Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-01-20 08:46
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 675 Regisztrált: 2007-03-26 22:47 Innen: Mohács Azonosító: 2 304 |
Különbözőek vagyunk, valakinek ez belefér az üzletpolitikájába, valakinek meg nem. Ennyi. Nálam egy termékre már régóta van egy folyamatos megfigyelő (ha uyanaz a személy) . A topik hatására az árat csökkentettem. Talán ez egy jobb üzletpolitika. -------------------- "A boldogsághoz a következők feltétlenül kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."
|
|
|
|
2009-01-20 01:12
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 483 Regisztrált: 2007-04-17 02:56 Azonosító: 5 690 |
Talán kissé túlspiláztad...és valóban vádaskodtál(gerinctelenség, becsület, stb). Nem lehet, hogy mégis félrenéztél valamit? Ha valóban 1200-zal indult, miért nem licitáltál rögtön, s akkor nem tudja módosítani...? Ezt bírom én: kígyót-békát kiabálunk, de üzletelni restek vagyunk... Érdekes dolog ez, a múltkor találtam valamit ami érdekelt volna, 35e volt a kikiáltási ár, minimálár nélkül. Figyelőbe tettem, másnap 45e volt a kikiáltási ár... Szóval, vannak gyors reagálású eladók is, akik az érdeklődés legkisebb jelére is reagálnak. Hozzáteszem, a 45e már nem számított jó árnak, annál olcsóbban is meg lehet venni másutt, újonnan, boltból... Egy másik esetben vásároltam egy eladótól kb 10 könyvet. Új könyvei voltak, a bolti ár harmadáért rakta fel. A nekem tetszőeket azonnal megvettem, amire hazaértem, a maradékot felárazta 20%-kal. Mások is észrevették, még így is jó volt az ár, vettek tőle. Újra emelt 20 %-ot. Ez teljesen más, mert a kereslethez igazítja általánosságban az árait, amelyek még így is jónak számítottak, mert még mindig csak a bolti ár fele környékén járt... Az itt vitatott esetben nem tudom mi történt vagy mi nem, de az esettől függetlenül, nem tartom etikusnak a levelezés közbeni áremelést. Ha ilyet tapasztalok vevőként, valószínűleg békén hagyom az a terméket/eladót, de nem is rohanok panaszkodni. Nyugtázom és ennyi. Különbözőek vagyunk, valakinek ez belefér az üzletpolitikájába, valakinek meg nem. Ennyi. A hozzászólást -konyvetNEKED- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-20 01:14 |
|
|
|
2009-01-20 01:03
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 194 Regisztrált: 2008-01-30 20:24 Azonosító: 98 218 |
|
|
|
|
2009-01-20 00:57
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 223 Regisztrált: 2007-03-20 14:03 Innen: Óperencia Azonosító: 987 |
Jobban megnézve ez már két hűha........ -------------------- Az evolúció fordítva is működik.!......
|
|
|
|
2009-01-20 00:50
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 194 Regisztrált: 2008-01-30 20:24 Azonosító: 98 218 |
Valóban, nem követett el szabálytalanságot, ezt én nem is állítottam. Szimplán nem etikus, de még ez is hagyján. ... Talán kissé túlspiláztad...és valóban vádaskodtál(gerinctelenség, becsület, stb). Nem lehet, hogy mégis félrenéztél valamit? Ha valóban 1200-zal indult, miért nem licitáltál rögtön, s akkor nem tudja módosítani...? Ezt bírom én: kígyót-békát kiabálunk, de üzletelni restek vagyunk... |
|
|
|
2009-01-20 00:37
Létrehozva:
|
|
|
Sirály! |
|
|
|
2009-01-19 22:23
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 46 Regisztrált: 2007-12-27 19:54 Azonosító: 71 123 |
a vörösréz-hátlapos arany doxámat teszem rá
[/quote] jó kis doxa..... |
|
|
|
2009-01-19 22:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 158 Regisztrált: 2008-07-15 14:56 Azonosító: 170 852 |
Tamás! Én tegnap délután óta nem változtattam az áron, igaz, hogy van Veled ellentétben néhány semleges és egy negatív értékelésem, de az üzleteim 99 százaléka pozítiv. Nagyon rosszul esett nekem , hogy így nekem estél, mert tegnap raktam fel valóban a kabátot, és én ma nem változtattam semmit. Nem néztelek hülyének, én is becsületre nevelem a gyerekeimet, nem kéne egy ilyen ügy miatt ítélkezned. És én is írhatom, hogy a férjem is látta, hogy mennyiért raktam fel, sőt a szomszédasszony is itt volt blablabla. Másik aukciós oldalon is fent vagyok, ott meg csak pozítivjaim vannak. Most már én is sajnálom, hogy nem lehet elmenteni az eredeti adatlapot, mert én nem akartam senkibe belerúgni. Ha meggondoltam volna magamat árban, megmondtam volna, mert ahogy az ismerj meg oldalamon is írom a kommunikációra szavazok. Nagyon örülnék, ha most már abbahagynád a fikázásomat. Gondolod, hogy az a nyamvadt 300 Ft megért volna nekem egy ilyen balhét? Hihetetlen, hogy mennyire ráérsz, irigyellek érte. Köszönöm az illetőnek, aki jelzett nekem! Orsi! Nézd, én ezen nem fogok vitatkozni! Ezt már Neked is megírtam! Örülök, hogy becsületre neveled a gyermekeidet, megnyugtató azért! Sajnálom, hogy továbbra sem vállalod a tényeket, ezzel igazából csak rontasz a helyzeten! Továbbra sem vagyok sem vak, sem hülye. A fikázásodat (ha úgy tetszik) abbahagytam nagyon régen, olvass vissza légyszíves! Egyébként én Veled is tisztáztam volna a történteket, ha hagyod, de törölted minden üzenetemet! Ezért írtam ide, mert feldühített. Nem sok a ráérő időm, de nem bírom, ha hülyének néznek és a képembe (képünkbe) kamuznak! De mindegy. Én magam részéről a témát befejezettnek tekintem. Mi nem fogunk egymással üzletet kötni sem most, sem a későbbiekben. Mindketten levonjuk a megfelelő konzekvenciát az ügyről. Én megtettem, bízom benne, hogy Te is! Ui: Én is köszönöm az illetőnek, aki jelzett Neked! Legalább itt is elmondhattad, amit a szemembe sem restelltél. Elég szomorú... |
|
|
|
2009-01-19 22:00
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
... az illetőnek, aki jelzett nekem! na, ez a másik fele... á, ismerjük. robinhood sherlock costner. a vörösréz-hátlapos arany doxámat teszem rá -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2009-01-19 21:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-09-27 22:16 Azonosító: 27 466 |
nálam ahhoz (jóval) nagyobb marhaság kell... Tamás! Én tegnap délután óta nem változtattam az áron, igaz, hogy van Veled ellentétben néhány semleges és egy negatív értékelésem, de az üzleteim 99 százaléka pozítiv. Nagyon rosszul esett nekem , hogy így nekem estél, mert tegnap raktam fel valóban a kabátot, és én ma nem változtattam semmit. Nem néztelek hülyének, én is becsületre nevelem a gyerekeimet, nem kéne egy ilyen ügy miatt ítélkezned. És én is írhatom, hogy a férjem is látta, hogy mennyiért raktam fel, sőt a szomszédasszony is itt volt blablabla. Másik aukciós oldalon is fent vagyok, ott meg csak pozítivjaim vannak. Most már én is sajnálom, hogy nem lehet elmenteni az eredeti adatlapot, mert én nem akartam senkibe belerúgni. Ha meggondoltam volna magamat árban, megmondtam volna, mert ahogy az ismerj meg oldalamon is írom a kommunikációra szavazok. Nagyon örülnék, ha most már abbahagynád a fikázásomat. Gondolod, hogy az a nyamvadt 300 Ft megért volna nekem egy ilyen balhét? Hihetetlen, hogy mennyire ráérsz, irigyellek érte. Köszönöm az illetőnek, aki jelzett nekem! |
|
|
|
2009-01-19 21:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 158 Regisztrált: 2008-07-15 14:56 Azonosító: 170 852 |
|
|
|
|
2009-01-19 21:35
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
...(már ha ezért tettél volna tiltóra)! nálam ahhoz (jóval) nagyobb marhaság kell... -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2009-01-19 21:32
Létrehozva:
|
|
|
gyanítom, e helyes közjáték tanulságaképpen nem egy eladó tette lehetetlenné a nála való vásárlás lehetőségét - nem csoda, ki a fene szeret ide kerülni. bűnözőként. Pedig Veled általában egyet szoktam érteni. De ez van, én írok rosszul biztosan, ha nem derült ki a lényeg. De ne aggódj, nem fogok vásárolni Nálad (már ha ezért tettél volna tiltóra)! |
|
|
|
2009-01-19 21:30
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
-------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-01-19 21:30
Létrehozva:
|
|
|
gyanítom, e helyes közjáték tanulságaképpen nem egy eladó
tette lehetetlenné a nála való vásárlás lehetőségét - nem csoda, ki a fene szeret ide kerülni. bűnözőként. -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2009-01-19 21:27
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 186 Regisztrált: 2007-06-01 12:23 Innen: Budapest Azonosító: 12 391 |
Csak egy apró gondolat az aukciózáshoz: Tanuljuk meg, hogyha egy " portéka " bármilyen okból nem felel meg, lépjünk már tovább ... Ez akár végszónak is megfelelne. Szabálytalanság nem történt. Ilyen jellegű felháborodást közkinccsé tenni - nem tudom; én nem tenném. Pláne nem szívhezszóló demagóg szövegekkel. Ez itt ÜZLET. Ha valamire kereslet van, felmegy az ára. (Én 2000 Ft-ra vittem volna fel.) -------------------- Putyur
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. |
|
|
|
2009-01-19 21:25
Létrehozva:
|
|
|
De igazad van, nem vagyunk egyformák. Szerencsére Ebben nagyon egyetértünk. Írástudatlanokkal vitatkozom. Ha olvasnátok, látnátok a lényeget. Na tényleg megfogadva mazsolla tanácsát, továbblépek! (Tettem volna már korábban is, ha nem esnek nekem. Igaz, én vagyok a hibás, minek reagálok....de egyszerűen nem bírom elviselni, mikor valaki előbb észt oszt, s még azután sem OLVAS). A hozzászólást -Khepara- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-19 21:28 |
|
|
|
2009-01-19 21:23
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 675 Regisztrált: 2007-03-26 22:47 Innen: Mohács Azonosító: 2 304 |
De igazad van, nem vagyunk egyformák. [/quote] Szerencsére -------------------- "A boldogsághoz a következők feltétlenül kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."
|
|
|
|
2009-01-19 21:23
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 259 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 135 |
Csak egy apró gondolat az aukciózáshoz:
Tanuljuk meg, hogyha egy " portéka " bármilyen okból nem felel meg, lépjünk már tovább Sajnos a Vatera felhasználók legalább 50%-a ezt még nem tudta megtanulni. ( nem kell morgolódmi, inkább nézzünk önnmagunkba és a tükörbe |
|
|
|
2009-01-19 21:20
Létrehozva:
|
|
|
Végigolvastam. Igen érdekes nézeteket ismerhettem meg, nem volt hiábavaló a ráfordított idő. Nem fogok személyeskedni. Csak abból tudok kiindulni, amit én vásárlóként tettem volna: 1. Ha annyira tetszik az a kabát, akkor megveszem annyiért, és nem a 300.-Ft-on kesergek. 2. Ha annyira bánt az áremelés, -és nem akarok annyit adni érte, - továbblépek, és keresek olyant, ami tetszik, árban is megfelelő, és eladó hozzáállása is pozitívabb, van választék. 3. Nyilván az eladó szeretné jó áron értékesíteni a portékáját, a vevő meg szeretne minél olcsóbban vásárolni, és sikeres üzletek ott köttetnek, ahol a kettő találkozik. Amit semmiképpen nem tettem volna, nem osztottam volna meg a magánvéleményemet itt a fórumon másokkal. Mert az eladó üzletpolitikája nem közösségre tartozó tapasztalat, és 300.-Ft-nál lényegesen nagyobb kárt okoz az, aki ilyen miatt állítja pellengérre. 1. Ha nem hazudik a képembe, talán még meg is tettem volna. 2. Én szóvá tettem, bár hangsúlyozom, nagyon udvariasan. Később fajult el a dolog inkább... (s nem az áremelésen van elsősorban a hangsúly, hanem hogy miért nem lehet ezt vállalni, ha már úgyis kiderült..) 3. Nos, ez nem magánvélemény, hanem a puszta tény, ami történt. Ezt osztottam meg másokkal is. (tesszük itt még sokan ugyebár...) Az utóbbi mondatodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ilyen alapon a fórum topikjainak 95%-át ki lehetne töröltetni, mert lám pellengérre állítják szegény felhasználókat... Dühös voltam, leírtam, nem károkozás volt a célom. Aki egyetért velem nem üzletel vele, aki nem az meg üzletel. De igazad van, nem vagyunk egyformák. A hozzászólást -Khepara- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-19 21:23 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-20 06:20 |