Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-11-12 21:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 53 Regisztrált: 2008-11-26 22:04 Azonosító: 319 536 |
Szerintem visszaveszem, én nem bukok ezen, szóval semmi okom arra, hogy kötözködjek, de az értékelés része valóban érdekelne, mert szerintem (és tényleg csak szerintem) ez még a "nem tetszik" kategória, amikor nem kötelezhető az eladó visszavételre.
Ha hibás lenne, az más lenne, akkor egyértelmű, hogy hibáztam. De hogy ronda?? hát ez relatív abszolút. Bár a vevő válaszaiból azt szűrtem le, hogy örülhetek, ha nem kapok negát... Nagy dolgokban Te döntesz. Ha nem drága dolog, akkor felvállalhatod, de erős a gyanú, visszaküldöd a lóvét, cuccot meg megtartja... Amúgy elvileg, a távolban köttetett üzletek esetében, amikor a felek nem találkoznak, van 8 nap meggondolási idő is, amit indokolni sem kell, bár az, hogy ez aukciós oldal, némileg más megítélést is biztosít. Saját magam is jártam úgy, webáruháztól rendeltem, hibás volt, megdumáltam, visszaküldtem saját költségre, a vállalkozó küldött hibátlan árut saját költségére. Azaz buktam egy postaköltséget a dolgon, de a bolt is... Igaz, ez kicsit drágább kütyü volt, mint a postaköltség, de ne nem sokkal. |
|
|
|
2010-11-12 21:07
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Sziasztok! Eladóként milyen esetben vagyok köteles terméket visszavenni? Van egy vevőm, aki vissza szeretné küldeni a terméket, mert nem tetszik neki. Egész pontosan azzal indokolja, hogy szerinte ronda az anyaga és a belső varrása, és nem tértem ki erre az aukcióban. Nos, tegyük fel, hogy ronda... akkor leszek olyan okos, hogy meghirdetem? Megint nem értem, ezen ő fog bukni. A nadrág alig több mint a posta. Előfordult már velem is olyan, hogy csalódtam. Semmi félrevezető nem volt az aukcióban, egyszerűen csak nem olyanra számítottam. Ilyenkor feltettem eladásra. De vitázni sem akarok, végül is én nem bukok rajta ha visszaveszem, csak érdekelne, ilyenkor mi az eljárás? És milyen értékelés adható ilyenkor? Kaphatok-e jogosan rossz értékelést ha visszaveszem ill ha nem veszem vissza? Köszi előre is! Nagy dolgokban Te döntesz. Ha nem drága dolog, akkor felvállalhatod, de erős a gyanú, visszaküldöd a lóvét, cuccot meg megtartja... Amúgy elvileg, a távolban köttetett üzletek esetében, amikor a felek nem találkoznak, van 8 nap meggondolási idő is, amit indokolni sem kell, bár az, hogy ez aukciós oldal, némileg más megítélést is biztosít. Saját magam is jártam úgy, webáruháztól rendeltem, hibás volt, megdumáltam, visszaküldtem saját költségre, a vállalkozó küldött hibátlan árut saját költségére. Azaz buktam egy postaköltséget a dolgon, de a bolt is... Igaz, ez kicsit drágább kütyü volt, mint a postaköltség, de ne nem sokkal. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2010-11-12 21:00
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet e válaszolni valahogy ebben az új rendszerben a kapott értékelésre? Köszi szépen. Tisztelt ditta7! Semleges vagy negatív értékelésre a "Személyes menüben" az "Értékelések készítése" szövegre kattintva az "Értékelések - Válaszolás értékelésekre" almenüben tud reagálni. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-11-12 20:50
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 53 Regisztrált: 2008-11-26 22:04 Azonosító: 319 536 |
Sziasztok!
Eladóként milyen esetben vagyok köteles terméket visszavenni? Van egy vevőm, aki vissza szeretné küldeni a terméket, mert nem tetszik neki. Egész pontosan azzal indokolja, hogy szerinte ronda az anyaga és a belső varrása, és nem tértem ki erre az aukcióban. Nos, tegyük fel, hogy ronda... akkor leszek olyan okos, hogy meghirdetem? Megint nem értem, ezen ő fog bukni. A nadrág alig több mint a posta. Előfordult már velem is olyan, hogy csalódtam. Semmi félrevezető nem volt az aukcióban, egyszerűen csak nem olyanra számítottam. Ilyenkor feltettem eladásra. De vitázni sem akarok, végül is én nem bukok rajta ha visszaveszem, csak érdekelne, ilyenkor mi az eljárás? És milyen értékelés adható ilyenkor? Kaphatok-e jogosan rossz értékelést ha visszaveszem ill ha nem veszem vissza? Köszi előre is! |
|
|
|
2010-11-12 20:46
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 30 Regisztrált: 2007-08-25 14:51 Azonosító: 21 868 |
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet e válaszolni valahogy ebben az új rendszerben a kapott értékelésre?
Köszi szépen. |
|
|
|
2010-11-12 20:22
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Egy jótanács(ha elfogadod):Azért 2 napnál többet várhatnál. Én mindig várok egy hetet és utána felszólítom mégegyszer,ha nem jelentkezik. Nem mindenki ül a gép előtt vagy ül a telefonja mellett. Az is lehet, hogy olyan számot adott meg,ami nincs mindig nála vagy valamilyen családtagé(tapasztalat). A terméklapon nem szerepeltetted, hogy 2 napon belül jelentkezzen. Nem vagyunk egyformák,kicsit több türelemmel lehetnél. Ha ilyen gyorsan osztogatod a negatívokat ne csodálkozz, hogy gyorsan vissza fogod kapni. Számológép nélkül is kiszámolom, hogy 11.02 és 11.11 között nem 2 nap telt el.... A te tapasztalatoddal ellentétben az enyém az, hogy 40 %-ban már nem élő telefonszám van itt megadva. Amúgy szerinted amikor már a kutyának is van mobilja, miért kell megadni egy családtagét? Én nem szoktam ilyen hamar negatívot adni, bár ha előre nem fixált esetről van szó 80 %-ban ennyi idő elég szokott lenni a lebonyolításhoz. Az utolsó mondatod a legdurvább a hozzászólásodban ezt inkább nem is kommentálnám. A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2010-11-12 20:26 |
|
|
|
2010-11-12 18:14
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Köszi! -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-11-12 17:51
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 065 Regisztrált: 2007-09-13 20:46 Innen: Onnan Azonosító: 24 900 |
|
|
|
|
2010-11-12 16:50
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 82 Regisztrált: 2007-07-08 12:59 Azonosító: 16 045 |
Egy jótanács(ha elfogadod):Azért 2 napnál többet várhatnál. Én mindig várok egy hetet és utána felszólítom mégegyszer,ha nem jelentkezik. Nem mindenki ül a gép előtt vagy ül a telefonja mellett. Az is lehet, hogy olyan számot adott meg,ami nincs mindig nála vagy valamilyen családtagé(tapasztalat). A terméklapon nem szerepeltetted, hogy 2 napon belül jelentkezzen. Nem vagyunk egyformák,kicsit több türelemmel lehetnél. Ha ilyen gyorsan osztogatod a negatívokat ne csodálkozz, hogy gyorsan vissza fogod kapni.
Ez elég érdekes Zuhl75 nevű felhasználó megnyerte az aukciót 11.02.-án 2 napon keresztül próbáltam hívni (nem kapcsolható) írtam E-mailt, (semmi reakció) tegnap 11.11.-én negatívot adtam ma már vissza is kaptam a negatívot. Értetlenül állok a dolog előtt. Ha valakinek nem kell valami miért licitál rá? |
|
|
|
2010-11-12 12:47
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ez elég érdekes Zuhl75 nevű felhasználó megnyerte az aukciót 11.02.-án 2 napon keresztül próbáltam hívni (nem kapcsolható) írtam E-mailt, (semmi reakció) tegnap 11.11.-én negatívot adtam ma már vissza is kaptam a negatívot. Értetlenül állok a dolog előtt. Ha valakinek nem kell valami miért licitál rá? Tisztelt feco666! Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-11-12 10:57
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2010-07-22 14:42 Azonosító: 1 271 206 |
Ez elég érdekes Zuhl75 nevű felhasználó megnyerte az aukciót 11.02.-án 2 napon keresztül próbáltam hívni (nem kapcsolható) írtam E-mailt, (semmi reakció) tegnap 11.11.-én negatívot adtam ma már vissza is kaptam a negatívot. Értetlenül állok a dolog előtt. Ha valakinek nem kell valami miért licitál rá?
|
|
|
|
2010-11-11 22:31
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Egy kezdő ( 0 ) visszajelzésű partnerrel van gondom. Amikor elküldtem az utaláshoz szükséges adatokat, visszaírt, hogy csak rózsaszín csekken tudna fizetni, mondván kicsi faluban él, nincs bank. Ok, megírtam a címemet is, a levelezésünk is megvan. Azóta semmi nem történt, ennek már 3 hete. Többszöri megkeresés, telefon is hasztalan. Hol kinyomja, ma meg öreg néni jelentkezett benne, nem ismer ilyen nevű illetőt, de bőszen érdeklődött, milyen nadrágról lenne szó. A mai napot adtam még a kapcsolat felvételére, de szerintem negatívot kell adnom. Kérdésem: amennyiben visszanegatívozna, megoldható a levétele? Nekem 4 hát alatt jött a rózsaszín csekkel meg a lóvé számlára (nem címre), azért már a 7-ik napon megkérdeztem a feladót, aki a feladóvevényt beszkennelte, és elküldte a képét, úgyhogy nyugodt voltam.... Ugyan, az ilyeneknek (nem sok volt), elmondtam, és szájbarágósan, mert olyant is tudok, hogy miként lehet számlája, hogy a XXI-k században ha PC-je van, és mobilja, akkor... Szóval kis faluban levőnek is lehet számlája, még nyugdíjasnak is. ha tényleg nem tud megközelíteni egy bankot sem, akkor ott is elintézheti, ahol a rózsaszín csekket feladta... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2010-11-11 16:54
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Mindenesetre nálam beállt a sor végére, de nem irigylem azokat, akikkel még összehozza a sors. Este nehogy elfelejtsem én is betenni. Itt ezen a gépen körülményes. Kell az ilyen felhasználó, mint egy falat kenyér... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-11-11 16:52
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
|
|
|
|
2010-11-11 16:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 832 Regisztrált: 2008-02-18 10:47 Azonosító: 120 776 |
|
|
|
|
2010-11-11 16:32
Létrehozva:
|
|
Mindenkinek: érdemes a többi negatívjának történéseit is elolvasgatni, érdekes, tanulságos olvasmányok... Negatívok?! Nézd meg a semlegeseket is, azt is csak megzsarolás hatására adták. A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2010-11-11 16:32 |
|
|
|
2010-11-11 15:53
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 832 Regisztrált: 2008-02-18 10:47 Azonosító: 120 776 |
|
|
|
|
2010-11-11 14:47
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 650 Regisztrált: 2010-02-05 12:24 Innen: Kesztölc Azonosító: 980 507 |
Kedves Torrenteee! Mindjárt utánanézek. Kedves Benz, Nagyon szépen köszönöm! -------------------- Korán keltem, hol az arany?
|
|
|
|
2010-11-11 14:17
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vateramoderátor! Myalitta nevű felhasználóval akadt problémám. ... Tisztelt agnesklaudia! Ügyfélszolgálatos kollégáink válaszukban részletes tájékoztatást adtad arról, hogy milyen esetekben távolítható el egy értékelés. Ha ezzel kapcsolatban kérdése vagy észrevétele van, akkor azt kérjük egy viszontválaszban közvetlen nekik írja meg. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-11-11 13:52
Létrehozva:
|
|
Egy kezdő ( 0 ) visszajelzésű partnerrel van gondom. Amikor elküldtem az utaláshoz szükséges adatokat, visszaírt, hogy csak rózsaszín csekken tudna fizetni, mondván kicsi faluban él, nincs bank. Ok, megírtam a címemet is, a levelezésünk is megvan. Azóta semmi nem történt, ennek már 3 hete. Többszöri megkeresés, telefon is hasztalan. Hol kinyomja, ma meg öreg néni jelentkezett benne, nem ismer ilyen nevű illetőt, de bőszen érdeklődött, milyen nadrágról lenne szó. A mai napot adtam még a kapcsolat felvételére, de szerintem negatívot kell adnom. Kérdésem: amennyiben visszanegatívozna, megoldható a levétele? Tisztelt anyoca89! Ha a vevő továbbra sem jelentkezik vagy nem kívánja átvenni az árut és ön nem kíván tovább várni, akkor érdemes egy üzenetet írni az adásvételtől való elállásról és megadni a partnernek a megfelelő értékelést. Előtte esetleg írjon neki még egy utolsó felszólítást, ezt küldje el másolatként a biztonsag@vatera.com címre is. Ezt a levelében a címzettnek is említse meg, kilátásba helyezve a megfelelő értékelést, amennyiben nem jelentkezik. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 09:06 |