Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-11-02 13:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2009-12-28 20:24 Azonosító: 909 706 |
A posta csak speciálisan (törékeny jelzővel) feladott csomagra vállal ilyen jellegű garanciát. Az is csak úgy érvényesíthető, ha helyben a kézbesítők előtt, vagy bent a postán bontod fel, és ők is láthatják, összetört a tartalom, erről jegyzőkönyv van. Ha nem voltak külsérelmi nyomok a csomagon, akkor valószínűleg nem is a postán történt malőr, bár a sima csomagok gépi feldolgozása (szortírozó futószalag) is elegendő a finom műszerek megbolondításához. Tehát, a viszonylag szilárd tartalom megsérülhet postai kezelés után, de annak minimális az esélye, hogy a tartalmat körülvevő sérülékeny burok (csomagolás) ezt sértetlenül megússza. Én sokszor küldtem postán merevlemezeket, minden probléma nélkül működőképesen megérkeztek. Ha a laptop kijelzője meggárgyult, sötét foltok, repedés látható rajta, akkor lehet arra gondolni, leejtették / odacsapták. Ha a merevlemez klattyog, merevlemez hiba van, akkor szintén lehet, hogy leejtették, ám ez működés közben történt, nem a postán. (viszont a merevlemezeknek is élettartama van, a végén mindegyik tönkremegy, klattyogni kezd) Ha csak adapter nélkül nem akar bekapcsolódni néha, akkor az akkumulátor gond. Ad absurdum az is lehet, az aksiját kicserélték rosszra, fel volt-e írva a sorozatszáma? Egyébként meg minden aksi garantáltan beadja a kulcsot egyszer... Amúgy meg így látatlanban elég nehéz megmondani, mi a baja a gépnek. Valaki hozzáértőnek, szerviznek meg kellene mutatni. Te egy kicsit félreértetted a dolgot nem a hiba megállapítására kértem segítséget,nem ez volt a kérdésem egyébként sem Hanem magam a probléma jogorvoslására kértem tanácsot segítséget! Egyébként nem a kijelző sérült meg,valószínű más baja lett,de egy laptop elég érzékeny főleg ha mondjuk dobálják,ha be is van csomagolva. Attól függetlenül hogy törékenyként lett feladva vagy sem azért értékbiztosított ha bármilyen baja lesz akkor a posta felelősséget vállal,ezért fizettem a drágább szolgáltatást,de ezt is leírtam... |
|
|
|
2010-11-02 13:29
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Nem feltétlenül vatera segítségét várom ebben a kérdésben,hanem bárki aki építő jellegűen hozzá tud szólni a témához! ... A posta csak speciálisan (törékeny jelzővel) feladott csomagra vállal ilyen jellegű garanciát. Az is csak úgy érvényesíthető, ha helyben a kézbesítők előtt, vagy bent a postán bontod fel, és ők is láthatják, összetört a tartalom, erről jegyzőkönyv van. Ha nem voltak külsérelmi nyomok a csomagon, akkor valószínűleg nem is a postán történt malőr, bár a sima csomagok gépi feldolgozása (szortírozó futószalag) is elegendő a finom műszerek megbolondításához. Tehát, a viszonylag szilárd tartalom megsérülhet postai kezelés után, de annak minimális az esélye, hogy a tartalmat körülvevő sérülékeny burok (csomagolás) ezt sértetlenül megússza. Én sokszor küldtem postán merevlemezeket, minden probléma nélkül működőképesen megérkeztek. Ha a laptop kijelzője meggárgyult, sötét foltok, repedés látható rajta, akkor lehet arra gondolni, leejtették / odacsapták. Ha a merevlemez klattyog, merevlemez hiba van, akkor szintén lehet, hogy leejtették, ám ez működés közben történt, nem a postán. (viszont a merevlemezeknek is élettartama van, a végén mindegyik tönkremegy, klattyogni kezd) Ha csak adapter nélkül nem akar bekapcsolódni néha, akkor az akkumulátor gond. Ad absurdum az is lehet, az aksiját kicserélték rosszra, fel volt-e írva a sorozatszáma? Egyébként meg minden aksi garantáltan beadja a kulcsot egyszer... Amúgy meg így látatlanban elég nehéz megmondani, mi a baja a gépnek. Valaki hozzáértőnek, szerviznek meg kellene mutatni. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2010-11-02 13:02
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Nem feltétlenül vatera segítségét várom ebben a kérdésben,hanem bárki aki építő jellegűen hozzá tud szólni a témához! ... Tisztelt Hecsiboy! A Vatera az aukció zárása után nem vett részt az adásvételben, ezért nem áll módjában véleményt formálni a leírtakról és eldönteni az egyes felhasználók vélt vagy valós igazát. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-11-02 12:52
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2009-12-28 20:24 Azonosító: 909 706 |
Nem feltétlenül vatera segítségét várom ebben a kérdésben,hanem bárki aki építő jellegűen hozzá tud szólni a témához!
Eladtam itt egy laptopot ami tökéletesen működött,(1 hete történt) a kedves vevő 2 nap után írt nekem hogy a laptopon nem működik a fülhallgató kimenet,és hogy neki ez elég nagy gondot jelent mert a fia rendszeresen ezt használja,vissza is írtam neki korrekten hogy oké semmi gond ha nem oldódik meg a probléma akkor küldje vissza,visszaadom a pénzt,írt még azon a héten hogy nem sikerült neki megoldani a dolgot visszaküldi a laptopot eddig nem is volt semmi probléma,nos visszakaptam a laptopot de már úgy hogy be sem kapcsolt a gép,írok neki még aznap hogy nem működik a gép mégis vmi magyarázatot adjon,ekkor már azt mondta hogy nála is nehezen kapcsolat be többszöri próbálkozás után. Itt már eleve felmerült benne a kérdés hogy egy normális ember nem azt reklamálja meg hogy nem működik rajta a fülhallgató bemenet hanem hogy vmi gond van a laptoppal. Teljes levelezésünk megvan ami engem igazol és nem őt. Másik probléma hogy én értékbiztosítottan adtam fel neki a laptopot ő viszont simán küldte vissza,nagy valószínűséggel a postán sérülhetett meg a laptop,vagy az oda úton vagy a vissza úton,ez már sosem fog kiderülni. Nos a kedves vevő úgy gondolta hogy rajtam egyszerűbb leverni az összeget (60E ft-ról van szó) mint a postán,így most ő fenyegetőzik rendőrséggel bírósággal perrel stb,ha én nem kártalanítom őt. Én úgy érzem hogy itt én vagyok a megkárosított nem pedig ő. Felajánlottam neki hogy 30E-ret visszautalok mivel a gép jelen állapotában alkatrészként ugyan ennyit ér,persze ezt nem fogadja el. A posta nem fogja kifizetni a teljes összeget mivel vissza már simán lett csak küldve. Tud vki erre vmi ésszerű megoldást mondani? Előre is köszönöm! |
|
|
|
2010-11-02 01:15
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2010-07-08 10:53 Azonosító: 1 250 746 |
Nem akarom védeni az eladót, de ez a Vatera sara, ugyanis kb két hete megszüntette a garanciánál a kipróbálási lehetőséget, és most csak az van a választható lehetősegek között, hogy "nincs", illetve "1 hét" vagy több idő választható ki a termékfeltöltésekor. Az én termékemnél nem volt írva időpont,csak,hogy megtekintési kipróbálási!Na most szerintem ha 35ezret kiadok egy termékért,és két héten belül észreveszek valami hibát,és megreklamálom az még símán belefér!Amúgy meg írtam az eladónak,hogy elküldeném neki,hogy próbálja meg kicseréltetni,vagy a termékei közül választottam volna egy mobiltelefont ami kevesebbe kerül,vagy bármilyen megoldás érdekelt volna,de azt írta,hogy 2hét után nem tud segíteni! |
|
|
|
2010-11-02 01:02
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2010-07-08 10:53 Azonosító: 1 250 746 |
sajna az eladó nevét nem tudtuk meg. 2 hét után karcot reklamálni valóban nem túl esélyes dolog... Az eladó nevét direkt nem írtam,végül is a többi dologban korrekt volt,annyit rónék csak a terhére,hogy azt írta,hogy új termék,meg hogy ők átnéznek minden terméket alaposan,akkor nem értem,hogy az első fóliája tiszta karc volt a tábla pc-nek,a hátulján a fólia össze volt gyűrődve,ezt hogy nem vette észre?Mondjuk azt tudom,hogy ennyi erővel a csínai termékek nagy részénél lehetne reklamálni én is ezért nem írtam neki egyből!!!Azért érzem inkorrektnek a dolgot,mert ugye ha valaki vesz egy ilyen tábla pct,vagy mobiltelót,aminek az elején fólia van,az nem fogja lehúzni a fóliát egyből,hanem minél tovább rajta hadja,hogy védje a kijelzőt,akkor meg nem látni a benyomódást és a karcot sem,mondjuk karc nincs a terméken!Azért szedtem le,mert nem tetszett rajta a fólia,hogy olyan karcos,és akkor láttam a sérülést!Hát ez van Legalább mások tanulnak belőle,aki elolvassa! |
|
|
|
2010-11-01 18:40
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Sziasztok!2 hete meghozták a tábla pcmet amit rendeltem az egyik eladótol.... Tanulság? Bármi olyan terméket vesztek amin fólia van,HÚZZÁTOK LE róla és nézzétek meg alatta is van-e sérülés,vagy karc!!! Bocs,hogy ilyen hosszan írtam le, csak fontosnak éreztem ezeket leírni !!! ÜDV MINDENKINEK!!! sajna az eladó nevét nem tudtuk meg. 2 hét után karcot reklamálni valóban nem túl esélyes dolog... |
|
|
|
2010-10-31 22:29
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Kedves Moderátorok, rá kellene nézni a vásárlóra. Nem mondom, hogy önlicitál, de nagy az esélye: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...=781746&p=1 Köszi: zpepe26 Az enyém kettő pozitívból hozott ki 321 pontot, én nyertem http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=782429 |
|
|
|
2010-10-31 22:23
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
az én termékemhez az volt írva a garanciánál,hogy megtekintési kipróbálási,de most már azt írta ki,hogy 1hét!Hát érdekes!!! Nem akarom védeni az eladót, de ez a Vatera sara, ugyanis kb két hete megszüntette a garanciánál a kipróbálási lehetőséget, és most csak az van a választható lehetősegek között, hogy "nincs", illetve "1 hét" vagy több idő választható ki a termékfeltöltésekor. |
|
|
|
2010-10-31 20:22
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!2 hete meghozták a tábla pcmet amit rendeltem az egyik eladótol.Rendben volt minden,amikor kibontottam még meg is lepődtem,mert a fényképen kisebbnek nézett ki!Androidos op.rendszerű,mint a telefonom,végül is ezért rendeltem!A wifit megtalálta egyből,de itt már láttam,hogy nagyon nyögvenyelős az egész működése,pedig 600-as procit ír!Regisztráltam egy google címet a markethoz,töltöttem is le sok mindent,a bal felső sarokban ki is jelezte az ikon,hogy letöltötte,de amikor visszaléptem sehol nem találtam,de most jön a lényeg!!!A pc elöl hátul fóliás,de már a csomagban is úgy volt amikor kibontottam,hogy gyűrött volt hátul és buborékos,illetve az oldalain túllóg1centivel,illetve az elején lévő fólián is volt egy pár buborék és össze volt karcolva a fólia,de az egyik sarkán picit fölszedtem,láttam,hogy alatta nincs karc ezért szépen visszasimítottam.Aztán úgy hozta a munkám,hogy több időm lett foglalkozni a kütyümmel,de ahogy nyomkodtam csak zavart az a karcos fólia ezért (most csütörtökön,2hét után) lehúztam,hát akkor lepődtem meg igazán,mert a jobb felső részén,a fekete sávon mintha valami hegyes tárgyat szúrtak volna bele van egy sérülés,amiből ilyen csillag alakba be van törve !!!De ezt addíg nem látni amíg nem szeded le a fóliát!!!Aztán írtam az eladómnak aki azt válaszolta,hogy ők minden terméket alaposan átnéznek és ha rögtön akkor szólok akkor kicserélte volna,szóval ezt benyeltem!!!!!!!!DE A FÓLIÁTÓL NEM LÁTNI!!!Ez két hete volt,és az én termékemhez az volt írva a garanciánál,hogy megtekintési kipróbálási,de most már azt írta ki,hogy 1hét!Hát érdekes!!!
Tanulság? Bármi olyan terméket vesztek amin fólia van,HÚZZÁTOK LE róla és nézzétek meg alatta is van-e sérülés,vagy karc!!! Bocs,hogy ilyen hosszan írtam le, csak fontosnak éreztem ezeket leírni !!! ÜDV MINDENKINEK!!! |
|
|
|
2010-10-31 12:22
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Kedves Moderátorok, rá kellene nézni a vásárlóra. Nem mondom, hogy önlicitál, de nagy az esélye: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...=781746&p=1 Köszi: zpepe26 Kedves zpepe26! Intézve, köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-10-31 11:02
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 331 Regisztrált: 2008-04-25 08:30 Azonosító: 135 835 |
Kedves Moderátorok, rá kellene nézni a vásárlóra. Nem mondom, hogy önlicitál, de nagy az esélye: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...=781746&p=1 Köszi: zpepe26 Nem kispályás játékos, az már biztos |
|
|
|
2010-10-31 10:54
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Kedves Moderátorok,
rá kellene nézni a vásárlóra. Nem mondom, hogy önlicitál, de nagy az esélye: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.ph...=781746&p=1 Köszi: zpepe26 -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-10-30 21:53
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Mondja már meg nekem valaki nem furcsa egy 1 Ft-os kikiáltási árnál, ahol a minimál ár 16000 Ft, hogy valaki 15999 Ft-ot tesz rá? És úgy, hogy végig látható a minimál ár.... http://szamitastechnika.vatera.hu/monitor_..._185318071.html Olvastad a felhasználónevet? A licitálóét? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-30 21:41
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Mondja már meg nekem valaki nem furcsa egy 1 Ft-os kikiáltási árnál, ahol a minimál ár 16000 Ft, hogy valaki 15999 Ft-ot tesz rá?
És úgy, hogy végig látható a minimál ár.... http://szamitastechnika.vatera.hu/monitor_..._185318071.html |
|
|
|
2010-10-30 19:27
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Először meglepődtem, de nem mondanám, hogy ezzel fekszem, s kelek. Csak érdekességképpen írtam le. Az oroszlános nemtudommi óta edzettebb vagyok De igaza volt a mi Leónknak az összevont szemöldökben. Nem emlékszem. Azért egy mondatod szöget ütött a fejembe. Hogy valakinek így is megéri. 13 ezer forinttal többért. Igen. Vannak helyzetek, nem is egyet el tudok képzelni, amikor még ennyivel többet is megéri adni egy áruért. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-30 19:24
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2010-09-26 02:10 Azonosító: 1 384 166 |
Nem értelek benneteket. Tényleg nem. Ha nem tetszik az ár, tovább kell lapozni és máshol megvenni ugyanazt, vagy nem megvenni. Foglalkozni végképp nem érdemes ilyennel. Ráadásul van, akinek így is megéri. De Benz postja ma reggel pont ugyanerre utalt. Azért egy mondatod szöget ütött a fejembe. Hogy valakinek így is megéri. 13 ezer forinttal többért. |
|
|
|
2010-10-30 19:04
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2010-09-26 02:10 Azonosító: 1 384 166 |
Először meglepődtem, de nem mondanám, hogy ezzel fekszem, s kelek.
Csak érdekességképpen írtam le. Az oroszlános nemtudommi óta edzettebb vagyok De igaza volt a mi Leónknak az összevont szemöldökben. |
|
|
|
2010-10-30 18:57
Létrehozva:
|
|
http://www.vatera.hu/amazon_kindle_legujab..._185200243.html Korrekt. 13000 Ft-al drágábban akarja adni, mint amennyiért HIVATALOSAN meg lehet vásárolni. A pofátlanságnak is van határa... ó Az én kedvencem egy rozoga ruhaszárító. A bolti árnál egyharmaddal drágábban kínálja itt az eladó. Nem értelek benneteket. Tényleg nem. Ha nem tetszik az ár, tovább kell lapozni és máshol megvenni ugyanazt, vagy nem megvenni. Foglalkozni végképp nem érdemes ilyennel. Ráadásul van, akinek így is megéri. De Benz postja ma reggel pont ugyanerre utalt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-30 18:52
Létrehozva:
|
|
|
http://www.vatera.hu/amazon_kindle_legujab..._185200243.html óKorrekt. 13000 Ft-al drágábban akarja adni, mint amennyiért HIVATALOSAN meg lehet vásárolni. A pofátlanságnak is van határa... Az én kedvencem egy rozoga ruhaszárító. A bolti árnál egyharmaddal drágábban kínálja itt az eladó. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-18 22:42 |