Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-05-07 21:42
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
tehát ha nem kapok választ és elküldöm az emailt a vaterának akkor ha negativot irok és rá kapok negativ viszont választ, akkor az én negativam törölni fogja a vatera?! Abban az esetben, ha egyértelmű, igen. Én a helyedben az előző leveleket is elküldeném. Ebben a levélben pedig megírnám, ha nem válaszol, negatív értékelést adok. Ha válaszol, akkor úgyis azt fogja írni, hogy ilyen olcsón nem adja oda. Ez pedig már komoly érv. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-07 21:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 118 Regisztrált: 2008-02-13 20:25 Azonosító: 114 559 |
"Benz úr"-ra általában jellemző, hogy értelmezi a leírtakat. Az egyetlen járható utat írta le neked, amivel elkerülheted a bennmaradós bosszúnegatívot. Nem lehet eljárni ellene rögtön. Meg kell adni a negatívot, és ha kellő számmal összejön neki, akkor inaktiválják. Nem lehet az aukciót törölni, csak ha szabálytalan. tehát ha nem kapok választ és elküldöm az emailt a vaterának akkor ha negativot irok és rá kapok negativ viszont választ, akkor az én negativam törölni fogja a vatera?! |
|
|
|
2011-05-07 21:33
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
NEm tudom kedves Benz úr értelmezte-e amit irtam, de jelen pillanatban már ugyanazon termékre érvényes licit érkezett. Én irhatok neki e-mailt de ez semmin nem változtat. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e az aukciót törölni igy vagy esetleg a felhasználót kizárni stb, mert ez már igy veszett ügy... "Benz úr"-ra általában jellemző, hogy értelmezi a leírtakat. Az egyetlen járható utat írta le neked, amivel elkerülheted a bennmaradós bosszúnegatívot. Nem lehet eljárni ellene rögtön. Meg kell adni a negatívot, és ha kellő számmal összejön neki, akkor inaktiválják. Nem lehet az aukciót törölni, csak ha szabálytalan. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-07 21:24
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 118 Regisztrált: 2008-02-13 20:25 Azonosító: 114 559 |
Tisztelt vwPoloGTi! Ha az eladó továbbra sem jelentkezik vagy nem kívánja átadni az árut és ön nem kíván tovább várni, akkor érdemes egy üzenetet írni az adásvételtől való elállásról és megadni a partnernek a megfelelő értékelést. Előtte esetleg írjon neki még egy utolsó felszólítást, ezt küldje el másolatként a biztonsag@vatera.com címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg, kilátásba helyezve a megfelelő értékelést, amennyiben nem jelentkezik. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. NEm tudom kedves Benz úr értelmezte-e amit irtam, de jelen pillanatban már ugyanazon termékre érvényes licit érkezett. Én irhatok neki e-mailt de ez semmin nem változtat. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e az aukciót törölni igy vagy esetleg a felhasználót kizárni stb, mert ez már igy veszett ügy... |
|
|
|
2011-05-07 21:12
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Tisztelt Vatera, mit tegyek? Tisztelt vwPoloGTi! Ha az eladó továbbra sem jelentkezik vagy nem kívánja átadni az árut és ön nem kíván tovább várni, akkor érdemes egy üzenetet írni az adásvételtől való elállásról és megadni a partnernek a megfelelő értékelést. Előtte esetleg írjon neki még egy utolsó felszólítást, ezt küldje el másolatként a biztonsag@vatera.com címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg, kilátásba helyezve a megfelelő értékelést, amennyiben nem jelentkezik. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-05-07 21:11
Létrehozva:
|
|
|
Üdv! Légyszives segitsetek már nekem. Megnyertem egy 1Ft-ról inditott aukciót Pc alkatrészek 2011.05.01. -én. 1600Ft.- lett a végár. Az eladót e-mailben kerestem nem válaszolt. Most rá 4 nappal ujrahirtette ugyanazt a pakkot ugyanugy 1Ft-ról. Akkor hogy is van ez?! Ráadásul a kérdéseknél látom valaki ajánlott rá fixáras 5.000FT-ot és azt válaszolta rá, hogy annál többet is megkap érte. Altatrészek másodjára Mit lehet ilyenkor tenni. Most ha negativat adok neki szinte biztosra veszem, hogy én is azt kapok cserébe. Nem lehetne az ilyen felhasználóval helyből eljárni?! vagy legalább inaktiválni az aukciót. Ez nem vaterára való magatartás ha valaki 1Ft-ról indit és kevesli a végét.... Tisztelt Vatera, mit tegyek?
|
|
|
|
2011-05-07 21:10
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Üdv. Találtam egy érdekes embert, aki megosztotta a telefon számát ! Elektrokrissz nevű felhasználó ennél az aukciónál. Hirtelen nem találtam hová kell az ilyent beírni. Tisztelt fezsoo! A felhasználót kizártuk, köszönjük. Legközelebb ha szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. ! -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-05-07 17:12
Létrehozva:
|
|
![]() Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2009-07-26 21:26 Azonosító: 679 826 |
Üdv.
Találtam egy érdekes embert, aki megosztotta a telefon számát ! Elektrokrissz nevű felhasználó ennél az aukciónál. Hirtelen nem találtam hová kell az ilyent beírni. |
|
|
|
2011-05-06 22:16
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 22 Regisztrált: 2011-03-08 18:17 Azonosító: 1 430 224 |
Ő a kedvencem 1 napos vaterás volt nagy karriert csinált. http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1839578 |
|
|
|
2011-05-06 19:19
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-10 07:42 Azonosító: 64 436 |
Dehogynem tudod. Még utólag, több hónap elteltével is. A Kapcsolatfelvételen. Tedd meg, utánamennek, hidd el. És nekik nem csak a gugli a barátjuk, ennél lényegesen több eszköz van a kezükben. Ha pedig tévedtél, akkor sincsen semmi baj, mert bemondásra nem szankcionálnak, csak komoly bizonyíték alapján. Tudom hogy több "eszköz" van a kezükben, |
|
|
|
2011-05-06 19:17
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-06 19:14
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 190 Regisztrált: 2010-12-17 15:26 Azonosító: 1 415 535 |
|
|
|
|
2011-05-06 18:57
Létrehozva:
|
|
........ Ennél az esetnél , nem tudod csakúgy szabálytalanságot jelezni.. csak ha megbizonyosodik az ember, hogy licitált saját nevével..nem egyszerű, sok nicket,értékelést át kell nézni vásárláskor.. ........ Dehogynem tudod. Még utólag, több hónap elteltével is. A Kapcsolatfelvételen. Tedd meg, utánamennek, hidd el. És nekik nem csak a gugli a barátjuk, ennél lényegesen több eszköz van a kezükben. Ha pedig tévedtél, akkor sincsen semmi baj, mert bemondásra nem szankcionálnak, csak komoly bizonyíték alapján. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-06 18:58 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-06 18:52
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-10 07:42 Azonosító: 64 436 |
Minden esetben.... Többnyire lehet jelezni, de mondjuk példának mutatok egy felhasználót amit még tavaly értékeltem.. (sajnos ennél az eseetnél vásárlás után néztem csak utána..) : Értékelt: julcsa01(1014) Dátum : 2010/12/13 17:04:46 Termékkód: 189252299 Eladó Negatív vélemény: Licitáltam a termékére, megkérdeztem tőle és őszinte választ vártam,de nem válaszolt rájuk.Hamar feltünt fel licitáltatja a termékeit. Az eladó több néven van beregisztrálva a vaterára. Julcsa01,tibcsike01,cuytuning,maktuning,kisboszi..stb.nem volt kedvem tovább nézni.Önmagát beértékelteti pozitívra a nickjeivel. Mielött vásárolnátok/vásároltatok nézétek meg nem e volt a licitálások között valamelyik másik neve. Sajnálatos, hogy ilyenek vateráznak. El álltam az üzlettől.Volt már ilyen értékelése.----- "inaktív" az üzletember, de a legutobbi értékeléseinél mondjuk a zsenibaba(8) -nickjével megpróbálja vissza értékeltetni magát.. ugyanigy a zsenibaba nickjét is a többi felhasnzáló nevével beértékelteti.. (igy könnyen nyomon követhető viszonylag ) de azok akiknek teszveszes nickjük volt, nehezebb.. (gondolok itt a nick 100%ban eltér, nem egyezik semmi..) . Előre látni, hogy mennyire komoly üzletember... Ennél az esetnél , nem tudod csakúgy szabálytalanságot jelezni.. csak ha megbizonyosodik az ember, hogy licitált saját nevével..nem egyszerű, sok nicket,értékelést át kell nézni vásárláskor.. Ha megemlitek egy ilyen esetet, vagy többet, vagy csak a problémát már megosztottam többekkel, az már lehet figyelmeztetés, olyannak aki még nem találkozott ilyennel, vagy nem figyelte. (mert nincs mondjuk rutinja..kevésbé jártas a netes világba..vagy az üzletben) . Valóban a két oldal összeolvadásának a problémájára is felhívtam a figyelmet, hogy jó lenne erre is egy megoldás. És akkor még mindig a témánál maradtam és csak megoszottam egy gondolatot. |
|
|
|
2011-05-06 18:14
Létrehozva:
|
|
Kedves zejopy! Sajnos, nem mondhatom meg Igen, ettől tartottam. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-06 18:10
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz!:) Szeretném tudni, ha megmondhatja, hogy a két felhasználó "azonos"-e. ... Kedves zejopy! Sajnos, nem mondhatom meg -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-05-06 17:34
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz!:)
Szeretném tudni, ha megmondhatja, hogy a két felhasználó "azonos"-e. A név ugyanaz, csak a keresztnév más. Mindketten vásároltak tőlem, de nem kommunikálnak. http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1069375 http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=996159 Köszönöm, ha válaszol. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-06 17:22
Létrehozva:
|
|
A problémámra: igyekeztem a téma szerint írni, akár egy ilyen "figyelmeztetik egymást a felhasználók, vagy segítik egymást." Ez így rendben is van gondolom ebben a fórumban.. Nem mindig lehetséges a terméklapon egy szabálytalanságot jelezni, és én sem spicliből készültem, inkább csak a jó üzlet érdekel, valamint ennek fair play oldala. Nem a termékek áraival van problémám, nem erről írtam. Valamiért ezt helyezed előtérbe. szép napot Minden esetben lehet a terméklapon jelezni. Lejárt aukció esetén a Kapcsolatfelvételen keresztül. Ha úgy érzed, hogy önlicit van, akkor a legjobbat így teszed. Ugyanis onnan pont az illetékesekhez kerül a dolog, akik érdemben tudnak tenni, ha valóban bizonyítható a szabálytalanság. Ez nem spicliség, mindannyiunk érdeke a tiszta piactér. Nem figyelmeztettél minket, hanem általánosságban írtál egy problémáról, ami szerinted a két oldal összeolvadása óta előállt. A probléma mindig volt, és mindig lesz is, független a két oldal fúziójától. Folyamatos ellenőrzés van ezen a téren. Mivel most olyan időszak van, hogy kevesebb a vásárlás, mert az emberek mással vannak elfoglalva, az 1 Ft-os aukciók természetes látogatottsága is kevesebb. Így nyilván a licit is kevesebb. Kevésbé jellemes eladótársaink megpróbálnak így enyhíteni a ráfizetésen. Sajnálatos szemléletmód egyébként. Tudom, nem azzal volt bajod, hanem a történéssel, csupán arra akartam rávilágítani, hogy én miért nem figyelek erre annyira. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-06 17:12
Létrehozva:
|
|
|
@zejopy
A problémámra: igyekeztem a téma szerint írni, akár egy ilyen "figyelmeztetik egymást a felhasználók, vagy segítik egymást." Ez így rendben is van gondolom ebben a fórumban.. Nem mindig lehetséges a terméklapon egy szabálytalanságot jelezni, és én sem spicliből készültem, inkább csak a jó üzlet érdekel, valamint ennek fair play oldala. Nem a termékek áraival van problémám, nem erről írtam. Valamiért ezt helyezed előtérbe. szép napot |
|
|
|
2011-05-06 17:00
Létrehozva:
|
|
Nem egyszer fordult már elő , hogy ilyennel találkoztam, föleg az 1 forintos aukciónál. 4-5 év aukciózás után és 150 pozitiv értékeléssel, van már tapasztalatom. El állok, simán a vételtől, az illető mondjuk nem fog kiabálni, hogy...miért nem veszem meg, egyértelmű ki a csaló és ki nem . de komolyan mondom, elég rossz igy jó üzletet csinálni..nekik persze jó, mert sokan nem veszik észre , hogy fel licitáltatják a terméküket.. A problémádra itt egy moderátori válasz, ez az, amit tehetsz abban a helyzetben, amikor úgy érzed, önlicit van: "Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. Köszönjük!" 3000 aukción túl gondolom csak eladsz? Vagy szoktál vásárolni is? mindjárt megnézem az adatlapod , illetve ha van terméked..) Igen, ezzel a nickemmel csak maximálisan megbízható embertől vásárolok. Ja, van fent pár cuccom. Gondolom ritkán szoktál 1 forintost nézni, ......... Mindig nézek 1 Ft-ost, de nem hoz lázba túlzottan. Ha valami kell, szívesen kifizetem érte a valós árat is. ......... illetve nem igen nézed kik licitáltak ellötted? Persze, mert én vagyok a jó öreg h-ülye. De nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert mint fent írtam, kifizetem az árát szívesen, ha tényleg kell. Kicsit sem vagyok anyagias. S bár szeretem a pénzt, pontosan annyi jelentőséget tulajdonítok neki, amennyit ér. Pár száz, pár ezer forinton adott esetben, nem tépem magamat, mert az idegrendszerem és a harmóniám sokkal többet ér annál. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-06 17:01 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 06:33 |