IPB
X   Központi üzenet
(Az üzenet 2 másodperc múlva bezáródik)

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

1369 Oldal V  « < 577 578 579 580 581 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Problémás Felhasználók
Sprinkler1
hozzászólás 2010-07-01 13:09
Létrehozva: #11561


Lelkes fórumozó
****

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 1 001
Regisztrált: 2008-07-17 11:23
Innen: Káosz birodalom
Azonosító: 171 419IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
sorry nekem jótanuló lecke volt és szeritem nem én godolom igy egyedül... és már bocs tojok rá kinek mi a sértő, ha van egy kapcsolat ami biztonságos...és azon keresztül meglopnak engem.. lehet neked nem számít 60 000 Ft , nekem nagyon sokat, van aki hónapokig évekig gyűjtögette... és igen is kötelessége lenne vagyis lett volna már ...neki is mármint a vaterának megtennia szükséges lépéseket....
de szerintem az index cikk rávilágitotta sok embernek az elméjét...mennyire bisztonságos ez az egész , ne idegeskedj mert megárt...engem megloptak mégis nyugodtabb vagyok lehet mert nő vagyok ...


Nem érted a lényeget! A Vatera egy aukciós portál, semmiféle olyan eszköz nincs a kezében amivel a hasonló felhasználókat büntethetné. Nem a hozzá állásával van baj, egyszerűen nem teheti meg és kész.Ez a hivatalos szervek dolga.
Manapság már semmi sem 100% biztonságos, nekünk vásárlóknak, eladóknak is szemfülesnek kell lennünk és kellő figyelemmel kell eljárnunk.
A Vatera egy felületet biztosít ahhoz, hogy te eladj, vásárolj természetesen kellő körültekintéssel. Vagy józsefvárosi piacon is bepereled az üzemeltetőt amiért a kínaitól gagyi nike-t veszel csak azért mert ő adta bérbe az árusító helyet?Nem dehogy!!!Ott is megnézed a terméket!Itt pedig megnézed az összképet a hirdetésben ár,termék,értékelések,van-e személyes átvétel, stb.... És itt jössz Te a képbe akinek igenis legyenek bizonyos dolgok gyanúsak egy hirdetésben.
Hidd el, a Vatera maximálisan fog segíteni, hisz a levelezéseket, a terméklapokat és sok más az ügyben kulcsfontosságú adatokat ő fog biztosítani a szerveknek. Más hatásköre nincs. Hidd el, ellenőrzik a felhasználókat is és hidd el, sok olyan ténykedést ami gyanús volt és a gyanú be is igazolódott megszüntettek már.
Nem üzleti érdeke,hogy annyiban hagyja az átveréseket!
És még egy utolsó szösszenet: a szükséges lépéseket először Neked kell megtenned, hisz Téged károsítottak meg. Ha te megtetted a feljelentést, akkor jön képbe a Vatera.
Köszönöm a figyelmed és kívánom, hogy sikeresen visszakapd a pénzed!


--------------------
"Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hunter600
hozzászólás 2010-07-01 13:05
Létrehozva: #11562


Lelkes újonc
**

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Hozzászólások: 241
Regisztrált: 2010-06-15 21:55
Azonosító: 1 214 427IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
és igen is kötelessége lenne vagyis lett volna már ...neki is mármint a vaterának megtennia szükséges lépéseket....


Mire is gondolsz konkrétan? Visszarántani a kezedet a licitálok gombról? Vagy a banki átutalásodat megtiltani?

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
de szerintem az index cikk rávilágitotta sok embernek az elméjét...mennyire bisztonságos ez az egész ,


Teljesen megvilágította, hogy felnőtt emberek nem tudják a cselekedeteikért vállalni a felelősséget, hanem rögtön másnál keresik a hibát...

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
ne idegeskedj mert megárt...engem megloptak mégis nyugodtabb vagyok lehet mert nő vagyok ...


és akkor mi a van?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-01 12:59
Létrehozva: #11563


Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!
*********

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 31 272
Regisztrált: 2008-03-25 15:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
..... és már bocs tojok rá kinek mi a sértő, ....

Szép nőiesen...

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
........... és igen is kötelessége lenne vagyis lett volna már ...neki is mármint a vaterának megtennia szükséges lépéseket....

Gondolom megteszi, nap mint nap. Látom, kiderül. Erre írtam, hogy nem ártana olvasgatni, felesleges pattogás helyett.
Engem is megvezettek, idejöttem és megkérdeztem a nálam tapasztaltabbakat, hogy mit kellene tenni. Eszembe sem jutott, hogy a Vaterát okoljam a saját hülyeségemért... Aztán szépen megcsináltam, amit a tapasztaltabbak javasoltak és mind a két ügyemből veszteség nélkül jöttem ki. Na persze nem az volt a dologhoz való hozzáállásom, hogy mindenki más hülye, csak én csináltam mindent jól. Inkább megköszöntem a kérdéses ügyben a régebbi kollégák és a moderátorok tanácsát.

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:48) *
, ne idegeskedj mert megárt...engem megloptak mégis nyugodtabb vagyok lehet mert nő vagyok ...

laugh.gif laugh.gif


--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 12:48
Létrehozva: #11564


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906IDÉZET(zejopy @ 2010-07-01 13:39) *
Milyen sima a modora kedves Leó. thank_you.gif Remélem nem állandósul ez az állapot, mert az együttérzésem dacára kezd felforrni az epém.....
good2.gif
Jó, akkor mindenki utaljon a szüleinek, házastársának, barátainak, merthogy általában itt idegenek vagyunk egymásnak.
Különben pedig sértő az összes korrekt eladóval szemben ez a hozzáállás (nem csak a részedről, hanem mindenkinek a részéről, csak éppen a te postodat emeltem ki.)
Az itt forgolódó emberek nagy része tisztességes, tehát jó lenne a lendületből kissé visszavenni. A Vatera nem küldözgethet rendőrséget ide-oda, mert nem a belügyminisztérium. Mint a nevéből is látszik, Vatera. Majd a rendőrség megkeresi őket. Ez a menet, de ha eszetlen firkálás helyett esetleg tájékozódási jelleggel olvasgattatok volna, akkor már kiválóan tudnátok ennek a menetét is.
Hát fordulj. Mi a fenét írjanak, ha egyszer a legjobb megoldás ez. Az első lépés a feljelentés megtétele. A többi ezek után jön.
Nahát, pedig a "Fórum" betükék kb egy évszázada ott vannak a jobb felső sarokban.


sorry nekem jótanuló lecke volt és szeritem nem én godolom igy egyedül... és már bocs tojok rá kinek mi a sértő, ha van egy kapcsolat ami biztonságos...és azon keresztül meglopnak engem.. lehet neked nem számít 60 000 Ft , nekem nagyon sokat, van aki hónapokig évekig gyűjtögette... és igen is kötelessége lenne vagyis lett volna már ...neki is mármint a vaterának megtennia szükséges lépéseket....
de szerintem az index cikk rávilágitotta sok embernek az elméjét...mennyire bisztonságos ez az egész , ne idegeskedj mert megárt...engem megloptak mégis nyugodtabb vagyok lehet mert nő vagyok ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yorgos2005
hozzászólás 2010-07-01 12:47
Létrehozva: #11565


Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2009-06-16 10:50
Azonosító: 660 373IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-01 13:23) *
Kedves Yorgos2005!

A Vatera.hu Kft. online aukciós piacteret működtet, nem webáruházat. Az online aukciós piactér működtetését a Vatera közvetítő szolgáltatóként, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekrtv.) rendelkezései szerint végzi. Ennek részleteiről az ÁFF 4. pontjában olvasható információ.

A Vatera.hu, a legnagyobb hazai online aukciós piactér üzemeltetői kiemelt figyelmet fordítanak az itt zajló elektronikus kereskedelem biztonságára, ezért pl. az eladói szolgáltatások használata csakis a regisztrációnál megadott bankszámlaszám ellenőrzése után lehetséges. Bankszámlaszám nyitásának feltétele, hogy a számlavezető bank meggyőződjön az illető személyazonosságának valódiságáról; tehát a vaterás biztonsági ellenőrzésig csak olyan személy juthat el, aki a számla nyitásakor már hitelt érdemlően azonosította magát.
Emellett az itt zajló kereskedelem biztonságának fenntartásának érdekében a Vatera biztonsági szakértőt is alkalmaz. A szakember a portálon történő esetleges visszaélések felderítésében és a csalók elleni eredményes fellépésben segíti munkánkat.

A hamisított, illetve annak vélt termékek megjelenésével kapcsolatban nem kívánok ebben a hozzászólásomban foglalkozni, mivel ez egy merőben más téma. Mindazonáltal, ha a későbbiekben visszatér a Fórumba, szívesen tájékoztatom az ezzel kapcsolatos álláspontról, az ilyen termékek kezelésének módjáról - ideértve az ezzel kapcsolatos nehézségeket is.

Köszönöm figyelmét!


Én köszönöm a választ!

Valóban nehéz a gyanútól eljutni a bizonyosságig, főleg egy olyan jogrendszerben, mint a miénk, ahol az ártatlanság vélelme feljebbvaló alkotmányos érték, mint a tulajdonhoz vagy a biztonsághoz való jog. (Ez a legkevésbé sem az Önök hibája, hanem azoké, akik a rendszerváltás utáni szabadságnak örülve bizonyos jogokat felülértékeltek. Nem véletlen, hogy csak a fejünket kapkodjuk, hogy ehhez képest Finnországban vagy épp Amerikában hogyan csap le egyrészt a rendőrség, másrészt a jogos védelmi helyzetben védettséget élvező károsult közösség a bűnözőkre. Nálunk viszont még ők diktálnak, ami 20 évvel a rendszerváltás után már kissé kezd irritáló lenni; ideje lenne a kötelezettségeket is megtanulni a jogok mellett, mert utóbbiakat különböző ombudsmanóknak köszönhetően már mindenki oda-vissza ismeri.

Nekem az ilyen esetekről az jut eszembe, hogy a Vatera is egy közösség. Úgy gondolom, ha valaki negatív értékelést kap, az intő jel, nem csak a többi partnernek, hanem a - nevezzük így - közösségi oldal üzemeltetőinek is.

Véleményem szerint, ha mérlegelni kell, akkor többet ér a biztonság, mint néhány (gyanús) ügyfél megelégedettsége. Számomra már önmagában az is megdöbbentő, hogy ha az ebay.de-n egy 100 fölötti tranzakciót bonyolító eladótól vásárolok árut, az teljesen ismeretlenül is számlát küld. Ha kérek, ha nem. Nálunk minden további nélkül bonyolítanak emberek úgy üzletszerűen forgalmat (gondolom, 1000+ már annak számít), hogy fel sem merül bennük, hogy nyugtaadási kötelezettségük van, netán adózni is kellene utána. Kíváncsi vagyok, ezeket a de facto kereskedőket meglátogatja-e néha az APEH.

Az is meglehetősen visszás, ha egy prémiumterméket, mondjuk egy outletben, akciósan is 30.000 Ft körül kapható ruházati cikket valaki nem használtan, többféle rendelhető színben, méretben ennek az árnak a töredékéért kínál. A mobiltelefonokról nem is beszélve.

Elfogadom, hogy nem az Önök felelőssége, hogy ilyen esetekben azonnal felmondják a szerződést az eladóval, értesítsék a márkatulajdonost, a rendőrséget, a VPOP-t és az adóhatóságot, hiszen Önök okkal félnek attól, hogy adataik kiszolgáltatása esetén a bűnöző fogja Önöket beperelni, főleg olyan esetben, ha az ügy nem jut el a jogerős ítéletig. Ügyvédként tudom - és nem büntetős ügyvédként szégyellem is -, milyen jó kibúvók állnak a csalók rendelkezésére, kezdve azzal a szánalmas érveléssel, hogy "én is úgy vettem, nem tudtam, hogy hamis".

Azt is elfogadom, hogy a fogyasztóvédelmi, versenyfelügyeleti hatóságoknak, APEH-nek, VPOP-nek egyszerűbb havonta megbírságolni piszlicsáré dolgokért nagy cégeket, mert azok úgyis fizetnek, mint kimenni a Kőbányai úti piacra és egy konténerhajóra rakni az ott tevékenykedő összes CD-, DVD-, ruha- és egyéb termékhamisítót, számlát nem adó adócsalót, oszt jól útnak indítani azon igen nagy ország felé, ahonnan jött (pláne egyenként levadászni állítólagos magánszemélyeket egy internetes aukciós oldalon).

Előbb-utóbb azonban rendet kellene tenni ebben az országban még akkor is, ha onnantól az iPhone 200.000 Ft, a Henri Lloyd póló pedig 20.000 Ft lesz. A "kamionról leesett", "okosba' szerzett" és kínai politikai foglyok által 1 dolláros napidíjért hamisított silány áruk pedig csöndesen eltűnnek a piacról.

Egyet ugyanis ne feledjünk: a fogyasztó hülye volt, hülye és hülye is lesz. Egy barátom magas beosztású gyógyszerész édesanyja nemrég Kínában vásárolt 100 dollárért a fiának egy "Patek Philippe" órát... erről ennyit.

Azért vannak hatóságok, érdekvédelmi szervezetek, Márkaszövetség meg én nem tudom micsoda, hogy ne engedjék a fogyasztót hülyének lenni. Akinek Rolex kell, slattyogjon el a Rolex-boltba és csengesse szépen ki a másfélmilliót. Más opció nincsen.

Pete Waterman brit zenei producer mondta: THERE IS ONLY ONE BUSINESS MODEL. THE OTHER ONE IS ILLEGAL wink.gif
[érdemes rákeresni a jútyúbon, sajnos a linkelést nem engedte a rendszer: Pete Waterman moans about Youtube]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-01 12:39
Létrehozva: #11566


Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!
*********

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 31 272
Regisztrált: 2008-03-25 15:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-01 13:08) *
Tisztelt hakos87!

Azt javasoljuk, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz a Kapcsolatfelvételen keresztül, hogy biztonsági csoportunk tájékoztathassa a rendelkezésre álló lehetőségekről.
Kérésre meg tudjuk teremteni a feltételeket a közös feljelentéshez szükséges kapcsolatfelvételhez is.


Milyen sima a modora kedves Leó. thank_you.gif Remélem nem állandósul ez az állapot, mert az együttérzésem dacára kezd felforrni az epém.....

IDÉZET(Hunter600 @ 2010-07-01 13:11) *
A hozzászólásomat csakis neked szánom és nem a rózsaszín hölgyemény károsultjainak.
Szerintem jobb ha homokba dugod a fejed, mert te vagy az aki nem látta a fától az erdőt....Jó lenne, ha visszaolvasnál a múlt heti hozzászólásokra.
Milyen érdekes akkor nem keveredtél ide a fórumra.... dry.gif

good2.gif

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:12) *
azt hiszem ebből tanultak nagyon sokan, hiába "biztonságos" az oldal mégsem az... idegennek előre ne utaljon többet senki...másrészt ha biztonságos lenne már a vatera küldött volna rá rendőrt hisz megvannak náluk a leányzó adatai...


Jó, akkor mindenki utaljon a szüleinek, házastársának, barátainak, merthogy általában itt idegenek vagyunk egymásnak.
Különben pedig sértő az összes korrekt eladóval szemben ez a hozzáállás (nem csak a részedről, hanem mindenkinek a részéről, csak éppen a te postodat emeltem ki.)
Az itt forgolódó emberek nagy része tisztességes, tehát jó lenne a lendületből kissé visszavenni. A Vatera nem küldözgethet rendőrséget ide-oda, mert nem a belügyminisztérium. Mint a nevéből is látszik, Vatera. Majd a rendőrség megkeresi őket. Ez a menet, de ha eszetlen firkálás helyett esetleg tájékozódási jelleggel olvasgattatok volna, akkor már kiválóan tudnátok ennek a menetét is.

IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 13:15) *
én is csak egy szablon szöveget kaptam mint mindenki...és h. forduljak rendőrséghez :-DDDDDDD help.gif


Hát fordulj. Mi a fenét írjanak, ha egyszer a legjobb megoldás ez. Az első lépés a feljelentés megtétele. A többi ezek után jön.

IDÉZET(hakos87 @ 2010-07-01 13:16) *
Köszi az ,,oltó" hozzászólást, pechemre nem ismertem ezt a fórumot, csak most hallottam róla, kövezz meg érte!

Nahát, pedig a "Fórum" betükék kb egy évszázada ott vannak a jobb felső sarokban.


--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-01 12:23
Létrehozva: #11567


Igencsak öreg róka
*********

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 3 201
Regisztrált: 2009-09-02 08:51
Azonosító: 726 887IDÉZET(Yorgos2005 @ 2010-07-01 13:04) *
Sziasztok! Csak egy teljesen általános megjegyzésem van - ami nyugodtan kimoderálható, illetve felülbírálható.

Úgy gondolom, ha egy gazdasági társaság egy webáruházat üzemeltet, ami jóval több annál, mint egy hirdetési felület (kezdve a jutaléktól a "kosár"-ig), a passzív közreműködésével tucatszámra megvalósuló védjegy- és termékhamisításoktól az ilyen csalásokig minimálisan erkölcsi, de inkább jogi felelősséggel tartozik.

Azt tanácsolom a Vatera Kft-nek, hogy legyen sokkal szigorúbb a felhasználók ellenőrzése kapcsán. Négy éve aktívan ebay-ezek, és ott vevőként is jobban lecsekkoltak, mint itt az eladókat szokták. A hozzáférést például postai borítékban Svájcból kaptam meg...

Magyarországon az online világ még a vadkelet, az ellenőrizetlen kapitalizmus terrénuma. Nagyon sokat lendítene a dolgon, ha a 2-3 ezer forintért hirdetett Lacoste és egyéb ruhák eladóitól a dohánytermékekkel brandingelt termékeken át az ilyen nyilvánvaló csalókig mindenkit következetes szigorral üldözne, sőt irtana a Vatera.

Nem szégyen tanulni az ebay-től. Van mit.

Barátsággal egy eddig még át nem vágott, csak postai utánvéttel vagy személyesen vásárolni hajlandó felhasználó.

Kedves Yorgos2005!

A Vatera.hu Kft. online aukciós piacteret működtet, nem webáruházat. Az online aukciós piactér működtetését a Vatera közvetítő szolgáltatóként, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekrtv.) rendelkezései szerint végzi. Ennek részleteiről az ÁFF 4. pontjában olvasható információ.

A Vatera.hu, a legnagyobb hazai online aukciós piactér üzemeltetői kiemelt figyelmet fordítanak az itt zajló elektronikus kereskedelem biztonságára, ezért pl. az eladói szolgáltatások használata csakis a regisztrációnál megadott bankszámlaszám ellenőrzése után lehetséges. Bankszámlaszám nyitásának feltétele, hogy a számlavezető bank meggyőződjön az illető személyazonosságának valódiságáról; tehát a vaterás biztonsági ellenőrzésig csak olyan személy juthat el, aki a számla nyitásakor már hitelt érdemlően azonosította magát.
Emellett az itt zajló kereskedelem biztonságának fenntartásának érdekében a Vatera biztonsági szakértőt is alkalmaz. A szakember a portálon történő esetleges visszaélések felderítésében és a csalók elleni eredményes fellépésben segíti munkánkat.

A hamisított, illetve annak vélt termékek megjelenésével kapcsolatban nem kívánok ebben a hozzászólásomban foglalkozni, mivel ez egy merőben más téma. Mindazonáltal, ha a későbbiekben visszatér a Fórumba, szívesen tájékoztatom az ezzel kapcsolatos álláspontról, az ilyen termékek kezelésének módjáról - ideértve az ezzel kapcsolatos nehézségeket is.

Köszönöm figyelmét!


--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hakos87
hozzászólás 2010-07-01 12:16
Létrehozva: #11568


Új fórumozó


Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2009-07-28 13:28
Azonosító: 681 606IDÉZET(Hunter600 @ 2010-07-01 13:11) *
A hozzászólásomat csakis neked szánom és nem a rózsaszín hölgyemény károsultjainak.
Szerintem jobb ha homokba dugod a fejed, mert te vagy az aki nem látta a fától az erdőt....Jó lenne, ha visszaolvasnál a múlt heti hozzászólásokra.
Milyen érdekes akkor nem keveredtél ide a fórumra.... dry.gif


Köszi az ,,oltó" hozzászólást, pechemre nem ismertem ezt a fórumot, csak most hallottam róla, kövezz meg érte!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yorgos2005
hozzászólás 2010-07-01 12:15
Létrehozva: #11569


Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2009-06-16 10:50
Azonosító: 660 373IDÉZET(BrenBea @ 2010-07-01 12:56) *
egyébként drága pinkibaby tegnap estemegfenyegetett ha nem fogadom el az ő feltételeit soha többet nem látom a pénzem...és idézek "bárhova elmehet, únió van"


Hála Istennek az Unióban sehol nem lesz biztonságban, de jobbakat még Miamiból is hazarángat a rendőrség. Szeretem, amikor a bűnöző diktálja a feltételeket. Javasolom mindenkinek, hogy a feljelentésen túl az őt ért kárt polgári úton is érvényesítse. Erre egyébként a büntetőeljárásban is lehetőség van - a rendőrség erről tájékoztatást fog adni -, úgynevezett "magánfélként".

Én nem szívesen élném úgy további életemet, hogy soha semmit nem írathatok a nevemre, mert azonnal bekopogtat a végrehajtó. A bírósági végrehajtók ugyanis közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek egyebek mellett az ingatlan- és gépjármű-nyilvántartási adatokhoz, emellett pedig a bankszámlákhoz is...

Ne feledjétek! Attól, hogy valakit akár letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, még nem lesz senkinek pénze. A pénzt a büntetőeljárásban magánfélként vagy külön polgári perben lehet visszakövetelni. A büntetőeljárás lehetőséget biztosít továbbá mediációra, amikor a terhelt mentesül a büntető felelősségrevonás alól, ha valamennyi sértettel egyezséget kötött és vállalja a kár megtérítését. Találkoztam ilyen esettel szerzői jogok megsértése ügyében - szerintem az illető szülei a mai napig fizetgetik a Microsoftnak a gyerek számítógépén fellelt lopott szoftverek után járó kártérítés törlesztőrészleteit :-)))

(Viszont nem került börtönbe a srác)

(Az én ügyfelem elegánsan elengedte a 4 db. másolt DVD-vel okozott kárt, mert az ügyvezető úr szerint nincs annál jobb reklám, mintha az ember egyébként teljesen ismeretlen filmjeit főiskolások lemásolják - a Microsoft ügyvédje kicsit másként látta a dolgot smile.gif))
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 12:15
Létrehozva: #11570


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906IDÉZET(hakos87 @ 2010-07-01 13:13) *
Köszönöm, megtettem már, várom a válaszukat! headbang.gif


én is csak egy szablon szöveget kaptam mint mindenki...és h. forduljak rendőrséghez :-DDDDDDD help.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hakos87
hozzászólás 2010-07-01 12:13
Létrehozva: #11571


Új fórumozó


Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2009-07-28 13:28
Azonosító: 681 606IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-01 13:08) *
Tisztelt hakos87!

Azt javasoljuk, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz a Kapcsolatfelvételen keresztül, hogy biztonsági csoportunk tájékoztathassa a rendelkezésre álló lehetőségekről.
Kérésre meg tudjuk teremteni a feltételeket a közös feljelentéshez szükséges kapcsolatfelvételhez is.


Köszönöm, megtettem már, várom a válaszukat! headbang.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 12:12
Létrehozva: #11572


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906IDÉZET(istvanszirmai @ 2010-07-01 13:10) *
Bár nem sok terméket vettem eddig a Vaterán, de egy dolgot betartok és a jövőben is be fogom! ÉN PÉNZT ELŐRE NEM UTALOK SENKINEK! Teljesen mindegy, hogy ez bevett gyakorlat, akkor sem! Vagy elmegyek és személyesen (ha megéri elmenni) megnézve a terméket kp-ban fizetek a helyszínen, vagy utánvét és max a szállítást fizetem ki előre ami ugye legfeljebb pár ezres amit bukhatok! Ha azt látom, hogy csak előre utalással megy a bolt, már lapozok is tovább.

azt hiszem ebből tanultak nagyon sokan, hiába "biztonságos" az oldal mégsem az... idegennek előre ne utaljon többet senki...másrészt ha biztonságos lenne már a vatera küldött volna rá rendőrt hisz megvannak náluk a leányzó adatai...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roninka
hozzászólás 2010-07-01 12:11
Létrehozva: #11573


Új fórumozó


Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2009-06-28 21:22
Azonosító: 662 595ez után a nagy balhé után nem tudom elképzelni, hogy a vatera ne változtasson valamit. ez nekik se jó, hogy romlik a hírnevük úgymond, ezért ha van egy kis eszük, akkor keményíteni fognak. legalábbis remélem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hunter600
hozzászólás 2010-07-01 12:11
Létrehozva: #11574


Lelkes újonc
**

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Hozzászólások: 241
Regisztrált: 2010-06-15 21:55
Azonosító: 1 214 427IDÉZET(hakos87 @ 2010-07-01 12:44) *
Szóval itt sokat számít a vatera hozzáállása is, hogy pl. lesz@rja az egészet, vagy segít, ahogy tud.... kíváncsi leszek, hogy most is olyan szívélyesek a felhasználókhoz, mint amikor jutalékot kell fizetni!!


A hozzászólásomat csakis neked szánom és nem a rózsaszín hölgyemény károsultjainak.
Szerintem jobb ha homokba dugod a fejed, mert te vagy az aki nem látta a fától az erdőt....Jó lenne, ha visszaolvasnál a múlt heti hozzászólásokra.
Milyen érdekes akkor nem keveredtél ide a fórumra.... dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 12:10
Létrehozva: #11575


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-01 13:08) *
Tisztelt hakos87!

Azt javasoljuk, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz a Kapcsolatfelvételen keresztül, hogy biztonsági csoportunk tájékoztathassa a rendelkezésre álló lehetőségekről.
Kérésre meg tudjuk teremteni a feltételeket a közös feljelentéshez szükséges kapcsolatfelvételhez is.


én felvettem a vaterával a kapcsolatot semmi hasznos választ nem kaptam csak hogy forduljak rendőrségre... és a sablonos paragrafusos szöveg... másrészt jobban bizok abban ha a médiához fordulok az legalább megmozgat dolgokat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
istvanszirmai
hozzászólás 2010-07-01 12:10
Létrehozva: #11576


Új fórumozó


Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010-07-01 12:00
Azonosító: 1 239 006Bár nem sok terméket vettem eddig a Vaterán, de egy dolgot betartok és a jövőben is be fogom! ÉN PÉNZT ELŐRE NEM UTALOK SENKINEK! Teljesen mindegy, hogy ez bevett gyakorlat, akkor sem! Vagy elmegyek és személyesen (ha megéri elmenni) megnézve a terméket kp-ban fizetek a helyszínen, vagy utánvét és max a szállítást fizetem ki előre ami ugye legfeljebb pár ezres amit bukhatok! Ha azt látom, hogy csak előre utalással megy a bolt, már lapozok is tovább.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-01 12:08
Létrehozva: #11577


Igencsak öreg róka
*********

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzászólások: 3 201
Regisztrált: 2009-09-02 08:51
Azonosító: 726 887IDÉZET(hakos87 @ 2010-07-01 12:44) *
Egyébként vatera miért nem segíti a felhasználókat???
Csak mert addig hiába tennék én pl. bármit, amíg nem tudom meg, hogy a másik felhaszn., akit 50 ezerrel vágott át, feljelentést tett-e. Nagy segítség lenne, ha felvehetném Vele a kapcsolatot (és mint láthatjátok, se neki, se nekem nincs hirdetett terméke, ha attól félnétek, hogy vaterán kívül bizniszelnénk...)!!
Szóval itt sokat számít a vatera hozzáállása is, hogy pl. lesz@rja az egészet, vagy segít, ahogy tud.... kíváncsi leszek, hogy most is olyan szívélyesek a felhasználókhoz, mint amikor jutalékot kell fizetni!!

Tisztelt hakos87!

Azt javasoljuk, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz a Kapcsolatfelvételen keresztül, hogy biztonsági csoportunk tájékoztathassa a rendelkezésre álló lehetőségekről.
Kérésre meg tudjuk teremteni a feltételeket a közös feljelentéshez szükséges kapcsolatfelvételhez is.


--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 12:07
Létrehozva: #11578


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906egyébkén kártalaitani a vaterának is illene...hisz ő volt a kapcsolat... olya és azoldalát biztonságosnak minősiti...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yorgos2005
hozzászólás 2010-07-01 12:04
Létrehozva: #11579


Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2009-06-16 10:50
Azonosító: 660 373Sziasztok! Csak egy teljesen általános megjegyzésem van - ami nyugodtan kimoderálható, illetve felülbírálható.

Úgy gondolom, ha egy gazdasági társaság egy webáruházat üzemeltet, ami jóval több annál, mint egy hirdetési felület (kezdve a jutaléktól a "kosár"-ig), a passzív közreműködésével tucatszámra megvalósuló védjegy- és termékhamisításoktól az ilyen csalásokig minimálisan erkölcsi, de inkább jogi felelősséggel tartozik.

Azt tanácsolom a Vatera Kft-nek, hogy legyen sokkal szigorúbb a felhasználók ellenőrzése kapcsán. Négy éve aktívan ebay-ezek, és ott vevőként is jobban lecsekkoltak, mint itt az eladókat szokták. A hozzáférést például postai borítékban Svájcból kaptam meg...

Magyarországon az online világ még a vadkelet, az ellenőrizetlen kapitalizmus terrénuma. Nagyon sokat lendítene a dolgon, ha a 2-3 ezer forintért hirdetett Lacoste és egyéb ruhák eladóitól a dohánytermékekkel brandingelt termékeken át az ilyen nyilvánvaló csalókig mindenkit következetes szigorral üldözne, sőt irtana a Vatera.

Nem szégyen tanulni az ebay-től. Van mit.

Barátsággal egy eddig még át nem vágott, csak postai utánvéttel vagy személyesen vásárolni hajlandó felhasználó.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BrenBea
hozzászólás 2010-07-01 11:58
Létrehozva: #11580


Újonc
*

Csoport:
Csak olvasó

Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010-06-30 18:35
Azonosító: 1 237 906IDÉZET(hakos87 @ 2010-07-01 12:54) *
Én nem a pinkbaby-s károsult vagyok, hanem ,,csak" a maci969 fhsz-é....
Jelen helyzetben mivel ,,csak" 15 ezerrel vert át, akkor van értelme rendőrségi feljelentést tenni, ha tudok kire hivatkozni (akit 50 ezerrel vert át), illetve tudom, hogy az illető feljelentést tett! Egyik termék fórumjába akadtunk össze, de kapásból jött a figyelmeztetés... mindenesetre ha ilyen hozzáállás lesz vatera részéről, akkor egy életre elkerülöm Őket is... prohardver hardverapróját már pont emiatt kerülöm, mert sokszor átvertek.... gondoltam vatera biztonságos, mert ellenőrzi a felhasználókat, de úgy semmit sem ér az egész, ha az infókat nem juttatja el az átverteknek!


biztonságos???????? mindenki azt hitte de ha az lenne akkor nem károsithat meg egyetlen ember 40 embert csak úgy meg...itt már milliókról van szó....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

1369 Oldal V  « < 577 578 579 580 581 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

 

Szöveges verzió A pontos idő: 2018-03-21 16:05