IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

1270 Oldal V  « < 1231 1232 1233 1234 1235 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Érdekes, Problémás Felhasználók, Figyelmeztesse felhasználótársait!
Saugvinon
hozzászólás 2007-08-13 19:37
Létrehozva: #24641

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-03-01 14:41
Azonosító: 655

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 19:10) *
Egyrészt tájékozatlanságból másrészt önzőségből küldtek így sok embert a halálba, ahogy ezt a Kurszk atomtengeralattjáró esetében is megtapasztalhattuk. Fontosabb volt nekik az államtitok mint egy tucat ember élete.

Az válaszoddal egyetértek, abban nincs kivetni való.
Csakhogy az ember már csak ilyen. Ha nem a saját bőréről van szó, rettentő nagyvonalú és korlátolt gondolkodású tud lenni. Én a magam részéről (bár két gyerekem is van, akiket imádok) úgy látom, hogy ennek a Föld nevű bolygónak jobbat tenne, ha minél hamarabb kiirtanánk magunkat róla, mert az átalakítási kényszerünkkel mindent - de mindent tönkreteszük , ami csak az utunkba kerül. Furcsán ellentmondásos, hogy ezt a neten, egy lapiról írom, de akkor is így van. De én hiszek a Földben és abban, hogy képes megújúlni, még egy ilyen kártékony faj után is, mint mi. Nem vagyunk túl régen a lakói, és valszínűleg, ha így folytatjuk nem is maradunk már már soká, mert olyanok vagyunk, mint a vírusok. Zabáljuk amink van ész nélkül, pusztítjuk ahol csak érjük ezt a szegény bolygót. Mindig több és több kell belőle, mint a daganat felemésztjük minden még egészséges darabkáját. De majd ha mindent kipusztítottunk, akkor rájövünk, hogy nekünk is mennünk kell. Mert a vírus és a rák sem él meg gazdatest nélkül.
Nem úgy fogunk kihalni, mint a dinoszauruszok, hogy kitörtek a vulkánok és jött a jégkorszak stb.
Mi emberek ennél sokkal leleményesebbek vagyunk. Mi saját magunkat fogjuk a híres nagy szürkeállományunk torzszülötteivel leradírozni a Föld felszínéről. Igen, égessük az olajat, építsünk sok atomreaktort, és folytassuk csak egyre lustább, egyre komlikáltabb életünket. Termeljük a szemetet, az majd versenyezhet az üvegház hatással. Mindegy, hogy mi miatt, de abban biztos vagyok, hogy önkezünkkel fogunk végetvetni az emberiség igencsak kétes értékű karrierjének.
És akkor majd fellélegzik a Föld, újraszületik az élővilág, az állatok és a növények, Akkor majd más faj kap esélyt arra, hogy uralja ezt a bolygót. Talán sokkal bölcsebben. Ők talán majd jobban figyelnek azokra, akiket mi leigáztunk, rabszolga sorsba döntöttünk, kizsákmányoltunk és elvettük tőlük az élőhelyeiket a lehetőségeiket, a saját javunkra megkínoztunk, megbetegítettünk, kiírtottunk, és pokollá változtattunk mindent körülöttük. Én az állatoknak drukkolok! sad.gif sad.gif sad.gif

A hozzászólást -Saugvinon- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 19:42

--------------------
Ahol az akarat, ott az út!
Go to the top of the page

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 19:10
Létrehozva: #24642

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Azonosító: 30

IDÉZET(Saugvinon @ 2007-08-13 18:54) *
Érdekfeszítő és részletes ismertetést olvastam. A számokkal sajna semmit nem tudok kezdeni, de a többi az izgalmas volt. Vitatkozni nem tudok vele, mert ehhez a mérősdihez nem értek. Meg a radioaktív sugárzáshoz sem. Csak annyit tudok róla, hogy azért az nem biztos, hogy egészséges, ha túl sokat eszik belőle az ember. Meg különben is nehezen tud aludni utána egy darabig, mert nagyon világos lesz belülről. Én egyébként pont egy uránbánya tetején ücsörgök már születésem óta, de egyelőre még elvagyok.
Az is lehet, hogy én is egy droid vagyok (csak rám kell nézni wink.gif ), de minennek ellenére a magam részéről nyugodtabb lennék, ha semmilyen hasított, meg préselt atom nem cirkulálna emberkéz által épített tartályokban, emberek által megszabott irányban, hőfokon stb. Láttam a dokufilmet a csernobili katasztrófáról. Ha jól értettem ott is az emberi baromság volt az okozója mindennek. Lehet, hogy nyugodtabban aludnék, ha inkább azokat a szép nagy szélkerekeket használnánk áramfejlesztésre. Lehet, hogy azok meg vmi hangrezgéseket bocsátanak ki, de legalább nem robbannak. (Bár manapság sosem lehet tudni.)

Nagy mennyiségű sugárzás persze hogy megárt, akár a túlsok C-vitamin vagy a literszámra elfogyasztott vörösbor. Kis mértékben viszont mindegyik jótékony hatású.
A szélenergiával az a baj, hogy nagyon alacsony a hatásfoka, ha meg csak fosszilis energiahordozókat használnánk, akkor a készlet olyan 60-70 év múlva elfogy, és éppen emiatt kellenek az atomerőművek. Aláírom hogy az urán neutronokkal történő bombázásakor plutonium termelődik, amivel nem tudnak mit kezdeni, de a hőmerőműveknél meg a légszennyezés mértéke nagy. Valamilyen formájú szemét mindegyik enegriatermelési iparágban keletkezik. Ha hirtelen bezárnának minden atomerőművet akkor lehet hogy a 21. végére nem tudnánk se világítani, se számítógépezni, se mobiltelefonálni, kézzel mosnánk, nem használhatnánk a mikrohullámú sütőt, elektromos szerszámokat, használhatatlanságuk miatt elveszítené értékét minden hang és kép hordozó, max diákat néznék gyertyafénynél. Mindennek megvan a maga veszélye: ha belenyúlsz a konnektorba, megráz az áram, ha rosszul kezelnek egy veszélyes üzemet máris megvan a baj. A CSAE-ben márpedig sokszor volt részeg a személyzet, építéskor megszegték a biztonsági előírásokat, hanyagok voltak, ráadásul nem szegülhettek ellen a felsőbb rétegekből jövő parancsnak sem. A szovjet felsővezetésnek meg ugye köztudottan az volt a baja, hogy mindent a hatalmunk érdekében, tehát igyekeztek eltitkolni a balesetet, valamint nem voltak tisztában a veszély mértékével sem. Különben nem vártak volna 36 órát a közelben fekvő város kitelepítésével, ill. nem Pripjatyban laktak volna a sugármentesítésen dolgozó likvidátorok. Egyrészt tájékozatlanságból másrészt önzőségből küldtek így sok embert a halálba, ahogy ezt a Kurszk atomtengeralattjáró esetében is megtapasztalhattuk. Fontosabb volt nekik az államtitok mint egy tucat ember élete.

A hozzászólást -sagyu- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 19:15

+Quote Post
Saugvinon
hozzászólás 2007-08-13 18:54
Létrehozva: #24643

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-03-01 14:41
Azonosító: 655

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 18:25) *
Más az, hogy kinek a szervezete hogyan reagál rá, de nagyon keves Ukrajnán és Beloruszián kívül élő embernél mutatható ki az összefüggés eme katasztrófa és az egészség kárododása között. 1986 előtt is haltak meg rákban egy csomóan. A média nagyon szeret ezen csámcsogni, meg rögtön csernobilt kiáltani mindjárt amikor atomerőműről van szó. A sok droid agyában meg csak ez marad meg, lásd: greenpeace. Azt sem tudják mi ellen kampányolnak.

Érdekfeszítő és részletes ismertetést olvastam. A számokkal sajna semmit nem tudok kezdeni, de a többi az izgalmas volt. Vitatkozni nem tudok vele, mert ehhez a mérősdihez nem értek. Meg a radioaktív sugárzáshoz sem. Csak annyit tudok róla, hogy azért az nem biztos, hogy egészséges, ha túl sokat eszik belőle az ember. Meg különben is nehezen tud aludni utána egy darabig, mert nagyon világos lesz belülről. Én egyébként pont egy uránbánya tetején ücsörgök már születésem óta, de egyelőre még elvagyok.
Az is lehet, hogy én is egy droid vagyok (csak rám kell nézni wink.gif ), de minennek ellenére a magam részéről nyugodtabb lennék, ha semmilyen hasított, meg préselt atom nem cirkulálna emberkéz által épített tartályokban, emberek által megszabott irányban, hőfokon stb. Láttam a dokufilmet a csernobili katasztrófáról. Ha jól értettem ott is az emberi baromság volt az okozója mindennek. Lehet, hogy nyugodtabban aludnék, ha inkább azokat a szép nagy szélkerekeket használnánk áramfejlesztésre. Lehet, hogy azok meg vmi hangrezgéseket bocsátanak ki, de legalább nem robbannak. (Bár manapság sosem lehet tudni.)

A hozzászólást -Saugvinon- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 18:57

--------------------
Ahol az akarat, ott az út!

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 18:46
Létrehozva: #24644

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 18:25) *

Különböző fémek egyes izotópjainak is más a felezési ideje, van amelyiknek pár hét van amelyiknek 24500 év. A sugárzás élettani hatásainak is utánajártunk. A max. amit terveztünk bevállalni: 10 milliSievert/óra. Ennek ötszöröse okoz maradandó károsodást egy óra alatt, vagyis 50 milliSv/h. Ahol a 1,2 Sv/h felületi szennyezettséget mértük, kb. 10 másodperc volt az ott-tartózkodás ideje, levezetem: tehát 1,2 Sv/10s => 1200 milliSv/10s => 120 milliSv/s ezt elosztjuk 360-al (mivel tíz másodpercnyit osztunk, nem egyet!) így megkapjuk az órányi terhelést: 0.0333 milliSv/h. Mint említettem, ami az egészségre már kis mértékben káros, az 50 milliSv folyamatosan egy óra alatt. Ennek ott a mérés helyén 1500-ad részét szenvedtük el. Ez a budapesti sugárzás 6666-szorosa. Ekkora növekedésnek max. ezredrészét tapasztalták Lengyelorszgában a katasztrófa után nem sokkal.
És most jön a poén:
elárulom hogy amit mértünk az az a markolókanál volt amivel a felrobbant reaktor tetejéről dobálták le a grafitdarabokat 1986 áprilisának végén és májusának elején.

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 18:25
Létrehozva: #24645

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(dangerdoom @ 2007-08-13 15:53) *
Rágalmaz ám téged az öreganyám térde kalácsa! Én a Bakony katonai gyakorlóterein nyeltem a port, kiskatonaként, éppen akkor, mikor nem szabadott volna kimenni sem!!
Attól tartok, neked kellene utánaolvasnod, és nem csak a régi propagandadumát nyomnod. Akkor is ezzel etettek bennünket!...talán te is?? Most is ugyan azok vannak ott az általad említett és mértékadónak titulált helyeken, akik akkor. Mi mást mondanának.
Van fogalmad, hányszázezer év a felezési ideje azoknak az izotópoknak, és elemeknek, amik rád, és a kertedre potyogtak anno?? Ez nem olyan mint a szellentés, hogy pár perc alatt elillan a szaga!!...ha mégsem, akkor odéblépünk 2-t, aztán nem érezzük!

Annyit mondanék, hogy túránkat megelőzően több száz oldal szakirodalmat olvastunk el angolul, oroszul és magyarul, hosszas értekezéseken vettünk részt a BME-s professzorokkal, beszélgettünk visszatelepült helyi öregekkel, ott lakott emberekkel, akiknek csak egy része volt kitéve a közvetlen veszélynek. Szegények városát telibekapta a kihullás, de sokaknak nem lett semmi bajuk, akik nem mentek a gúcponthoz bámészkodni. Volt szerencsém egy, anno a szarkofágon dolgozott likvidátorral is találkozni, aki érdekes módon még mindig él. (ők voltak kitéve a veszélynek, nem a több száz kilométerre élők) Ha már a felezési időket emlegetted: Csernobil környéke a robbanás után főleg hamar lebomló nemesgázok és nehéz- valamint könnyűfémek izotópjaival szennyeződött. A jód pl. pár óra vagy nap alatt lebomlik, ami még jelen van az stroncium-90, cézium-137, plutonium és amerícium. A város északi részében teljesen normális a háttérsugárzás. Voltunk a Vörös-erdőnél is mérni, ahol akkoriban egy óra eltöltés elég lett volna ahhoz hogy megmurdelj. Most 120 microSievert/h körül van a sugárzás, ez a legszennyezettebb rész. A Zóna külső részén pedig - meg fogsz lepődni - alacsonyabb a háttérsugárzás mint pl. a Blaha Lujza téren. Kommunista nem vagyok, ha arra célzol, sem ruszkibérenc. Bár lehet hogy szerinted a mostani magyar szakemberek azok. (25-40 közti fiatalok, aligha lehettek akkor ők a megmondóemberek) Ha valójában akkora sugárzás ért, már neked rég annyi lenne, nem? Sőt, Európa fele hallott lenne vagy súlyosan beteg. És mégsem az. Érdekes módon a Kijevi lakosság sem indult tizedelődésnek 1986 után. Akkora paradoxon van abban amit mondtál...... Gondolom konkrét adatokkal sem tudsz szolgálni. Tudod én meg kinn voltam Pripjatyban, sőt az erőműben is voltunk, mértünk olyan helyen is ahol a sugárzás a 10 milliószorosa volt a budapestinek! 1,2 Sv/h, ez kb. 3-4 óra alatt végez veled. Pár másodpercet ott voltunk és mentünk tovább. És tudod mennyi sugárterhelést kaptam a több napos kinn-tartózkodás alatt? 31 microSievertet! Csupán duplája annak amit budapesten kap az ember ennyi idő alatt. Most, négy és fél hónappal később még mindig élek és semmi bajom. Biztos hülye az OSSKI is, nem? Az összes fizikus hazudik, le velük. Odamentünk a szarkofághoz is, jártunk a reaktorban, turbinacsarnokban is. Ez olyan dolog mintha Paksra mennél ki, az ottani reaktor felett a fűtőelemek közelében ugyanúgy tapasztalható megemelkedett ionizáló sugárzás, mint bármelyik atomerőműben.
Attól sok kipufogógáztól, dohányfüsttől amit itt beszívsz, a sok ételfesték, állományjavító és egyéb mesterséges vacaktól nagyobb esélyed lesz rákot kapni. De látom, hiába mutat az ember neked hivatalos mérési eredményeket, úgysem hiszel neki. Biztos a japánban gyártott műszereket is úgy állították be hogy hazudjanak. Ezek nem szovjet fejesek által meghamisított adatok, hanem bárki által mérhetőek. Más az amit anno a szovjetek állítottak (hogy nincs semmi baj - nem a fenét!) és más az amit én. Annyi a különbség, hogy Fehéroroszország és Ukrajna területének egyes részei szennyeződtek leginkább, máshol Európában is észleltek megnövekedett aktivitást, de nem olyan mértékűt ami az emberi szervezetre kis mértékben káros lenne. Más az, hogy kinek a szervezete hogyan reagál rá, de nagyon keves Ukrajnán és Beloruszián kívül élő embernél mutatható ki az összefüggés eme katasztrófa és az egészség kárododása között. 1986 előtt is haltak meg rákban egy csomóan. A média nagyon szeret ezen csámcsogni, meg rögtön csernobilt kiáltani mindjárt amikor atomerőműről van szó. A sok droid agyában meg csak ez marad meg, lásd: greenpeace. Azt sem tudják mi ellen kampányolnak.

A hozzászólást -sagyu- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 18:25

+Quote Post
Hiradástechnika
hozzászólás 2007-08-13 17:43
Létrehozva: #24646

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-21 03:25
Azonosító: 1 161

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=31556678

+Quote Post
dangerdoom
hozzászólás 2007-08-13 15:53
Létrehozva: #24647

Lelkes újonc
**

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-06-12 07:56
Azonosító: 13 591

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 13:02) *
kiforgatod a szavaimat és rágalmazol.

Rágalmaz ám téged az öreganyám térde kalácsa! Én a Bakony katonai gyakorlóterein nyeltem a port, kiskatonaként, éppen akkor, mikor nem szabadott volna kimenni sem!!
Attól tartok, neked kellene utánaolvasnod, és nem csak a régi propagandadumát nyomnod. Akkor is ezzel etettek bennünket!...talán te is?? Most is ugyan azok vannak ott az általad említett és mértékadónak titulált helyeken, akik akkor. Mi mást mondanának.
Van fogalmad, hányszázezer év a felezési ideje azoknak az izotópoknak, és elemeknek, amik rád, és a kertedre potyogtak anno?? Ez nem olyan mint a szellentés, hogy pár perc alatt elillan a szaga!!...ha mégsem, akkor odéblépünk 2-t, aztán nem érezzük!

A hozzászólást -dangerdoom- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 15:55

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 13:02
Létrehozva: #24648

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(dangerdoom @ 2007-08-13 12:42) *
sagyu!
Nem szeretnék kötözködni, de azért az általad lefestettnél szerintem keményebb a helyzet!! Jó, hogy nem azt állítod, nem is történt semmi. A Finneket, az Olaszokat, meg bennünket, meg azt a pár Magyar kamionost, akik azóta rákban meghaltak, nem érte semmilyen szennyezés!
Költözz oda, sok sikert!

kiforgatod a szavaimat és rágalmazol.
Az 1986-ban volt, most 2007 van, más a helyzet mint akkor. Nem arról beszélek hogy nem történt semmi, hanem hogy mára már regenerálódott az ottani élővilág és sugárzás is jeletősen csökkent. Azok haltak meg akik közvetlen voltak kitéve a sugárzásnak: Pripjaty lakóinak kis része aki egész nap kinn lófrált a szabadban és a likvidátorok, akik a megtisztítási, kitepeítési és szakrofágépítési munkálatokon dolgoztak - ez több ezer ember, sokukkal a rák végzett.
Mo-t nem érte akkor sugárzás hogy itt komolyabb következményi lennének. Olvass utána pár dolognak:

hu.wikipedia.org/wiki/Pripjaty
reak.bme.hu/~aszodi/eloadasok_cikkek/Aszodi_OAH_MTA_Csernobil_20060412.pdf

Biztos hülyék dolgoznak a BME-NTI, a KFKI-AEKI és az OSSKI-nál, több mint valószínű. Sőt, még össze is esküsznek az emberiség ellen, nem?

Amúgy a közbiztonság a Zónában jobb mint bárhol máshol. Kinnhagysz valamit a nyitott kocsiban nem fog lába kelni, nem öl meg senki pár fillérért vagy hasonló.

A hozzászólást -sagyu- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 13:02

+Quote Post
dangerdoom
hozzászólás 2007-08-13 12:42
Létrehozva: #24649

Lelkes újonc
**

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-06-12 07:56
Azonosító: 13 591

sagyu!
Nem szeretnék kötözködni, de azért az általad lefestettnél szerintem keményebb a helyzet!! Jó, hogy nem azt állítod, nem is történt semmi. A Finneket, az Olaszokat, meg bennünket, meg azt a pár Magyar kamionost, akik azóta rákban meghaltak, nem érte semmilyen szennyezés!
Költözz oda, sok sikert!

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 12:30
Létrehozva: #24650

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(KapdKi @ 2007-08-13 12:30) *
Be kell vallanom sajna, hogy műveletlen vok ... A Vujity-nak egyetlen könyvét sem olvastam ...

Jobb is smile.gif

+Quote Post
KapdKi
hozzászólás 2007-08-13 12:30
Létrehozva: #24651

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 312

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 10:11) *
Te nagyon félretájékoztatott vagy. Nem a Vujic Trutykó féle szenzációhajhász baromságoknak kell hinni, hanem a szakembereknek.

Be kell vallanom sajna, hogy műveletlen vok ... A Vujity-nak egyetlen könyvét sem olvastam ...

--------------------
Az erőszak a gyengék végső menedéke.

(by Ájszek Aszimov)

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 11:35
Létrehozva: #24652

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(vasarlo76 @ 2007-08-13 11:01) *
A Tr ...... is hajhászott arra? Akkor azért ment el a haja ..... tongue.gif

Hát amikor eljátszotta Csernobil városában respirátorban, hogy mekkora ott a sugárzás..... (amúgy megsúgom, simán csak duplája a budapestinek, ami 20 000-ed része a károsnak), könyvében leírta hogy Pripjatyban meg futniuk kellett, ráadásul a TV-riportban a kronológia sem stimmel, sőt fogalomzavarban is szenved, mert olyan nincs hogy valami sugárfertőzött legyen, a tárgyakra a sugárszennyezett, az élőlényekre meg sugárterhelt kifejezés a használatos. Folyton microsilver-t emleget microSievert helyett, olyanokat mondott hogy radioaktív bölények járnak ott, meg hogy Pripjatyban volt állatkert (holott köztudott hogy nem volt). Bezzeg a Szaniszló '89ben a szarkofágtól 200 m-re készített objekív, korrekt riportot, egy évre rá is visszatért és most is él és virul. Gyáva szájhős Trutymák szerintem még az erőmű közelébe sem mert menni, annyi be volt fosva.

A hozzászólást -sagyu- szerkesztette a következő időpontban: 2007-08-13 11:36

+Quote Post
vasarlo76
hozzászólás 2007-08-13 11:01
Létrehozva: #24653

Fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-01 13:58
Azonosító: 62

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 10:11) *
Te nagyon félretájékoztatott vagy. Nem a Vujic Trutykó féle szenzációhajhász baromságoknak kell hinni, hanem a szakembereknek.

A Tr ...... is hajhászott arra? Akkor azért ment el a haja ..... tongue.gif

+Quote Post
vasarlo76
hozzászólás 2007-08-13 11:00
Létrehozva: #24654

Fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 10:18) *
RUSZKI, k-val. Tudod, Русский

Az más, végülis a ruszki ruszli is finom annak, aki szereti!
Bár kérdés a cseh-szlovák ruszlit felülmúlja-e a ruszki? laugh.gif rolleyes.gif

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 10:18
Létrehozva: #24655

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(vasarlo76 @ 2007-08-13 10:01) *
No akkor jó! Káposzta meg vodka O.K., a ruszlit inkább kihagyom!
Legalább ott lehetne saját vaterád! tongue.gif rolleyes.gif

RUSZKI, k-val. Tudod, Русский

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 10:11
Létrehozva: #24656

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(KapdKi @ 2007-08-13 10:06) *
Mi még kihagy6juk a ruszlit, de ha odajárkálunk gyerekeink majd egyik kézben káposzta, másodikban vodka, harmadikban ruszli .... sad.gif

+Quote Post
KapdKi
hozzászólás 2007-08-13 10:06
Létrehozva: #24657

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 312

IDÉZET(vasarlo76 @ 2007-08-13 10:01) *

Mi még kihagy6juk a ruszlit, de ha odajárkálunk gyerekeink majd egyik kézben káposzta, másodikban vodka, harmadikban ruszli .... sad.gif

--------------------
Az erőszak a gyengék végső menedéke.

(by Ájszek Aszimov)

+Quote Post
vasarlo76
hozzászólás 2007-08-13 10:01
Létrehozva: #24658

Fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 09:44) *
Az se rossz hely, ott legalább nem irtották még ki az élővilágot. Nem lakatlan, nézz utána. Amikor tavasszal ott jártam, fejedelmi ellátásban volt részem, sok káposztát ettünk, vodkáztunk a ruszkikkal, meg az erőmű szigorúan ellenőrzött részlegébe is beengedtek.

+Quote Post
sagyu
hozzászólás 2007-08-13 09:44
Létrehozva: #24659

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(vasarlo76 @ 2007-08-13 09:28) *
Monjuk Csernobil? tongue.gif
Nem sziget ugyan, de lakatlan ..... hacsak nem tettek rá lakatot ..... rolleyes.gif

Az se rossz hely, ott legalább nem irtották még ki az élővilágot. Nem lakatlan, nézz utána. Amikor tavasszal ott jártam, fejedelmi ellátásban volt részem, sok káposztát ettünk, vodkáztunk a ruszkikkal, meg az erőmű szigorúan ellenőrzött részlegébe is beengedtek.

+Quote Post
vasarlo76
hozzászólás 2007-08-13 09:28
Létrehozva: #24660

Fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

IDÉZET(sagyu @ 2007-08-13 08:20) *
Ha ez megvalósul, én elköltözök egy lakatlan szigetre.

Monjuk Csernobil? tongue.gif
Nem sziget ugyan, de lakatlan ..... hacsak nem tettek rá lakatot ..... rolleyes.gif

+Quote Post

1270 Oldal V  « < 1231 1232 1233 1234 1235 > » 
Reply to this topicStart new topic
14 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (14 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-22 23:03