Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-01-26 17:26
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Én nem hagynám annyiba, nagyon kedvesen, de határozottan megkérném az eladót, hogy indítson keresést. Ha jól tudom ilyen estben a posta hivatalból megkeresi a címzettet, akinek nyilatkoznia kell, hogy tényleg nem kapta meg. Ezután még bármi lehet, még az is, hogy kártérítést fizetnek. (vagy, ha az adott kézbesítőnél többször előfordul, hogy a levélszekrénybe kézbesített csomag eltűnik, Őt is elővehetik, persze ettől a gondod nem oldódik meg) Én, eladóként, kutya kötelességemnek tartanám a kerestetés elindítását, hiszen te kifizetted, de nem kaptad meg. Ha erre nem hajlandó, akkor azt az értékelésben kifejezésre juttathatod. Engem felháborít az ilyen hozzáállás, hogy én feladtam, a többi a te problémád. Szóval azt javaslom fussál még egy kört, ne kapkodd el az értékelést. Végső esetben kilátásba helyezhetsz egy negatívot is. Éppen hasonlóra gondoltam. Mondjuk a negát töröltetni tudja, mert beküldi a Vaterának a feladóvevény másolatát. De az bizos, hogy én készségesebb lennék egy ilyen esetben, és a kerestetés mindenképpen alapvető. Nem csak azért kérjük a vevőktől az ajánlott postázás kifizetését, mert az nekünk biztonságot nyújt, bár kétségtelen, hogy ez is egy szempont. Szerintem legalább ilyen fontos szempont az, hogy egy ilyen esetben ne érje kár a vevőt. Azt hiszem, van egy alapelvárás az eladóval szemben... legalábbis szerintem. Nem arról szól egy adásvétel, hogy zsebemben legyen a lé, a többi meg nem fontos. Légyszi tegyél be egy linket, mert én nem szeretnék kapcsolatba kerülni az illetővel. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-26 17:18
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 354 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Sajnos az eladó most írt, hogy sajnálja és akkor azért reméli máskor szerencsésebb leszek, így azt hiszem Ő ténylegesen lezárta az én dolgom, nem hiszem, hogy segítene nekem, mert kihangsúlyozta, hogy Ő bizonytani tudja, hogy feladta, és legközelebb kérjek +10ft - os kérvényt, hogy ne dobhassák be. (ha tudtam volna, hogy létezik ilyen, kértem volna, de nem tudtam) Hát ez van, beletörődök, csak bosszant ez a nyomorék posta. (elnézést a kifejezésért) És nem tudom mit adjak. Végülis Ő föladta, de az árút így hogy értékeljem, csillagozzam? Hiszen nem láttam, csak tudom, hogy egy rakatt pénz. Nem akarok igazságtalan sem lenni, igaz egy picit több törődés jobban esett volna az eladó részéről, de én már csak ilyen igényes mimóza vagyok, erről meg Ő nem tehet. Te mit adnál neki? Ne haragudj, hogy föltartalak! Én nem hagynám annyiba, nagyon kedvesen, de határozottan megkérném az eladót, hogy indítson keresést. Ha jól tudom ilyen estben a posta hivatalból megkeresi a címzettet, akinek nyilatkoznia kell, hogy tényleg nem kapta meg. Ezután még bármi lehet, még az is, hogy kártérítést fizetnek. (vagy, ha az adott kézbesítőnél többször előfordul, hogy a levélszekrénybe kézbesített csomag eltűnik, Őt is elővehetik, persze ettől a gondod nem oldódik meg) Én, eladóként, kutya kötelességemnek tartanám a kerestetés elindítását, hiszen te kifizetted, de nem kaptad meg. Ha erre nem hajlandó, akkor azt az értékelésben kifejezésre juttathatod. Engem felháborít az ilyen hozzáállás, hogy én feladtam, a többi a te problémád. Szóval azt javaslom fussál még egy kört, ne kapkodd el az értékelést. Végső esetben kilátásba helyezhetsz egy negatívot is. |
|
|
|
2012-01-26 16:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2011-08-09 18:06 Azonosító: 1 540 376 |
Ha ott van ez a kitétel, akkor elvesztés esetén kártalanítaniuk kell. Most azért nem, mert mondhatják, hogy a postaládából lopták ki. Sajnos nem tökéletes semmi. Annyit próbálj meg még, hogy vedd fel az eladóval a kapcsolatot, hátha ő tudakozványt indít és neki fizetnek. Nála van a feladóvevény. Egy próbát megér. Köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Sajnos az eladó most írt, hogy sajnálja és akkor azért reméli máskor szerencsésebb leszek, így azt hiszem Ő ténylegesen lezárta az én dolgom, nem hiszem, hogy segítene nekem, mert kihangsúlyozta, hogy Ő bizonytani tudja, hogy feladta, és legközelebb kérjek +10ft - os kérvényt, hogy ne dobhassák be. (ha tudtam volna, hogy létezik ilyen, kértem volna, de nem tudtam) Hát ez van, beletörődök, csak bosszant ez a nyomorék posta. (elnézést a kifejezésért) És nem tudom mit adjak. Végülis Ő föladta, de az árút így hogy értékeljem, csillagozzam? Hiszen nem láttam, csak tudom, hogy egy rakatt pénz. Nem akarok igazságtalan sem lenni, igaz egy picit több törődés jobban esett volna az eladó részéről, de én már csak ilyen igényes mimóza vagyok, erről meg Ő nem tehet. Te mit adnál neki? Ne haragudj, hogy föltartalak! |
|
|
|
2012-01-26 13:36
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Igen, nekem is azt mondták a postán, hogy kérhetek ilyet is, hogy ne dobják be, csak hogy az sem garantál semmit. Sajnos a legnagyobb bajom leginkább az, hogy a lányom nagyon várta, mindennap nézte a postaládát hazafele jövet és nem tudom hogy mondom meg neki. Illetve bazi igazságtalan, hogy kifizetem a +220 vagy mennyit az ajánlottért, mert az biztosabb és közben kiderül, hogy senkit sem terhel felelősség csak engem, aki bukott egy rakat pénzt. az a csoda lassan, ha ideér egy levél. Ismét nagyot roppant a bizalmam a postában....főleg, hogy mindegyiknek mindig jattolok keményen...lehet ez a gond.... Köszönöm a gyors válaszod, igazán kedves vagy!!!!!!! További szép napot! Ha ott van ez a kitétel, akkor elvesztés esetén kártalanítaniuk kell. Most azért nem, mert mondhatják, hogy a postaládából lopták ki. Sajnos nem tökéletes semmi. Annyit próbálj meg még, hogy vedd fel az eladóval a kapcsolatot, hátha ő tudakozványt indít és neki fizetnek. Nála van a feladóvevény. Egy próbát megér. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-01-26 13:37 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-26 13:11
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2011-08-09 18:06 Azonosító: 1 540 376 |
Ami egyértelmű, hogy az eladót nem terheli felelősség. Tulajdonképpen a postát sem. Van egy olyan lehetőség a későbbiekre, hogy levélszekrénybe nem kézbesíthető. Ez azt hiszem kb. 10 Ft körül mozog, most nem tudom pontosan fejből. Szerintem ez a cucc elveszett. Van elképzelésem, merre lehet, de nem írunk le ilyesmit, mert csúnya feltételezés.... Igen, nekem is azt mondták a postán, hogy kérhetek ilyet is, hogy ne dobják be, csak hogy az sem garantál semmit. Sajnos a legnagyobb bajom leginkább az, hogy a lányom nagyon várta, mindennap nézte a postaládát hazafele jövet és nem tudom hogy mondom meg neki. Illetve bazi igazságtalan, hogy kifizetem a +220 vagy mennyit az ajánlottért, mert az biztosabb és közben kiderül, hogy senkit sem terhel felelősség csak engem, aki bukott egy rakat pénzt. az a csoda lassan, ha ideér egy levél. Ismét nagyot roppant a bizalmam a postában....főleg, hogy mindegyiknek mindig jattolok keményen...lehet ez a gond.... Köszönöm a gyors válaszod, igazán kedves vagy!!!!!!! További szép napot! |
|
|
|
2012-01-26 12:54
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Január 10-én vásároltam, rögtön fizettem, az eladó gyorsan postázott is, a csomagot illetve ajánlott levelet 16-án bedobták, de án nem kaptam meg, tehát szerintem vagy kivehették vagy valami más lehet az ok. A postán azt mondták, az ajánlottal sem lehet semmit sem csinálni így jártam. Nem egy nagy tételről van szó, mindenestül utaltam 1800ft-ot kb, de akkor is. Két vásárlásom is van, az egyik több mint 10fölötti, a másik meg 6fölötti, így nem tudom mi éri meg illetve ilyenkor mit vállal az eladó. Mert én spec az ajánlottakért vállalok felelősséget, de úgy érzem az eladó részéről ez az ügy lezárt. Tudtok tanáccsal szolgálni, járt már valaki így? Mit tudok tenni még? Semmit?Mindent tértivevényesen kérni? Ami egyértelmű, hogy az eladót nem terheli felelősség. Tulajdonképpen a postát sem. Van egy olyan lehetőség a későbbiekre, hogy levélszekrénybe nem kézbesíthető. Ez azt hiszem kb. 10 Ft körül mozog, most nem tudom pontosan fejből. Szerintem ez a cucc elveszett. Van elképzelésem, merre lehet, de nem írunk le ilyesmit, mert csúnya feltételezés.... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-26 12:38
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Január 10-én vásároltam, rögtön fizettem, az eladó gyorsan postázott is, a csomagot illetve ajánlott levelet 16-án bedobták, de án nem kaptam meg, tehát szerintem vagy kivehették vagy valami más lehet az ok. A postán azt mondták, az ajánlottal sem lehet semmit sem csinálni így jártam. Nem egy nagy tételről van szó, mindenestül utaltam 1800ft-ot kb, de akkor is. Két vásárlásom is van, az egyik több mint 10fölötti, a másik meg 6fölötti, így nem tudom mi éri meg illetve ilyenkor mit vállal az eladó. Mert én spec az ajánlottakért vállalok felelősséget, de úgy érzem az eladó részéről ez az ügy lezárt. Tudtok tanáccsal szolgálni, járt már valaki így? Mit tudok tenni még? Semmit?Mindent tértivevényesen kérni? |
|
|
|
2012-01-25 23:00
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-25 22:59
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Az eladó nem köteles törölni a licitedet. Bár szerintem jól felfogott érdeke, de vagy nem volt gépközelben, vagy úgy gondolta, ha már licitáltál, vidd is el. Ebben az esetben több megoldás is lehet: 1. Megy a negatív értékelés, ami végül is jogos. 2. Semlegest ad, mert méltányolja a nehézségedet. 3. Kifizeted a költségeit és pozitívat ad. 4. Jogi útra tereli az ügyet. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-01-25 21:27
Létrehozva:
|
|
Mi történik, ha nem tudom kifizetni az aukciót miután megnyertem, mert váratlan költségem akadt, és elötte kértem az eladótól hogy törölje a licitem? Az eladó nem köteles törölni a licitedet. Bár szerintem jól felfogott érdeke, de vagy nem volt gépközelben, vagy úgy gondolta, ha már licitáltál, vidd is el. Ebben az esetben több megoldás is lehet: 1. Megy a negatív értékelés, ami végül is jogos. 2. Semlegest ad, mert méltányolja a nehézségedet. 3. Kifizeted a költségeit és pozitívat ad. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-25 21:18
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-01-25 21:16 Azonosító: 1 622 911 |
Mi történik, ha nem tudom kifizetni az aukciót miután megnyertem, mert váratlan költségem akadt, és elötte kértem az eladótól hogy törölje a licitem?
|
|
|
|
2012-01-22 11:01
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Vatera csapat! 2011. november közepén volt egy vásárlásom, az összeget az eladónak elutaltam. Az eladó arról értesített, hogy az összeget megkapta, majd karácsony utánig volt vele kapcsolatom, azóta semmi. Leveleimre nem válaszol, a piactéren már nem találom, a november közepén vásárolt árut azóta sem kaptam meg. A vásárlást értékeltem, mert a rendszer már nem engedett be, és én balga természetesen pozitívan értékeltem, bízva mindenki jóindulatában, és az eddigi pozitív tapasztalatokban. Problémám lényege, hogy a pénzt novemberben elutaltam, azóta a terméket nem kaptam meg, a pénzt nem utalta vissza, nem találom sehol, Nekem hiányzik 13 500 Ft-om. Kérek szépen segítséget az ügyében!!! Köszönettel: V. Sz. Tisztelt vallerszilvi! Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-01-22 10:50
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-04-18 13:51 Azonosító: 620 014 |
Tisztelt Vatera csapat!
2011. november közepén volt egy vásárlásom, az összeget az eladónak elutaltam. Az eladó arról értesített, hogy az összeget megkapta, majd karácsony utánig volt vele kapcsolatom, azóta semmi. Leveleimre nem válaszol, a piactéren már nem találom, a november közepén vásárolt árut azóta sem kaptam meg. A vásárlást értékeltem, mert a rendszer már nem engedett be, és én balga természetesen pozitívan értékeltem, bízva mindenki jóindulatában, és az eddigi pozitív tapasztalatokban. Problémám lényege, hogy a pénzt novemberben elutaltam, azóta a terméket nem kaptam meg, a pénzt nem utalta vissza, nem találom sehol, Nekem hiányzik 13 500 Ft-om. Kérek szépen segítséget az ügyében!!! Köszönettel: V. Sz. |
|
|
|
2012-01-21 19:28
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Van valahol részletesebb infó a különféle szállítási lehetőségekről? (személyes átvétel, futár stb.)? Eladó vagyok. Köszönöm Milyen típusú részletesebb infóra gondolsz? A futárok díjtáblázatai elérhetőek innen a Vatiról (a kettő, amikkel szerződésük van), a postai díjtáblázat itt van valahol a postai topikban, de a posta oldaláról is elérhető. A személyes átvételről mit nem tudsz? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-21 18:11
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-06-16 16:52 Azonosító: 162 898 |
Sziasztok!
Van valahol részletesebb infó a különféle szállítási lehetőségekről? (személyes átvétel, futár stb.)? Eladó vagyok. Köszönöm |
|
|
|
2012-01-18 20:45
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2011-03-14 09:46 Azonosító: 1 431 161 |
Szia! http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1436730 Ő lesz az. Még nagyon hamvas, ha ez az első neve. A törvényeket kijátszani csak akkor szabad, ha az ember nagyon ismeri őket. Akkor viszont már nem érdemes. Ő még biztosan nem ismeri annyira. Ő az bizony! |
|
|
|
2012-01-18 15:44
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 739 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Szia! http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1436730 Ő lesz az. Még nagyon hamvas, ha ez az első neve. A törvényeket kijátszani csak akkor szabad, ha az ember nagyon ismeri őket. Akkor viszont már nem érdemes. Ő még biztosan nem ismeri annyira. Szia! A kis hamvast nyugdíjaztam. Kösz. |
|
|
|
2012-01-18 15:31
Létrehozva:
|
|
Ehhez semmi okosat nem tudok hozzátenni, előttem elmondott minden lényegeset zejopy és a topic moderátora. Én csak kérdeznék. Ki ez a "becsületben" megőszült partner? Méltó helyére tenném, merő elővigyázatosságból. Köszönöm. Szia! http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1436730 Ő lesz az. Még nagyon hamvas, ha ez az első neve. A törvényeket kijátszani csak akkor szabad, ha az ember nagyon ismeri őket. Akkor viszont már nem érdemes. Ő még biztosan nem ismeri annyira. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-01-18 14:19
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 739 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Csak az a bökkenő,nem adott meg egy konkrét időpontot,hanem előbb megkérdezte mikor mennék,majd mikor közöltem hogy mikor vagyok a városban,mindíg olyan időpontot adott,hogy ne tudjak el menni.De ez nem is érdekel,nem könnyű egyeztetni,de hogy a postaköltségen akar nyerészkedni az már gond.Az meg főleg gond,hogy Ő azt hiszi ha beír egy összeget azt követelheti is.Az ilyen kamu összegekkel a vásárlót megtévesztik. Ehhez semmi okosat nem tudok hozzátenni, előttem elmondott minden lényegeset zejopy és a topic moderátora. Én csak kérdeznék. Ki ez a "becsületben" megőszült partner? Méltó helyére tenném, merő elővigyázatosságból. Köszönöm. |
|
|
|
2012-01-18 13:27
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2011-03-14 09:46 Azonosító: 1 431 161 |
Tisztelt socsi_2008! Személyes átvételnél alapvetően önnek kell alkalmazkodni az eladóhoz - természetesen ésszerű keretek közt. A többit zejopy leírta. Csak az a bökkenő,nem adott meg egy konkrét időpontot,hanem előbb megkérdezte mikor mennék,majd mikor közöltem hogy mikor vagyok a városban,mindíg olyan időpontot adott,hogy ne tudjak el menni.De ez nem is érdekel,nem könnyű egyeztetni,de hogy a postaköltségen akar nyerészkedni az már gond.Az meg főleg gond,hogy Ő azt hiszi ha beír egy összeget azt követelheti is.Az ilyen kamu összegekkel a vásárlót megtévesztik. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 06:50 |