IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

1270 Oldal V  « < 243 244 245 246 247 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Érdekes, Problémás Felhasználók, Figyelmeztesse felhasználótársait!
vidaeff
hozzászólás 2011-10-26 20:45
Létrehozva: #4881

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-09 15:58
Azonosító: 343 894

IDÉZET(evica_74 @ 2011-10-26 20:08) *
Sziasztok.

Visit My Website
....mint amilyeneket ő maga kapott "Filled"-től... Jaj ez a paranoia... smile.gif

Ikre is inaktív. Miért nem meglepő? mosking.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-10-26 20:19
Létrehozva: #4882

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(vidaeff @ 2011-10-26 20:14) *
Azt hiszem ő az, aki floridai tesójától kapja a gyűrűket, mert neki méretben nem jó. Több is. Ez életszerű. laugh1.gif Akkor jósoltam, nem lesz hosszú életű itt. Legalább ez bekövetkezett.

Nem biztos ám, hogy végleges. Ezt csak Benz tudná megmondani, de ő szublimált.
Tegnap este még belépett. Tehát hétvégén érdemes ránézni. Ha akkor is inaktív, az már valami.smile.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-10-26 20:20

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
vidaeff
hozzászólás 2011-10-26 20:14
Létrehozva: #4883

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-09 15:58
Azonosító: 343 894

IDÉZET(evica_74 @ 2011-10-26 20:08) *
Sziasztok.

Visit My Website

Meg lehet tudni, hogy inaktív státuszának van-e köze a többreges feltételezéseimhez? Megjegyzem, a fenti aukciók újabb nyertese még nem értékelte a tranzakciókat remélem, nem fürdött be vele... Kapott azóta két pozitívat, de ebből "nituska4" pont egy friss reges Baranya megyei...

Amúgy "nituska4"-re milliméterre pontosan olyan szövegű és formázású értékelést adott le az eladó, mint amilyeneket ő maga kapott "Filled"-től... Jaj ez a paranoia... smile.gif

Azt hiszem ő az, aki floridai tesójától kapja a gyűrűket, mert neki méretben nem jó. Több is. Ez életszerű. laugh1.gif Akkor jósoltam, nem lesz hosszú életű itt. Legalább ez bekövetkezett.

+Quote Post
evica_74
hozzászólás 2011-10-26 20:08
Létrehozva: #4884

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-08-09 09:29
Azonosító: 1 540 324

IDÉZET(evica_74 @ 2011-10-20 19:24) *
Kedves Zejopy és többiek!

Megint segítséget kérnék... ismét belefutottam egy agresszív eladóba.
Vásároltam két ékszert (1494239930, 1494240380 számú aukciók), de sajnos buta voltam, és csak ezt követően néztem meg az értékeléseit.
Ékszereladásokra negatívakat kapott, plusz gyanús, hogy egy "filled" nevű felhasználóval azonos a személy (magát értékeli), bár ezt nem tudhatom.
....
....

Üdv: Évi

Sziasztok.

Visit My Website

Meg lehet tudni, hogy inaktív státuszának van-e köze a többreges feltételezéseimhez? Megjegyzem, a fenti aukciók újabb nyertese még nem értékelte a tranzakciókat remélem, nem fürdött be vele... Kapott azóta két pozitívat, de ebből "nituska4" pont egy friss reges Baranya megyei...

Amúgy "nituska4"-re milliméterre pontosan olyan szövegű és formázású értékelést adott le az eladó, mint amilyeneket ő maga kapott "Filled"-től... Jaj ez a paranoia... smile.gif

--------------------
Üdv: evica_74

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-10-26 15:26
Létrehozva: #4885

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Tipikus bosszúnegatív. Javaslom tiltóra azt, aki adta, de legalábbis óvatosságot vele kapcsolatban.
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...feedback_type=2

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-10-26 15:27

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-10-26 10:23
Létrehozva: #4886

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(Ludlabacska @ 2011-10-26 09:25) *
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésem, de kérlek segítsetek! :-(
A problémám a következő: Megrendelteltem itt egy csajtól egy csizmát, elutaltam a pénzt, már 2 hete várom a csizmát amit állítólag múlthét pénteken sikerült neki feladni... hát ma szerda van, a csizma sehol, a telefont nem veszi fel... Tudom, hogy itt a vaterán valahogy fel lehet jelenteni az ilyeneket, csak nem találtam meg a menüpontot, hogy hol... Valaki elnavigálna hol találom ezt? Azért ezt a hetet megvárom még, ha nem sikerül utolérnem, és meg se érkezik a csizma be szeretném jelenteni a vatera felé ezt. Mert ezt biztos nem fogom annyiba hagyni... Valaki segítene nekem, hogy ha odáig fajulna a dolog, hogy ezt meg kell tennem, akkor hol tudom ezt megcsinálni? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

Tisztelt Ludlabacska!

Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést.
A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen.
A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.
Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
Ludlabacska
hozzászólás 2011-10-26 09:25
Létrehozva: #4887

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-10-26 09:14
Azonosító: 1 553 673

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésem, de kérlek segítsetek! :-(
A problémám a következő: Megrendelteltem itt egy csajtól egy csizmát, elutaltam a pénzt, már 2 hete várom a csizmát amit állítólag múlthét pénteken sikerült neki feladni... hát ma szerda van, a csizma sehol, a telefont nem veszi fel... Tudom, hogy itt a vaterán valahogy fel lehet jelenteni az ilyeneket, csak nem találtam meg a menüpontot, hogy hol... Valaki elnavigálna hol találom ezt? Azért ezt a hetet megvárom még, ha nem sikerül utolérnem, és meg se érkezik a csizma be szeretném jelenteni a vatera felé ezt. Mert ezt biztos nem fogom annyiba hagyni... Valaki segítene nekem, hogy ha odáig fajulna a dolog, hogy ezt meg kell tennem, akkor hol tudom ezt megcsinálni? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

+Quote Post
tormgab
hozzászólás 2011-10-25 20:32
Létrehozva: #4888

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-14 14:48
Azonosító: 149 176

Kedves Benz!

Mint mindig, most is köszönöm gyors és maximálisan kielégítő válaszát. Keserű szájízzel, de megteszem a megfelelő lépéseket.

Nagyon szép éjszakát.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-10-25 20:25
Létrehozva: #4889

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(tormgab @ 2011-10-25 17:24) *
Az természetes, hogy a megjelölt módok ellenére, az eladó engedhet és belemehet a személyes átvételbe, de úgy vélem, hogy a vevő ezt feltételként nem szabhatja.

Tisztelt tormgab!

Így van.
IDÉZET(tormgab @ 2011-10-25 17:24) *
...
Most pedig tanácstalan vagyok. Az szinte nyilvánvaló, hogy ebből már nem lesz adásvétel és általában először magamban keresem a hibát, most azonban nem érzem, hogy bármit is rosszul csináltam volna. Már előre az értékelésen gondolkodok, hisz erre még az én alapvetően jó szívemmel sem tudok negatívnál jobbat adni, a vevő viszont szentül hisz az igazában -miszerint neki mindentől függetlenül jár a személyes megtekintés / átvétel-, így borítékolhatom a bosszúnegatívot (mely a teljes levelezés birtokában annyira nem aggasztó.) Van esetleg valamely tapasztaltabb kolegának bármi ötlete?
...

Ha a vevő továbbra sem jelentkezik vagy nem kívánja átvenni az árut és ön nem kíván tovább várni, akkor érdemes egy üzenetet írni az adásvételtől való elállásról és megadni a partnernek a megfelelő értékelést. Előtte esetleg írjon neki még egy utolsó felszólítást, ezt küldje el másolatként a biztonsag@allegroup.hu címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg, kilátásba helyezve a megfelelő értékelést, amennyiben nem jelentkezik.
Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került.

Ezt követően a második lehetőség opció használatával felajánlhatja a terméket a második licitálónak.

Esetleges bosszú negatív értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti.
Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést.
Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
tormgab
hozzászólás 2011-10-25 17:24
Létrehozva: #4890

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-14 14:48
Azonosító: 149 176

Nagyon szép koraestét mindenkinek!

A bölcsek szavára vagyok kíváncsi, problémás esettel állok szemben, nagy örömmel venném a ki mit tenne a helyemben tanácsokat.

Adott volt eme aukcióm:

http://www.vatera.hu/lg_42_106cm_plazma_20...1493220503.html

Amint elérte a minimálárat, lebeszéltem a partnerrel -ez olvasható a levelezésben-, hogy előbbre hozom a zárást, kényelmesebb, hisz nem kell kivárnia a plusz 15 napot. El is indítottam a zárást, mely ugyebár 24 órát vesz igénybe, azonban én balga -így utólag persze- nem tettem zártra, (ezt az úr sem kérte, aki elérte a minimálárat), így a lejárat végén még két vevő licitált, közülük az egyikük nyerte a készüléket.

Jó szokásomhoz híven még aznap éjjel megírtam neki az utaláshoz/befizetéshez szükséges adatokat egy udvarias levélben, majd ezt követően -pontosabban másnap kezdődően- "elszabadult a pokol".

Vevőm ugyanis -immáron a sokadik szinte ugyanolyan tartalmú levélben- erőlteti a személyes megtekintést, átvételt, melyre az aukcióban jól látható módon nincs lehetőség.
Úgy vélem, a terméklap egyértelművé teszi, hogy milyen szállítási módokkal lehet kérni a terméket, illetőleg fizetni a vételárat.

Az természetes, hogy a megjelölt módok ellenére, az eladó engedhet és belemehet a személyes átvételbe, de úgy vélem, hogy a vevő ezt feltételként nem szabhatja. Kifogásként annyi merült fel, hogy nem hitte, hogy én figyelem az aukció lejártát, ezért licitált kérdezés nélkül (hisz természetesen levélben utólag megírtam neki, hogy rá kellett volna kérdezni, ez esetben tájékoztattam volna, így valószínűleg nem licitált volna, így más már megvásárolhatta volna a készüléket.)

Beszélgetésünk a vevővel a sokadik levélváltásnál megragadt, azaz a legutolsó levélre eljutottunk odáig, hogy ő úgy véli az egész egy átverés, én egy hibás terméket akarok rásózni és örüljön a többi licitáló, hogy nem ők nyerték...

Most pedig tanácstalan vagyok. Az szinte nyilvánvaló, hogy ebből már nem lesz adásvétel és általában először magamban keresem a hibát, most azonban nem érzem, hogy bármit is rosszul csináltam volna. Már előre az értékelésen gondolkodok, hisz erre még az én alapvetően jó szívemmel sem tudok negatívnál jobbat adni, a vevő viszont szentül hisz az igazában -miszerint neki mindentől függetlenül jár a személyes megtekintés / átvétel-, így borítékolhatom a bosszúnegatívot (mely a teljes levelezés birtokában annyira nem aggasztó.) Van esetleg valamely tapasztaltabb kolegának bármi ötlete?

(Nem, a személyes átvétel nem oldható meg, leginkább az időbeosztásom és munkám miatt).

Köszönöm. További nagyon szép estét.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-10-25 15:55
Létrehozva: #4891

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(mr.Yamaha @ 2011-10-25 15:42) *
Tisztelt VateraBenz!

Jelenleg, ha visszalépek a lejjebb vázolt extrém postaktg miatt a vásárlástól és az eladó 7 db negatív értékeléssel díjazza ezt, akkor van-e lehetőségem ezeket az értékeléseket eltöröltetni? Amennyiben igen, akkor milyen lépéseket kell megtennem ehhez?

Válaszod és türelmed előre is köszönöm!

Tisztelt mr.Yamaha!

Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti.
Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést.
Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
mr.Yamaha
hozzászólás 2011-10-25 15:42
Létrehozva: #4892

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-10-04 14:46
Azonosító: 220 174

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-10-25 15:31) *
A választ tegnap a 15:56-os hozzászólásunkban már leírtuk.
Még az egyszeri 2500 Ft is indokolatlannak tűnik, ezért tegnap figyelmeztettük is az eladót. Ezek szerint nem értett belőle.

Tisztelt VateraBenz!

Jelenleg, ha visszalépek a lejjebb vázolt extrém postaktg miatt a vásárlástól és az eladó 7 db negatív értékeléssel díjazza ezt, akkor van-e lehetőségem ezeket az értékeléseket eltöröltetni? Amennyiben igen, akkor milyen lépéseket kell megtennem ehhez?

Válaszod és türelmed előre is köszönöm!

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-10-25 15:31
Létrehozva: #4893

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(mr.Yamaha @ 2011-10-25 15:27) *
...
Most jelen állás szerint fizetnem kell a 2652 Ft-os vételár mellé a 8500 Ft-os postaktg-t?

A választ tegnap a 15:56-os hozzászólásunkban már leírtuk.
Még az egyszeri 2500 Ft is indokolatlannak tűnik, ezért tegnap figyelmeztettük is az eladót. Ezek szerint nem értett belőle.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
mr.Yamaha
hozzászólás 2011-10-25 15:27
Létrehozva: #4894

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok!

Megérkezett az eladó válasza a lentebb jegyzett aukcióval kapcsolatban. Az eladó valóban feltüntette a szállítási és garanciális feltételek fül alatt, hogy a posta 2500 Ft/db.
Lásd: http://www.vatera.hu//zyxel_zyair_g_1000_v2_1488095198.html
Mivel több terméket rendeltem ezért eltekintenek a 7x2500Ft-os díjtól és nemesen csak 6x1000 + 1x2500Ft postaktg-t kívánnak érvényesíteni. Én licitáláskor nem tekintettem meg a szállítási és garanciális feltételeket. Feltételeztem, hogy a termék licitálásakor a licitálás során megjelenik a posta összege. (ahol ugye ki tudom választani a postázás módját).
Most jelen állás szerint fizetnem kell a 2652 Ft-os vételár mellé a 8500 Ft-os postaktg-t?

Segítségeteket előre is köszönöm!

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2011-10-25 13:20
Létrehozva: #4895

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(dolby00 @ 2011-10-25 09:31) *
sziasztok!

csak egy kérdés-észrevétel... van egy sláger termék ..amit többen elég "durva" áron hirdetnek- tehát nyerészkedni akarnak..
aki nem néz körbe könnyen beleugorhat....
probléma ez - vagy csak olyanoknak szúrja a szemét (mint pl én) aki utánanézett -képben van mi mennyi....

köszi a választ..

Én is azokat kedvelem, akik beszerzési áruk negyedéért adják a cuccot, ha ilyet látsz, akkor szóljál lécci, de ne csak így általánosságban, hogy akad aki bagóért árul slágerterméket (Rúzsa Magdi CD pl. ilyesmi rolleyes.gif )

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2011-10-25 12:45
Létrehozva: #4896

Élő szövet a belső fémvázon

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:14
Innen: Future
Azonosító: 66

sziasztok!

csak egy kérdés-észrevétel... van egy sláger termék ..amit többen elég "durva" áron hirdetnek- tehát nyerészkedni akarnak...

Ez tényleg túl megy minden határon!!!
Mit képzelnek? mad.gif
Mindenképpen szankcionálni kell ezeket akik nyerészkednek.
Kezdve a pékektől a plazma tv árusokig, de ne hagyjuk ki a szaloncukorakasztó árusokat sem! nhgalM0Ms0i.gif

--------------------
Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-10-25 10:42
Létrehozva: #4897

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

sziasztok!

csak egy kérdés-észrevétel... van egy sláger termék ..amit többen elég "durva" áron hirdetnek- tehát nyerészkedni akarnak..
probléma ez - vagy csak olyanoknak szúrja a szemét (mint pl én) aki utánanézett -képben van mi mennyi....

köszi a választ..

Tisztelt dolby00!

Nyerészkedni? Erről szól a kereskedelem.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
dolby00
hozzászólás 2011-10-25 09:31
Létrehozva: #4898

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-11 16:32
Azonosító: 1 413 503

sziasztok!

köszi a választ..

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-10-24 17:54
Létrehozva: #4899

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(mr.Yamaha @ 2011-10-24 17:15) *
Sziasztok!
......

Remélem, hogy meg tudok majd egyezni az eladóval, nem szívesen osztogatok negatívokat, de nem is szívesen kapnék egy ilyen partner miatt egyből 6-ot.

Ha ragaszkodik az agymenéséhez, akkor jogos a negatív. Ha tudatlan, akkor lehetsz elnéző. Ez a válaszából ki fog úgyis derülni.Ha jól adminisztrálod a dolgot, a levélváltásból egyértelműen kiderül, hogy jogtalan a neked beírt bosszúnegatív, akkor a Vatera törölni fogja, legalábbis ez az általános tapasztalat.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
mr.Yamaha
hozzászólás 2011-10-24 17:15
Létrehozva: #4900

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok!

Természeseten felhívtam az eladó figyelmét is erre a kis szépséghibára. Választ egyenlőre még nem kaptam. Ez idáig nem voltam benne biztos, hogy jogos-e a felháborodásom a vatera szabályzata szerint. De már látom, hogy jogosan kérhetem számon az eladón a kirívó költéseg okát. Azért linkeltem be egyébként az összes terméket, hogy lássátok, hogy minden terméknél a hirdetésnél az szerepel, hogy eredeti dobozában küldi. Ezért is érthetetlen az 1000ft-os darabonkénti csomagolási díj.

Remélem, hogy meg tudok majd egyezni az eladóval, nem szívesen osztogatok negatívokat, de nem is szívesen kapnék egy ilyen partner miatt egyből 6-ot.

+Quote Post

1270 Oldal V  « < 243 244 245 246 247 > » 
Reply to this topicStart new topic
17 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (17 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-21 18:01