Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-10-22 10:44
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 255 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Tisztelt Felhasználó ! Utólagosan is elnézést kérünk a futár viselkedéséért. Valóban hibát követett el , mert ahogy írta is a lakásig kellett volna az árut szállítani. Viszont a felelős megállapításához az esetleges újboli hasonló eset megelőzéséhez szükségünk lenne néhány adatra, ezért kérem hívjon fel minket a következő számon: 20 243 5099 Segítségét előre is köszönjük. Vaterafutár ????????? A minap tönkrement a parkolóautomata. Fel kellett őket hívni. És ha netán mégis megbüntettek volna, akkor újra fel kellett volna őket hívni. Egészen érdekes ez a hozzáállás. Kérjék el a kuncsaft számát a Vaterától és saját költségükön intézzék el, amit elrontottak. Elnézést, hogy beleszóltam, mivel nincs semmi közöm hozzá, de ez kicsit furcsa. És nem a telefonszámla végösszege a lényeg, hanem az elv. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-10-22 10:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 155 Regisztrált: 2009-04-06 12:33 Azonosító: 603 114 |
Mivel a PPS továbbra sem töri össze magát a válaszolással, talán érdemes feleleveníteni ezt a topicot. Tisztelt Felhasználó ! Utólagosan is elnézést kérünk a futár viselkedéséért. Valóban hibát követett el , mert ahogy írta is a lakásig kellett volna az árut szállítani. Viszont a felelős megállapításához az esetleges újboli hasonló eset megelőzéséhez szükségünk lenne néhány adatra, ezért kérem hívjon fel minket a következő számon: 20 243 5099 Segítségét előre is köszönjük. Vaterafutár |
|
|
|
2009-10-21 22:14
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Mivel a PPS továbbra sem töri össze magát a válaszolással, talán érdemes feleleveníteni ezt a topicot.
|
|
|
|
2009-07-27 11:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 155 Regisztrált: 2009-04-06 12:33 Azonosító: 603 114 |
[font="Arial Black"][/font]Én a PPS-t választottam.Az árút sértetlenül megkaptam,viszont a futárral gondom volt.Számítógépet vettem a 4.emeleten lakom.(van lift) megkértem az "Uriembert" hozza fel mivel nem rég volt hasi műtétem és nem tanácsos cipelnem.A válasz a következő volt:"Neki nem eu a dolga,menjek le a kapu elé és vegyem át a csomagot"Nem commentálnám tovább az esetet,borsos árat fizettem a szolgáltatásért és még cipekedhettem is.szerintem az ajtómig kellett volna hoznia a csomagot nem levágni a kapu elé... Tisztelt Felhasználók ! Ha bárki hasonló esettel találkozna a kiszállítás során , kérem feltétlenül azonnal jelezze a PPS felé. Előre is köszönjük segítségeteket! PPS futár |
|
|
|
2009-07-07 12:59
Létrehozva:
|
|
|
Tisztelt Érdeklődők!
Az alábbiakban küldöm a lenti kérdésekre a választ: Wadwirag: Szükségem lenne a pontos fuvardíj megállapításához - a tényleges súlyra, hogy - honnan hová kellene szállítani, és - mennyi az utánvét összege. Royalroyal: Szükségem lenne a pontos fuvardíj megállapításához, hogy - honnan hová kellene szállítani, és - mennyi az utánvét összege. |
|
|
|
2009-07-04 09:10
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2009-07-04 09:03 Azonosító: 663 427 |
[font="Arial Black"][/font]Én a PPS-t választottam.Az árút sértetlenül megkaptam,viszont a futárral gondom volt.Számítógépet vettem a 4.emeleten lakom.(van lift) megkértem az "Uriembert" hozza fel mivel nem rég volt hasi műtétem és nem tanácsos cipelnem.A válasz a következő volt:"Neki nem eu a dolga,menjek le a kapu elé és vegyem át a csomagot"Nem commentálnám tovább az esetet,borsos árat fizettem a szolgáltatásért és még cipekedhettem is.szerintem az ajtómig kellett volna hoznia a csomagot nem levágni a kapu elé...
|
|
|
|
2009-06-05 22:20
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2008-05-30 00:42 Azonosító: 157 354 |
Eddig abszolút meg vagyok elégedve a PPS-sel, rendes korrekt emberek. MPL-ról váltottam át hozzájuk, nagy előny, hogy saját embereik viszik ki a holmit háztól-házig. Másnapra ott van.
MPL vaterafutárt viszont nem ajánlom, összetörve ért oda az árú és persze, hogy kibújtak a térítés elöl, még úgy is, hogy be volt jelölve a törékeny de nem x-szel hanem - vonallal. Mindenbe belekötöttek. Soha többé MPL nem! Egy szép kis bonboniert szállítattam velük, rengeteg papírba volt becsomagolva így ha véletlenül koccant volna sem törhettet volna össze. Ott kezdődött, hogy vmi mérlegtáskába tette be állítólag, ami egy lepukkant aktatáskához hasonlított ami jól meg volt tömve, nem is értettem mi a fenét csinál. Szóltam neki, hogy törékeny, ezt utólag telefonban már letagadták. Rutintalan hozzá nem értők vannak a vonalban is, nem ügyflorientáltak ezt már megtapasztaltam. Valószínű nem is sokan fordulnak hozzájuk, mert akkor lenne pénzük kártéríteni is. Ráadásul mint kiderült a mezei postás viszi ki. Akkor meg minek is fizetünk többet? Panaszomnál persze hárítottak ezerrel, én voltam a hibás, csomagolás stb. Ez így nem igaz. Nem először küldtem csomagot, ráadásul egy teljesen új ember vette fel, nem a megszokott 2 másik MPL-es futár. Erről az új emberről állították, régóta itt dolgozik, mindenesetre nem úgy tünt. Mivel nem tetszett a figura és az sem, hogy "mérlegtáskába" teszi be (szerintem már abban összetörte) nem jattoltam. Ez is baj lehetett. Amúgy meg soha, semmiféle mérleglópikula táskát nem vettek elő azelőtt, ez volt az egyetlen alkalom. Szerintem marhára fontos is volt egy fél kg súlyú se bonbonierről megállapítani, hogy most 30 dkg vagy 32. Ha nekem megmondják, hogy törékeny, akkor nem bunburnyák módon kezelem azt a vmit, hanem odafigyelek. Szóltam neki, bejelöltem, mégsem tettek rá semmiféle jelzést. Vidéki vásárlóm szegény pórul járt. Össze-vissza hárítottak a telefonban, persze, hogy hiába vállalnak 50.000 ft értékbiztosítást, ez csak mese. Lehet, hogy most megúszták a kártérítést, ami nem biztos, hogy így marad, mert további lépéseket fontolgatok, de addig pedig mindenkit óva intek ettól, hogy MPL-lel bármit is küldjön. Tudjuk ugye, hogy a rossz hír gyorsan terjed. A vatera figyelmét már telefonban felhívtam a történtekre, remélem hamarosan megszüntetik velük a szerződést, főleg ha más is panaszkodik. Nekünk eladóknak és vásárlóknak becsületes szolgáltatókra van szükségünk, nem kontárokra. |
|
|
|
2009-06-01 14:43
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
Én kezdő vaterás koromban megkérdeztem a postán, hogy nincs-e valami külön lehetőség, vagy megállapodás a Vaterával. Nem kicsit néztek hülyének. Az rég volt és lehet hogy nem is kompetens emberke nézett rád értetlenül.Lehet ha ma kérdeznél valami értelmes embert akkor más választ adna.Meg nem a felhasználókra vonatkozó az egyesség hanem a Vaterafutár és a Posta közti megállapodásra.Mondjuk egy Nyiregházán a futár által fölvett csomagot jobban megéri a postával eljuttatni Pécsre mintha csak azt az egy csomagot végigviszi az országon.A csomag fölvételének pillanatában még nem tudja a felvevő hogy csak egy csomag lessz vagy összejön annyi amennyivel érdemes útrakelni!!Valószinüleg itt van benne a logika! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-06-01 14:06
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 255 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Igen ,igy már világos.Különben mitől is Vaterafutár a Vaterafutár?Kb 3-4 hónappal ezelőtt a Vaterafutárral küldött csomagot a vándorpostás hozta házhoz!!Kérdeztem a postásfiutól hogy ez hogy van és azt mondta hogy a Vaterafutár-nak van valami ilyen megállapodása a postával.Ők tudják!! Én kezdő vaterás koromban megkérdeztem a postán, hogy nincs-e valami külön lehetőség, vagy megállapodás a Vaterával. Nem kicsit néztek hülyének. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-06-01 14:02
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
A 80x60x60-nál nem viszik el azt a csomagot, aminek az egyik oldala pl. 90 cm. A posta elviszi 180x10x10-es csomagot is, mert az oldalak összmérete 200 cm. Legalábbis én így gondolom... Igen ,igy már világos.Különben mitől is Vaterafutár a Vaterafutár?Kb 3-4 hónappal ezelőtt a Vaterafutárral küldött csomagot a vándorpostás hozta házhoz!!Kérdeztem a postásfiutól hogy ez hogy van és azt mondta hogy a Vaterafutár-nak van valami ilyen megállapodása a postával.Ők tudják!! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-06-01 10:51
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-02-13 10:05 Azonosító: 113 996 |
A 80x60x60-nál nem viszik el azt a csomagot, aminek az egyik oldala pl. 90 cm.
A posta elviszi 180x10x10-es csomagot is, mert az oldalak összmérete 200 cm. Legalábbis én így gondolom... |
|
|
|
2009-06-01 00:07
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
|
|
|
|
2009-05-31 22:24
Létrehozva:
|
|
|
Úgy látom a vaterafutár eléggé limitálja a szállítattható dolgokat. 80*60*60 Például miért nem 200 cm összesen a három oldal, ahogy a postánál is? Nekem valamiért ez is annyira jön ki!! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-05-27 20:55
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 889 Regisztrált: 2007-06-07 07:40 Innen: Magyarország/Budapest Azonosító: 13 038 |
z meg elég vicces, már egyenletként is kg=cm*cm*cm/3000 Ezt akkor úgy vehetjük, hogy egy az általuk meghatározott maximum méreten kívüli tárgy azaz ami 80*60*60 cm felett van az 96 kg felett van!!! Tehát meghaladja a szintén általuk maximalizált 45 kg-t Átgondolták miket írnak??? Netán én értettem félre valamit?? Nem értetted félre! Lehet a súly kisebb, de akkor is ekkore helyet foglal el! Ez a számítási módszer egy bevált gyakorlat a Postánál is! A változás itt mindössze annyi, hogy ott többféle küldési módoknál, más anyagsűrűséggel számolnak! Ott is a magsabb díjat kell fizetni! Ez így logikus! Ha libatollat, vagy ólmot küldesz ugyanabban súlyban, a kocsiban nem egyforma helyet foglal el! |
|
|
|
2009-05-26 12:45
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
|
|
|
|
2009-05-26 12:36
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2008-01-19 16:48 Azonosító: 85 258 |
Én tűzhelyet szerettem volna eljuttatni az ország egyik feléből a másikba!
Sajnos lehetetlen. Valakinek ötlete??? |
|
|
|
2009-05-26 11:52
Létrehozva:
|
|
|
Úgy látom a vaterafutár eléggé limitálja a szállítattható dolgokat.
80*60*60 Például miért nem 200 cm összesen a három oldal, ahogy a postánál is? Ez meg elég vicces, már egyenletként is kg=cm*cm*cm/3000 Ezt akkor úgy vehetjük, hogy egy az általuk meghatározott maximum méreten kívüli tárgy azaz ami 80*60*60 cm felett van az 96 kg felett van!!! Tehát meghaladja a szintén általuk maximalizált 45 kg-t Átgondolták miket írnak??? Netán én értettem félre valamit?? Persze ha beleférsz az általuk meghatározott paraméterekbe akkor nem olyan drága. Bár a posta 2 kg-ig 815 ft 2-20 kg 930 ft 20 kg felett 1420 ft Ezekhez jöhet még hozzá 420 ft ha háznál veszik fel. Tehát a posta még mindig olcsóbb mondjuk a háznál történő felvételt még nem próbáltam |
|
|
|
2009-04-08 18:43
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2009-03-22 10:19 Azonosító: 569 576 |
130x82x50-es terméket hogy tudom eljuttatni a vevönek? a futárszolgálat csak 80cm-ig szállit segitsetek ti mit tennétek a helyembe?
|
|
|
|
2009-02-19 19:39
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2007-07-18 10:42 Azonosító: 16 901 |
Tisztelt Vaterások/Fórumozók!
Mint azt pár hozzászólással ezelőtt leírtam én egy mosógép megvétele és leszállítása kapcsán kerültem kapcsolatba a Palatrans Szekszárd fuvarozó Társasággal. Mint abban a hozzászólásban zárásképpen írtam, a történtekről folyamatosan beszámolok. Az akkori elmarasztaló hozzászólásomat - melynek alapja az Eladó által közöltek voltak - így a korrektség jegyében a következőkkel szükséges kiegészítenem illetve az azóta történtek fényében pontosítanom. Panasz e-mailt írtam a Társaság részére, melyre reagálva az Ügyvezető Úr telefonon felvette velem a kapcsolatot és sajnálatát kifejezve tájékoztatott, hogy a részéről kivizsgálta esetemet és annak általános és különös részeit figyelembevéve, - a csomagolás sértetlensége, a sérülés foka és módja, egyebek - szerződött biztosító társaságuk vélhetően esetemet nem minősítené káreseménynek, azonban a Társaságával szemben megkívánt fogyasztói bizalom fenntartása végett hajlandó Őmaga a cserére szoruló alkatrészek árát megfizetni. Én ezt nevezem hosszútávon gondolkodó, Ügyfélorientált piaci magatartásnak. Jelenleg a márkaszervíz árajánlatára illetve az alkatrészek leszállítására várok másfél hete, de ez legyen egy másik topic témája. Kérem a moderátorokat, hogy ezt a hozzászólást ne minősítsék törlésre szoruló reklámnak, ugyanis az előző elmarasztaló hozzászólás része és így a kettő egyben ad objektív képet. |
|
|
|
2009-02-18 22:28
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 318 Regisztrált: 2007-07-06 23:48 Azonosító: 15 972 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 14:23 |