Üdvözöllek a Fórumban!
2011-11-08 10:04
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Vatera! Vásároltam 1 cipőt,ami használt,de jó állapotúnak volt feltüntetve!Rákérdeztem az eladótól van-e kopás rajta?Azt irta nincs! Megkaptam a cipőt és a jó állapotú el van szakadva és kopva!Persze a szakadásról említést sem tett!Köteles-e visszavenni és a pénzemet visszaadni? Köszönettel anyatimi Tisztelt anyatimi! Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-11-08 09:12
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-03-23 14:12 Azonosító: 1 433 309 |
Tisztelt Vatera!
Vásároltam 1 cipőt,ami használt,de jó állapotúnak volt feltüntetve!Rákérdeztem az eladótól van-e kopás rajta?Azt irta nincs! Megkaptam a cipőt és a jó állapotú el van szakadva és kopva!Persze a szakadásról említést sem tett!Köteles-e visszavenni és a pénzemet visszaadni? Köszönettel anyatimi |
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 00:31 |