IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 33 34 35 36 37 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
98tomcsa
hozzászólás 2011-09-13 21:34
Létrehozva: #681

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-11-22 17:28
Azonosító: 310 714

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 21:30) *
Akkor tehát ne készüljek fel arra lelkiekben, hogy januártól névleg is átvegyem a vállalkozást az embörtől? Mert ezt az utánajárást, intézkedést nem nagyon szeretem, és akkor még finoman fogalmaztam.smile.gif

Nem kell, és nyugodtan legyen erőszakos. Mondja meg, hogy nézzenek utána, hogy a csomgaküldő kereskedelemhez már nem kell szakképesítés.

A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-13 21:35
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 21:30
Létrehozva: #682

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(98tomcsa @ 2011-09-13 21:22) *
Nagyon is jól mondta az okmányirodás! rolleyes.gif
Annyi eltéréssel, hogy szegényke átaludt egy évet. dry.gif Valóban a 5/1997 (III.) IKIM rendelet 2010.V.16-ig hatályos rendelete alapján egyes termékek kiskereskedelmi tevékenység keretében való értékesítéshez meghatározott szakképesítéssel kellett rendelkeznie. De ez a rész már nem hatályos....
Viszont felhívom a figyelmedet, hogy nagyon vigyázz, ha eltörik a porcelánod és összeragasztod, mert a porcelán tárgyak festése, díszítése még most is szakképesítést igényel!

Jaj, én nem ragasztok porcelánt.biggrin.gif Sőt, nem is festek. Az teljesen más művészeti ág, mint amit én művelek. Sőt, tulajdonképpen nem is táncolok. Nem mondom, egy lassút el tudok nyomni, de tangóra már nem vállalkozom. Szóval a suszter maradjon a kaptafánál. A porcelánt nem festem, ha megsérül, akkor vagy 1 Ft-os aukcióban indítom, vagy elküldöm egy művésznek, aki hasznosítja. De nem ragasztom. Tudod, ami egyszer már eltörik, az már nem ugyanaz. Ezt az élet más területein is így látom. rolleyes.gif
Akkor tehát ne készüljek fel arra lelkiekben, hogy januártól névleg is átvegyem a vállalkozást az embörtől? Mert ezt az utánajárást, intézkedést nem nagyon szeretem, és akkor még finoman fogalmaztam.smile.gif

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
98tomcsa
hozzászólás 2011-09-13 21:22
Létrehozva: #683

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-11-22 17:28
Azonosító: 310 714

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 11:51) *
Khmmm.....
Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni, de toj van a palacsintában, ami eléggé gusztustalan sajnos.
Most volt mmmyki vállalkozóit indítani, és azt mondta neki az ott dolgozó hölgy, hogy a csomagküldő számhoz január 1-től kell lennie kereskedelmi végzettségnek. Nem tudom, hogy a már létező vállalkozásokat ez mennyiben fogja érinteni, semmi egyebet nem tudok.
Ami jó nekem, hogy amikor kirúgtak a suliból (na jó, nem rúgtak ki, csak azt mondták a szüleimnek, hogyha nem vesznek ki maguktól, akkor kirúgnak biggrin.gif), akkor én elvégeztem a kereskedelmit, a kérdés, hogy ez az ága (nekem is élelmiszer) megfelel-e erre.
Nem hagytam magam felidegesíteni, ti se legyetek idegesek, majd egy kellemes őszi délután alkalmával az embör (mármint a férjem) leballag és megkérdezi részletesen a dolgot. Elvégre az ő nevén kalózkodom a neten. biggrin.gif

Nagyon is jól mondta az okmányirodás! rolleyes.gif
Annyi eltéréssel, hogy szegényke átaludt egy évet. dry.gif Valóban a 5/1997 (III.) IKIM rendelet 2010.V.16-ig hatályos rendelete alapján egyes termékek kiskereskedelmi tevékenység keretében való értékesítéshez meghatározott szakképesítéssel kellett rendelkeznie. De ez a rész már nem hatályos....
Viszont felhívom a figyelmedet, hogy nagyon vigyázz, ha eltörik a porcelánod és összeragasztod, mert a porcelán tárgyak festése, díszítése még most is szakképesítést igényel!

A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-13 21:23

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 21:03
Létrehozva: #684

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-13 19:19) *
Azért írtam3 hozzászólással ezelőtt, hogy segítek rolleyes.gif

23.-ára kész vagyok az egyetemi határidőkkel. Utána talán még gondolkodni is tudok.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-13 19:19
Létrehozva: #685

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 18:57) *
Jaj... Minek nekem adatvédelem?Jaj... jaj... utánamegyek...

Azért írtam3 hozzászólással ezelőtt, hogy segítek rolleyes.gif

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 18:57
Létrehozva: #686

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-13 16:50) *
Félreértettél, nem azt mondtam, hogy csinálj webáruházat. A Te termékeidre szerintem sem lenne értelme.

Arra gondoltam, hogy az adatvédelmi bejelentést csináld meg, azaz kérj adatkezelési nyilvántartási számot (az egész kb 3 perc a költsége a postaktg)
Egyrészt mert most még ingyenes, de január 1-től nem lesz az, és annak a hiánya miatt január 1-től büntetni is fognak. A lényeg, hogy nem csak a webáruháznak lesz kötelező!

Jaj... Minek nekem adatvédelem?Jaj... jaj... utánamegyek...

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-13 16:50
Létrehozva: #687

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 15:53) *
Az idei év nekem zűrös. Ráadásul nehezítő tényező, hogy a használt porcelánt nem hiszem, hogy webáruházban kellene árulnom, és különben is, a Vaterához érzelmileg is kötődöm és erősen hűséges típus vagyok egy határig.

Félreértettél, nem azt mondtam, hogy csinálj webáruházat. A Te termékeidre szerintem sem lenne értelme.

Arra gondoltam, hogy az adatvédelmi bejelentést csináld meg, azaz kérj adatkezelési nyilvántartási számot (az egész kb 3 perc a költsége a postaktg)
Egyrészt mert most még ingyenes, de január 1-től nem lesz az, és annak a hiánya miatt január 1-től büntetni is fognak. A lényeg, hogy nem csak a webáruháznak lesz kötelező!

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 15:53
Létrehozva: #688

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-13 14:56) *
Kérjél tőle jogszabályhelyet smile.gif Nem fog tudni mondani, ebben biztos vagyok.
És tudtommal nem terveznek ezirányú módosítást, még törvénytervezet szintjén sem.

Az egyetlen dolog, ami 2012 január 1-el izgalmas, az az adatvédelmi nyilvántartási szám megkérése web-áruház esetén.
Tudom, nincs webáruházad smile.gif de....
Csak súgok, de ha rám hallgatsz bejelentkezel még az idén. Ha kell segítek

Az idei év nekem zűrös. Ráadásul nehezítő tényező, hogy a használt porcelánt nem hiszem, hogy webáruházban kellene árulnom, és különben is, a Vaterához érzelmileg is kötődöm és erősen hűséges típus vagyok egy határig. Tudom, tudom, nem vagyok normális, de hát mit csinálhatnék ezzel már? Titulusom a Vitrioltulajdonos mellé a "Genetikailag Gege". laugh.gif
(Nem mondom, ha a Vatera megőrülne és kifordulna önmagából, vagy nem tudná hozni azt a forgalmat, amit szeretnék, biztosan elgondolkodnék, de most örülök, ha ezt győzöm.)

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-13 15:53

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-13 14:56
Létrehozva: #689

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 14:50) *
Várgyá má.... ez jövőre lenne. 2012-től. Most tudom, hogy nem kell egyikhez sem.
Én küönben sem verekszem, nemes egyszerűséggel lefejelem az illetőt.biggrin.gif

Kérjél tőle jogszabályhelyet smile.gif Nem fog tudni mondani, ebben biztos vagyok.
És tudtommal nem terveznek ezirányú módosítást, még törvénytervezet szintjén sem.

Az egyetlen dolog, ami 2012 január 1-el izgalmas, az az adatvédelmi nyilvántartási szám megkérése web-áruház esetén.
Tudom, nincs webáruházad smile.gif de....
Csak súgok, de ha rám hallgatsz bejelentkezel még az idén. Ha kell segítek

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 14:50
Létrehozva: #690

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-13 14:45) *
Drága Zejopy!

Ugye tudod mi járt a cucializmusban a rémhírterjesztőnek. laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif

Szóval a válaszban biztos voltam, de azért beugrottam az Okmányirodára, hogy megerősítsem magam.

Nos gyanítom, be kéne menni Nektek is az okmányirodára és beleverni kedves ügyintézőtök fejét az asztalba smile.gif (Elnézést Benz) és javasolni neki, hogy olvasgassa egy kicsit a jogszabályokat. Ráadásul láthatja is a szakmakódhoz előírt képesítési követelményeket, ott pedig az van, hogy nincs előírt szakképesítés!!!!!

Szóval teljesen mindegy melyik szakmakód (de beszéltük, hogy mindkettő célszerű, azaz 479101 és 479102), egyikhez sem szükséges semmiféle kereskedelmi képzettség! Ez nem a véleményem, ez jelenleg tény a jelenleg hatályos jogszabályok szerint.

Megjegyzem, de kavarni nem akarok, hogy ha üzlethelységet (gyk. boltot) is nyitni akarsz, vagy olyan terméket akarsz eladni, ami üzlethelység nyitáshoz kötött, akkor már kell, de nem a csomagküldés miatt, hanem azért mert boltod van.

Várgyá má.... ez jövőre lenne. 2012-től. Most tudom, hogy nem kell egyikhez sem.
Én különben sem verekszem, nemes egyszerűséggel lefejelem az illetőt.biggrin.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-13 14:52

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-13 14:45
Létrehozva: #691

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 13:18) *
Nem én, mmmyki.biggrin.gif
Köszi, az jó lesz.smile.gif Mármint ha utánanézel.

Drága Zejopy!

Ugye tudod mi járt a cucializmusban a rémhírterjesztőnek. laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif

Szóval a válaszban biztos voltam, de azért beugrottam az Okmányirodára, hogy megerősítsem magam.

Nos gyanítom, be kéne menni Nektek is az okmányirodára és beleverni kedves ügyintézőtök fejét az asztalba smile.gif (Elnézést Benz) és javasolni neki, hogy olvasgassa egy kicsit a jogszabályokat. Ráadásul láthatja is a szakmakódhoz előírt képesítési követelményeket, ott pedig az van, hogy nincs előírt szakképesítés!!!!!

Szóval teljesen mindegy melyik szakmakód (de beszéltük, hogy mindkettő célszerű, azaz 479101 és 479102), egyikhez sem szükséges semmiféle kereskedelmi képzettség! Ez nem a véleményem, ez jelenleg tény a jelenleg hatályos jogszabályok szerint.

Megjegyzem, de kavarni nem akarok, hogy ha üzlethelységet (gyk. boltot) is nyitni akarsz, vagy olyan terméket akarsz eladni, ami üzlethelység nyitáshoz kötött, akkor már kell, de nem a csomagküldés miatt, hanem azért mert boltod van.

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 13:18
Létrehozva: #692

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-13 13:11) *
Melyik január 1-től?
Miért kell a vállalkozói kiváltása miatt bemenni az okmányra egyáltalán?

1 órán belül utánanézek és jelzem Neked Te kis rámhírterjesztő mosking.gif

Nem én, mmmyki.biggrin.gif
Köszi, az jó lesz.smile.gif Mármint ha utánanézel.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-13 13:11
Létrehozva: #693

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-09-13 11:51) *
Most volt mmmyki vállalkozóit indítani, és azt mondta neki az ott dolgozó hölgy, hogy a csomagküldő számhoz január 1-től kell lennie kereskedelmi végzettségnek.

Melyik január 1-től?
Miért kell a vállalkozói kiváltása miatt bemenni az okmányra egyáltalán?

1 órán belül utánanézek és jelzem Neked Te kis rámhírterjesztő mosking.gif

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-13 11:51
Létrehozva: #694

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Khmmm.....
Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni, de toj van a palacsintában, ami eléggé gusztustalan sajnos.
Most volt mmmyki vállalkozóit indítani, és azt mondta neki az ott dolgozó hölgy, hogy a csomagküldő számhoz január 1-től kell lennie kereskedelmi végzettségnek. Nem tudom, hogy a már létező vállalkozásokat ez mennyiben fogja érinteni, semmi egyebet nem tudok.
Ami jó nekem, hogy amikor kirúgtak a suliból (na jó, nem rúgtak ki, csak azt mondták a szüleimnek, hogyha nem vesznek ki maguktól, akkor kirúgnak biggrin.gif), akkor én elvégeztem a kereskedelmit, a kérdés, hogy ez az ága (nekem is élelmiszer) megfelel-e erre.
Nem hagytam magam felidegesíteni, ti se legyetek idegesek, majd egy kellemes őszi délután alkalmával az embör (mármint a férjem) leballag és megkérdezi részletesen a dolgot. Elvégre az ő nevén kalózkodom a neten. biggrin.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-12 11:50
Létrehozva: #695

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-12 11:42) *
...... bekezdés cool.gif pont]......

smile.gif Tetszett. Először kissé csodálkoztam, hogy a NAV szmájlit küld a hivatalos levélben, aztán rájöttem, hogy ennek a szmájlinak a jele egy nagy B és egy végző zárójel.
(A legjobbkor jött.)

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-12 11:42
Létrehozva: #696

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(terika23 @ 2011-09-12 10:37) *
Csak érted már mi a bibi, hogy azzal a postaköltséggel amit nekem utalnak azzal mi a fenét csináljak, azon kívül hogy természetesen feladom belőle a vevőnk azt, amit megvett. Olvastam itt, hogy többen 25-os áfával számolnak el róla, mint bevétel....ez is nonszensz. Olyanból adózzak, amiből nem kell? Tehát már csak azért kellene tisztázni, hogy csóri vállalkozó rendesen el tudja számolni. Vagy lehet csak én vagyok a nünüke ehhez...nem tudom már komolyan. sad.gif Nem hiszem el, hogy erre nincs bevett eljárás vagy valami.

Ahogy zejopy is írta, a postaköltséget tovább kell számláznod a vevő felé. Az Neked bevétel lesz, de vele szemben ott lesz költségként a Postától vagy a futárszolgálattól kapott számla.

A 25% Áfa lehet hogy nonszensz (feltéve, hogy áfa körös vagy), de ez a törvény. Az Apech honlapján régóta fenn van az ezzel kapcsolatos állásfoglalás, de én kértem is írásban külön állásfoglalást. Idézem Neked.

Tisztelt Uram!

A NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Foigazgatóságához 2011. június 6. napján e-mailben érkezett - általános forgalmi adóval kapcsolatos - kérdésére az alábbi tájékoztatást adom:

.....blablabla

Termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében az adó alapjába beletartoznak a felmerült járulékos költségek, amelyeket a termék értékesítoje, szolgáltatás nyújtója hárít át a termék beszerzojére, szolgáltatás igénybevevojére, így különösen: a bizománnyal, egyéb közvetítéssel, csomagolással, fuvarozással és biztosítással összefüggo díjak és költségek [Áfa tv. 70. § (1) bekezdés cool.gif pont].

Ennek megfeleloen a termékértékesítéshez kapcsolódóan a megrendelore áthárított postaköltség az Áfa tv. 70. § (1) bekezdés cool.gif pontja szerinti járulékos költség. Ugyanakkor bár az egyetemes postai szolgáltatás az Áfa tv. 85. § (1) bekezdés a) pontja szerint adómentes, a postaköltség, mint járulékos költség a fotevékenység, azaz a termékértékesítés adójogi sorsát osztja. A postaköltség beletartozik a termékértékesítés adóalapjába, így az Önök által értékesített termékeknek megfelelo mértéku forgalmi adót kell rá felszámítani.

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-09-12 10:49
Létrehozva: #697

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(terika23 @ 2011-09-12 10:37) *
......Csak érted már mi a bibi, hogy azzal a postaköltséggel amit nekem utalnak azzal mi a fenét csináljak, azon kívül hogy természetesen feladom belőle a vevőnk azt, amit megvett. Olvastam itt, hogy többen 25-os áfával számolnak el róla, mint bevétel....ez is nonszensz. Olyanból adózzak, amiből nem kell?....

Mivel "Továbbszámlázott postaköltség" ezért a könyvelőd leírja, csak vidd a postán kapott számlákat. Így ez után nem adózol.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
terika23
hozzászólás 2011-09-12 10:31
Létrehozva: #698

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-10-27 17:22
Azonosító: 260 214

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-09 12:57) *
Hol mondtam én olyat, hogy nem kell? Csak kérdem? Mert én nem látom, hogy ilyet leírtam volna.

Csak azt mondtam, hogy nem értem miért kellett EV esetében a szakmakódot ketté venni.
Másrészt a postaköltség elszámolásához ennek semmi köze, még EV esetében sem. Ezt magyarázd el nekem, mert erre nem válaszoltál haragodban smile.gif

Igazából ez nem is Neked szólt ez a "harag". Egy hónapig vitáztunk erről kb. Igazán tele van vele a hócipőm is. Én azon az állásponton voltam, hogyha már internetes kereskedelem akkor az foglalja magában a postázást is. Ergo ne feltételezze az internetes kereskedőről senki, hogy a neten eladja másnap vagy egy óra múlva meg személyesen érte jön a vevő. Ennek ellenére az alkategóriákban mégis ketté veszik az internetes kiskereskedelmet meg a csomagküldést. Egyébként meg a csomagküldésnek utána olvasva az jön ki, hogy rendelkezned kéne saját csomagküldő szolgálattal (bár ezt már nem tudom hol olvastam és lehet ez a sima csomagküldő szolgáltatás leírása, nah mindegy is). Meg az sincs fixálva, ha a magyar posta szolgáltatásait igénybe veszem az micsoda vagy a vatera futárét vagy akármi. Ezért értetlenkednek sokan, amikor elkezdik leszámlázni (vagy nem) a postaköltséget, hogy azt hogyan is kéne, mivel így vagy úgy de neked megjelenik a bevételeid között (az más kérdés, hogy azt te postázásra fordítod).
Tehát azzal, hogy te feladod a megrendelt cuccot a postán a vevőnek azzal te csomagküldővé válsz - még akkor is, ha csak szolgáltatást veszel igénybe. És ezzel el kell számolnod valahogyan, erre van a csomagküldő szolgáltatás teaor kódja. Ennél okosabbat nem tudok mondani. sad.gif
Én a magam részéről tökéletesen belegabalyodtam anno is ebbe az egészbe, meg úgy érzem most is. Úgyhogy úgy vagyok vele, hogy akkor kell és kész és nincs valódi ok arra, hogy miért.

Majd 10-15 év múlva már mindenki speckón tudni fogja, hogyan kell az interneten kereskedni, mert mi kitapossuk a bevett eljárásokat neki. Havefun. smile.gif

IDÉZET(Aramir)
Végülis logikusan hangzik, bár fogalmam sincs, ehhez tényleg kell-e csomagküldő szakmakód.

Nekem sem, de másnak sincs fogalma erről - ez a legidegesítőbb. :S

IDÉZET(nyubocs)
Csak ezért, csak ehhez nem. Azaz én is azt mondom, hogy fel kell venni egy egyéni vállalkozónak mindkettő szakmakódot, de nem a postaköltség elszámolása miatt. Hanem azért mert az esetek 99 %-ban mindkettővel dolgod lesz.Csak ezért, csak ehhez nem. Azaz én is azt mondom, hogy fel kell venni egy egyéni vállalkozónak mindkettő szakmakódot, de nem a postaköltség elszámolása miatt. Hanem azért mert az esetek 99 %-ban mindkettővel dolgod lesz.

Hát még jó, hogy dolgom lesz az esetek 99%-ban. Csak érted már mi a bibi, hogy azzal a postaköltséggel amit nekem utalnak azzal mi a fenét csináljak, azon kívül hogy természetesen feladom belőle a vevőnk azt, amit megvett. Olvastam itt, hogy többen 25-os áfával számolnak el róla, mint bevétel....ez is nonszensz. Olyanból adózzak, amiből nem kell? Tehát már csak azért kellene tisztázni, hogy csóri vállalkozó rendesen el tudja számolni. Vagy lehet csak én vagyok a nünüke ehhez...nem tudom már komolyan. sad.gif Nem hiszem el, hogy erre nincs bevett eljárás vagy valami.

A hozzászólást -VateraBenz- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-12 11:54

--------------------
“I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.”

+Quote Post
Aramir_1975
hozzászólás 2011-09-09 20:29
Létrehozva: #699

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-30 04:37
Azonosító: 1 417 728

IDÉZET(nyubocs @ 2011-09-09 20:10) *
Ugyanis nem minden internetes kereskedelem csomagküldő, és nem minden csomagküldő kereskedelem internetes kereskedelem.

Nem kimondottan erre gondoltam, hanem arra, hogy én nem számlázhatok ki pl. egy Kg húst, mivel nincs ilyen szakmakódom, nem árulhatok húst, na, csomagküldő szakmakód nélkül hogyan adok el postán keresztűl valamit is, mindegy hogy interneten vagy valami reklámújságon hírdetve.

A hozzászólást -Aramir_1975- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-09 20:30

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2011-09-09 20:10
Létrehozva: #700

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir_1975 @ 2011-09-09 19:24) *
Szerintem arra gondolt, hogy a csomagküldő szakmakód nélkül hogyan küld az eladó csomagot, aminek a költségét elszámolja, illetve továbbszámlázza közvetített szolgáltatásként. Végülis logikusan hangzik, bár fogalmam sincs, ehhez tényleg kell-e csomagküldő szakmakód.

Csak ezért, csak ehhez nem. Azaz én is azt mondom, hogy fel kell venni egy egyéni vállalkozónak mindkettő szakmakódot, de nem a postaköltség elszámolása miatt. Hanem azért mert az esetek 99 %-ban mindkettővel dolgod lesz.

Ugyanis nem minden internetes kereskedelem csomagküldő, és nem minden csomagküldő kereskedelem internetes kereskedelem.

A 4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem TEÁOR alatti szakmakódok:

Csomagküldő kiskereskedelem (479101)

Internetes kereskedelem (479102)

4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem (TEÁOR)

Ebbe a szakágazatba tartozó kiskereskedelmi tevékenységek keretében a vásárló az áru kiválasztását hirdetés, katalógus, webes információ, áruminta alapján vagy egyéb közvetett módon végzi. A vásárló megrendelését levélben, telefonon, vagy az interneten keresztül (általában a weboldal által biztosított speciális úton) közli. A megvásárolt terméket vagy közvetlenül az internetről tölti le, vagy fizikai valójában egyéb módon kapja meg.

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- bármely termék kiskereskedelmi értékesítése csomagküldő szolgálat útján
- bármely termék internetes kiskereskedelmi értékesítése
- a közvetlen értékesítés televízión, rádión keresztül, vagy telefonon
- az internetes kiskereskedelmi aukció !!!A mi szempontunkból emiatt érdekesek az ilyen tevékenységre vonatkozó működési (nem adózási) szabályok!!!

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gépjárművek, gépjárműalkatrészek és -tartozékok internetes kiskereskedelme, lásd: 451, 453
- a motorkerékpárok, motorkerékpár-alkatrészek és -tartozékok internetes kiskereskedelme, lásd: 4540

--------------------

+Quote Post

77 Oldal V  « < 33 34 35 36 37 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-25 09:21