Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-11-17 12:32
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 996 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Lüke, és érthetetlen. Nem kell vele foglalkozni. Hogy tiltani kell-e? Nem hiszem. Csak egy illúzióval károsított meg, nem? Az hitted, jó olcsón tied lehet, de nem. Más károd nem volt, pénzt nem csalt ki tőled, a cucc nem kelt el, ha így marad, nem is kel el (Ha nem érik el a minimál árat, akkor a licitek nem számítanak.) Nyugi. Abban van igazság, hogy nem írhatná ki azt, hogy akár 1 Ft-ért, ha van rajta minimálár. Nem is etikus, de szerintem megtévesztő, tehát szabálytalan, mert 1 Ft-ért nem viheti el senki. Nem tudom, Benz, vagy VéeM mit gondolnak erről. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-17 12:23
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Sziasztok! Érdekes egy akció és a hirdető megtévesztő hirdetései: http://elektronika.vatera.hu/erosito_recei...1506865160.html Ezen hirdetéseket nem kéne valamilyen formában tiltani??? Lüke, és érthetetlen. Nem kell vele foglalkozni. Hogy tiltani kell-e? Nem hiszem. Csak egy illúzióval károsított meg, nem? Az hitted, jó olcsón tied lehet, de nem. Más károd nem volt, pénzt nem csalt ki tőled, a cucc nem kelt el, ha így marad, nem is kel el (Ha nem érik el a minimál árat, akkor a licitek nem számítanak.) Nyugi. A hozzászólást -Bigdept- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-17 12:24 -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-11-17 11:50
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 97 Regisztrált: 2010-02-22 01:00 Azonosító: 1 016 287 |
Sziasztok!
Érdekes egy akció és a hirdető megtévesztő hirdetései: http://elektronika.vatera.hu/erosito_recei...1506865160.html Ezen hirdetéseket nem kéne valamilyen formában tiltani??? A hozzászólást -foldgomb70- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-17 11:50 -------------------- Ami áll, az nem biztos, hogy nyugalomban van...
|
|
|
|
2011-11-17 01:46
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-11-17 01:33 Azonosító: 1 565 562 |
Sziasztok. Érdekes figura ez a luto81 emberke is. Használt gumikat árul, és valótlan a leírása is. Belefutottam rendesen, nem egy olyan nagy összeg, csak dühít az átverés. Olyan gumikat árul ami Ipari Hulladék. Szerintem gumistól hozza el szemétről és azt adja el. Leírásában 4.4.5 mm profil mélységet ad meg, ami abszolút nem felel meg a valóságnak. Minden gumi kopásjelzőig kopott volt. Ráadásul szemérmetlenül hazudott a negatív visszajelzésemre is! Amikor írtam neki emailban, hogy ez nem frankó, akkor rögtön közölte, hogy nincs garancia. Erre adtam neki negatívat, utána írt levelet, hogy küldjem vissza és visszaadja a pénzt. Ezután pedig a visszajelzéseknél már azt írta, hogy durván fenyegetőzöm ezért eláll a visszafizetéstől. A fenyegetőzés abból állt, hogy közöltem feljelentem! Meg is történt egyébként, majd meglátjuk mi lesz ebből. De elszomorít, hogy továbbra is próbálja becsapni az embereket és hirdet rendületlenül!! Elnézést de ez ki kívánkozott belőlem.
A hozzászólást -Fatality111- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-17 01:49 |
|
|
|
2011-11-16 13:38
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 996 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni, vagy inkább tanácsot, mert megint belefutottam 2 "bocs, véletlenül licitáltam, nem kell" vásárlóba. Az egyik a licitzárás után közölte, hogy nem kéri, a másiknál, meg állítólag a húga licitálgatott véletlenül. Szívem szerint negatívot adnák nekik, mert egyikük sem kérte a licittörlést, pedig a licitálás után még sokáig ment az aukció. Az első ügyfél azóta nem is reagál, hiába írtam, hogy negatív értékelést von maga után az adás-vételtől való elállás. A második esetben pedig úgy gondolom, miért adja meg a hozzáférést a húgának, ha az csak úgy licitálgathat és után egy semlegessel elintézi, mondván, nem ő volt. Igenis vállalja a felelősséget érte. Viszont kerek-perec kijelentette, ha ezért negatívot adok neki, akkor ő is azt ad, mondván nem hajlottam a megegyezésre. Természetesen ezek után tiltóra teszem, nehogy még egyszer "véletlenül" licitálgassanak nekem. Bosszant és dühít, hogy az ilyenek miatt romlik a 100% + átlagom. Tudom a semleges nem számít bele, viszont így soha nem tanul belőle és sokakkal sokszor eljátszhatja ezt. Ti milyen értékelést adnátok? Lehet, hogy ebben az esetben én is negát adnék. Mi az, hogy ő semlegeset ad? Vagy negatívat? Ja, a húga licitált, meg az öccse, meg a macska végigfutott a klaviatúrán.... Meg a nagymama... Konkrétan az én jelszavamat senki sem tudja. Mert fontos, nem adom meg. Még a férjem sem. Ha megpusztulok valamiért, akkor komoly erőfeszítéseket kell tenni a családomnak, hogy tovább intézhessék a dolgokat. Elnézést, ha nagyon vérszomjasnak tűntem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-16 11:46
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Az egyik megkapta a negatívot, a másiknak még adtam időt hátha meggondolja. Biztos nem fogja.(tapasztalat) Melyik két termékedről van szó? Betennénk mi is a tiltóba a két delikvenst. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-11-16 11:38
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 48 Regisztrált: 2009-09-11 14:05 Azonosító: 740 445 |
|
|
|
|
2011-11-16 11:17
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-11-16 11:17
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
... Ti milyen értékelést adnátok? Negatív mindenképpen. EZ NEM JÁTSZÓTÉR. (az lent van a téren és hinták, libikókák vannak rajta) Egy semlegessel csak a többi felhasználónak mutatsz róluk hamis képet, ráadásul az ittlétüket hosszabbítod csak meg ezáltal még tovább tudnak borsot törni mások orra alá. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-11-16 11:15
Létrehozva:
|
|
|
Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 0 Regisztrált: 2011-10-16 14:40 Azonosító: 1 549 261 |
|
|
|
|
2011-11-16 10:38
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 48 Regisztrált: 2009-09-11 14:05 Azonosító: 740 445 |
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, vagy inkább tanácsot, mert megint belefutottam 2 "bocs, véletlenül licitáltam, nem kell" vásárlóba. Az egyik a licitzárás után közölte, hogy nem kéri, a másiknál, meg állítólag a húga licitálgatott véletlenül. Szívem szerint negatívot adnák nekik, mert egyikük sem kérte a licittörlést, pedig a licitálás után még sokáig ment az aukció. Az első ügyfél azóta nem is reagál, hiába írtam, hogy negatív értékelést von maga után az adás-vételtől való elállás. A második esetben pedig úgy gondolom, miért adja meg a hozzáférést a húgának, ha az csak úgy licitálgathat és után egy semlegessel elintézi, mondván, nem ő volt. Igenis vállalja a felelősséget érte. Viszont kerek-perec kijelentette, ha ezért negatívot adok neki, akkor ő is azt ad, mondván nem hajlottam a megegyezésre. Természetesen ezek után tiltóra teszem, nehogy még egyszer "véletlenül" licitálgassanak nekem. Bosszant és dühít, hogy az ilyenek miatt romlik a 100% + átlagom. Tudom a semleges nem számít bele, viszont így soha nem tanul belőle és sokakkal sokszor eljátszhatja ezt. Ti milyen értékelést adnátok? |
|
|
|
2011-11-14 13:54
Létrehozva:
|
|
Nagyon erősen agyalok, de nem tudok más fejével gondolkodni. Miért tesz valaki aukciófigyelőt egy 300 F-tos termékre? 1. Mert csak később akarja megvenni, (akkor is 4234 Ft-ért) és nem akarja elfelejteni. 2. Vagy van 3 ugyanilyenje, de ő 220-ért árulja őket, és dörzsölgetni akarja a markát, amikor ő eladta mind a hármat, te meg még árulod a tiédet, ami csillagászati összeg és tudja ezerrel, hogy te sosem fogod eladni. 3. Vagy, mert tetszik neki, esetleg nagyon nem tetszik. 4. Mert azt akarja, hogy téged egyen a fene a kérdés megválaszolása miatt, miszerint: "Miéer tesz valaki aukciófigyelőt egy 300 Ft-os termékre. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-14 13:34
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Nagyon erősen agyalok, de nem tudok más fejével gondolkodni.
Miért tesz valaki aukciófigyelőt egy 300 F-tos termékre? -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-11-14 11:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2009-05-05 22:43 Azonosító: 640 083 |
Sziasztok! Először is én is köszönöm NetDigi-nek a figyelmeztetést. Engem is Editborbalaborocz próbált meg csőbe húzni, ugyanezzel a dumával. Hétfőn felhívtam volna a bankot hogyha nem jönne meg a pénz (utólag nyilván nem is jött volna), de így legalább a futárt le tudtam mondani. Viszont én feljelentem, remélem a többiek is így tesznek. És mivel leütötte a terméket még a szabályzat szerint polgári peres eljárást is a nyakába lehet varrni, hogy kifizesse (ha jól emlékszem már régen olvastam Én is köszönöm a figyelmeztetést. Nálam egy laptopot vásárolt Editborbalaborocz, érdekes, hogy minden vásárolt termékhez ugyanazt a szöveget írta be (hétfőre kell ajándékba, külföldön van, előre utal). A bizonylatot el is küldte, de csak az én számlaszámom van rajta, a terhelt számláé nincs. Ez érdekes, nem így szokott lenni, és érdekes az is, hogy "Átutalás - elektronikus bankon kívül" van feltüntetve, holott e-bankon utalta, máshogy nem is lehetett volna szombaton, hiszen zárva a bank. A terméket nem küldtem el neki, személyesen akartam kivinni, mert lelkemre kötötte, hogy ma, azaz hétfőn meg kell kapnia a címzettnek. Ma kaptam tőle egy emailt, hogy felfüggesztették a fiókját a vaterán, de reméli ez nem befolyásolja a kiszállítást. Mi lenne, ha aki elküldte már a terméket (ha van ilyen), minél hamarabb elmenne a címre, ott fülön lehet csípni szerintem. Megvan a telefonszáma is, sms-eket küldött. Kíváncsi leszek az ügy végére |
|
|
|
2011-11-14 11:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 119 Regisztrált: 2010-12-30 04:37 Azonosító: 1 417 728 |
|
|
|
|
2011-11-14 11:09
Létrehozva:
|
|
Pedig de, attól, hogy van egy nagy réteg, akinek eszébe nem jutna ezt a megoldást használni, attól még mindíg lesznek próbálkozók, amíg az orrukra nem koppintanak persze. Én is futottam már bele ilyenbe hónapokkal ezelőtt, küldeném a licitet az utolsó másodpercekben, erre kiírja, hogy nincs ilyen termék, először néztem hüjén, hogy mi van, aztán persze rájöttem Persze, hogy van egy réteg. De ez nem szaporodik, tehát nem lesz egyre több. Mert aki "olyan", az mindjárt felmérte az elején. Különben itt a Vatera valóban csak utólag tud reagálni, mert erre megelőző megoldás nincsen sajnos. Pedig de jó is lenne. ( -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-14 10:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 119 Regisztrált: 2010-12-30 04:37 Azonosító: 1 417 728 |
És NEM nem fogja egyre több eladó ezt eljátszani, mert tudod vannak még becsületesek is, bármilyen furcsa. Pedig de, attól, hogy van egy nagy réteg, akinek eszébe nem jutna ezt a megoldást használni, attól még mindíg lesznek próbálkozók, amíg az orrukra nem koppintanak persze. Én is futottam már bele ilyenbe hónapokkal ezelőtt, küldeném a licitet az utolsó másodpercekben, erre kiírja, hogy nincs ilyen termék, először néztem hüjén, hogy mi van, aztán persze rájöttem |
|
|
|
2011-11-14 10:35
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 932 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... Hogyan tudnám rendezni az eladóval a problémát? A válaszokat és segítséget előre is köszönöm! Tisztelt jamonika! Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-11-14 10:31
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 642 Regisztrált: 2007-08-02 10:07 Azonosító: 18 468 |
Elmondom én mit csináltam (nem kötelezően követendő, de hátha...):
Kitüntetéseket, egyenruhákat gíltök és az egyik eladónál volt olyan jelvény, ami még nem volt a gyűjteményemben. Kissé homályos vot a kép, ezéer sokat kérdeztem, de a válaszaiból az derült ki, hogy a nekem kellő darab. Vásárlás, fizetés, postázás, pofára esés. Egy teljesen másmilyen jelvényt kaptam. Felhívtam erre a figyelmét, ködösítés ("még ezzel jobban is jársz..." stb), majd hazudozások. Megírtam neki, hogy fel fogom jelenteni csalásért, az ügy védem egy vérfarkas, aki imád 5 Ft-ért is pereskedni (ami igaz is), mert neki abból is díja van, amit a vesztes fél (ő) fog feizetni. Először nem hitte, de mikor megírtam, hogy voltam a rendőrségen és megtettem a feljelentést (ami nem volt igaz) már mindenképp vissza akarta ualni a pénzt, aminek egyedül én vagyok az oka, hogy nem történt meg, mert nem tudja a számlaszámom, meg öreg ember, nem vot itthon, kórházban, temetésen olt stb. A pénzt rövid időn belül visszakaptam, a jelvény is visszautazott. Volt még egy hasonlóm, ugyan így végződött, nem írom le megint. Sok ember csak az "erősebb kutya ..." elvből ért. Ha negy összegről van szó, nem szabad habozni a tényleges feljelentéstől (amennyiben a cselekményt valóban tudjuk bizonyítani). |
|
|
|
2011-11-14 10:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-06-09 16:48 Azonosító: 656 287 |
Jó reggelt mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy csizmát, amely hibátlan, újszerű, nem hordott csizmaként volt meghirdetve. Miután megkaptam, egy több helyen sérült, szakadt, szárán végig repedezett, koszos, sáros talpú csizmát kaptam. Természetesen fel sem próbáltam, azonnal jeleztem az eladónak és kértem hogy utalja vissza a termék árát valamint a postaköltséget is. Ő erre nem hajlandó, azt állítja hogy biztosan nem tetszik a termék és ezért állok el a vásárlástól, ami persze nem igaz. Leveleiben többször ellentmondásba keveredik. Azzal védekezik, hogy miért nem kérdeztem rá vásárlás előtt? De mit kellett volna kérdeznem mikor újnak volt hirdetve, hogy véletlenül nincs-e agyonhordva a termék? szintén a termék állapotát illetően megült fel probléma. A visszavásárlásra vonatkozó szabályzatot sajnos nem találtam meg, kérem, hogy valaki másolja be nekem. Telefont nem veszi fel, email-re már nem válaszol. Felajánlottam hogy a vissza posta felét én fizetem, de nem tudok vele tovább lépni. Hogyan tudnám rendezni az eladóval a problémát? A válaszokat és segítséget előre is köszönöm! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 14:29 |