Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-08-12 10:05
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-08-11 06:57 Azonosító: 1 540 569 |
Szia ! Megtettem a feljelentést én is .Reméljük , hamarosan eredmény is lessz ! Mennyi sok ráérő, ingyen élő van magyarországon !! De mindeggy bízzunk az igazságszolgáltatásban ! Ha gyorsan gondolkodunk és hamar leesnek dolgok , jobban tudunk lépni. Szia! Ez nagyon jó! Akkor ketten/hárman már biztosan vagyunk! Remélem, hogy mások is csatlakoznak hozzánk és hasonlóan a másik csalóhoz, akit 37 rendbeli csalással vádolnak, őt is elfogják. Nézd, ha van pénze nyaralásra... Biztos akad ott autó, ház, bútor... A hozzászólást -BMD042- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-12 10:05 |
|
|
|
2011-08-12 09:58
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-08-11 06:57 Azonosító: 1 540 569 |
|
|
|
|
2011-08-11 22:39
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-04-01 19:12 Azonosító: 3 236 |
Szerintem nem rossz a kép, de az eladó nem túl szívélyes. Szóval én is mástól vásárolok. Megnéztem az általa kiosztott negatív értékeléseket, és megerősödtem ebben az elhatározásomban, sőt úgy gondolom, jobb, ha ő sem vásárol tőlem. a kölcsönösség jegyében én is tiltóra tettem. több mint öt év vaterázás után, ez az első, hogy ide írok és hogy valakit letiltok. nem is az bosszant, hogy kioktatott (volt már ilyen) hanem hogy tahó paraszt módjára elvág a válasz lehetőségétől. az aukció amúgy zárt (ahogy minden aukciója - kicsit paranoiás? kíváncsi lennék hányan lehetnek a tiltólistáján...), tehát vásárolni amúgy sem tudtam volna az engedélye nélkül. |
|
|
|
2011-08-11 22:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 985 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
ha a képre kattintok megnő? mindig tanul valamit az ember. már majdnem a szemorvosomhoz fordultam. de az is megfordult a fejemben, hogy írok a vaterának, hogy tegyék lehetővé a nagy felbontású képek elhelyezését a hirdetésekben. azt mondod mástól vásároljak? megnyugodhatsz: mástól fogok. Szerintem nem rossz a kép, de az eladó nem túl szívélyes. Szóval én is mástól vásárolok. Megnéztem az általa kiosztott negatív értékeléseket, és megerősödtem ebben az elhatározásomban, sőt úgy gondolom, jobb, ha ő sem vásárol tőlem. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-11 22:32 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-11 22:21
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-04-01 19:12 Azonosító: 3 236 |
sferko felhasználó és én:
a hirdetés szövege: Használt, hibátlan Panasonic KX-TG 1311HG vezeték nélküli telefon /900MHz, hatótávolság 300m/. Nem lelakott, jó akkukkal, gyári töltőjével, jóárasítva! Megvilágított kijelzős modell. Postadíj utalás esetén +900Ft. Utánvét nincs! a levelezés: Tisztelt sferko! Hello! kb mennyi idős a készülék? gombokon nincsenek megkopva a jelzések? személyes átvétel megoldható szerdán délelőtt? üdv: Imre - rusnya --------------------------------------------------------------------------------------------- Tisztelt rusnya! Nálam karácsony óta van, pontos korát nem tudom. A képek a termékről készültek, látható, hogy nem látható billentyű kopás. Jövő hét szerdán megoldható a személyes átvétel a Városliget mellett.Üdv - sferko --------------------------------------------------------------------------------------------- Tisztelt sferko! hát ebben a felbontásban nem sok minden látható. a "nem lelakott" elég széles sávot takarhat. szóval mondhatjuk rá hogy újszerű és hibátlan? nem mintha ajándéknak szánnám, de azért nem árt tudni. - rusnya ---------------------------------------------------------------------------------------------- Tisztelt rusnya! Majdnem 16-szor több pozitív értékeléssel el szokták hinni, amit leírok.Ha a képre kattintasz, megnő, ha így sem látható, fordulj szemorvosodhoz-gyógyszerészedhez. Elnézést, hogy 2800Ft-os telefonhoz nem mellékelek HD felbontású portfoliót. Mástól vásárolt légy szíves! - sferko és a válaszom, amire a terméklapon már nem volt lehetőségem, ugyanis letiltott lettem nála Tisztelt sferko! 16-szor több pozitív? ez már valami. elképzelem ahogy kiszámoltad ha a képre kattintok megnő? mindig tanul valamit az ember. már majdnem a szemorvosomhoz fordultam. de az is megfordult a fejemben, hogy írok a vaterának, hogy tegyék lehetővé a nagy felbontású képek elhelyezését a hirdetésekben. azt mondod mástól vásároljak? megnyugodhatsz: mástól fogok. |
|
|
|
2011-08-11 22:15
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Megkövetem az eladót, végül is teljesen korrekt megoldást sikerült felajánlania: "Tisztelt Úram! Hogy mennyire nem mindegy nekem sem e téma,felvettem a kapcsolatot a vevővel.(igaz,hogy még nem válaszolt vissza) ,de az előző levelemben ezt már meg írtam önnek.... ...de nem is a célom, e pár mondattal csak az,hogy "kárpótlásként" fel tudnék ajánlani egy vintage Seikot,ugyan abban az árban(természetesen ha megfelel) Mellékelve küldöm az óráról készült pár darab képet.(sajnos már csak ez maradt meg a gyűjteményből,igaz kicsit viseletes de korrekten szegmens hiba nélkül működik. ÜDV:XXX" Mondtam én, hogy nem egy szélhámos! Idézet tőlem: "Megnéztem én is, alaposan, én nem látom annyira gáznak az eladót, kulturáltan kommunikál, szerintem határozottan jók az értékelései. 600-ból 4 negatív becsúszhat, és csak 1 esetben volt, hogy másnak adták el a terméket. Ez az órás történet hihető, kizárt, hogy kevesellette volna az elért árat, és ezért nem akarná átadni." Örülök, hogy sikerült normálisan megegyezni! Üdv! |
|
|
|
2011-08-11 21:24
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2007-07-09 01:11 Azonosító: 16 106 |
Szerintem az a baj, hogy máshol is hirdette. Megírtam neki, hogy jó lenne, ha visszavásárolná attól, akinek eladta, mert azzal, hogy én megvettem az árut a Vaterán keresztül szerződés jött létre, PTK, stb... Ettől függetlenül nem hiszem, hogy hozzám fog kerülni az óra. Szombaton 11 körül járt le az aukció, rögtön írtam neki, hogy utalnék, adjon számlaszámot. Erre csak hétfőn válaszolt. Közben figyeltem, kb. 1-2 óránként belépett a Vaterára....sőt a levelemet is elolvasta. Na mindegy, nem sajnáltatom magam tovább, csak meg akartam osztani ezt az esetet. Mindenkinek jó éjt! Megkövetem az eladót, végül is teljesen korrekt megoldást sikerült felajánlania: "Tisztelt Úram! Hogy mennyire nem mindegy nekem sem e téma,felvettem a kapcsolatot a vevővel.(igaz,hogy még nem válaszolt vissza) ,de az előző levelemben ezt már meg írtam önnek.... ...de nem is a célom, e pár mondattal csak az,hogy "kárpótlásként" fel tudnék ajánlani egy vintage Seikot,ugyan abban az árban(természetesen ha megfelel) Mellékelve küldöm az óráról készült pár darab képet.(sajnos már csak ez maradt meg a gyűjteményből,igaz kicsit viseletes de korrekten szegmens hiba nélkül működik. ÜDV:XXX" |
|
|
|
2011-08-11 18:49
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Szia ! Megtettem a feljelentést én is .Reméljük , hamarosan eredmény is lessz ! Mennyi sok ráérő, ingyen élő van magyarországon !! De mindeggy bízzunk az igazságszolgáltatásban ! Ha gyorsan gondolkodunk és hamar leesnek dolgok , jobban tudunk lépni. Soha ne add fel a reményt barikad.hu/harminchét_embert_károsított_meg_egy_internetes_csaló-20110811 |
|
|
|
2011-08-11 18:36
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2011-08-03 14:44 Azonosító: 1 539 722 |
Szia! Örülök, hogy nem tűntél el, azt viszont sajnálom, hogy nem kaptad vissza a pénzed! Én is azt gyanítom, hogy csak altatás az egész. Így próbál időt nyerni. Egyébként azt sem hiszem, hogy külföldön van. Szerintem ez is csak etetés, hogy ne keresse senki. Majd a rendőrség utánanéz. Én gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyok velük. Egy nagyon rendes tiszt kapta meg az ügyet és foglalkozik is vele. Az ügyet egyébként már a főkapitányság kezeli. Szóval elég gyorsan haladnak a dolgok hála a referensnek. Te is megtetted már a feljelentést? Jelezted, hogy sorozatban elkövetett csalásról van szó? Nekem azt az információt adta a tiszt, hogy mivel én bizonyítottam, hogy az átutalás részemről megtörtént és elég sok információt szolgáltattam, ami elősegíti a nyomozást viszonylag hamar a végére járhatnak a dolognak. Ha pedig nem fizeti nekünk vissza a pénzt, akkor elkobozzák a vagyontárgyait olyan összegig, ami kártalanítja az összes sértettet. Nem tudom, hogy ő tisztában van-e ezzel, de szerintem nem. Ha volna egy kis esze, akkor gyorsan visszautalná a pénzt, még mielőtt kopogtatnak nála, mert akkor nem csak azt a pár százezret bukja, hanem a szabadságát is néhány évre. Azt gondolja, hogy ezt is meg fogja úszni, mint az eddigi csalásait. De most jól ráfarag majd. Szia ! Megtettem a feljelentést én is .Reméljük , hamarosan eredmény is lessz ! Mennyi sok ráérő, ingyen élő van magyarországon !! De mindeggy bízzunk az igazságszolgáltatásban ! Ha gyorsan gondolkodunk és hamar leesnek dolgok , jobban tudunk lépni. |
|
|
|
2011-08-11 18:20
Létrehozva:
|
|
|
Szia ! Azt még elfelejtettem irni, hogy lastminute-ba vitte az egész családját nyaralni. Minnyá megnézem 9 kilóért 4 fő milyen messze és mennyi időre tud elmenni. Remélem , valami cápáktól nyüzsgő helyen fürdik. Legalább az állatoknak legyen egy jó napja , ha már nekünk nincs !! Üdv: Szia! Örülök, hogy nem tűntél el, azt viszont sajnálom, hogy nem kaptad vissza a pénzed! Én is azt gyanítom, hogy csak altatás az egész. Így próbál időt nyerni. Egyébként azt sem hiszem, hogy külföldön van. Szerintem ez is csak etetés, hogy ne keresse senki. Majd a rendőrség utánanéz. Én gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyok velük. Egy nagyon rendes tiszt kapta meg az ügyet és foglalkozik is vele. Az ügyet egyébként már a főkapitányság kezeli. Szóval elég gyorsan haladnak a dolgok hála a referensnek. Te is megtetted már a feljelentést? Jelezted, hogy sorozatban elkövetett csalásról van szó? Nekem azt az információt adta a tiszt, hogy mivel én bizonyítottam, hogy az átutalás részemről megtörtént és elég sok információt szolgáltattam, ami elősegíti a nyomozást viszonylag hamar a végére járhatnak a dolognak. Ha pedig nem fizeti nekünk vissza a pénzt, akkor elkobozzák a vagyontárgyait olyan összegig, ami kártalanítja az összes sértettet. Nem tudom, hogy ő tisztában van-e ezzel, de szerintem nem. Ha volna egy kis esze, akkor gyorsan visszautalná a pénzt, még mielőtt kopogtatnak nála, mert akkor nem csak azt a pár százezret bukja, hanem a szabadságát is néhány évre. Azt gondolja, hogy ezt is meg fogja úszni, mint az eddigi csalásait. De most jól ráfarag majd. |
|
|
|
2011-08-11 16:43
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2010-03-06 19:40 Azonosító: 1 040 627 |
Sajnos Zejopynak igaza van, (már nem először), úgy tűnik semmivel sem tudod bizonyítani (a Vatera felé sem), hogy eleve rossz hajszárítót küldött. Tehát az esetleges bosszúnegát nagy valószínűséggel nem fogod tudni töröltetni. Én megnézetném a hajszárítót egy szakemberrel, ismerőssel, lehetséges, hogy olcsón javítható. Az értékelés: semleges, a csillagozással pedig reálisan. szia!sajna a javítatás többe kerülne mint egy új hajszárító ugyhogy egy újjat veszek és körültekintöbben vásárolok ha nem válal semmi garanciát megsem veszem!és elöször megnéztem az euronicsbe addig nem is szóltam csak miután meggyözödtem róla hogy tényleg rossz!köszi mindenkinek a válaszokat!üdv eni |
|
|
|
2011-08-11 16:21
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 73 Regisztrált: 2011-08-09 09:29 Azonosító: 1 540 324 |
Akkor viszont repül. Remélem a második vevő is elmegy a rendőrségre, ha így jár. Talán jó lenne, ha az eladó ellen rendőrségi feljelentés van, a Vatera inaktiválná addig a nevét. Akkor is, ha belefér a 20%-ba. Talán, ha a panaszos fél küldene egy másodpéldányt a Vaterának.... Nem tudom hogyan lehetne megoldani, nem vagyok jogász, de szerintem biztosan lenne rá törvényes mód. Ne bánd ennek az eladónak a 100%-os profilját, hiszen ezek után nem érdemli meg. Jó pihenést, kisimultan gyere haza a szabadságról és legyen jó időd. Köszönöm szépen, erre a pár hétre szép nyarat kívánok -------------------- Üdv: evica_74
|
|
|
|
2011-08-11 16:12
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 985 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
A multkor lecsúsztam egy kihagyhatatlannak tűnő aukcióról, bár azonnal fenntartásokkal voltam, mikor láttam hogy még 0 értékelése és szinte ingyen adja a gépet. Hát most megjött az első értékelése...gondolom ez az aukció sem fog különb módon zárulni.. Akkor viszont repül. Remélem a második vevő is elmegy a rendőrségre, ha így jár. Talán jó lenne, ha az eladó ellen rendőrségi feljelentés van, a Vatera inaktiválná addig a nevét. Akkor is, ha belefér a 20%-ba. Talán, ha a panaszos fél küldene egy másodpéldányt a Vaterának.... Nem tudom hogyan lehetne megoldani, nem vagyok jogász, de szerintem biztosan lenne rá törvényes mód. Törölték az általam adott pozitívat. Viszont nem jelent meg az értékelendők közt. Lehet, hogy módosítást kellett volna kérnem? Köszi még egyszer mindenkinek a törődést Jelzem, ha kollégám átvette az ékszert, és ha visszavontam a feljelentést. De erre már csak nyaralás után tudok sort keríteni, remélem, addig nem idézik be... Ne bánd ennek az eladónak a 100%-os profilját, hiszen ezek után nem érdemli meg. Jó pihenést, kisimultan gyere haza a szabadságról és legyen jó időd. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-08-11 16:09
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 73 Regisztrált: 2011-08-09 09:29 Azonosító: 1 540 324 |
Köszönöm, az előzményekre hivatkozva kértem az értékelés törlését. Majd ha kezemben az ékszer, vagy a pénzem, akkor leadok egy korrektet a pozitív helyett. Köszi a segítséget! Törölték az általam adott pozitívat. Viszont nem jelent meg az értékelendők közt. Lehet, hogy módosítást kellett volna kérnem? Köszi még egyszer mindenkinek a törődést Jelzem, ha kollégám átvette az ékszert, és ha visszavontam a feljelentést. De erre már csak nyaralás után tudok sort keríteni, remélem, addig nem idézik be... -------------------- Üdv: evica_74
|
|
|
|
2011-08-11 15:40
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2008-02-27 09:04 Azonosító: 123 737 |
|
|
|
|
2011-08-11 15:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 118 Regisztrált: 2008-02-13 20:25 Azonosító: 114 559 |
Csak nekem a 153-ból egy negatív van. Az is azért mert a csomagot elvesztette a posta és a vevő nem várta meg, míg bebizonyítom (a postai körözvény nem 1-2 nap). De később mikor a posta beismerte és kártérített, a vevő megkapta a pénzét. Ezt most nem értem.. talán te vagy a profiPCMT? |
|
|
|
2011-08-11 15:36
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2008-02-27 09:04 Azonosító: 123 737 |
A multkor lecsúsztam egy kihagyhatatlannak tűnő aukcióról, bár azonnal fenntartásokkal voltam, mikor láttam hogy még 0 értékelése és szinte ingyen adja a gépet. Hát most megjött az első értékelése...gondolom ez az aukció sem fog különb módon zárulni.. Csak nekem a 153-ból egy negatív van. Az is azért mert a csomagot elvesztette a posta és a vevő nem várta meg, míg bebizonyítom (a postai körözvény nem 1-2 nap). De később mikor a posta beismerte és kártérített, a vevő megkapta a pénzét. |
|
|
|
2011-08-11 15:25
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 118 Regisztrált: 2008-02-13 20:25 Azonosító: 114 559 |
A multkor lecsúsztam egy kihagyhatatlannak tűnő aukcióról, bár azonnal fenntartásokkal voltam, mikor láttam hogy még 0 értékelése és szinte ingyen adja a gépet. Hát most megjött az első értékelése...gondolom ez az aukció sem fog különb módon zárulni..
|
|
|
|
2011-08-11 15:02
Létrehozva:
|
|
|
Eladtam egy számítógépet előre utalással és standard postai csomagként küldve (alaposan becsomagolva). Közvetlen postázás előtt tökéletesen működött, viszont a vevő azt mondja, hogy nála nem jó és még szervízbe is elvitte, ahol azt mondták hibás az alaplap, a pénzét pedig kéri vissza. Garanciát nem adtam rá, mert nem tudhatom, hogy postázás során és után mi történik vele. Személyes átvétel és megtekintés lehetőségét viszont mindig megadom. Utolsó pár napban állítottam be postázási lehetőséget, addig csak személyes átvétel volt, de már bánom...
Tegyük fel, hogy nem babrálta a vevő, akkor kötelességem nekem benyelni, hogy nem működik? Másik winchester is volt benne (ami nem volt meghirdetve), talán ezzel még bizonyítható, hogy küldés előtt működött, mert az volt a rendszerlemez. A hozzászólást -Noybee- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-11 15:06 |
|
|
|
2011-08-11 13:57
Létrehozva:
|
|
Köszönöm, az előzményekre hivatkozva kértem az értékelés törlését. Majd ha kezemben az ékszer, vagy a pénzem, akkor leadok egy korrektet a pozitív helyett. Köszi a segítséget! Nincs mit. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-21 17:05 |