Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-12-03 19:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 76 Regisztrált: 2011-10-16 12:13 Azonosító: 1 549 242 |
|
|
|
|
2011-12-03 14:33
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 940 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Razel58! A felhasználót kizártuk. Köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-12-03 14:09
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 223 Regisztrált: 2007-03-20 14:03 Innen: Óperencia Azonosító: 987 |
-------------------- Az evolúció fordítva is működik.!......
|
|
|
|
2011-12-02 13:41
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2011-11-22 11:39 Azonosító: 1 569 450 |
Tisztelt VateraMod !
Köszönöm a gyors választ. Az első esetet már lezártnak tekintem, ( az összeg miatt ) , - a másodikban még várok, megírom a felszólítólevelet. Remélem mások nem járnak így vele. Tudomásul vettem, hogy az üzenetek nem ilyen célra valók, csak a többi vevőjét szerettem volna figyelmeztetni. Üdv. |
|
|
|
2011-12-02 13:03
Létrehozva:
|
|
|
Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 0 Regisztrált: 2011-10-16 14:40 Azonosító: 1 549 261 |
Sziasztok Vaterások ! Két „Érdekes” eladóval van gondom, bár a második inkább „Problémás”. Karácsonyi ajándékként vettem meg két dzsekit, - sajnos így jött össze: Az első: 3500,- Ft-ért vásároltam új !! női „Playboy” dzsekit. Amikor megérkezett, - elhűlten láttam, hogy mindkét ujján kb. 10cm szélességben tele van sárga foltokkal. Az eladó válasza : „Egy boltban is előfordulhat ez, ne küldjem vissza, Ő is észrevette postázás előtt, de nem akarta kimosni,- mert akkor már nem új. Mosás után ki fog jönni, valószínűleg sokáig állt a csomagolásban, bogár kerülhetett bele.” Kimostam, -Wanish folttisztítás után is szabad szemmel látható folt maradt. A fényképen sajnos nem látszik.(valószínű gyenge a gépem). Kértem, hogy engedjen az árból, akkor megtartom „játszósnak”. Válasz: mit képzelek ? Sokáig csend. Ezek után mi a garancia arra, hogy visszapostázom és megkapom a pénzem? A Vatera levélben kérte az értékelést. Pozitívot nem tudtam adni, csak semlegeset (bár ezek után inkább negatívot adnék, csak dupla értékelés nem lehet). Erre az eladó is semlegeset adott, de a szöveg az kritikán aluli: szerinte Én vagyok a csaló, aki csak pénzt akar, nincs is folt, pedig Ő 5x-ös áron is el tudta volna adni. Most Én éghetek az értékelésemnél, és nézhetek új ajándék után. Tisztelt Esbeta59, Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. A második: 3310,- Ft-ért vettem férfi dzsekit, nov.19-én utaltam a pénzt, az eladó ezt visszaigazolta . Azóta se kép, se hang. Levelekre nem válaszol, telefonon csak „ habratyol összevissza”, -minden nap fenn van az oldalon. Dzseki nincs. Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. ... Nem javasoljuk ezt a megoldást, az üzenőrendszer nem erre való. |
|
|
|
2011-12-02 12:47
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2011-11-22 11:39 Azonosító: 1 569 450 |
Sziasztok Vaterások !
Két „Érdekes” eladóval van gondom, bár a második inkább „Problémás”. Karácsonyi ajándékként vettem meg két dzsekit, - sajnos így jött össze: Az első: 3500,- Ft-ért vásároltam új !! női „Playboy” dzsekit. Amikor megérkezett, - elhűlten láttam, hogy mindkét ujján kb. 10cm szélességben tele van sárga foltokkal. Az eladó válasza : „Egy boltban is előfordulhat ez, ne küldjem vissza, Ő is észrevette postázás előtt, de nem akarta kimosni,- mert akkor már nem új. Mosás után ki fog jönni, valószínűleg sokáig állt a csomagolásban, bogár kerülhetett bele.” Kimostam, -Wanish folttisztítás után is szabad szemmel látható folt maradt. A fényképen sajnos nem látszik.(valószínű gyenge a gépem). Kértem, hogy engedjen az árból, akkor megtartom „játszósnak”. Válasz: mit képzelek ? Sokáig csend. Ezek után mi a garancia arra, hogy visszapostázom és megkapom a pénzem? A Vatera levélben kérte az értékelést. Pozitívot nem tudtam adni, csak semlegeset (bár ezek után inkább negatívot adnék, csak dupla értékelés nem lehet). Erre az eladó is semlegeset adott, de a szöveg az kritikán aluli: szerinte Én vagyok a csaló, aki csak pénzt akar, nincs is folt, pedig Ő 5x-ös áron is el tudta volna adni. Most Én éghetek az értékelésemnél, és nézhetek új ajándék után. A második: 3310,- Ft-ért vettem férfi dzsekit, nov.19-én utaltam a pénzt, az eladó ezt visszaigazolta . Azóta se kép, se hang. Levelekre nem válaszol, telefonon csak „ habratyol összevissza”, -minden nap fenn van az oldalon. Dzseki nincs. A többi vevő és eladó érdekében is érdemes lenne ezt a fórumoldalt kiemelten elhelyezni a honlapon. Talán előbb kikerülnének innen az aukció lezárása utáni „ügyeskedők”. Köszönöm a válaszokat előre is. |
|
|
|
2011-12-02 10:01
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2008-11-13 09:53 Azonosító: 292 276 |
|
|
|
|
2011-12-02 09:40
Létrehozva:
|
|
|
Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 0 Regisztrált: 2011-10-16 14:40 Azonosító: 1 549 261 |
Sziasztok Vaterások! Én is bele szaladtam egy nem fizető vevőbe, bár ahogy az adatlapját megnéztem gondoltam hogy ez lesz belőle mert volt már neki egy pár ilyen esete a neve TROMBITAVIRAG! Nem lehetne ki tiltani az ilyet!? ... Tisztelt mpeti66, a felhasználót kizártuk, köszönjük. |
|
|
|
2011-12-02 09:35
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2008-11-13 09:53 Azonosító: 292 276 |
Sziasztok Vaterások!
Én is bele szaladtam egy nem fizető vevőbe, bár ahogy az adatlapját megnéztem gondoltam hogy ez lesz belőle mert volt már neki egy pár ilyen esete a neve TROMBITAVIRAG! Nem lehetne ki tiltani az ilyet!? Ilyen értékelései vannak: "EZ EGY CSALÓ BENYELTE A PÉNZEM, MONTAM FELJELENTEM ÉS ERRE AZT MONTA NEVETSÉGES VAGYOK , MERT MÁR HA VALAKIT LEÜTTNEK AZÉRTSEM CSINÁL SEMMIT A RENDÖRSÉG,NEM HOGY EZÉRT!!! NEM AJÁNLOM SENKINEK!!!!!!!!! NE BÍZZATOK MEG BENNE! EZZEK UTÁN NEM IS VÁSÁROLOK ITT A VATERÁN MÁSODJÁRA CSAPTAK BE!!! ÉS TUDOM BÍZONYÍTANI HOGY ELUTALTAM A PÉNZT!!!!! " "Én erre nem tudok mit mondani, kértem szépen kértem csúnyán, hogy küldje a pénzt! NEM KÜLDTE! Kértem bizonylatot, hogy küldjön, nem küldött (mivel ő azt álította, hogy elküldte a pénzt)! Az aukciót június 28-án nyerte meg, azóta csak hiteget, hogy majd lesz pénz meg fenyegetőzik, hogy feljelent itt meg ott! Nem ajánlom senkinek sem borszató 'vevő'... " Persze vannak pozitívak, de ilyen emberel nem szívesen üzletelnék! Üdv: mpeti66 |
|
|
|
2011-12-01 22:52
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-12-01 22:51
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 940 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Még egyet megpróbálhatsz, üzenj a terméklapon, hogy megkapta-e a leveleidet. Esetleg telefon. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-12-01 22:41
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-12-01 22:29
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 78 Regisztrált: 2011-03-06 20:50 Azonosító: 1 429 874 |
Kedves fórumozók!
leütötte az árút: NEVER 7 HOT fekete 36-37-es magassarkú AKCIÓ!!! 1499401049 2490 kittus092 -felhasználó-(8) vevő 2011/11/19 18:50:59 Azóta 1 levelet nem kaptam, pedig mindennap bejelentkezik, eddig pozitív értékeléseket kapott. Mindenkinél azonnal utal(t). Várjak még? mit tehetek? 4 levelet küldtem neki. Kétszer elküldtem, hol veheti át, vagy utalhat, ha úgy kényelmes neki. Aztán írtam figyelmeztetést... de semmit nem reagált. Szép estét Profectuscat |
|
|
|
2011-12-01 21:55
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2011-04-09 19:21 Azonosító: 1 446 888 |
|
|
|
|
2011-12-01 20:18
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!Teljesen új vagyok a vaterán egyszer vásároltam még csak, az elsővel minden rendben ment.Viszont most úgy érzem átvágtak.Már két hete hogy leütöttem egy terméket,azonnal jelentkeztem is az eladónál,elsőre kedves volt,meg is adta a számlaszámot,én már másnap utaltam is,viszont azóta semmi,telefonon nem elérhető,az e-maileimre nem válaszol.Mit tehetek? Tisztelt zsike8686, amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. |
|
|
|
2011-12-01 19:27
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
... e hét elejére újra megígérte, hogy küldi, de semmi. Úgy érzem, hogy eleget vártam. Köszönöm. Még sokat is. Mehet a retorzió. Nálam már jegyet is váltott a fekete vonatra. Ahogy látom már volt vele gond bőven pont az ilyenek miatt: Negatív vélemény: Hónapok óta várok, hogy megkapjam a kifizetett terméket, de sajnos már válaszra sem méltatsz.Csak a legvégső esetben adok negatívot, de már nincs mire várnom.Becsületesebb eladónak tartottalak, sajnálom,hogy csalódnom kellett! Ha legalább írsz pár sort....,de még arra sem vetted a fáradtságot. Sajnálom! Semleges vélemény: Az eladónak legalább 7emailt irtam de egyikre se válaszolt 11napja várok a válaszára pedig minden nap be lép vaterára gondolom azért nem válaszol mert nem ugy jött össze az üzlet ahogy ö szerete volna mert 1ft-ért sikerült megnyerni de legalább megirta volna hogy nem adom át 1ft-ért csak azért nem negativ mert 1ft-os termék A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2011-12-01 19:28 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-12-01 19:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-11-22 18:59 Azonosító: 1 569 657 |
Sziasztok!Teljesen új vagyok a vaterán egyszer vásároltam még csak, az elsővel minden rendben ment.Viszont most úgy érzem átvágtak.Már két hete hogy leütöttem egy terméket,azonnal jelentkeztem is az eladónál,elsőre kedves volt,meg is adta a számlaszámot,én már másnap utaltam is,viszont azóta semmi,telefonon nem elérhető,az e-maileimre nem válaszol.Mit tehetek?
|
|
|
|
2011-12-01 18:29
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 96 Regisztrált: 2011-04-09 19:21 Azonosító: 1 446 888 |
IDÉZET Attól függ mi szerepelt a terméklapon a szállítás idejét illetően, vagy miben állapodtatok meg levélben, vagy a termékes levelezésben. Összese 4 aukcióról van szó ugyanattól az eladótól. Ez az egyik: http://www.vatera.hu/vagany_kotott_pulcsi_...1500786173.html Kaptam tőle egy e-mailt, amikor befizettem a pénzt, abban azt írta, hogy másnap postázza. Aztán néma csend, egy hét után rákérdeztem, a válaszában elfoglaltságra hivatkozott, és e hét elejére újra megígérte, hogy küldi, de semmi. Úgy érzem, hogy eleget vártam. IDÉZET Így van, továbbküldéssel. Köszönöm. |
|
|
|
2011-12-01 18:09
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Szép napot mindenkinek!
Gondom támadt egy eladóval, és ezzel kapcsolatban lenne két nagyon egyszerű kérdésem. Az egyik, hogy jogosan állok el a vásárlástól és kérem vissza a pénzem, ha a megnyert termék még 16 nap elteltével sem érkezik meg, attól a naptól számítva, hogy az eladó számlájára került a vételár? Attól függ mi szerepelt a terméklapon a szállítás idejét illetően, vagy miben állapodtatok meg levélben, vagy a termékes levelezésben. A másik, hogy hogyan kell másolatban elküldeni a pénz visszafizetésére felszólító levelet? Én úgy gondolom, hogy továbbküldéssel, de még sosem csináltam ilyet, ezért nem vagyok teljesen biztos benne. Így van, továbbküldéssel. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-12-01 17:40
Létrehozva:
|
|
Szép napot mindenkinek!
Gondom támadt egy eladóval, és ezzel kapcsolatban lenne két nagyon egyszerű kérdésem. Az egyik, hogy jogosan állok el a vásárlástól és kérem vissza a pénzem, ha a megnyert termék még 16 nap elteltével sem érkezik meg, attól a naptól számítva, hogy az eladó számlájára került a vételár? A másik, hogy hogyan kell másolatban elküldeni a pénz visszafizetésére felszólító levelet? Én úgy gondolom, hogy továbbküldéssel, de még sosem csináltam ilyet, ezért nem vagyok teljesen biztos benne. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-23 15:30 |