Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-03-29 10:53
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 22 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 94 |
Nem jó ez így...hogy szerezzenek vevőkört, osztogassanak az árusok ingyen nyalókát és csokit.
én a termékekre gondoltam Wishper, Van más oldal is, április 1-től sokan át fognak rá térni. Nem igaz, hogy a vatera a hirdetési összegekből és a jutalékokból sem képes fenntartani a piacteret. Minek kell még emelni a díjakat és bevezetni újabb "adókat"? Ha lejárnak az aukcióim, elmegyek innen. Sziasztok! Pár hete csatlakoztam az oldalhoz 1 kihagyhatatlan könyvvásárlás folyamán
|
|
|
|
2009-03-29 10:04
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2009-03-28 21:51 Azonosító: 587 954 |
Meggyőződésem hogy igazad van!!Gratulálok az éleslátásodhoz!!Mit is mondtál honnét vagy ennyire otthon a Vaterán?Nekem még néha 3 év után is gondot jelent eligazodni ,Te meg megbocsáss a -1-es értékeléseddel meg mintha mindig itt lettél volna!!Ez némi magyarázatra szorul,de amit észrevettél azt jómagam is szóvátettem a Vaterának kb.2 órája de magasról tesznek a bejelentésemre!Most akkor ki kivel van?Már néha nem tudom hol áll a fejem!!! Gyanús lett az eladó amikor más nevére kérte a pénzt felmentem a netre és a Google-be beütöttem a M*** G*** L*** nevet és láss csodát a harmadik találatnál még fénykép is volt az emberről meg a barátnőjéről. Ott találtam szintén a rendőrségi jegyzőkönyv számát, utánnajártam és ezek sajna valós adatok voltak 36 eljárás van ellene az ország több kapitányságán. Azért érdekes,hogy egyedül a csili vili zsir uj laptopot nem lehet csak személyesen átvenni.Az összes többi termékénél van lehetöség személyes átvételre. Próbáld ki sosem tudod meg hova kell menni értük valahogy mindíg kitár a válasz elől. Ezek a termékek nem annyira keresett dolgok, mint egy laptop. Egy hűtő ami 35.000.- az nem annyira keresett és csak elterelés az egész a fő a számítógép amin ugye nagyot lehet kaszálni 300.000.- na az már pénz ugye. Nézd meg az aukcióit és a visszajelzéseit mind 1Ft-s badarság csak a pozitívok növelése miatt van fent, kereskedelmi értéke nincs, ez jól előkészített csalás, először sok + gyüjtés aztán a lehúzás. Nagyon okos ember lehetsz...,nem is értem mit keresel itt. Tudod csak a pénzemet fétem és ezért jártam jobban körbe a dolgot szerintem elég sokan ezt tettük volna, vagy ha nem akkor mindenkinek ezt ajánlom ezekután. Az előbb le is maradt természetesen ez már csak hab a torta tetején agy 1,5 éve megszűnt cég nevét használja mintha az övé lenne. A telefonszám amit megadott e vaterán természetesen már nem él egy új számot adott meg elérhetőségként, ami mindenkivel előfordulhat, hogy számot vált ez még nem lenne bűn de a regisztrációja után szinte azonnal és nem írja át na ez már több mint gyanús, ezek után ne csodálkozzon senki, hogy jobban körülnéztem. Itt egy másik adalék ez mér a kutakodásom eredménye: 01070/236/2009.bü Akinek ez nem mond semmit annak elárulom ez a VII. ker rendőrkapitányságon egy ügyiratszám ami már az ügyészség előtt van vádemelés miatt. Ha valaki utánna akar kérdezni annak elárulom 06 1 461 81 00 a VII.ker. kapitányság száma ott keresse Hemző Beátát a 47139-es melléken Tőle kaphat felvilágosítást az ügyről természetesen csak megadott keretek között, hiszen ennek a *** is vannak jogai. A hozzászólást -Vatera_Fórum_Moderátor- szerkesztette a következő időpontban: 2009-03-29 14:47 |
|
|
|
2009-03-29 09:58
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 318 Regisztrált: 2007-07-06 23:48 Azonosító: 15 972 |
Sziasztok! Tudna Nekem valaki segíteni abban, hogy olyankor mi van ha vásároltam egy terméket(telefon) és működésképtelen. Persze az eladó "elfelejtette" felhívni rá a figyelmemet. És természetesen nála semmi baja nem volt. Ez volt az első Vaterás vásárlásom, de lehet hogy az utolsó is. negativat kell neki adni , de ezen kívül max. azt tudom írni : tanulópénz ! Máskor kell rá kérni minimum kiprobálási 3 napos garanciát , ha ezt nem adja meg akkor nem megvásárolni . |
|
|
|
2009-03-29 09:48
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-03-29 09:35 Azonosító: 588 454 |
Sziasztok!
Tudna Nekem valaki segíteni abban, hogy olyankor mi van ha vásároltam egy terméket(telefon) és működésképtelen. Persze az eladó "elfelejtette" felhívni rá a figyelmemet. És természetesen nála semmi baja nem volt. Ez volt az első Vaterás vásárlásom, de lehet hogy az utolsó is. |
|
|
|
2009-03-29 05:45
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 21 Regisztrált: 2007-07-02 23:13 Azonosító: 15 555 |
Távol álljon Tőlem ,hogy a vatera okosaival vitatkozzak.Minek? Igy teszek Én.Nem kell velem egyetérteni.Nem veszek el előre pénzt senkitől,viszont nem is adok.Ennyi.Akivel nem tudok igy együtt müködni attól nem vásárolok.Eladásaimnál pedig nem vagyok rest megemelni a telefont email irogatás helyett,hátha hamarabb kiderül hogy pistikeunatkozik vagy valóban a vevövel beszélek.De ezzel sem kell egyetérteni.Nem kivánok több szót erre pazarolni. Magyarul "kinek a pap....kinek a papné"és van még akinek a "lánya"..de azok már "elköltöztek" nagy sebbel-lobbal más oldalra. Nagyon okos ember lehetsz...,nem is értem mit keresel itt. |
|
|
|
2009-03-29 03:22
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 32 Regisztrált: 2009-01-22 21:39 Azonosító: 426 415 |
SZ*** I*** AZAZ szemir007 VIGYÁZAT CSALÓ SZERINTEM SOKAN BELEFUTOTTUNK MÁR HASONLÓBA NE LICITÁLJ NE VÁSÁROLJ LEHÚZ AKINEK A PÉNZT KÉNE UTALNI AZ AZ EMBER A VATERA ÉS A TESZVESZ OLDALON ELKÖVETETT CSALÁSOK MIATT RENDŐRSÉG ELŐTT VAN, AZ EMBERT ÚGY HÍVJÁK: M*** G*** L*** SZERINTEM PÁR EMBERNEK ISMERŐS LESZ A NÉV SAJNA, HA VALAKINEK EZ NEM MOND ÍGY SEMMIT KERESSE MEG AZ OLDALON AZ INAKTÍV Jorsoly109 FELHASZNÁLÓT ÉRDEMES -11 AZ ÉRTÉKELÉSE NA EZ AZ EMBER SZERINTEM UGYANAZ BÁRMIT IS ÁLÍT MAGÁRÓL. SZERENCSÉRE ÉN NEM DŐLTEM BE, MEGSZÓLALT A VÉSZCSENGŐ ÉS UTÁNNANÉZTEM AZ EMBERNEK MIELŐTT ELKÜLDTEM A PÉNZT NA EZEK UTÁN NEM IS VETTEM MEG A TERMÉKET NINCS KIDOBNIVALÓ PÉNZEM. EZEK UTÁN MÉG AZ EMBER FENYEGETŐZIK ÜGYVÉDDEL ÉS PERREL. Azért érdekes,hogy egyedül a csili vili zsir uj laptopot nem lehet csak személyesen átvenni.Az összes többi termékénél van lehetöség személyes átvételre. |
|
|
|
2009-03-29 00:54
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-03-29 00:22 Azonosító: 588 194 |
Sziasztok! Pár hete csatlakoztam az oldalhoz 1 kihagyhatatlan könyvvásárlás folyamán
|
|
|
|
2009-03-29 00:25
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Ne legyen ingyenes ünnepekkor a szolgáltatások. De az imént felsorolt csökkentések kellenének. Ahogy ma Magyarországnak drasztikus lépések. én a termékekre gondoltam -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-03-29 00:22
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 22 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 94 |
Ne legyen ingyenes ünnepekkor a szolgáltatások.
De az imént felsorolt csökkentések kellenének. Ahogy ma Magyarországnak drasztikus lépések. |
|
|
|
2009-03-29 00:07
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
Sziasztok! Szerencsére eddig igazán negatív tapasztalatom nem volt. De kezdi macerálni a csőröm egy két aukció. Egy max két témában szoktam nézelődni de az utóbbi hetekben egyre inkább kezdenek elszaporodni. Zárt aukció és a leírásban feltüntetik hogy üzenetbe tegyünk ajánlatot. Nem tudom ki hogy van vele de én nem szeretem ha ilyen módon turkálnak a zsebembe. Az egyik ilyenhez be dumáltam magam majd kiderült h fix 1ftra van kirakva. Akkor közöltem h annyira korrekt vagyok h 1 ftért nem veszem meg mire azt a választ kaptam h vigyem el mailbe meg közli az árát. Akkor hogy is van ez ez most aukciós oldal vagy adok veszek kereső? Kedves Kelior! Az aukciók ellenőrzése folyamatos, amennyiben szabálytalanságot észlel, kérjük a megfelelő formában a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és amennyiben jogos a bejelentés a felelős kolléga megteszi a szükséges intézkedéseket. Köszönjük! -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
2009-03-29 00:01
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
De ne 1%-al csökkentse a jutalékát, hanem minimum 3-al! A termékfeltöltési díjat törölje el! A minimálárért fizetendő 100 ft-ot törölje el. Karácsony és Húsvét elött legyen minden ingyenes! -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-03-28 23:52
Létrehozva:
|
|
|
De ne 1%-al csökkentse a jutalékát, hanem minimum 3-al!
A termékfeltöltési díjat törölje el! A minimálárért fizetendő 100 ft-ot törölje el. De viszont a Vaterának a sok 1/94-ed sokkal többre megy. Hány darab ilyen 100 Ft-os aukció van a vaterán...Deha már 10000-es tételről van szó, akkor 600 helyett csak 300-at fizetnél! Nem mindegy! Nem vagyok Vatera fun ... Csak számoljunk egy cseppet ! Vatera csökkenti 1 %-kal a jutalékot ... Várható eredmény ??? Kirakok valamit 100.- Ft-ért ... Jutalék után marad nekem 94 forint .. Most ... De az egy százalék csökkenés miatt a jövőben 95 forintom fog maradni ! Heváj !!! A vatera csökkenti árbevételét(jutalékát) az 1/6-odával (16,666 %), amiből nekem 1 forint bevételnövekedésem származik ... Azaz, az eredeti nettó árbevételem 1/94-edével megnőtt !!! Ebből fogok majd balatoni telket venni ... |
|
|
|
2009-03-28 23:18
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-03-09 20:49 Azonosító: 532 474 |
Sziasztok!
Szerencsére eddig igazán negatív tapasztalatom nem volt. De kezdi macerálni a csőröm egy két aukció. Egy max két témában szoktam nézelődni de az utóbbi hetekben egyre inkább kezdenek elszaporodni. Zárt aukció és a leírásban feltüntetik hogy üzenetbe tegyünk ajánlatot. Nem tudom ki hogy van vele de én nem szeretem ha ilyen módon turkálnak a zsebembe. Az egyik ilyenhez be dumáltam magam majd kiderült h fix 1ftra van kirakva. Akkor közöltem h annyira korrekt vagyok h 1 ftért nem veszem meg mire azt a választ kaptam h vigyem el mailbe meg közli az árát. Akkor hogy is van ez ez most aukciós oldal vagy adok veszek kereső? |
|
|
|
2009-03-28 23:07
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
SZ*** I*** AZAZ szemir007 VIGYÁZAT CSALÓ SZERINTEM SOKAN BELEFUTOTTUNK MÁR HASONLÓBA NE LICITÁLJ NE VÁSÁROLJ LEHÚZ AKINEK A PÉNZT KÉNE UTALNI AZ AZ EMBER A VATERA ÉS A TESZVESZ OLDALON ELKÖVETETT CSALÁSOK MIATT RENDŐRSÉG ELŐTT VAN, AZ EMBERT ÚGY HÍVJÁK: M*** G*** L*** SZERINTEM PÁR EMBERNEK ISMERŐS LESZ A NÉV SAJNA, HA VALAKINEK EZ NEM MOND ÍGY SEMMIT KERESSE MEG AZ OLDALON AZ INAKTÍV Jorsoly109 FELHASZNÁLÓT ÉRDEMES -11 AZ ÉRTÉKELÉSE NA EZ AZ EMBER SZERINTEM UGYANAZ BÁRMIT IS ÁLÍT MAGÁRÓL. SZERENCSÉRE ÉN NEM DŐLTEM BE, MEGSZÓLALT A VÉSZCSENGŐ ÉS UTÁNNANÉZTEM AZ EMBERNEK MIELŐTT ELKÜLDTEM A PÉNZT NA EZEK UTÁN NEM IS VETTEM MEG A TERMÉKET NINCS KIDOBNIVALÓ PÉNZEM. EZEK UTÁN MÉG AZ EMBER FENYEGETŐZIK ÜGYVÉDDEL ÉS PERREL. Meggyőződésem hogy igazad van!!Gratulálok az éleslátásodhoz!!Mit is mondtál honnét vagy ennyire otthon a Vaterán?Nekem még néha 3 év után is gondot jelent eligazodni ,Te meg megbocsáss a -1-es értékeléseddel meg mintha mindig itt lettél volna!!Ez némi magyarázatra szorul,de amit észrevettél azt jómagam is szóvátettem a Vaterának kb.2 órája de magasról tesznek a bejelentésemre!Most akkor ki kivel van?Már néha nem tudom hol áll a fejem!!! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-03-28 22:56
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 543 Regisztrált: 2007-03-01 13:47 Innen: Érd Azonosító: 6 |
Mai napi jóembereim, az egyik "többszörösen visszaeső":
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...02&avatip=2 http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=513458 Se fizetni, se kommunikálni, semmi, csak leütik az árut, és részükről vége. -------------------- |
|
|
|
2009-03-28 22:29
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 601 Regisztrált: 2007-03-01 14:23 Azonosító: 312 |
A MEGOLDÁS: CSÖKKENTENI A JUTALÉKOKAT, HOGY NÖVEKEDJEN A FORGALOM! MERT AKKOR UGYANAZT AZ ÖSSZEGET, SŐT TÖBBET IS KI LEHETNE HOZNI JÓVAL TÖBB AUKCIÓBÓL! Nem vagyok Vatera fun ... Csak számoljunk egy cseppet ! Vatera csökkenti 1 %-kal a jutalékot ... Várható eredmény ??? Kirakok valamit 100.- Ft-ért ... Jutalék után marad nekem 94 forint .. Most ... De az egy százalék csökkenés miatt a jövőben 95 forintom fog maradni ! Heváj !!! A vatera csökkenti árbevételét(jutalékát) az 1/6-odával (16,666 %), amiből nekem 1 forint bevételnövekedésem származik ... Azaz, az eredeti nettó árbevételem 1/94-edével megnőtt !!! Ebből fogok majd balatoni telket venni ... -------------------- Az erőszak a gyengék végső menedéke. (by Ájszek Aszimov) |
|
|
|
2009-03-28 22:19
Létrehozva:
|
|
|
Kedves zlandi!
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ezt a helyzetet pont ellenkezőképpen kell kezelni! Nem emelni a jutalékokat! Kevesebb aukcióból több pénz folyjon be, sőt, a sikertelen aukciókból is folyamatos haszon fog jönni április 1.-től! A MEGOLDÁS: CSÖKKENTENI A JUTALÉKOKAT, HOGY NÖVEKEDJEN A FORGALOM! MERT AKKOR UGYANAZT AZ ÖSSZEGET, SŐT TÖBBET IS KI LEHETNE HOZNI JÓVAL TÖBB AUKCIÓBÓL! A másik, hogy szemtelenség, pofátlanság és tisztességtelen a nem sikeres aukciók után is jutalékot elkérni! A szolgáltatások mindenhol sikerdíjasak, bárhol a világon! Ha nem jött össze az "adásvétel", akkor is fizetni kell...???!!! Nemrég a minimálárért is pénzt kérnek, nem is keveset, és a szolgáltatások díjai is jelentősen megdrágultak! Elég a drágításokból, úgysem kaptunk érte semmilyen ellenszolgáltatást! Nem javult a piactér, csak egyre jobban elszegényedik, minden értelemben! Felszólítom a mellettünk álló vatera felhasználók nevében a Vatera Kft.-t, hogy tegyen le az újabb jutalék-emelkedésről és csökkentse azokat, fejlessze a biztonsági védelmet, jobb és szebb legyen a honlap, és nem utolsó sorban igazságosan kezelje az incidenseket! Amennyiben nem tesz ennek eleget, garantáljuk, hogy április 1-én tönkremegy a Vatera, mert senki sem fog itt árulni! |
|
|
|
2009-03-28 21:56
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2009-03-28 21:51 Azonosító: 587 954 |
SZ*** I*** AZAZ szemir007
VIGYÁZAT CSALÓ SZERINTEM SOKAN BELEFUTOTTUNK MÁR HASONLÓBA NE LICITÁLJ NE VÁSÁROLJ LEHÚZ AKINEK A PÉNZT KÉNE UTALNI AZ AZ EMBER A VATERA ÉS A TESZVESZ OLDALON ELKÖVETETT CSALÁSOK MIATT RENDŐRSÉG ELŐTT VAN, AZ EMBERT ÚGY HÍVJÁK: M*** G*** L*** SZERINTEM PÁR EMBERNEK ISMERŐS LESZ A NÉV SAJNA, HA VALAKINEK EZ NEM MOND ÍGY SEMMIT KERESSE MEG AZ OLDALON AZ INAKTÍV Jorsoly109 FELHASZNÁLÓT ÉRDEMES -11 AZ ÉRTÉKELÉSE NA EZ AZ EMBER SZERINTEM UGYANAZ BÁRMIT IS ÁLÍT MAGÁRÓL. SZERENCSÉRE ÉN NEM DŐLTEM BE, MEGSZÓLALT A VÉSZCSENGŐ ÉS UTÁNNANÉZTEM AZ EMBERNEK MIELŐTT ELKÜLDTEM A PÉNZT NA EZEK UTÁN NEM IS VETTEM MEG A TERMÉKET NINCS KIDOBNIVALÓ PÉNZEM. EZEK UTÁN MÉG AZ EMBER FENYEGETŐZIK ÜGYVÉDDEL ÉS PERREL. |
|
|
|
2009-03-28 21:55
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-02-23 20:50 Azonosító: 499 994 |
|
|
|
|
2009-03-28 21:40
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
Sziasztok ! Harmadik hónapja vaterázok. Kellemes csalódás ért mert nagyon sok kedves szimpatikus vásárlóval találkoztam ez minden vásárlómra vonatkozik. Most már én is inkább a postázást választom és a vásárlók többsége is . Viszont a postaköltség nagyon befolyásolja a vásárlásokat és soknak tartom. Látod Kedves kegyesmarika ezért érdemes vaterázni!!Korrekt ár-érték aránnyal dolgozol és így mint a vevő ,mint az eladó elégedet!!Ebben a hitünkben akarnak egyesek most megingatni bennünket hogy lehet ezt tisztességesen is csinálni.Belátom sokaknak betesz a feltöltési díj,dehát mit adnak ma már ingyen?Csak ezért megpróbálni szétzülleszteni és hagyni a sumákokat a zavarosban halászni nem okos dolog.Meggyőződésem hogy a higgadtan gondolkodó és aszerint cselekvő embereknek lessz türelme és értelme kivárni amig a Rosszemberek megunják az értelmetlen szétzüllesztési kisérletüket.Tegye a szivére mindenki a kezét hogy a Vatera helyében nem lépte volna meg ugyanezt a lépést?Szerintem igen!!A postának mi Vaterások nagyon nagy forgalmat jelentünk és a folyamatosan emelkedő áraikat Te vagy az első aki egyáltalán szóvá tette!!Ott miért nem tiltakozik senki az Elégedetlenkedők közül??Pedig a postaköltség nem 5meg 10 forintal emelkedik!Ja -hogy azt a vevő fizeti és akkor miért érdekelne bennünket!??!Mert a magas postaköltség sajnos tényleg sok vevőt számolásra késztet! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 07:57 |