Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-10-05 20:58
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
-------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-10-05 20:57
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
khmm.. megzavarhatom a szerelmes perceket? Nem illik Panaszkodtak a vevőim, hogy nem tudnak licitálni. Bemásolhatom az egyik levelet anélkül, hogy kitiltanának? A technikai topikba természetesen, de csak a szabályzat keretein belül. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-05 20:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 141 Regisztrált: 2010-01-20 22:10 Azonosító: 953 006 |
khmm.. megzavarhatom a szerelmes perceket?
Panaszkodtak a vevőim, hogy nem tudnak licitálni. Bemásolhatom az egyik levelet anélkül, hogy kitiltanának? |
|
|
|
2010-10-05 20:26
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Igyekszünk Más, nem publikus admin oldalak már nyolctól leálltak. Legalábbis elvileg, mert még most is tudok dolgozni Mindig többet mondanak, mint amennyi ideig tart, úgy vettem észre. Ez így jó, mert akkor az ember kellemesen csalódik. Ne dolgozzon, inkább igyon egy gintonikot. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-05 20:19
Létrehozva:
|
|
Na jó, nem akkor, hanem pár perccel később. Igyekszünk Más, nem publikus admin oldalak már nyolctól leálltak. Legalábbis elvileg, mert még most is tudok dolgozni -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-05 16:15
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Mi köszönjük a türelmet és a megértést! Ez részemről mindig várható. Mert tudom, hogy nekem is vannak rossz napjaim, de attól még rendes ember vagyok. Bárkivel előfordulhat ez, ha pedig még a technika is jelen van, akkor pláne. Szép estét mindenkinek. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-05 12:13
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-05 12:05
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
"...cache memória erőltetett kiürítésére" Kedves Leó! Mit jelent az erőltetett kiürítés? Vizualizáltam és nagyon jó kedvem lett a látványtól, viszont okosabb nem lettem. Esetleg arra utalt, hogy sokszor nyomkodjuk a "Ctrl Alt r" billentyűkombinációt? Kedves zejopy! A böngészők, azért, hogy minél gyorsabbak legyenek, rengeteg adatot eltárolnak az egyszer már meglátogatott oldalról, az un. cache memóriában. Technikailag ez annyit tesz, hogy az oldal egyes részeit - sok esetben jelentős mértékben - a saját adataikból töltik be, nem pedig a webhelyről kérik le. A cache memória ürítésének idejét be lehet állítani a böngészőben, illetve ha szükség van rá, a lapfrissítéssel lehet üríteni - ilyenkor ugyanis a böngésző az összes adatot lekéri újból a webhelyről. Erőltetett kiürítésre van szükség olyan esetben, ha alapvető kódváltozás van, mivel előfordulhat, hogy egy szimpla frissítésre nem kér le minden adatot a böngésző - mert okosabbnak gondolja magát a tisztelt felhasználónál. Általában 2-3 Ctrl+F5 lenyomásával teljesen ki lehet üríteni a cache-t és sok furcsaság megszűnik. Pl. tegnap többen jelezték, hogy a belépő oldal megjelenése megváltozott. Firefox alatt magam is észleltem. Ez azért van, mert a belépő oldalon bevezettük az adattitkosítást (https) és a korábbi, http alapú bejelentkező oldal megszűnt. A böngésző a cache-ből még a http-s változat kódját töltötte be, ami megszűnt, így tehát egy formázatlan lap jelent meg, mintha pl. Wordben készült volna. Ilyenkor egy Ctrl+F5 segítségével le kell hívni az új adatokat a weboldalról. Remélem, érthető volt. (Számomra az nem érthető, hogy mások miért nem éreznek ingerenciát, hogy kiabálás helyett kérdezzenek és a választ meghallgassák...). (Láttam, hosszú éjszakája volt, így most dupla kávés, napsütéses reggelt kívánok extra tejszínhabbal! Észrevettem, hogy az értékelések készítése menüpontba visszakerültek az eladási árak. Köszönjük, nekem ez nagy könnyebbség. (Fejlesztő/technikus kollégáknak Ezt pedig köszönöm szépen! Az értékeléseknél odahatottam, és nem volt ellenvetés. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-10-05 11:52
Létrehozva:
|
|
"...cache memória erőltetett kiürítésére"
Kedves Leó! Mit jelent az erőltetett kiürítés? Vizualizáltam és nagyon jó kedvem lett a látványtól, viszont okosabb nem lettem. Esetleg arra utalt, hogy sokszor nyomkodjuk a "Ctrl Alt r" billentyűkombinációt? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-04 17:33
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Szia hytech, Ebben sajnos nem fogunk tudni segíteni. Ez az elrejtősdi irreverzibilisre lett megírva... Esetleg bemásolhatja a válaszába, ha elfér. Semmi gond. Azért köszi! -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-10-04 16:28
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Szia Benz/Oroszlán, Egy apró dologban kérném a segítségedet(teket). Egy barátom árul egy telefont. Érkezett rá egy kérdés amit véletlenül beikszelt, hogy ne jelenjen meg a terméklapon. Pár percre rá rájött, hogy a válasza csak akkor érne igazán célt ha a kérdés is látható lenne. Vissza tudnád állítani a kérdést, hogy ismét látható legyen a terméklapon? A 182559078 termékkódú aukcióról lenne szó, a kérdező kires89 volt és a mai napon 14:08 perckor tette fel a kérdést. Előre is köszi Üdv hytech Szia hytech, Ebben sajnos nem fogunk tudni segíteni. Ez az elrejtősdi irreverzibilisre lett megírva... Esetleg bemásolhatja a válaszába, ha elfér. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-04 15:57
Létrehozva:
|
|
A vevőm megírta, hogy ma 15.25-kor átutalta a pénzt. Nagyon örültem, de ez egyáltalán nem érdekelt engem, hiszen úgyis észreveszem, ha megjön. Ellenben a 4x feltett kérésemet, ami a címének megírására irányult, újfent figyelmen kívül hagyta. Most megkértem ötödszörre is. Hát egyszer csak megírja....
(Azért azt megnézném, meddig maradna egy nálam határozottabb egyéniségű eladó ennyire nyugodt és udvarias...) A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-10-04 15:59 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-04 14:51
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Szia Benz/Oroszlán, Egy apró dologban kérném a segítségedet(teket). Egy barátom árul egy telefont. Érkezett rá egy kérdés amit véletlenül beikszelt, hogy ne jelenjen meg a terméklapon. Pár percre rá rájött, hogy a válasza csak akkor érne igazán célt ha a kérdés is látható lenne. Vissza tudnád állítani a kérdést, hogy ismét látható legyen a terméklapon? A 182559078 termékkódú aukcióról lenne szó, a kérdező kires89 volt és a mai napon 14:08 perckor tette fel a kérdést. Előre is köszi Üdv hytech -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-10-04 13:00
Létrehozva:
|
|
Nahát írtam egy választ, de ez a okos net szétment....
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-04 12:29
Létrehozva:
|
|
Persze, meg mert nem tudnak szervezni. Pl. amíg megfő a rizs, addig lehet kockázni a hagymát. De neeeemmm. Hagyma kockázás és társai, aztán a végén a rizs, kapkodva, mikor az egész család szeme kopog már az éhségtől... Na és amíg csendesen fortyog a cucc a tűzön, addig nem keresztrejtvényt kellene fejteni, hanem fürgén elmosogatni, akkor ebéd után nem egy kocsirakomány mosogatnivaló van, hanem csak éppen hogy. Mert ha a férjem főz, akkor én ebéd előtt nekiállok mosogatni, amit kb. akkor fejezek be, mikor ők már a másodikat eszik, mert egyszerűen képtelen vagyok úgy leülni az asztalhoz, hogy a hátam mögött támadásra kész edények tornyosulnak, amik még nem is tiszták. Ez nagyon-nagyon ismerősen hangzik... Mondjuk nekem az az elvem (Keith Floydtól tanultam), hogy mindent elő kell készíteni (ezzel elmegy 1-2 óra Tehát megközelítés kérdése. .... Vörösbor? Mi az? Igen, pont az. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-04 12:20
Létrehozva:
|
|
De, csak a férfiak ráérősebben főznek. Persze, meg mert nem tudnak szervezni. Pl. amíg megfő a rizs, addig lehet kockázni a hagymát. De neeeemmm. Hagyma kockázás és társai, aztán a végén a rizs, kapkodva, mikor az egész család szeme kopog már az éhségtől... Na és amíg csendesen fortyog a cucc a tűzön, addig nem keresztrejtvényt kellene fejteni, hanem fürgén elmosogatni, akkor ebéd után nem egy kocsirakomány mosogatnivaló van, hanem csak éppen hogy. Mert ha a férjem főz, akkor én ebéd előtt nekiállok mosogatni, amit kb. akkor fejezek be, mikor ők már a másodikat eszik, mert egyszerűen képtelen vagyok úgy leülni az asztalhoz, hogy a hátam mögött támadásra kész edények tornyosulnak, amik még nem is tiszták. .... Vörösbor? Mi az? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-04 12:05
Létrehozva:
|
|
Szép, jó reggelt Leó! Vasárnap sokkal rutinosabban ment. Fél háromkor már meg is ebédeltünk. Szép jó reggelt Önnek is, így délben Mi pont akkor kezdtük. Mert ugye vagy azt mondom, hogy rendben, csináld te a konyhát, én fényképezek, feltöltök, vagy azt, hogy mindent közösen. Na ez utóbbi a halál. Minden összekeveredik és kétszer annyi ideig tart. Ezt osztom, nincs akkora a konyha, ami két embernek elég lenne. Mert a férfiak nem tudnak egyszerre több dologra figyelni. De, csak a férfiak ráérősebben főznek. Cserében elvárhatjuk, hogy felsegítsék a kabátunkat, kinyissák a kocsiajtót és segítsenek cipekedni. Na mindezt a párkapcsolat kezdetén, aztán ahogy múlik az idő, az ember lánya azt veszi észre, hogy ázik a kocsi mellett, míg élete párja behuppan a volán mögé és elfelejti belülről kinyitni az ajtót, a kabát is saját erőből kúszik fel az emberre, a cipekedésre meg jó, ha annyit kapunk: jaj, miért te emeled, mikor itt vagyok. Hangsúlyozom, hogy nem személyes a tapasztalat, hanem hallomáson alapul. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-04 11:36
Létrehozva:
|
|
Köszönjük, majd vigyázunk. Szép, jó reggelt Leó! Vasárnap sokkal rutinosabban ment. Fél háromkor már meg is ebédeltünk. Mert ugye vagy azt mondom, hogy rendben, csináld te a konyhát, én fényképezek, feltöltök, vagy azt, hogy mindent közösen. Na ez utóbbi a halál. Minden összekeveredik és kétszer annyi ideig tart. Mert a férfiak nem tudnak egyszerre több dologra figyelni. Állítólag ez az evolúció során fejlődött így ki. A nőknek muszáj volt, mert a teendőik mellett a gyerekekre is kellett figyelniük, ezért kénytelenek voltak megtanulni több dologra egyszerre figyelni, na és szervezni. Cserében elvárhatjuk, hogy felsegítsék a kabátunkat, kinyissák a kocsiajtót és segítsenek cipekedni. Na mindezt a párkapcsolat kezdetén, aztán ahogy múlik az idő, az ember lánya azt veszi észre, hogy ázik a kocsi mellett, míg élete párja behuppan a volán mögé és elfelejti belülről kinyitni az ajtót, a kabát is saját erőből kúszik fel az emberre, a cipekedésre meg jó, ha annyit kapunk: jaj, miért te emeled, mikor itt vagyok. Hangsúlyozom, hogy nem személyes a tapasztalat, hanem hallomáson alapul. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-04 11:22
Létrehozva:
|
|
Na szóval a vége az lett, hogy a levest megettük fél négykor, a lángost meg most. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-03 13:58
Létrehozva:
|
|
Ha még egyszer valaki leírja a postát ó-val, akkor sikoltozni fogok.
Tudom, hogy nem illik a fórumon más helyesírását cikizni, de ha már van a helyesírás ellenőrző, akkor kellene használni. Nem nagy ügy szerintem. Egy minimális igényesség azért kellene. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 00:50 |