Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-08-12 22:37
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2009-11-07 23:47 Azonosító: 827 726 |
Nagyon köszönöm nektek! Ja! Ma hirtelen lett egy I+ oldal is, amiben leírja a kedves eladó, hogy a postaköltségei saccoltak. Hogy ez eddig miért nem volt? |
|
|
|
2010-08-12 22:30
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Ja, és jó lenne egy link is. Rendben, megspórolok neked 2 kattintást http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=176474142 |
|
|
|
2010-08-12 22:28
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Egyértelmű hogy joga van, de attól még nem fogja megkapni... Illetve talán ha a másik lehetőséget választja a kettő közül amit felvetettem. Igen. Az a törvényes út. Viszont gyakran van, ha a Vatera felé jelez a panaszos, akkor hirtelen megoldódik a probléma. Ezért tenném azt amit lentebb írtam. Ja, és jó lenne egy link is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-12 22:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
|
|
|
|
2010-08-12 22:19
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Úgy értem azt az összeget, amit Ő szeretne. Ha tényleg kell a termék, és le tudod nyelni az inkorrektségét. Ezt most megmondom, hogy Benz törölni fogja. Joga van az áruhoz, azért az összegért.... stb..... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-12 22:15
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2010-08-12 22:02
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2009-11-07 23:47 Azonosító: 827 726 |
|
|
|
|
2010-08-12 21:54
Létrehozva:
|
|
|
Ez tényleg így működik? Nem Hogy tudom töröltetni a semlegest? Hogy tudom rábírni, hogy küldje el a megnyert terméket? Vagy kifizeted, vagy polgári per. Szerintem semlegest nem töröl a vatera. Szerintem. A hozzászólást -Dragunovhun- szerkesztette a következő időpontban: 2010-08-12 21:54 |
|
|
|
2010-08-12 21:54
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Új fórumozó vagyok, és szeretném a segítségeteket kérni. Ha valamit nem jó helyre írtam, vagy nem jó helyen tettem fel a kérdést, elnézést érte:)! Problémám a következő: Megnyertem egy egyforintos aukciót. Az eladó a privát e-mailemre nem reagált, így a Vaterán keresztül kerestem meg az adatai ügyében. Írt vissza egy levelet, irreálisan magas postaköltséggel. Én írtam neki, hogy a terméklapon nem ez szerepel, elküldtem neki a terméklapon szereplő összeget+ 10Ft-ot a termékre, és megírtam neki, hogy ha mégis magasabb lenne a postaköltség, természetesen a különbözetet visszafizetem. Utalásom estéjén kaptam tőle egy mailt, miszerint rajta kívülálló okok miatt nem jöhet létre az adás-vétel; nem az övé a termék. (Számomra egyébként teljesen egyértelmű, hogy ennyiért nem kívánja odaadni a terméket, hiszen a leírásban végig, mint sajátját hirdette!) Bele is nyugodtam volna a történtekbe, ha a levele elküldése után , mindenféle visszajelzés, megbeszélés, tisztázás és véleményezés nélkül nem értékel semlegessel! Mivel egyforintos aukcióról van szó, még jutalékot sem kellet volna fizetnie, ha pozitívval értékel! Mikor leírtam neki a problémámat, visszaírt, hogy nem érti miért problémázok, a semleges nem nagy dolog, ha az elérhetőségem küldöm, már a számlámon lenne a pénzem. Kérdéseim: Ez tényleg így működik? (Nekem is azt kellet volna mondanom az egy forintért megnyert termékeimnél, hogy bocsi, nem adom oda, nem az enyém?) Mit tudok tenni? (A negatív és a tiltólista garantált!), Hogy tudom töröltetni a semlegest? Hogy tudom rábírni, hogy küldje el a megnyert terméket? A levelezést küldd el a biztonsag@vatera.com-ra. A visszakapott számsorra tudsz hivatkozni, amikor a kapcsolatfelvételen megírod a problémádat. Köteles az árut odaadni. Szóval ő volt a szabálytalan, te értékelheted negatívval. A semlegeseket nem mindig szokták törölni egyébként, de ezeket a lépéseket tedd meg. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-12 21:44
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Új fórumozó vagyok, és szeretném a segítségeteket kérni. Ha valamit nem jó helyre írtam, vagy nem jó helyen tettem fel a kérdést, elnézést érte:)! Problémám a következő: Megnyertem egy egyforintos aukciót. Az eladó a privát e-mailemre nem reagált, így a Vaterán keresztül kerestem meg az adatai ügyében. Írt vissza egy levelet, irreálisan magas postaköltséggel. Én írtam neki, hogy a terméklapon nem ez szerepel, elküldtem neki a terméklapon szereplő összeget+ 10Ft-ot a termékre, és megírtam neki, hogy ha mégis magasabb lenne a postaköltség, természetesen a különbözetet visszafizetem. Utalásom estéjén kaptam tőle egy mailt, miszerint rajta kívülálló okok miatt nem jöhet létre az adás-vétel; nem az övé a termék. (Számomra egyébként teljesen egyértelmű, hogy ennyiért nem kívánja odaadni a terméket, hiszen a leírásban végig, mint sajátját hirdette!) Bele is nyugodtam volna a történtekbe, ha a levele elküldése után , mindenféle visszajelzés, megbeszélés, tisztázás és véleményezés nélkül nem értékel semlegessel! Mivel egyforintos aukcióról van szó, még jutalékot sem kellet volna fizetnie, ha pozitívval értékel! Mikor leírtam neki a problémámat, visszaírt, hogy nem érti miért problémázok, a semleges nem nagy dolog, ha az elérhetőségem küldöm, már a számlámon lenne a pénzem. Kérdéseim: Ez tényleg így működik? (Nekem is azt kellet volna mondanom az egy forintért megnyert termékeimnél, hogy bocsi, nem adom oda, nem az enyém?) Mit tudok tenni? (A negatív és a tiltólista garantált!), Hogy tudom töröltetni a semlegest? Hogy tudom rábírni, hogy küldje el a megnyert terméket? |
|
|
|
2010-08-12 15:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Figyelmetekbe ajánlom, mert nem értem, hogy ennyi negatívum után hogy maradhatott az az "eladó" még itt. Hungaro101 volt a neve, de az igazit is volt, aki kiírta. Mi a garancia, hogy más néven nem folytatja, amit elkezdett? Ahányszor ránézek inaktívat mutat, de még augusztusban is volt visszajelzés, kivételesen pozitív. Olvastam, hogy feljelentették, lehet, nekem is ezt kéne tennem, csak féel körbekacagják a fejem a 6000 Ft-os kis összeggel, amit elcsalt tőlem. Ilyen ügyben van valakinek már tapasztalata? Mire lehet számítani? Köszönöm! Azért, ha hozzáteszi Ön feljelentés közben, hogy az illető vélelmezhetően másokat is megkárosított, illetve megmutatja az eladó adatlapját, akkor hivatalból feljelentést fog tenni a panaszát kezelő rendőrtiszt. Én legalábbis megmondanám neki, hogy ez a helyzet, bár én megírnám neki, hogy szerződést bontok, mindezt megküldeném másolat gyanánt a Vatera.hu KFT biztonsag@vatera.com részére és ezek után, ha 8 napon belül nem fizeti vissza az eladó a pénzt, akkor a bankszámla tulajdonos felé teljesen jogos fizetési meghagyással tudok élni, de ez csak az én véleményem, ami nem tükröz hivatalos állásfoglalást. |
|
|
|
2010-08-12 10:47
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Figyelmetekbe ajánlom, mert nem értem, hogy ennyi negatívum után hogy maradhatott az az "eladó" még itt. Hungaro101 volt a neve, de az igazit is volt, aki kiírta. Mi a garancia, hogy más néven nem folytatja, amit elkezdett? Ahányszor ránézek inaktívat mutat, de még augusztusban is volt visszajelzés, kivételesen pozitív. Olvastam, hogy feljelentették, lehet, nekem is ezt kéne tennem, csak féel körbekacagják a fejem a 6000 Ft-os kis összeggel, amit elcsalt tőlem. Ilyen ügyben van valakinek már tapasztalata? Mire lehet számítani? Köszönöm! Tisztelt FeherK88! Az első vásárlói jelzések beérkezése után a felhasználót azonnal inaktiváltuk. A Vatera magas szintű biztonsági folyamatok segítségével ellenőrzi az egyszer már kizárt felhasználók esetleges visszatérését, és ilyen esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. Amennyiben a rendőrségen nem kívánják befogadni feljelentését, célszerű üzletszerű csalás gyanújával megtenni a feljelentést - mivel fennáll annak a gyanúja, hogy másokat is megkárosíthatott az illető. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-08-12 09:03
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-12-02 17:54 Azonosító: 60 056 |
Figyelmetekbe ajánlom, mert nem értem, hogy ennyi negatívum után hogy maradhatott az az "eladó" még itt. Hungaro101 volt a neve, de az igazit is volt, aki kiírta. Mi a garancia, hogy más néven nem folytatja, amit elkezdett? Ahányszor ránézek inaktívat mutat, de még augusztusban is volt visszajelzés, kivételesen pozitív. Olvastam, hogy feljelentették, lehet, nekem is ezt kéne tennem, csak féel körbekacagják a fejem a 6000 Ft-os kis összeggel, amit elcsalt tőlem. Ilyen ügyben van valakinek már tapasztalata? Mire lehet számítani? Köszönöm! |
|
|
|
2010-08-10 15:18
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 16 Regisztrált: 2009-09-04 06:48 Azonosító: 729 725 |
Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor kérjük, értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. Pontosan ezeket tettem, illetve teszem, de kíváncsi lennék, hogy hányan vagyunk, akiket meglopott ez az aljas nő!? |
|
|
|
2010-08-10 15:05
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Segítséget kérek, és egyben keresem a károsultakat!!! A dominoedit42 nevű felhasználó egy csaló, kicsalta a pénzemet és nem küldi az árút. Bár jelenleg inaktív, mégis mindenkit figyelmeztetek, hogy ne fizessen neki, mert nem fog látni se terméket, se pénzt! Kérem a Vatera illetékeseit, hogy adják ki az adatait ennek a csalónak, mert a rendőrségre megyek feljelentést tenni, és gondolom, szükség lesz ott rá! Aki szintén károsult, az jelentkezzen nálam, fogjunk össze, és lássuk el a baját, hogy bűnhődjön meg amiért átvert! Kedves odon100! Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor kérjük, értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik, és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólító levél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához, azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-08-10 14:28
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 16 Regisztrált: 2009-09-04 06:48 Azonosító: 729 725 |
Segítséget kérek, és egyben keresem a károsultakat!!!
A dominoedit42 nevű felhasználó egy csaló, kicsalta a pénzemet és nem küldi az árút. Bár jelenleg inaktív, mégis mindenkit figyelmeztetek, hogy ne fizessen neki, mert nem fog látni se terméket, se pénzt! Kérem a Vatera illetékeseit, hogy adják ki az adatait ennek a csalónak, mert a rendőrségre megyek feljelentést tenni, és gondolom, szükség lesz ott rá! Aki szintén károsult, az jelentkezzen nálam, fogjunk össze, és lássuk el a baját, hogy bűnhődjön meg amiért átvert! |
|
|
|
2010-08-09 11:12
Létrehozva:
|
|
Egyébként igazad lett, most megtalált az iwiwen, és ott irogat Mindegy, olvasás nélkül töröltem, és ott is tiltóra tettem. Képes volt egy kisregényt írni Jézusom.... ezt én nem szeretném. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-09 11:04
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Ühüm. El is olvastam, de csak most, hogy írtad, hogy már megesett. Egyébként igazad lett, most megtalált az iwiwen, és ott irogat Mindegy, olvasás nélkül töröltem, és ott is tiltóra tettem. Képes volt egy kisregényt írni A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-08-09 11:06 |
|
|
|
2010-08-08 23:07
Létrehozva:
|
|
Már megkaptam az értékelést, ha arra gondolsz Ühüm. El is olvastam, de csak most, hogy írtad, hogy már megesett. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-08 22:49
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 08:52 |