Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-05-27 15:07
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Múltkor Feketétől idéztem egy mondatot, azt is rögtön azonosította. Mert ő a másik kedvenc (de ezt már tudja), szintén minden kötete megvan Igen, nem csüggedt el és ember maradt végig. Nekem mindig problémát okozott az ilyen jellegű történetekben, hogy sokszor elejtették az állatokat. Nem értettem, ma sem értem, miért nagy dolog valami szép, élő, eleven dolog elpusztítása. A vadászat egy szenvedély. Neki akkor még az életben maradást is jelentette. Az erdő és a folyók adták az ételt és a cserealapot a legszükségesebb dolgokhoz. És az is nagyon megrázott, amikor Joy Adamson állatai közül haltak meg. És Dian Fossey teljesen kiborított. Nem csodálom. Azok azért jóval személyesebb történetek, tragédiák, mint egy sima útleírás. Az első kiadást nem felejtem, jöttömben-mentemben észben tartom. Köszönöm, de ha kincset talál, azt vagy tartsa meg vagy adja el piaci áron. Drágán már én is vehettem volna, de kivárok. Hátha egyszer belefutok fillérekért Mert megfogott. Egy reménytelen helyzetben fejezte ki azt az érzést, hogy valahová tartozik, ahová nem született. És neki ott mindig helye lesz. És kifejezte a szerelemmel rokon érzést, amit a természettel szorosan kapcsolódva élhet át az ember. Ismerem ezt. Azon kívül az őserdő szépségét, és női voltát hasonlattal. Szóval elolvastam ezt a mondatot és nagyon sok érzést, gondolatot ébresztett bennem. Úgy éreztem, másnak is adhat, aki erre jár és olvassa. Ezt szépen megfogalmazta Elfelejtette odaírni a végére, hogy "zejopy vagyok" -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-05-27 14:54
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 468 Regisztrált: 2009-08-17 11:47 Azonosító: 706 366 |
Nagyon kedves, de a "retteneteshez" azért több kellene Útleírásokon (is) nőttem fel. Megvan Molnár Gábor összes könyve, mindegyiket többször is elolvastam. Soha egy percre sem csüggedt el, miután megvakult. A legjobb könyveit utána írta. Nem sok embernek lenne ekkora lelkiereje, azt hiszem nekem sem... Háború előtti első kiadásokra kicsipénzé vevő lennék Múltkor Feketétől idéztem egy mondatot, azt is rögtön azonosította. Igen, nem csüggedt el és ember maradt végig. Nekem mindig problémát okozott az ilyen jellegű történetekben, hogy sokszor elejtették az állatokat. Nem értettem, ma sem értem, miért nagy dolog valami szép, élő, eleven dolog elpusztítása. És az is nagyon megrázott, amikor Joy Adamson állatai közül haltak meg. És Dian Fossey teljesen kiborított. Soha nem értettem, hogy miért érzi úgy az ember, hogy fölötte áll mindennek, miért van az, hogy a szépet és lüktetőt szabad elpusztítani, ha kinevezzük magunkat fölötte állónak. (Tudta, hogy a régi rómaiak a gyerekeiket is megölhették, ha úgy akarták?) Aki pedig felemeli a szavát, az bolond, megszállott, de mindenféleképpen a társadalom perifériájára kerül, még ha ez nem negatív értelemben értendő is. Az első kiadást nem felejtem, jöttömben-mentemben észben tartom. Miért idézte be azt a mondatot? Mert megfogott. Egy reménytelen helyzetben fejezte ki azt az érzést, hogy valahová tartozik, ahová nem született. És neki ott mindig helye lesz. És kifejezte a szerelemmel rokon érzést, amit a természettel szorosan kapcsolódva élhet át az ember. Ismerem ezt. Azon kívül az őserdő szépségét, és női voltát hasonlattal. Szóval elolvastam ezt a mondatot és nagyon sok érzést, gondolatot ébresztett bennem. Úgy éreztem, másnak is adhat, aki erre jár és olvassa. És a bizonyosság. Az nagyon fontos. " ...tudom, visszavár." A hozzászólást -davidmaci92- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-27 14:57 -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-27 14:40
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ön rettenetes művelt. Nagyon kedves, de a "retteneteshez" azért több kellene Ez a Jaguárországban-nak az utolsó mondata. Most töltöttem fel öt könyvét. Nem olvastam őket, mert kislány koromban elborzadtam attól, hogy olyan fiatalon megvakult. Egyszerűen nem tudtam megbirkózni lelkileg azzal, hogy egy ember élete ennyire ..... olyan érzésem volt, mintha tudtam volna a történet végét, ami tragikummal végződik. Útleírásokon (is) nőttem fel. Megvan Molnár Gábor összes könyve, mindegyiket többször is elolvastam. Soha egy percre sem csüggedt el, miután megvakult. A legjobb könyveit utána írta. Nem sok embernek lenne ekkora lelkiereje, azt hiszem nekem sem... Háború előtti első kiadásokra kicsipénzé vevő lennék Miért idézte be azt a mondatot? -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-05-27 14:35
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 468 Regisztrált: 2009-08-17 11:47 Azonosító: 706 366 |
Molnár Gábor, az egyik kedvencem Ön rettenetes művelt. Ez a Jaguárországban-nak az utolsó mondata. Most töltöttem fel öt könyvét. Nem olvastam őket, mert kislány koromban elborzadtam attól, hogy olyan fiatalon megvakult. Egyszerűen nem tudtam megbirkózni lelkileg azzal, hogy egy ember élete ennyire ..... olyan érzésem volt, mintha tudtam volna a történet végét, ami tragikummal végződik. -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-27 14:28
Létrehozva:
|
|
Hmmm... "A brazíliai ősvadon pedig, mint sohasem felejtő szép menyasszony, tudom, visszavár." Molnár Gábor, az egyik kedvencem -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-05-27 14:22
Létrehozva:
|
|
|
Hmmm...
"A brazíliai ősvadon pedig, mint sohasem felejtő szép menyasszony, tudom, visszavár." -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-27 08:40
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 995 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Nem én voltam. Be sincs kapcsolva még a telefonom. Tudom. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-27 08:37
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 656 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2012-05-27 08:17
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 995 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
De örülök, hogy látlak. Már unatkoztam nagyon hajnal óta. Neked is nagyon szép reggelt és napot kívánok. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-27 07:52
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 656 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2012-05-27 07:48
Létrehozva:
|
|
Szép, napsütéses reggelt.
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-26 19:57
Létrehozva:
|
|
|
Ezt éreztem. Megmutattad és magával ragadott. Én mindig azt mutatom, amit érzek. Ráadásul férfi létedre így eltalálni... komolyan.... Áááá vagyunk itt páran a III. kerületben, befér még közénk. Most már késő, mivel az én egyedem már nem annyira formálható, de ha szülök egyszem gyermekem mellé még egy fiút, hozzád fogok fordulni nevelési tanácsokért. Aggodalomra semmi ok. Hosszú távon maradok az elektroncsöveimnél, meg hasonlóknál. Ez csak egy kirándulás volt, kerestem valamit a szekrényben és ezt a kis blúzt találtam. Nevelési tanácsok? |
|
|
|
2012-05-26 19:56
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Nézd Tomcsa, kígyót melengettél a kebleden, konkurencia. De milyen jó képei vannak, a mindenit, majdnem rágerjedtem az aukcióra, de aztán rájöttem, nem az én stílusom, nem is az én méretem. Szerinted nem túl olcsó? Áááá vagyunk itt páran a III. kerületben, befér még közénk. Nem is lett vasalva, csak a fiam kimosta a többi fehérrel, aztán szépen kilógattam a fregolin. Nagyon jól esett a dicséret. Most már késő, mivel az én egyedem már nem annyira formálható, de ha szülök egyszem gyermekem mellé még egy fiút, hozzád fogok fordulni nevelési tanácsokért. A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-26 19:57 |
|
|
|
2012-05-26 19:43
Létrehozva:
|
|
|
Nem is lett vasalva, csak a fiam kimosta a többi fehérrel, aztán szépen kilógattam a fregolin. Nagyon jól esett a dicséret. Ezt éreztem. Megmutattad és magával ragadott. Én mindig azt mutatom, amit érzek. Ráadásul férfi létedre így eltalálni... komolyan.... A hozzászólást -davidmaci92- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-26 19:44 -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-26 19:29
Létrehozva:
|
|
|
Nézd Tomcsa, kígyót melengettél a kebleden, konkurencia. De milyen jó képei vannak, a mindenit, majdnem rágerjedtem az aukcióra, de aztán rájöttem, nem az én stílusom, nem is az én méretem. Szerinted nem túl olcsó? Basszus, kész vagyok a képtől. A kontraszt miatt. És szuper a háttere. http://divat-ruha.vatera.hu/gyerek_kamasz_...1597447679.html (Mondd Tibikém! Te vasaltad? Mert akkor aztán végképp le a kalappal. Nem is lett vasalva, csak a fiam kimosta a többi fehérrel, aztán szépen kilógattam a fregolin. Nagyon jól esett a dicséret. A hozzászólást -vidaeff- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-26 19:30 |
|
|
|
2012-05-26 19:13
Létrehozva:
|
|
|
Nézd Tomcsa, kígyót melengettél a kebleden, konkurencia.
De milyen jó képei vannak, a mindenit, majdnem rágerjedtem az aukcióra, de aztán rájöttem, nem az én stílusom, nem is az én méretem. Szerinted nem túl olcsó? Basszus, kész vagyok a képtől. A kontraszt miatt. És szuper a háttere. http://divat-ruha.vatera.hu/gyerek_kamasz_...1597447679.html (Mondd Tibikém! Te vasaltad? Mert akkor aztán végképp le a kalappal. A hozzászólást -davidmaci92- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-26 19:14 -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-26 16:43
Létrehozva:
|
|
|
Nem kell ehhez letölteni semmit, küldik mint a güzü a szemetet, mintha nem is lenne törvénytelen. (Más dolog, hogy érvényt szerezni a törvénynek nehéz, mert ha fel is jelented a forgalmazó oldalt, akkor is letagadják, hogy ők bármiben is ludasak lennének, a küldőt kapcsolatba hozni velük lehetetlen. Azt mondják, hogy valaki ismeretlen küldte a levelet, és elnézést kérnek. Én újabban mellnövesztő szer reklámokat kapok. Mi több, egyenes azt állítják, hogy nekem szükségem van, több nőtársammal együtt, mert ez növeli az önbizalmat, sikeres leszek, meg bla bla. Már ajánlottam nekik agynövesztő szert... De most képzeld, milyen elegáns lennél hatalmasra növesztett mellekkel. Az önbizalmunk pedig egyenesen határtalan lenne. -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-26 16:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Én is mindig kapok. Leggyakrabban abba a postafiókomba, aminek női neve van. Bár én nem töltöttem le semmi ilyesmit. Nem kell ehhez letölteni semmit, küldik mint a güzü a szemetet, mintha nem is lenne törvénytelen. (Más dolog, hogy érvényt szerezni a törvénynek nehéz, mert ha fel is jelented a forgalmazó oldalt, akkor is letagadják, hogy ők bármiben is ludasak lennének, a küldőt kapcsolatba hozni velük lehetetlen. Azt mondják, hogy valaki ismeretlen küldte a levelet, és elnézést kérnek. Én újabban mellnövesztő szer reklámokat kapok. Mi több, egyenes azt állítják, hogy nekem szükségem van, több nőtársammal együtt, mert ez növeli az önbizalmat, sikeres leszek, meg bla bla. Már ajánlottam nekik agynövesztő szert... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-05-26 14:37
Létrehozva:
|
|
|
Köszönöm szépen.
(zejopy vagyok) A hozzászólást -davidmaci92- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-26 14:38 -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-05-26 13:23
Létrehozva:
|
|
|
A bevételről nem tudok nyilatkozni, mert nem vagyok érintett. Szerintem pedig nem kell lemondani mindenről. Már én sem, mert kaptam finom ebédkét, - gombaleves-diós metélt - ettől olyan jól elpilledtem, felőlem maga Aphrodité billegtethetné magát itt, legfeljebb kérnék tőle egy kávét, ha felébredtem. De addig tegye be maga után az ajtót, hagyjon csicsikálni. Lábjegyzet: erőmet nem kímélve részt vettem az ebéd elkészítésében. Törtem diót, mert én egy hős vagyok. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 13:19 |