Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-02-16 22:33
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2010-02-16 19:30 Azonosító: 1 007 466 |
|
|
|
|
2010-02-16 22:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 78 Regisztrált: 2007-04-22 12:16 Azonosító: 6 495 |
|
|
|
|
2010-02-16 22:13
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2010-02-16 19:30 Azonosító: 1 007 466 |
Tehát akkor. Légyszi. Miért rám idéztél ??? A lehető legszebben írtam le mindent ( h. segítsek ) és engem neveztél legelőször "k..ög " -nek. Ezt légysz fejtsd már ki ha lehet. Te írtad hogy, magas műveltségű, tanúlt ember vagy. Bocsánat azt csak emberi lustaságból tettem . Nem neked címeztem . |
|
|
|
2010-02-16 22:11
Létrehozva:
|
|
|
Nem én voltam, de van egy tippem: Idézet a Vatera ÁFF-ből: "6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online aukciós piactér megfelelő használatával" Ezt nagyon jól ismerem már.. NNa akkor fórumos lett a hangulat . |
|
|
|
2010-02-16 22:08
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
" véletlen eltűnnek a termékek " Nem én voltam, de van egy tippem: Idézet a Vatera ÁFF-ből: "6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online aukciós piactér megfelelő használatával" Ezt nagyon jól ismerem már.. |
|
|
|
2010-02-16 22:05
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
................. megszegtél pár szabályt, ......... Mostmár a fórumszabályzatot is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-02-16 22:04
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Ha valakinek fáj hogy megpróbálom azt sajnálom . Azért kösz a segítséget neked is meg mindenkinek aki segíteni akart . Mindenkinek kell egy esély, most kaptál egy csomó tanácsot, mit kell javítanod: a szállítási időt és azt, hogy mit takar a garancia, mindenképpen fel kellene tüntetned. A többi a te rizikód, nekem nem fáj, ha magánszemélyként üzletelsz, a vásárlók meg úgyis okosak és megfontoltak, egyedül is el tudják dönteni, hogy bevállalják-e a kedvezőbb árért a számlanélküliséget. |
|
|
|
2010-02-16 21:57
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Az aláhúzott részt, hogy teljesíted? Milyen papírt adsz, ha kérnek? Jótállás (garancia) Jótállást (garanciát) bármelyik szerződő fél vállalhat általában a szerződésszerű teljesítésért, illetőleg közelebbről a teljesítés bármely lényeges mozzanatának a hiánytalan és hibátlan megvalósulásáért (pl. egy határidő betartásáért, az egyösszegű fizetésért, a különleges minőségért, a "jogtisztaságért" stb.). A jótállás vállalását egyes esetekben jogszabály kötelezővé teheti, ilyen például az egyes tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet . Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállás a kötelezettet a jótállási kötelezettséget keletkeztető szerződésben vagy jogszabályban, továbbá a szolgáltatásra vonatkozó reklámban foglalt feltételek szerint terheli . Fogyasztói szerződés esetében a jótállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját. Utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállási nyilatkozatot a fogyasztó kérésére írásban vagy más maradandó eszközzel rögzíteni kell, és a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. Jótállást kötelezően előíró jogszabály a jótállási nyilatkozatra vonatkozóan további követelményeket állapíthat meg. Az e bekezdésben meghatározott feltételek nem teljesülése nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A jogosult a jótállási határidő alatt bármikor közölheti kifogását a kötelezettel . A törvénynek a szavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályait a jótállási jogok gyakorlásánál megfelelően alkalmazni kell . |
|
|
|
2010-02-16 21:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 78 Regisztrált: 2007-04-22 12:16 Azonosító: 6 495 |
Értem mi a probléma . Hát nézd ennél kissebben már nem lehet kezdeni . Ha valakinek fáj hogy megpróbálom azt sajnálom . Azért kösz a segítséget neked is meg mindenkinek aki segíteni akart . NEM-ÉR-TI ! Nem nekünk szokott az ilyen ügyletekkel bajunk lenni. Mi eladók vagyunk nem PM-ÁVH-sok. Csak segíteni akart eddig mindenki hogy, mire vigyázz ! |
|
|
|
2010-02-16 21:52
Létrehozva:
|
|
|
Ez sem igaz már. Van olyan forma hogy, mint mag.szem küld egy garancivállalást aláírva, A vevőnek nem kell aláírni ( elektromos felületen... ráutaló mag. tartással...stb ) . Viszont egy ilyen ügyletnél megint csak az a gond ( ha nincs direkte gyári gari világ vagy európa gar = a készülékre szól / pl: Sony, Kodak,... stb ) hogy, nincs meg mellé a "többi papír" amit a PM ÁVH ( értsd jól ) elvár. |
|
|
|
2010-02-16 21:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Ui : Valaki kritizálta a postai költséget . Gyerekek szerintetek én elsőre profi postai kézbesítő voltam és vágok minden postai költséget? Az ilyen apróságokra is rá kell jönni mire minden klappol , és ismétlem önmagam pont ezért jöttem fel a fórumra . Látod, ez sokunknak a problémája Veled. Most sem azt kérdezed, hogy hol tudsz utánajárni, hanem felháborodsz, "Szerintetek én elsőre profi...." stb voltam? Nem úgy tűnik, mint aki megérti a segítséget. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-02-16 21:44
Létrehozva:
|
|
|
" [b]A garit nem is sokan tudnák érvényesíteni szerintem hisz mire kiszenvedi magából mi a baja és kap valami választ addig megbolondul / lejár a gari idő . Szóval azt azért is írtam így ( azt gondoltam megfelelő ) hogy utána elmagyarázom hogy én intézzem ha baja van mert én csak felkapom a telefont és megbeszélem mi a baj és mit tehetünk . "[/b] Ez is oksa lenne, de ha mondjuk a eB-n rendelsz ( életveszély) Haun-kung-Che től és 2 hónap múlva eltűnk Haun-kung-Che, akkor kit hívsz majd fel ??? Nézd, ebből itt nem jössz ki jól. Nagyon sok itteni eladónak szúrhatja a szemét, hogy magánszemélyként ( ÁFA, VÁM fizetés nélkül) teszed azt, amit legálisan (üzletszerűen) csak adószámmal tehetnél. Így könnyen vagy olcsóbb a bolti áraknál, és ráadásul még a vevő pénzén is vásárolsz. Nem kioktatni akarlak, mert én is így kezdtem. DE! ---> rám szóltak a nálam okosabbak, és elgondolkodtam. Pont ennyi kellett, hogy viszonylag kis APEH cécóval megússzam, ha még fél évet így "sefteltem" volna, még mindig a büntetést fizetném. Tanultam a hibámból és azóta vállalkozóként csinálom. A vevő pénzén rendeléssel sincs semmi baj, ha ez látszik a terméklapon. Értem mi a probléma . Hát nézd ennél kissebben már nem lehet kezdeni . Ha valakinek fáj hogy megpróbálom azt sajnálom . Azért kösz a segítséget neked is meg mindenkinek aki segíteni akart . |
|
|
|
2010-02-16 21:42
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
A garit nem is sokan tudnák érvényesíteni szerintem hisz mire kiszenvedi magából mi a baja és kap valami választ addig megbolondul / lejár a gari idő . Szóval azt azért is írtam így ( azt gondoltam megfelelő ) hogy utána elmagyarázom hogy én intézzem ha baja van mert én csak felkapom a telefont és megbeszélem mi a baj és mit tehetünk . Akkor lényegébe nincs garancia, mivel Te magánszemélyként nem adhatsz garanciát. |
|
|
|
2010-02-16 21:41
Létrehozva:
|
|
|
" [b]A garit nem is sokan tudnák érvényesíteni szerintem hisz mire kiszenvedi magából mi a baja és kap valami választ addig megbolondul / lejár a gari idő . Szóval azt azért is írtam így ( azt gondoltam megfelelő ) hogy utána elmagyarázom hogy én intézzem ha baja van mert én csak felkapom a telefont és megbeszélem mi a baj és mit tehetünk . "[/b]
Ez is oksa lenne, de ha mondjuk a eB-n rendelsz ( életveszély) Haun-kung-Che től és 2 hónap múlva eltűnk Haun-kung-Che, akkor kit hívsz majd fel ??? |
|
|
|
2010-02-16 21:38
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Mi van, ti nem ismeritek a "válasz" gombot??
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-02-16 21:37
Létrehozva:
|
|
|
Parabellum80 !
Jogos . Akkor vagy azonnal ( plusszolva kamattal ) vissza fizeti a vételárat ( meg némi jóvátételt ) vagy rögtön |
|
|
|
2010-02-16 21:36
Létrehozva:
|
|
|
Ja és amit joces46 írt az is jogos. Azt javasolnám h., csak olyan cikket tegyél fel elő-rendelésesnek garanciával, amire a gyártó tényleg világ.-gart. vállal és némi neve van a gyártónak is. Ráadásul készülj fel arra h., ha meg is van a gari akkor is neked illik bonyolítani az esetleges garanciális ügyletet a Vevőd helyett. A garit nem is sokan tudnák érvényesíteni szerintem hisz mire kiszenvedi magából mi a baja és kap valami választ addig megbolondul / lejár a gari idő . Szóval azt azért is írtam így ( azt gondoltam megfelelő ) hogy utána elmagyarázom hogy én intézzem ha baja van mert én csak felkapom a telefont és megbeszélem mi a baj és mit tehetünk . |
|
|
|
2010-02-16 21:33
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 160 Regisztrált: 2007-03-20 15:48 Azonosító: 1 022 |
[quote name='mamony' date='2010-02-16 20:00' post='975428']
Ha valaki csak a vulgaritását tudja bemutatni mint " segítséget " azzal én sem bánhatok másképp. Egy normális hangvétel mint most ez is tőled te is láthatod hogy hasonló választ kap . Mit teszel ilyenkor? Megveszem valamidet, utalok, külföldről nem érkezik meg hozzám az árú. Eljárásod? |
|
|
|
2010-02-16 21:29
Létrehozva:
|
|
|
[quote name='cwe' date='2010-02-16 20:03' post='975434']
Hi mamony ! Nálam is van elő-rendeléses holmi ( mondjuk nem csak azt tartok, raktár is van Ezeket pótolom , de látod hogy ha kérdezel tisztelet a kivételnek letolvajoznak . Természetes dolog ( nekem és még bizonyára sok más embernek is itt ) hogy eladom , megrendeli , megkapja . Ezért lenne az oldal szerintem . Ne abból induljon ki aki fröcsög itt rám hogy : " hű wazze ! Nem tetté be egy misit akkó mit keresel itt ! " Meg hogy máris tiltóra tett . Őszintén ha tiltóra tett mit ért el ? Neki biztos nem lesz tőlem semmi , én meg adok másnak és nézheti később a másik elégedett ember pozitív értékelését felém . Még egyszer köszi sokat segítettél . Ui : Valaki kritizálta a postai költséget . Gyerekek szerintetek én elsőre profi postai kézbesítő voltam és vágok minden postai költséget? Az ilyen apróságokra is rá kell jönni mire minden klappol , és ismétlem önmagam pont ezért jöttem fel a fórumra . |
|
|
|
2010-02-16 21:16
Létrehozva:
|
|
|
Igazából a sok segítség között értelmetlen mi a baj azzal hogy nem valami lopott gagyi szart akarok eladni pár forint plusz haszon reményében . Ezek a termékek kipróbáltak , én sem kezdtem el feltenni amíg nem győződtem meg a minőségről , szállítás pontosságáról . Garanciát vállalok minden termékemért , ezt oda is írtam . Nézd, ebből itt nem jössz ki jól. Nagyon sok itteni eladónak szúrhatja a szemét, hogy magánszemélyként ( ÁFA, VÁM fizetés nélkül) teszed azt, amit legálisan (üzletszerűen) csak adószámmal tehetnél. Így könnyen vagy olcsóbb a bolti áraknál, és ráadásul még a vevő pénzén is vásárolsz. Nem kioktatni akarlak, mert én is így kezdtem. DE! ---> rám szóltak a nálam okosabbak, és elgondolkodtam. Pont ennyi kellett, hogy viszonylag kis APEH cécóval megússzam, ha még fél évet így "sefteltem" volna, még mindig a büntetést fizetném. Tanultam a hibámból és azóta vállalkozóként csinálom. A vevő pénzén rendeléssel sincs semmi baj, ha ez látszik a terméklapon. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 03:19 |