Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-03-10 19:21
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Persze sokat elárul de azért már túlzás ami egyik-másik elgondol. Hát igen. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-10 19:17
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 423 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
|
|
|
|
2013-03-10 19:16
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2012-03-04 19:01 Azonosító: 1 659 390 |
|
|
|
|
2013-03-10 19:16
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 423 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
|
|
|
|
2013-03-10 19:14
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Értem nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást! Ha fenyegetőzik akkor azzal ne is foglalkozzak? Ne. Hiszen nem is vállaltál garanciát. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-10 19:13
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2012-03-04 19:01 Azonosító: 1 659 390 |
Értem nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást! Ha fenyegetőzik akkor azzal ne is foglalkozzak?
|
|
|
|
2013-03-10 19:11
Létrehozva:
|
|
Múltkor csizma most meg kártya. Hova fajulnak már a "kedves" vevők Nincs pénz és aki kevesebb erkölcsi tartással rendelkezik, ilyet is megpróbál sajnos... Egy szorult helyzetben való reakció nagyon sokat elárul mindenkiről. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-10 19:03
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy én még tavaly okt.- november fele eladtam egy grafikus kártyát egy illetőnek, meg is kapta és le is értékelte ez idáig nincs is semmi gond csak hogy januárban meg kereset engem hogy elromlott a kártya és mondtam neki hogy jó küldje vissza és meg csináltatom pedig nem is vállaltam rá semmilyen garanciát eszt le is írtam a hirdetésben erre ő aszt mondja hogy neki úgy nem jó minél hamarabb utaljam vissza a vételárat mondván hogy ő be ment egy szervizbe és ott megalapítottak hogy az tényleg hibás és kért egy szakvéleményt és aszt mondták hogy eszt már ő hibásan kapta ez hogy van????? Kérheti ő a pénzt vissza miközben jó működő kártyát küldtem és le is értékelte az adásvételt pozitívra? Köszönöm a választ! Üdv. Szia! Ez már elavult, miért kérhetné vissza a pénzét? Semmi alapja nincs a követelésének! Én novembertől januárba sem vállaltam volna semmit. Hogy ő mit mond és hol volt, tudod messziről jött ember azt mond amit akar. Zárd rövidre vele. Ne utald vissza a pénzét, március van! Dehogy is... véletlenül se fizess. Ezen az elven, ha eltörik az általam eladott csésze, akkor fizessem vissza az árát? Múltkor csizma most meg kártya. Hova fajulnak már a "kedves" vevők |
|
|
|
2013-03-10 18:58
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy én még tavaly okt.- november fele eladtam egy grafikus kártyát egy illetőnek, meg is kapta és le is értékelte ez idáig nincs is semmi gond csak hogy januárban meg kereset engem hogy elromlott a kártya és mondtam neki hogy jó küldje vissza és meg csináltatom pedig nem is vállaltam rá semmilyen garanciát eszt le is írtam a hirdetésben erre ő aszt mondja hogy neki úgy nem jó minél hamarabb utaljam vissza a vételárat mondván hogy ő be ment egy szervizbe és ott megalapítottak hogy az tényleg hibás és kért egy szakvéleményt és aszt mondták hogy eszt már ő hibásan kapta ez hogy van????? Kérheti ő a pénzt vissza miközben jó működő kártyát küldtem és le is értékelte az adásvételt pozitívra? Köszönöm a választ! Üdv. Dehogy is... véletlenül se fizess. Ezen az elven, ha eltörik az általam eladott csésze, akkor fizessem vissza az árát? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-10 18:52
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy én még tavaly okt.- november fele eladtam egy grafikus kártyát egy illetőnek, meg is kapta és le is értékelte ez idáig nincs is semmi gond csak hogy januárban meg kereset engem hogy elromlott a kártya és mondtam neki hogy jó küldje vissza és meg csináltatom pedig nem is vállaltam rá semmilyen garanciát eszt le is írtam a hirdetésben erre ő aszt mondja hogy neki úgy nem jó minél hamarabb utaljam vissza a vételárat mondván hogy ő be ment egy szervizbe és ott megalapítottak hogy az tényleg hibás és kért egy szakvéleményt és aszt mondták hogy eszt már ő hibásan kapta ez hogy van????? Kérheti ő a pénzt vissza miközben jó működő kártyát küldtem és le is értékelte az adásvételt pozitívra? Köszönöm a választ! Üdv. |
|
|
|
2013-03-10 15:31
Létrehozva:
|
|
A ruha dolog valóban nem könnyű eset, de ha van mód a személyes átvételre, akkor ott csak meg lehet ejteni a próbát. Ha mégsem stimmel a méret, akkor egy barátságos hangütésű kölcsönös semlegessel az üzlet lezárható, mint nem létrejött. Értékesítési jutalékot az eladónak a megtörtént üzlet után kell fizetnie. Persze ha volt nagyobb értékű kiemelés, az okozhat gondot. Mert azt és a feltöltési díjat bukja mindenképp. A legjobb mindent jó előre tisztázni a terméklapon, persze az elérhetőségek kivételével. Lehet e próbálni és nem gond, ha mégsem kell, etc. Miért kölcsönös semleges? A vevő adhat pozitívat, csak az eladó nem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-10 10:08
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 659 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Sziasztok! Azt hogy kell kivitelezni Vaterán, ha valaki vásárlás előtt fel szeretné próbálni a ruhát? Mert kapcsolattartásra utaló adatot nem lehet leírni, ha leüti akkor már e-mailben megkapja az elérhetőségemet, de akkor pedig már felszámításra kerül az értékesítés után járó díj, és ugye nem biztos, hogy kelleni fog neki az áru. Köszönöm a választ előre is. Üdv. A ruha dolog valóban nem könnyű eset, de ha van mód a személyes átvételre, akkor ott csak meg lehet ejteni a próbát. Ha mégsem stimmel a méret, akkor egy barátságos hangütésű kölcsönös semlegessel az üzlet lezárható, mint nem létrejött. Értékesítési jutalékot az eladónak a megtörtént üzlet után kell fizetnie. Persze ha volt nagyobb értékű kiemelés, az okozhat gondot. Mert azt és a feltöltési díjat bukja mindenképp. A legjobb mindent jó előre tisztázni a terméklapon, persze az elérhetőségek kivételével. Lehet e próbálni és nem gond, ha mégsem kell, etc. |
|
|
|
2013-03-10 10:00
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2013-03-10 09:55 Azonosító: 2 024 580 |
Sziasztok!
Azt hogy kell kivitelezni Vaterán, ha valaki vásárlás előtt fel szeretné próbálni a ruhát? Mert kapcsolattartásra utaló adatot nem lehet leírni, ha leüti akkor már e-mailben megkapja az elérhetőségemet, de akkor pedig már felszámításra kerül az értékesítés után járó díj, és ugye nem biztos, hogy kelleni fog neki az áru. Köszönöm a választ előre is. Üdv. |
|
|
|
2013-03-07 15:01
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-08-12 15:28 Azonosító: 178 753 |
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! A szakdolgozatomhoz készült kérdőívet kellene kitölteni. A téma az elektronikus vásárlás. Lényeges, hogy nem csak azok válaszai érdekelnek, akik vásárolnak online, hanem azoké is akik még nem próbálták, mert pont a valós tapasztalatokat szeretném összehasonlítani a tapasztalat nélküli véleményekkel. A kérdőív itt érhető el: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/625128750/ Előre is köszönöm! Üdv.: Pheter |
|
|
|
2013-02-25 21:07
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Tudjátok, hogy bizonyos alakoknak most kell utalniuk adót? (Pl. nekem is.) Nekem majd május 31. bibibi -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-02-25 16:47
Létrehozva:
|
|
Vonzó, okos hölgyek semmiképp nem alakok. Adómat a köznek becsülettel fizetem, mert aztán abból fizetnek engem is, mint közalkalmazott haszontalant, aki nem termel, csak szellemi értékeket. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-25 16:40
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 659 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2013-02-25 16:34
Létrehozva:
|
|
Tudjátok, hogy bizonyos alakoknak most kell utalniuk adót? (Pl. nekem is.)
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-17 09:33
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Vatera Benz ! Az utánvétes szállítás esetén nincs előre utalás, A vevő csak akkor fizet, az eladó csak akkor jut a termék árához, ha azt a vevő átvette. ... Tisztelt major50! Ez egy nagyon "szép" gondolatmenet lenne, ha már az elején nem lenne egy apró probléma. Az utánvétes küldeményt a posta nem engedi kibontani átvétel (kifizetés) előtt, vagyis a vevőnek fogalma sincs a csomag valós tartalmáról. Átvétel után viszont a posta maximum a szállítás közben keletkezett sérülésekkel foglalkozik. Azzal - érthetően - nem, ha mondjuk a várt hifi torony helyett egy féltéglát küldött az eladó. Ebből következően semmi értelme sincs az utánvét erőltetésének, az átverések ellen nem nyújt semmilyen plusz biztonságot sem, csak felesleges plusz költség. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-02-17 06:18
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2007-04-30 21:23 Azonosító: 7 722 |
Tisztelt major50! Az utánvétes postázás mennyivel lenne jobb biztonsági szempontból? Annyi előnye van mindössze (de az is a posta számára), hogy jó drága... Tisztelt Vatera Benz ! Az utánvétes szállítás esetén nincs előre utalás, A vevő csak akkor fizet, az eladó csak akkor jut a termék árához, ha azt a vevő átvette. Ha nem küldi, a vevőt nem éri anyagi kár. Mindenképpen erős bizalmi háttere van,mert ha a vásárló nem veszi át a terméket, akkor a posta visszaviszi. De ez egy másik operett... Természetesen ez csak azon eladóknál gondolom alkalmazni, akik már egyszer eljátszották a bizalmat. Jó kérdés a postaköltség. Én mint vásárló mindig a beszerzési árral számolok, ami alap esetben vételár+PK. Nekem mint vevőnek ennyibe kerül a termék. Ha az eladóval nem tudok megegyezni egy reális árban, akkor egy alkut kérek, ha eredménytelen, akkor továbbállok. Én így látom, de elfogadom hogy másnak ez nem ilyen sarkos kérdés, mert a postaköltség többlet az üzleti pozícióit rontja.Nem tudja a termékét magasabb áron értékesíteni. Egy határozott előnye lenne, hogy az előre utalásból eredő visszaélési lehetőségeket megszüntetné. Üdvözlettel: major50 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 02:49 |