretne! Mit javasolnak a kedves fórumozók! Garanciát nem vállaltál, számlát nem adtál, nincs miről beszélni, a vevő elfogadta a feltételeket. ( Max. a NAV kérdezhet, hogy ha már üzletszerűen kereskedsz, miért nincs számla..., de ez más kérdés:) ) |
|
|
|
2011-06-03 22:15
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-06-14 11:06 Azonosító: 162 262 |
Köszönöm a válaszokat, alszom rá egyet! |
|
|
|
2011-06-03 21:59
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Akkor úgy kérdezném a dolgot, ha nem adok kártérítést kaphatok érte jogosan negatív értékelést? A hibát ugye nem is láttam. Nem vállaltál garanciát. Ellenben fix áras termék, amit 8 napon belül minden indoklás nélkül vissza kell venned. Én így tudom, de lehet, hogy tévedek. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-06-03 22:01 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-03 21:56
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-06-14 11:06 Azonosító: 162 262 |
Nagy dolgokban Te döntesz! Lehetsz jófej is, de nem kötelező. Az azonban megjegyezném, ezt a fajtát vmennyire ismerem, A gyereknek pl. kb évig tart, amíg szétjön, de van egy kolleginám, akiknek nem tudom hogy, de 3 naponta. A cégnél a céges telefonhoz való fülese ilyen, és már minden beszerző hülyét kapott mert hetente kellett cserélni, aztán megunta, inkább nem használ fülest, kihangosítja a telefont mindenki örömére... Akkor úgy kérdezném a dolgot, ha nem adok kártérítést kaphatok érte jogosan negatív értékelést? A hibát ugye nem is láttam. |
|
|
|
2011-06-03 21:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Üdv! Egy ideje tevékenykedek a Vaterán, azonban most egy olyan helyzettel állok szemben amellyel egyelőre nem tudom mit kezdjek! Eladtam egy fülhallgatót pár nappal ezelőtt bontatlan csomagolásban. A vásárlóm meg is kapta, kicsit kifogásolta a minőségét, de még egy másikat is szeretett volna, ha lehet kedvezményesen. Kérdezgette mennyiért szerzem és hasonló dolgok, amihez semmi köze szerintem. http://www.vatera.hu/sennheiser_cx500_uj_1459267707.html Másnap írja hogy kicsúszott a kábel a gumiburkolatból az első használat után, mondanom sem kell biztos nem az volt az els használat hiszem már használta előtte nap is és kellett volna neki még belőle. Nekem is van ebből a példányból meg is cibáltam rendesen semmi baja! Garanciát a termékre nem vállaltam, képet csak 2 hét múlva tud küldeni a hibáról. Nem tudom hogy higgyek-e neki vagy sem. Visszatérítést szeretne! Mit javasolnak a kedves fórumozók! Köszönöm, kovapapa! Nagy dolgokban Te döntesz! Lehetsz jófej is, de nem kötelező. Az azonban megjegyezném, ezt a fajtát vmennyire ismerem, A gyereknek pl. kb évig tart, amíg szétjön, de van egy kolleginám, akiknek nem tudom hogy, de 3 naponta. A cégnél a céges telefonhoz való fülese ilyen, és már minden beszerző hülyét kapott mert hetente kellett cserélni, aztán megunta, inkább nem használ fülest, kihangosítja a telefont mindenki örömére... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-06-03 21:28
Létrehozva:
|
|
|
Üdv! Egy ideje tevékenykedek a Vaterán, azonban most egy olyan helyzettel állok szemben amellyel egyelőre nem tudom mit kezdjek! Eladtam egy fülhallgatót pár nappal ezelőtt bontatlan csomagolásban. A vásárlóm meg is kapta, kicsit kifogásolta a minőségét, de még egy másikat is szeretett volna, ha lehet kedvezményesen. Kérdezgette mennyiért szerzem és hasonló dolgok, amihez semmi köze szerintem. http://www.vatera.hu/sennheiser_cx500_uj_1459267707.html Másnap írja hogy kicsúszott a kábel a gumiburkolatból az első használat után, mondanom sem kell biztos nem az volt az els használat hiszem már használta előtte nap is és kellett volna neki még belőle. Nekem is van ebből a példányból meg is cibáltam rendesen semmi baja! Garanciát a termékre nem vállaltam, képet csak 2 hét múlva tud küldeni a hibáról. Nem tudom hogy higgyek-e neki vagy sem. Visszatérítést szeretne! Mit javasolnak a kedves fórumozók! Köszönöm, kovapapa! |
|
|
|
2011-06-02 23:08
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
De ott több konkrétummal. Esetleg itt is, hogy képben legyünk. Úgysem tudjuk kivédeni. Nem hiszem, hogy nagy öröm a Vaterának, hogy a friss társoldalon az ottani felhasználók erre használják fel a Vaterás profilokat. Egyébként nem kell ehhez az Apród, bármelyik apróhirdetési oldalon, sőt, bármelyik aukciós oldalon bárki mondhatja, hogy ő xy vaterás felhasználó. Csupán éppen az Apródon talán a legízléstelenebb. Viszont ott is ugyanazok a jogok érvényesek az emberre, mint itt. Rendőrségi feljelentés, stb. Szép álmokat mindenkinek. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-06-02 23:10 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-02 23:01
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-06-02 23:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Nem zavarsz. A helyzet valóban érdekes, majd Benz érdemben reagál. De megnyugtatlak kicsit. Egyelőre ne aggódj az adatlapod miatt. Annyira nem sok az a 78, hogy reális lenne álmatlan éjszakákat rászánni. Aggódjanak csak a nagyok. A problémát egyébként jelezhetnéd az ÜSZ-nak. Rendben, elment az Üsz-nek, majd lehet kedden foglalkoznak vele, remélem addig nem törlik a PH-s leleplező oldalt. Köszönöm a segítséget, egyébként a csalónak 100-alatti adatlapok kitűnően megfelelnek. Önnek nem linkelhetem be ide a leleplező hirdetést, mert nem illik más oldalakat reklámozni, Ön nem fogja látni, de eléggé elvetemült az illető módszere. Az a lényeg, hogy "Vaterán 100%-os vagyok, nyugodtan utalhatsz előre" című sztory van és dobja hirdetéskor az adatlapot. Kellemes hétvégét kívánok Önnek. Üdvözlettel: Chamea A hozzászólást -Chamea- szerkesztette a következő időpontban: 2011-06-02 23:03 |
|
|
|
2011-06-02 22:52
Létrehozva:
|
|
Elnézést, hogy zavarok! Úgy néz ki, hogy egy érdekes esemény ütötte fel a fejét egy apróhirdetési oldalon. A azitu a következő: Valaki keres egy jó sok pozitívval rendelkező felhasználót akár a google segítségével, akár itt a Vaterán. Felrakja a hirdetését azon apróhirdetési oldalra és belinkel a hirdetésbe a megtalált illető pozitív visszajelzéseit, hogy az ő. mindezek után nem küldi el a terméket fizetés után(magyarul átveri vele a vevőket). Önök mit javasolnak, hogyan lehetne ezt a jelenséget visszaszorítani, mert ahogy olvasom, az illető sportot űz ebből a tevékenységéből, eléggé rákapott a dologra, mint macska a tejfölre és nem szeretném, ha legközelebb az illető pl. az én adatlapomat linkelné be és utána meg engem zargatnának ez miatt. Tisztelettel: Chamea Nem zavarsz. A helyzet valóban érdekes, majd Benz érdemben reagál. De megnyugtatlak kicsit. Egyelőre ne aggódj az adatlapod miatt. Annyira nem sok az a 78, hogy reális lenne álmatlan éjszakákat rászánni. Aggódjanak csak a nagyok. A problémát egyébként jelezhetnéd az ÜSZ-nak. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-02 22:38
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-06-02 22:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Elnézést, hogy zavarok!
Úgy néz ki, hogy egy érdekes esemény ütötte fel a fejét egy apróhirdetési oldalon. A azitu a következő: Valaki keres egy jó sok pozitívval rendelkező felhasználót akár a google segítségével, akár itt a Vaterán. Felrakja a hirdetését azon apróhirdetési oldalra és belinkel a hirdetésbe a megtalált illető pozitív visszajelzéseit, hogy az ő. mindezek után nem küldi el a terméket fizetés után(magyarul átveri vele a vevőket). Önök mit javasolnak, hogyan lehetne ezt a jelenséget visszaszorítani, mert ahogy olvasom, az illető sportot űz ebből a tevékenységéből, eléggé rákapott a dologra, mint macska a tejfölre és nem szeretném, ha legközelebb az illető pl. az én adatlapomat linkelné be és utána meg engem zargatnának ez miatt. Tisztelettel: Chamea |
|
|
|
2011-06-02 21:40
Létrehozva:
|
|
Kedves futi, Kedves tynus! , Úgy látom kisebb fajta vihar volt a lavórban, ....... Nem így látom. Ez egy meglehetősen tanulságos eset volt. Én mindenesetre tanultam belőle. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-06-02 21:40 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-02 21:33
Létrehozva:
|
|
Kedves futi, Kedves tynus! , Úgy látom kisebb fajta vihar volt a lavórban, (de már csitul
|
|
|
|
2011-06-02 21:12
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2008-05-01 17:53 Azonosító: 139 655 |
Ez sem megoldás, de már alakulunk. Mindketten fizettünk, a termék ára itt van, a postaköltség a postánál...a termék viszont még itt, és én nem tartok rá igényt. Van itt nálam termék már 2 éve, aki kifizette, a címét nem kaptam meg, az emailje nem él, és a telefonszáma sem, de a játék még várja, pedig a leütés után megtette a pozitív értékelését, mégsem adom el, mert az övé. Kutattam a vevőim címét, mondtad, hogy futár vagy, ha arrafelé jársz Bp-en, vagy kollégáid, megoldható, hogy átvedd? Hétfőn postáznék neki..neki már nem jelent többletköltséget, ezzel a megoldással nekünk sem jelentene és mindketten nyugodtan aludhatnánk. Hogy az olvasók is tudjanak mosolyogni, mindennek a főszereplője egy Rialto hidas kirakó..:-) Ezzel kellett volna kezdeni, akkor látható lett volna a profi hozzáállásod. Ennek ellenére nekem tökéletes az általam felajánlott befejezése az ügyünknek, esetleg egy olyan módosítással, hogy ha ismersz egy kispénzű, esetleg sokgyermekes családot, akkor add nekik. Valóban futár vagyok, az általam vásárolt, vagy eladott termékeket magam szoktam leszállítani, ha egy mód van rá. Ezért is fizetek be általában bankban, hogy a termék ára azonnal megjelenjen az eladó számláján. Több vevőmmel, és eladóval baráti viszonyban vagyok. Jelen esetben nem ez történt. Sajnálom, ez van, hidd el, ha megfelelő kezekbe kerül ez a játék, és valaki örül neki, én már nyugodtan alszom. |
|
|
|
2011-06-02 20:59
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 56 Regisztrált: 2007-09-25 21:12 Azonosító: 26 984 |
Tudod mit? Le***om az egészet, és hogy lásd, mennyire nem a pénzről szól a dolog, megkérlek arra, hogy ha legközelebb mondjuk postára mész, fogd meg a játékot, és add oda az első szembejövő 8-12 éves gyereknek, akivel találkozol. Mondd neki, én küldtem, bárki legyen is az. Így nem lesz postaköltséged, és legalább valaki örülni fog a világon. Nem kérek visszautalást, semmit, a lelkiismereteden múlik, megteszed-e ezt. Viszlát Ez sem megoldás, de már alakulunk. Mindketten fizettünk, a termék ára itt van, a postaköltség a postánál...a termék viszont még itt, és én nem tartok rá igényt. Van itt nálam termék már 2 éve, aki kifizette, a címét nem kaptam meg, az emailje nem él, és a telefonszáma sem, de a játék még várja, pedig a leütés után megtette a pozitív értékelését, mégsem adom el, mert az övé. Kutattam a vevőim címét, mondtad, hogy futár vagy, ha arrafelé jársz Bp-en, vagy kollégáid, megoldható, hogy átvedd? Hétfőn postáznék neki..neki már nem jelent többletköltséget, ezzel a megoldással nekünk sem jelentene és mindketten nyugodtan aludhatnánk. Hogy az olvasók is tudjanak mosolyogni, mindennek a főszereplője egy Rialto hidas kirakó..:-) |
|
|
|
2011-06-02 20:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2008-05-01 17:53 Azonosító: 139 655 |
Tudod mit? Le***om az egészet, és hogy lásd, mennyire nem a pénzről szól a dolog, megkérlek arra, hogy ha legközelebb mondjuk postára mész, fogd meg a játékot, és add oda az első szembejövő 8-12 éves gyereknek, akivel találkozol. Mondd neki, én küldtem, bárki legyen is az. Így nem lesz postaköltséged, és legalább valaki örülni fog a világon.
Nem kérek visszautalást, semmit, a lelkiismereteden múlik, megteszed-e ezt. Viszlát |
|
|
|
2011-06-02 20:29
Létrehozva:
|
|
|
Először felajánlottam neki, mikor a 200 ft-tal volt problémája, hogy levonom a 200ft-ját, de a terméket akkor sem fogom saját költségre postázni. Ez nem tetszett, most már, hogy választ kapott itt a fórumon, most már a 200 ft-okkal csökkentett 560ft-ból 300 ft-os felajánlást kaptam, tehát a beírása megint nem valós!! Mivel már tudom, hogy jogosan kértem a 200ft-ot, nehogy már most adjam a terméket, és még én fizessek rá 690 Ft-ot, ami egy kis ráhagyással a termék árának a DUPLÁJA! Megkaptam tőle a befizetést igazoló szelvényt, az ő neve szerepel befizetőként, és befizető címeként az a cím, ahová a terméket postáztam. Még az is oda van írva az azonosítás a vezetői okmány és lakcímkártya szerint történt meg. Én már tényleg nem tudom, mi lenne a megoldás, de az, hogy én erre a bulira ennyit nem fogok ráfizetni, az biztos...szerintem ez a postázás nem az én hibámból nem sikerült.. Persze én vagyok arrogáns... Nem tudok ezzel mit kezdeni, a témát lezártnak tekintem, sajnálom, hogy ilyen eladók is léteznek. |
|
|
|
2011-06-02 20:16
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 56 Regisztrált: 2007-09-25 21:12 Azonosító: 26 984 |
Nem fogjuk sosem megtudni, ki kezdte a kiabálást. Szerintem ez kompromisszumkötésre alkalmas javaslat. De úgyis ti döntötök. Tina helyében megfontolnám. Először felajánlottam neki, mikor a 200 ft-tal volt problémája, hogy levonom a 200ft-ját, de a terméket akkor sem fogom saját költségre postázni. Ez nem tetszett, most már, hogy választ kapott itt a fórumon, most már a 200 ft-okkal csökkentett 560ft-ból 300 ft-os felajánlást kaptam, tehát a beírása megint nem valós!! Mivel már tudom, hogy jogosan kértem a 200ft-ot, nehogy már most adjam a terméket, és még én fizessek rá 690 Ft-ot, ami egy kis ráhagyással a termék árának a DUPLÁJA! Megkaptam tőle a befizetést igazoló szelvényt, az ő neve szerepel befizetőként, és befizető címeként az a cím, ahová a terméket postáztam. Még az is oda van írva az azonosítás a vezetői okmány és lakcímkártya szerint történt meg. Én már tényleg nem tudom, mi lenne a megoldás, de az, hogy én erre a bulira ennyit nem fogok ráfizetni, az biztos...szerintem ez a postázás nem az én hibámból nem sikerült.. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 09:55 |