IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

85 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Aukciózási Etikett, Mit illik, mit nem illik, mi a véleményetek?
svejku
hozzászólás 2012-09-30 19:17
Létrehozva: #81

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(Feketemaci59 @ 2012-09-26 17:40) *
Szia!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy eladóval cserében állapodtam meg, abban kérnék segítséget, hogy lehet szabályosan a cserét elvégezni, úgy hogy ne sértsünk szabályt.

Látom sikerült, szép munka. good2.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-09-26 18:23
Létrehozva: #82

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Szia!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy eladóval cserében állapodtam meg, abban kérnék segítséget, hogy lehet szabályosan a cserét elvégezni, úgy hogy ne sértsünk szabályt.

Melyik termékről van szó? Akkor többet tudunk segíteni.
Általánosságban:
A csere-terméket is fel kell tölteni, egy reális fixáron, lehetőleg zárt aukcióra, hogy el ne vigye más. Miután kölcsönösen leütöttétek egymás termékét, mehet a csere.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-09-26 18:20
Létrehozva: #83

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

Szia!

A csere szabályos módja a Vaterán az, hogy mindketten felteszitek az árut a valós áron, leütitek egymásnál, és a többi a szokásos mederben zajlik. Nem a leggazdaságosabb megoldás, mert mindkettőtöknek kell jutalékot fizetni, de ez általában nem egy eget regető összeg.
Esetleg azt javaslom, hogy mindketten tegyétek zártba az aukciót, hogy nehogy más belenyúljon a megegyezésetekbe.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Feketemaci59
hozzászólás 2012-09-26 17:40
Létrehozva: #84

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-09-26 17:21
Azonosító: 1 839 750

Szia!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-09-20 11:00
Létrehozva: #85

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(pferde @ 2012-09-20 10:50) *
Szép napot!

A kérdésem: van-e (írott vagy íratlan) szabály arra, hogy az eladónak, vagy a vevőnek "illik"-e először értékelni.
....

Lehet, hogy paranoid vagyok, de ilyenkor mindig valami "mögöttes szándékot" gyanítok, amikor a vevő "elvileg" meg van elégedve, mégsem akar elsőként értékelni.

Szia!

Egyértelmű, hogy a vevő értékeljen először, mert az értékelésével jelzi hivatalosan, hogy minden rendben van. Azaz, nem fog cserét kérni, garanciát érvényesíttetni, stb. Most vonatkoztass el a saját növényeidtől, ez egy általános dolog. Tehát szerintem az, hogy ír valaki egy kedves levelet, hogy megkapta a cuccot, nem jelent semmit. Ha akarod, én szerelmet vallok neked levélben, aztán próbálj csak odavinni az anyakönyvvezető elé.biggrin.gif
Hagyd a fenébe, majd 60 nap után már nem értékelhet. Te meg majd akkor adod meg neki a pozitív értékelést. Ez így tiszta dolog.
Imádom a Vaterát. wub.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
pferde
hozzászólás 2012-09-20 10:50
Létrehozva: #86

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-01-17 19:54
Innen: Veszprém megye
Azonosító: 83 561

Szép napot!

A kérdésem: van-e (írott vagy íratlan) szabály arra, hogy az eladónak, vagy a vevőnek "illik"-e először értékelni.

Amikor (régebben) folyt már diskurzus itt a fórumon a "ki értékeljen először"-témáról, arra emlékszem, hogy azt a tanácsot kaptam, hogy várjam meg, míg a vevő értékel - miután megkapta a terméket.

Ez évek óta így is működik már, ám most (egy amúgy nem problémás) vásárlóval kapcsolatban újból felmerült a kérdés. Ő ugyanis (nem tudni, milyen okból, de) amikor a csomag feladása utáni értesítőmben kértem, hogy ha megkapta (és ha meg van elégedve), értékelje majd az adásvételünket, ezt a választ kaptam:

> A levél/csomag rendben, sértetlenűl megérkezett, minden növény eleven !
> Köszönöm a plusz magokat és a gólyaorrt !
> Az aukciót természetesen pozitívan fogom értékelni, már ami a Vaterára tartozik!
> Én a licit után 8-án éjjel
> azonnal jelentkeztem, 10-én, az első banki napon átutaltam a pénzt,
> (felfelé kerekített összeget), ami 11-én biztos meg is érkezett a
> számládra ! Én is szívesen láttam volna az értékelésed néhány napon
> belül, mivel részemről mindent megtettem, ami az aukcióval
> kapcsolatban tőlem elvárható..!? Nem tudom, mi az oka, hogy ezt eddig
> nem kaptam meg ? Úgy gondolom, hogy ma, 18-án restanciám nem nekem van elsősorban....."

Lehet, hogy paranoid vagyok, de ilyenkor mindig valami "mögöttes szándékot" gyanítok, amikor a vevő "elvileg" meg van elégedve, mégsem akar elsőként értékelni.

--------------------
Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék ma egy almafát. - Ági

+Quote Post
KisPaintballer
hozzászólás 2012-08-03 19:01
Létrehozva: #87

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-06-23 20:01
Azonosító: 164 835

IDÉZET(citrom72 @ 2012-07-15 00:16) *
Sziasztok.
Vaterázok egy ideje és felmerült bennem egy kérdés.Etikátlan vagy szabályba ütköző az ha egy terméket megfigyelsz mert licitálni szeretnél rá,de az egyik kérdező a kikiáltási ár alatt tesz ajánlatot amit az eladó nem fogad el.Most kezdődik a csavar: Megkérdezi az ajánlat tevő mennyi lenne az alsó határ, az eladó jelzi,hogy több mint az ajánlat és átteszi fix árasra az ukciót.De nem hangsújozza ,hogy az ajánlat tevő miatt. Az ajánlattevő nem reagál rá egy rövid ideig 30-40 perc. Időközben a nyolc aukció figyelőből az egyik leüti fix áron a terméket.Az előző érdeklődő ere kissé minősíthetetlen hangon ír az eladónak címezve de a vásárló részére,egyben le is tíltja a vásárlót ,hogy ne írhasson vissza csak az eladón keresztül.Mikor jelzi a kérdezőnek ,hogy mi a probléma hisz ez egy aukciós oldal és kommentálja az ajánlat tevő jelzőit, még durvábban ír vissza a kérdező.Most kérdem én etikátlan a vásárló ,hogy leütötte a terméket? Hiszen kapott a vaterától értesítést ,hogy az általa megfigyelt termék adatai megváltoztak. dry.gif

Szia!
Nálam is történt már ilyen eset. Lejjebb vittem az árat egy vásárló kérésére, és megírtam neki, hogy ennyit tudok engedni az árból, ha megfelel üsse le. Erre egy másik egyén leütötte.
Egy kicsit furcsán éreztem magam, hiszen úgy éreztem becsaptam azt, akinek engedményt tettem. Nem is értette az illető mi történt, megírtam neki, hogy sajnálom, más valaki gyorsabb volt, ez van.
Aztán túlléptem rajta, végülis nekem mindegy, hogy ki fizeti ki a terméket.
Egy aukció amúgy sem a finomkodásról szól neten kívül sem.
Tehát kérdésedre a válasz: nem szabálytalan és nem etikátlan. Párom szokott ilyenkor zárt aukciót alkalmazni. Én kis értékű termékekkel foglalkozom, nálam minden fix áras, vigye, aki szeretné, aki gyorsabb, akinek jobban kell, aki szerencsés.

+Quote Post
citrom72
hozzászólás 2012-07-15 08:51
Létrehozva: #88

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-22 20:57
Azonosító: 1 544 905

Köszi a válaszokat.Én is így gondoltam de ezek szerint mások is így látják,ez egy aukciós oldal.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-07-15 08:11
Létrehozva: #89

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok.
Vaterázok egy ideje és felmerült bennem egy kérdés.Etikátlan vagy szabályba ütköző az ha egy terméket megfigyelsz mert licitálni szeretnél rá,de az egyik kérdező a kikiáltási ár alatt tesz ajánlatot amit az eladó nem fogad el.Most kezdődik a csavar: Megkérdezi az ajánlat tevő mennyi lenne az alsó határ, az eladó jelzi,hogy több mint az ajánlat és átteszi fix árasra az ukciót.De nem hangsújozza ,hogy az ajánlat tevő miatt. Az ajánlattevő nem reagál rá egy rövid ideig 30-40 perc. Időközben a nyolc aukció figyelőből az egyik leüti fix áron a terméket.Az előző érdeklődő ere kissé minősíthetetlen hangon ír az eladónak címezve de a vásárló részére,egyben le is tíltja a vásárlót ,hogy ne írhasson vissza csak az eladón keresztül.Mikor jelzi a kérdezőnek ,hogy mi a probléma hisz ez egy aukciós oldal és kommentálja az ajánlat tevő jelzőit, még durvábban ír vissza a kérdező.Most kérdem én etikátlan a vásárló ,hogy leütötte a terméket? Hiszen kapott a vaterától értesítést ,hogy az általa megfigyelt termék adatai megváltoztak. dry.gif

Teljesen szabályos. Az hogy mennyire etikus, már nem egyértelmű, hiszen nem neki lett az árengedmény, de lehet, hogy a levelezést nem olvasta. Különben is, aki kap árengedményt, hamar üsse le a cuccot. Mivel szabad a piac, aki előbb lecsap, azé. Szóval minden rendben van, egyedül a minősíthetetlen hangnem nem OK a csalódott fél részéről.

(Szerintem valaki átrendezte a billentyűzetet az éjjel. unsure.gif Mintha minden betű máshol lenne..... megyek, iszom egy kave.gif -t, hátha addig a helyükre kerülnek.)

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
vidaeff
hozzászólás 2012-07-15 02:36
Létrehozva: #90

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-09 15:58
Azonosító: 343 894

Sziasztok.

Ha nem hangsújozza, hogy az ajánlattevő miatt, annak csak az ajánlat súlytalansága lehet az oka.

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-07-15 00:56
Létrehozva: #91

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok.

Szia!
Kicsit sok kérdés van a hozzászólásodban smile.gif, hosszú és mindenre kiterjedő válasz helyett: szabályos, és nem is etikátlan egy aukciót fixáron leütni.
(a felmerült többi kérdés megválaszolásához viszont már kicsit késő van..)

A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2012-07-15 00:58

+Quote Post
citrom72
hozzászólás 2012-07-15 00:16
Létrehozva: #92

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-22 20:57
Azonosító: 1 544 905

Sziasztok.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-07-11 11:25
Létrehozva: #93

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Az alku

Vannak esetek, amikor nyitott vagyok az alkura, van viszont, amikor nem. Ezt nálam sosem lehet tudni. Igazából nem szeretem, mert megpróbálom úgy belőni az áraimat, hogy még nekem is jó legyen, de a vevőnek se legyen túl drága. Tehát, ha valaki ebből alkuszik, akkor már a befolyt összeg kevesebb, mint amennyit szerintem a munkám ér. Mégis vannak esetek, amikor nyitott vagyok. Pangós időszakban, régebbi árunál, olyan esetben, amikor mégsem azt vettem, amit igazán szerettem volna és amikor úgy érzem, hogy az adott termék nem igazán illeszkedik a többi áru közé (pl. kerámia).
Szerintem az alku normális módja, hogy a vevő ajánl egy árat, amit vagy elfogadok és átárazom, vagy fölé mondok és erre ő vagy azt mondja, OK, vagy köszöni nem.
Idegbajt kapok a következőktől, még empatikus időszakomban is:
1. Visszatérő vevő vagyok - én is szinte mindig ugyanazokban a boltokban vásárolok, mégsem kaptam egyikben sem árengedményt, pedig visszatérő vagyok.
2. Ha enged, akkor máskor is fogok vásárolni - nem vagyok benne biztos, hogy azok a legszívesebben látott vevőim, akik rendszeresen alkudnak, hiszen náluk mindig érték alatt megy el a cucc.
3. Ez máshol olcsóbb - nem érdekel, hogy hol, mennyibe kerül. Nálam ennyi. Ha ott olyan olcsó ugyanaz, akkor miért nem ott vette meg?
4. Kopott az aranyozása - igen, kopott. Amikor belőttem az árat, ezt is figyelembe vettem. (Ez minden hibára érvényes.)
5. Minden degradáló, erőszakos, követelőzés pánikszerű kapálózást vált ki belőlem.
Mindemellett, ha elfogadjuk, hogy a Vatera egy online piactér, akkor a nevéből adódóan be kell látni, hogy van létjogosultsága ennek a tevékenységnek. Viszont, mivel életünk egyre kevésbé a piacokon zajlik, hiszen már a zöldségpiacon is egyre gyakoribbak a kötött árak, tényleg csak az őstermelők engednek, azt hiszem, az irány arra mutat, hogy ez a szokás lassan eltűnik. Vannak helyettük akciók. Én azt sem használom, mert nem. Számomra ugyanazt jelenti, mint az alku, legalábbis a végeredmény tekintetében.
Ma reggeli esszémet olvashattátok. smile.gif biggrin.gif Hiába a vasalás..... és most főzni megyek. Szintén passzív agyi tevékenységet igényel, muszáj valami szórakoztatót csinálni közben. Pl. gondolkodni.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
bezso75
hozzászólás 2012-07-11 09:52
Létrehozva: #94

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-04-01 14:06
Azonosító: 1 438 295

IDÉZET(VateraBenz @ 2012-07-10 21:49) *
Lényegében ez a helyzet.

T. Moderátor! Bocs az előzőért, kicsit elragadott a hév, ritka hogy valaki ennyire kihoz a sodromból. Sajnálom hogy kénytelen vagyok tudomásul venni hogy az általam, valamiért kreált, tiltólista abszolút semmit nem ér. Valami azért erre ki kellene találni, mert általában nemcsak holmi jött-ment ötlet miatt ez létre. És pont az akik rajta vannak nem fogják ezt tiszteletben tartani. Aki tudomásul venné az szinte lehetetlen hogy rá kerüljön mert normális becsületes ember.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2012-07-10 21:49
Létrehozva: #95

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(zejopy @ 2012-07-10 20:47) *
Én úgy tudom, hogy ebben az esetben nem sok lehetőséged van. Mondjuk jelezheted a Vatera felé, de amíg nem csinál olyat, ami a szabályzatba ütközik, addig nemigen tehetnek semmit. ...

Lényegében ez a helyzet.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-07-10 20:47
Létrehozva: #96

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bezso75 @ 2012-07-10 20:32) *
a maival már 3 van: juditjuditjudit_v, Jucus_JJ, Pijak12
Ilyenkor mi van? Nem is tagadja hogy ő az, 2-szeresen le volt tiltva és van pofája még ráütni új néven. Aztán a képembe röhög és még ő fenyegetőzik.

Én úgy tudom, hogy ebben az esetben nem sok lehetőséged van. Mondjuk jelezheted a Vatera felé, de amíg nem csinál olyat, ami a szabályzatba ütközik, addig nemigen tehetnek semmit. Az új neveket folyamatosan tedd tiltóra. Az áradat végülis fel fogja nyomni és remélhetőleg, ha mégsem akar fizetni, akkor a második lehetőséget fel tudod ajánlani egy olyan licitálónak, akivel szívesen vagy kapcsolatban. Ha fizet, akkor pedig ugyanúgy kell vele bánnod, mint a többiekkel. Sajnos, vannak ilyen emberek. Nekem is volt egy nem is olyan régen. Mindig új nevet regisztrált, aztán egyszer csak nem fizetett és utána leakadt rólam.
Úgy álltam a kérdéshez, hogy amíg fizet, nincs baj. Persze nálad nagyobb a rizikó, mert licitálás van, én inkább fix árral dolgozom, ott tényleg nem probléma, csak a munka van vele.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
bezso75
hozzászólás 2012-07-10 20:32
Létrehozva: #97

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-07-10 20:24) *
Légy olyan kedves és add meg nekünk a két nevet. Nagyon köszönöm.smile.gif

a maival már 3 van: juditjuditjudit_v, Jucus_JJ, Pijak12
Ilyenkor mi van? Nem is tagadja hogy ő az, 2-szeresen le volt tiltva és van pofája még ráütni új néven. Aztán a képembe röhög és még ő fenyegetőzik.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-07-10 20:24
Létrehozva: #98

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bezso75 @ 2012-07-10 20:14) *
A következőről mi a véleményetek: néhány hete egy termékemre betegesen "rákattant" egy nő. Szinte minden nap zaklatott hogy hozzam előre az aukció végét mert ő nem tud este otthonról licitálni mert nincs netje, pitiáner összegekkel ajánlatot tett hogy most ő a nyerő zárjam le az aukciót stb. Az utóbbira már nem voltam hajlandó mert igen kelendő volt a termék erre kérte a licitje törlését. Nagyvonalú voltam töröltem. Erre a többi utána lévő is törlést kért, azt hihették hogy magamra licitálok. Mérgemben töröltem az aukciót. A nőt tiltólistára tettem. Ma egy másik névről megint licitált a termékre, írt egy kérdést is és gyanús volt a tenyérbemászó stílusa. Rákérdeztem, nem tagadta ő az. Ezt a nevét is tiltóra raktam. Sajnos a cucc villámáras volt, új regisztrációval mielőtt észbekaptam volna leütötte. A Vaterát hiába kértem semmi segítséget nem kaptam. Szóval ennyit a tiltólistáról. Nekem eddig csak 100%-os visszajelzéseim voltak, főleg mint eladó, és tényleg jó tapasztalataim voltak de a mai nap kiverte a biztosítékot. Miért tudják a gerinctelen emberek mindig megkerülni a rendszert? Ha én nem akarok valakivel üzletet kötni azt miért nem lehet tiszteletben tartani?

Légy olyan kedves és add meg nekünk a két nevet. Nagyon köszönöm.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
bezso75
hozzászólás 2012-07-10 20:14
Létrehozva: #99

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

A következőről mi a véleményetek: néhány hete egy termékemre betegesen "rákattant" egy nő. Szinte minden nap zaklatott hogy hozzam előre az aukció végét mert ő nem tud este otthonról licitálni mert nincs netje, pitiáner összegekkel ajánlatot tett hogy most ő a nyerő zárjam le az aukciót stb. Az utóbbira már nem voltam hajlandó mert igen kelendő volt a termék erre kérte a licitje törlését. Nagyvonalú voltam töröltem. Erre a többi utána lévő is törlést kért, azt hihették hogy magamra licitálok. Mérgemben töröltem az aukciót. A nőt tiltólistára tettem. Ma egy másik névről megint licitált a termékre, írt egy kérdést is és gyanús volt a tenyérbemászó stílusa. Rákérdeztem, nem tagadta ő az. Ezt a nevét is tiltóra raktam. Sajnos a cucc villámáras volt, új regisztrációval mielőtt észbekaptam volna leütötte. A Vaterát hiába kértem semmi segítséget nem kaptam. Szóval ennyit a tiltólistáról. Nekem eddig csak 100%-os visszajelzéseim voltak, főleg mint eladó, és tényleg jó tapasztalataim voltak de a mai nap kiverte a biztosítékot. Miért tudják a gerinctelen emberek mindig megkerülni a rendszert? Ha én nem akarok valakivel üzletet kötni azt miért nem lehet tiszteletben tartani?

+Quote Post
tookiericsi
hozzászólás 2012-07-06 10:27
Létrehozva: #100

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2011-11-11 15:59
Azonosító: 1 564 860

IDÉZET(zejopy @ 2012-07-06 10:25) *
blink.gif Milyen ügyeskedés? Erről szívesen olvasnék bővebben. Azt hittem, már kellően eligazodom a piactéren, de most azt látom, hogy egy jelentős szegmens homályba burkolódzik....
Nincs.

Új regisztráció

+Quote Post

85 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-26 11:35