Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-03-16 09:20
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 Regisztrált: 2009-03-01 14:37 Azonosító: 512 795 |
Pénteken voltam a tatai rendőrkapitányságon,tanúként hívtak be beelaah user miatt,aki tavaly elég sok embert átvágott 2-4 ezer Ft-tal. azt mondták,hogy pénzre ne számítsak,meg ha lenne is vmi tárgyalás siklósra kellene menni
Vki volt esetleg rajtam kívül még? Neki mit mondtak? Köszi! Üdv; Z |
|
|
|
2010-03-15 15:41
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2009-06-12 14:45 Azonosító: 659 874 |
|
|
|
|
2010-03-14 22:47
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2008-12-30 16:16 Azonosító: 380 254 |
Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. Az eladónak írt levelét küldje el másolatként a biztonsag@vatera.com címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, hogy esetleges bonyodalmak esetén igazolni tudja az utolsó üzenet kiküldését. Értem,köszönöm a segítséget.Mellesleg megnéztem az értékeléseit és ott is az egyik negatívnak éppen ez a műszaki cikk az okózója amiben kiderül hogy (már) tud arról hogy működésképtelen a készülék.Hiszen ezért is adott negatívot az eladónak aki teszteletlenként hirdette..Mégegyszer köszönöm. |
|
|
|
2010-03-14 22:39
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Köszönöm a gyors választ és a segítséget.Akkor írok az illetőnek hogy nem utalom a pénzt mert tudomásomra jutott hogy akitől vette annak már egyszer azt írta hogy rossz a készülék.Gondolom erre negatívot fogok kapni de így nem érzem jogosnak.Tehetek ellene valamit? Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. Az eladónak írt levelét küldje el másolatként a biztonsag@vatera.com címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, hogy esetleges bonyodalmak esetén igazolni tudja az utolsó üzenet kiküldését. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-03-14 22:35
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2008-12-30 16:16 Azonosító: 380 254 |
Tisztelt B-Viktor! Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Bizonyítható esetben nem köteles az árut átvenni, illetve ha ez már megtörtént, akkor az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. Köszönöm a gyors választ és a segítséget.Akkor írok az illetőnek hogy nem utalom a pénzt mert tudomásomra jutott hogy akitől vette annak már egyszer azt írta hogy rossz a készülék.Gondolom erre negatívot fogok kapni de így nem érzem jogosnak.Tehetek ellene valamit? |
|
|
|
2010-03-14 22:29
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok Érdekes problémával fordulok hozzátok.Az imént leütöttem egy műszaki cikket (mondjuk Mr P -től )aminek a leírásában az volt hogy teszteletlen a készülék mert nem találtak hozzá adaptert.Viszont kinyomoztam hogy kitől (mondjuk Mr W-től) vette Mr P. Mr W elmondta hogy ő árulta legelösszőr ezt a terméket teszteletlenként mert neki tényleg nem volt hozzá adaptere.Na most ugye tőle megvette MR P aki 1 hétre rá írt neki hogy kipróbálta és rossz a készülék.Viszont most Mr P a hirdetésben teszteletlennek írta mondván hogy nem tudta kipróbálni.Én leütés előtt még rá is kérdeztem hogy megtudja-e mondani hogy van-e valami baja.A válasz az hogy nem mert nincs hozzá adapterük.Ennek tudatában nem szeretném átvenni a készüléket mert tudjuk hogy rossz.Ilyenkor mi a teendő? Tisztelt B-Viktor! Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Bizonyítható esetben nem köteles az árut átvenni, illetve ha ez már megtörtént, akkor az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-03-14 22:26
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok
Érdekes problémával fordulok hozzátok.Az imént leütöttem egy műszaki cikket (mondjuk Mr P -től )aminek a leírásában az volt hogy teszteletlen a készülék mert nem találtak hozzá adaptert.Viszont kinyomoztam hogy kitől (mondjuk Mr W-től) vette Mr P. Mr W elmondta hogy ő árulta legelösszőr ezt a terméket teszteletlenként mert neki tényleg nem volt hozzá adaptere.Na most ugye tőle megvette MR P aki 1 hétre rá írt neki hogy kipróbálta és rossz a készülék.Viszont most Mr P a hirdetésben teszteletlennek írta mondván hogy nem tudta kipróbálni.Én leütés előtt még rá is kérdeztem hogy megtudja-e mondani hogy van-e valami baja.A válasz az hogy nem mert nincs hozzá adapterük.Ennek tudatában nem szeretném átvenni a készüléket mert tudjuk hogy rossz.Ilyenkor mi a teendő? |
|
|
|
2010-03-14 22:22
Létrehozva:
|
|
Sziasztok. Hát én pont egy fordított esetbe csöppentem.... Tisztelt vekahet! Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-03-14 22:14
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2008-01-22 18:23 Azonosító: 88 393 |
Sziasztok.
Hát én pont egy fordított esetbe csöppentem.Megvásároltam egy terméket villámáron, http://www.vatera.hu/elka_x50_analog_orgon..._164959397.html és az eladó nem hajlandó átadni a terméket.Személyes találkozót beszéltem meg vele, és közölte hogy ne menjek,mert időközben megjavult a hangszer, amit korábban alkatrészként kínált, és így az jóval többet ér. Most kapaszkodjatok meg!!!!Én felajánlottam a 12000Ft-os vételár helyett 20000 Ft-ot,mivel szükségem lenne a cuccra, de így sem volt hajlandó ideadni a terméket. Vajon mi a teendőm?Milyen jogaim vannak? |
|
|
|
2010-03-14 11:24
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 037 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Pedig jó a nickje csak nem U-val hanem A-val kellene kezdődnie. Most nézd meg a 4. és az 5. semleges értékelését. Az 5.-et végig sem olvastam, elég volt az első pár szó ahhoz, hogy eldobjam az agyam. Egy aranycsillagostól....... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-03-14 11:20
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Pedig jó a nickje csak nem U-val hanem A-val kellene kezdődnie. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-03-13 23:40
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 037 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-03-13 10:06
Létrehozva:
|
|
Ha nem nagy kérés egy moderátortól, érdekelne, hogy miért lett inaktív (és végleges, vagy sem). Nem akarok mindjárt a legrosszabbra gondolni, szeretek utánajárni a dolgoknak. http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1029902 Tisztelt tenderlumpling! A kizárás okáról harmadik félnek nem áll módunkban tájékoztatást adni. A felhasználó bizonyos feltételek teljesülése után még lehet aktív. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-03-13 01:32
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 832 Regisztrált: 2008-02-18 10:47 Azonosító: 120 776 |
Azt a leborult szivarvégét. Mi ez itt kérem, valami halpiac? De azért: "tisztelettel", "salynos", "ijenkor" és "Csak rakj fel valamit villámáron, hogy meg tudjuk egymás címét", meg sorolhatnám a magas színvonalú eszmecserét.
Ment az egész bagázs (kivéve a vétlen nyertest) a megfelelő rovatba. Üdv!
akinek van ideje és humora megnézhetné ezt az aukciót mert számomra érthetetlen hogy hogy akarja az eladó kihagyni a nyertest az adásvételből. http://www.vatera.hu/item/view/?cod=165132948 A hozzászólást -Sanyabacsi69- szerkesztette a következő időpontban: 2010-03-13 01:36 |
|
|
|
2010-03-13 01:28
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2008-04-03 23:59 Azonosító: 130 449 |
Ha nem nagy kérés egy moderátortól, érdekelne, hogy miért lett inaktív (és végleges, vagy sem). Nem akarok mindjárt a legrosszabbra gondolni, szeretek utánajárni a dolgoknak.
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1029902 |
|
|
|
2010-03-13 00:49
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Üdv! akinek van ideje és humora megnézhetné ezt az aukciót mert számomra érthetetlen hogy hogy akarja az eladó kihagyni a nyertest az adásvételből. http://www.vatera.hu/item/view/?cod=165132948 Az szép |
|
|
|
2010-03-13 00:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2010-03-13 00:27 Azonosító: 1 051 606 |
Üdv!
akinek van ideje és humora megnézhetné ezt az aukciót mert számomra érthetetlen hogy hogy akarja az eladó kihagyni a nyertest az adásvételből. http://www.vatera.hu/item/view/?cod=165132948 |
|
|
|
2010-03-13 00:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Az eredeti HSZ után észrevettem az i+ oldaladat szóval muszáj volt valamit alakítani
|
|
|
|
2010-03-13 00:00
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 468 Regisztrált: 2009-08-17 11:47 Azonosító: 706 366 |
Hmm, nálad van személyes átvétel.... furfangons... rajtad tartom a szememet! Amit a szerkesztés előtt írtál, az is jó volt. -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2010-03-12 23:23
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 664 Regisztrált: 2008-01-17 19:54 Innen: Veszprém megye Azonosító: 83 561 |
Szerintetek mit kezdjek ezzel a "vevőmmel"?
Leüt (megvásárol) 3 tő medvehagymát. Írja: "(...) Érdekelne, hogy a postaköltséget tudjuk-e csökkenteni, mert most többe van a leves, mint a hús. Ja, és a növénykével kapcsolatban minden érdekel." Írom neki (kedvesen udvariasan), - annak, hogy "többe kerül a hús, mint a leves", egyetlen oka van, nagyon olcsón adom a terméket. A postaköltséget pedig nem én szabom meg, hanem a Magyar Posta és a súlytáblázat. Küldöm neki a részletes gondozási útmutatót, a receptgyűjteményt. Válasz: "(...) Ja, kristálynövesztéssel és kőcsiszolással is foglalkozok, ha kell vmi, csak szólj, vagy nézz szét a cuccaim közt, tettem fel " Írom neki, köszi, de nem találtam semmit, ami érdekelne. És most jön a csattanó: "Szia, imádlak, mert úgy elmagyaráztad, hogy egy ovis is megértené. Szóval erdei föld.... Szerinted muszáj a benzinkútról vennem, vagy jó lesz a kert végi erdőből is? Amugy menni fog minden, mert van kertiföld, erdei lombföld, árnyék és fény, meg amit akarsz. A saját ginzengjeimet is erdőbe kell ültetnem, mert eredetileg is azt szeretik. Kivéve persze az indiait (Ashwaganja, nézz utána), mert az mindent kibír. A rendelést amugy egy az egyben visszamondom, nem kell a három hagyma.. " Szerintetek? Normális? -------------------- Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék ma egy almafát. - Ági
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-26 06:05 |