Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-01-05 13:32
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 17 Regisztrált: 2008-12-15 11:13 Azonosító: 355 274 |
Szép napocska!
Ismét egy gyöngyszem /névre, helyesírásra érdemes figyelni/: vaterrazoli alias bussines200 alias LAJCSIKA19 Mai gyöngyszeme: Leütötte az opel astra aukcióm, majd egyetlen elérhetősége sem müködik. /Telefonszám halott, email visszadob/ KIcsit nyomoztam: G*** Z*** néven van fent, de a valódi neve V*** Z***. LAJCSIKA19 nickje inaktív...immáron véglegesen. Ti mit tennétek? A hozzászólást -Vatera_Moderátor- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-05 13:47 |
|
|
|
2009-01-05 12:17
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
gyanítom, hogy nem a teljes párbeszédet olvashatjuk. azt hiszik, ha törölnek, a Vatera nem tudja elolvasni. Persze,ezért írtam én is De annyira megtetszett,hogy: hello,nem - hello,nem - ok - köszi. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-01-05 12:14
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
gyanítom, hogy nem a teljes párbeszédet olvashatjuk. azt hiszik, ha törölnek, a Vatera nem tudja elolvasni. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-01-05 12:12
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
-------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-01-05 12:09
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Rendelésre, nem 2,-Ft -ért! ezek többnyire ékszerészek, akik saját maguk készítik el a megrendelt terméket, nem katalógusból veszik. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-01-05 11:30
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
-------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2009-01-05 11:28
Létrehozva:
|
|
|
a téma többször is szóba került, csak ismételni tudom, hogy ki nem állhatom ezt a típusú eladót, aki anyagiak, és energiabefektetés, kockázat nélkül, a vevö pénzével operál. Van egy olyan formája is a dolognak amivel sok bajom nem lenne. Ha megrendeli ugyan de nem a vevő pénzéből. Akkor is azt mondom,hogy kézzel foghatónak kellene lenni az árunak de ha a terméklapon korrekten feltünteti,hogy csak megrendelésre van és azt a saját tőkéjéből oldja meg akkor ámen. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-01-05 11:24
Létrehozva:
|
|
|
Az utóbbi időben nagyon sok olyan eladóval találtam magam" szemben ", akiket talán még a nagy Online árúházak ( Quelle, Neckermann, Otto, stb, stb, ) is megirígyelnének. Olyan kínálatokat sorolnak fel, hogy csak ámul-bámul a nézelődő. Az árú 99,99% - val nem rendelkezik, de kilistázta és árulja. Ja, odaírja, hogy ha kell, majd akkor rendeli meg. Értem én, de ez mennyire korrekt, etikus. a téma többször is szóba került, csak ismételni tudom, hogy ki nem állhatom ezt a típusú eladót, aki anyagiak, és energiabefektetés, kockázat nélkül, a vevö pénzével operál. A hozzászólást -bambooflower- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-05 11:24 -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-01-05 11:07
Létrehozva:
|
|
|
Az utóbbi időben nagyon sok olyan eladóval találtam magam" szemben ", akiket talán még a nagy Online árúházak ( Quelle, Neckermann, Otto, stb, stb, ) is megirígyelnének. Olyan kínálatokat sorolnak fel, hogy csak ámul-bámul a nézelődő. Az árú 99,99% - val nem rendelkezik, de kilistázta és árulja. Ja, odaírja, hogy ha kell, majd akkor rendeli meg. Értem én, de ez mennyire korrekt, etikus. Aukciós oldalon? Semennyire -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-01-05 09:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 259 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 135 |
Az utóbbi időben nagyon sok olyan eladóval találtam magam" szemben ", akiket talán még a nagy Online árúházak ( Quelle, Neckermann, Otto, stb, stb, ) is megirígyelnének.
Olyan kínálatokat sorolnak fel, hogy csak ámul-bámul a nézelődő. Az árú 99,99% - val nem rendelkezik, de kilistázta és árulja. Ja, odaírja, hogy ha kell, majd akkor rendeli meg. Értem én, de ez mennyire korrekt, etikus. |
|
|
|
2009-01-04 22:16
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Valóban a kamerára írja. Viszont ha azt árulja, amit te találtál, akkor még érdekesebb: "Notes: Picture contain the antenna. Actual product doesn't come with antenna, without TV function." Az aktuális termék nem antennával érkezik, TV funkció nélkül. TV tunernél fizikailag nem lehet kivitelezni az NTSC/PAL multinormát. TV-knél ezt általában két tunerrel oldják meg, mivel minden paraméterében különbözik a két norma. Az is lehet, hogy kétféle verzió létezik, egy tv-tuneres, meg egy tv-tuner nélküli, ami csak monitor, és én csak ez utóbbit találtam meg és linkeltem be. A lényeg, hogy attól, hogy a kamera ntsc-s, a tunner még simán lehet pal-os. |
|
|
|
2009-01-04 21:55
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 143 Regisztrált: 2007-03-20 15:11 Azonosító: 1 007 |
Vagyis itt, na: mocis.com/views.asp?id=90&language=en Valóban a kamerára írja. Viszont ha azt árulja, amit te találtál, akkor még érdekesebb: "Notes: Picture contain the antenna. Actual product doesn't come with antenna, without TV function." Az aktuális termék nem antennával érkezik, TV funkció nélkül. TV tunernél fizikailag nem lehet kivitelezni az NTSC/PAL multinormát. TV-knél ezt általában két tunerrel oldják meg, mivel minden paraméterében különbözik a két norma. |
|
|
|
2009-01-04 21:50
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Nem, szerintem nem jött létre az üzlet. A "nem tetszik" szerintem nem jogos reklamáció (már persze ha normális fényképeket tesz az ember az aukcióiba, nem katalógus meg innen-onnan összeszedett képeket, vagy direkt úgy fényképezett dolgokat, hogy a dzsuvás fele ne látszódjon, stb), ilyenkor az a minimum, hogy lesemlegezem a vevőt. Ha meg valóban valami selejtet visz az eladó a vevőnek, akkor megint ugyanott vagyunk, hogy nem a vevő hibája a meghiusúlt üzlet. Ilyen szemppontból meg tökmindegy, hogy postáztam, vagy személyessen vette át a terméket. Szerintem te sem örülnél, ha vennél valamit, fizetsz, aztán kiderül, hogy hibás a cucc, a biznisz vissza, aztán kapsz egy semlegest, vagy ha kifogsz egy problémásabb embert negatívot, mert ő nem szeretne "miattad" jutalékot fizetni. |
|
|
|
2009-01-04 21:40
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 5 671 Regisztrált: 2007-03-19 21:37 Innen: Ideg-elme Azonosító: 903 |
Ok, csak ilyenkor szoktak itt egymás torkának esni abból a kasztból most nincs jelen képviselő... -------------------- mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak... ...szorgos népünk győzni fog ! . csaby |
|
|
|
2009-01-04 21:18
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 41 Regisztrált: 2008-07-17 21:42 Azonosító: 171 531 |
Hmm... hmm... Hát, az üzlet végülis létrejött, a probléma csak ezután adódott, ráadásúl az eladó hibájából. Így jobban belegondolva nemcsak a vevővel nem korrekt, de akkor a Vaterával szemben sem Mindegy, úgysem tudsz meggyőzni, és szerintem én sem téged, ezen ne vesszünk már össze. Nem, szerintem nem jött létre az üzlet. 1. De nézzük pl. azt a szitut, hogy személyesen történik az átadás-átvétel, ha nem tetszik, vagy bármi miatt nem felel meg a vevőnek a termék nem veszi át. Ilyen esetben létrejött az üzlet? Nem. 2. Ugyanehhez az állapothoz sajnos utalásos-postázásos történet esetén ugye az kell, hogy létrejöjjön a fizetés, és postán megkapja a vevő a terméket. Majd ezt követően tud elállni az üzlettől a vevő ha kifogása van. Szerintem ez teljes mértékben megfelel az első pontban leirt folyamatnak, azzal a különbséggel, hogy itt a postázás előtte meg kell, hogy történjen a fizetés és a termék "átvétele" is. Szerintem amiről korábban leveleztünk az jobban megállja a helyét, mert az üzlet ebben az esetben sem jött végül létre, az egyetlen dolog ami megtörtént az a vatera részéről a közvetités. |
|
|
|
2009-01-04 21:13
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2009-01-04 21:11
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2009-01-04 21:06
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 186 Regisztrált: 2007-06-01 12:23 Innen: Budapest Azonosító: 12 391 |
Hmm... hmm... Hát, az üzlet végülis létrejött, a probléma csak ezután adódott, ráadásúl az eladó hibájából. Így jobban belegondolva nemcsak a vevővel nem korrekt, de akkor a Vaterával szemben sem Mindegy, úgysem tudsz meggyőzni, és szerintem én sem téged, ezen ne vesszünk már össze. Veszésről szó se nincsen... -------------------- Putyur
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. |
|
|
|
2009-01-04 21:03
Létrehozva:
|
|
|
A kamera képét valószínűleg színesben látja (az is NTSC-s). Viszont a TV-adásokat már nem - és ez adott esetben akár zavaró is lehet. (Bár aki EZEKET a műsorokat nézi - az meg is érdemli...) Mondjuk csak 2011 végéig van ez a probléma... De hol írja, hogy ntsc-s a tv? Csak azért kérdem, mert a táblázatban a kamera tulajdonságai vannak, nem a tv-é. Amúgy itt azt írják, hogy tud mindent (pal-ntsc-secam): mocis.com/category.asp?catalog_id=27&language=en A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-04 21:08 |
|
|
|
2009-01-04 20:49
Létrehozva:
|
|
|
Ha jogos reklamáció miatt az ügylet végül nem jön létre, akkor nem tudsz pozitív értékelést adni a vevőnek - kivéve akkor, ha létrejöttnek jelölöd az ügyletet, és befizeted a jutalékot... Nem a merésről/nem merésről van tehát szó, hanem a jutalékról. Hmm... hmm... Hát, az üzlet végülis létrejött, a probléma csak ezután adódott, ráadásúl az eladó hibájából. Így jobban belegondolva nemcsak a vevővel nem korrekt, de akkor a Vaterával szemben sem Mindegy, úgysem tudsz meggyőzni, és szerintem én sem téged, ezen ne vesszünk már össze. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-19 11:54 |