Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-10-18 17:24
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2010-09-16 21:04 Azonosító: 1 366 808 |
|
|
|
|
2010-10-18 15:38
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Egy virtuális nyúl pont jó lesz. Köszi! Üdv.: Balázs De üsse kő, tőlem kapsz egy virtuális nyulat. Sőt! Tudod mit? Kettőt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-18 15:33
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 896 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Kedves Vatera! Eddig csak sejtettem, de most már biztos vagyok benne hogy bugos a visszajelzés számlálótok Mindig is úgy éreztem hogy több pozitív visszajelzésem van mint amit a nevem melletti szám mutat. Erőt vettem magamon és összeszámoltam. Eredmény: hogy jóval 80-felett van a pozitív értékeléseim száma, de akkor miért csak 77 -van a nevem mellett!! Követelem az értékelés számláló kijavítását valamint Köszi! Üdv.: Balázs Tisztelt maczakb! Követelés helyett érdemes először csendben tájékozódni Egy eladótól hiába kap több pozitív értékelést, az akkor is csak egynek számít. Önnek 91 pozitív értékelése van 77 eladótól. Tehát a számláló megfelelően működik. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-10-18 15:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2010-09-16 21:04 Azonosító: 1 366 808 |
Kedves Vatera!
Eddig csak sejtettem, de most már biztos vagyok benne hogy bugos a visszajelzés számlálótok Mindig is úgy éreztem hogy több pozitív visszajelzésem van mint amit a nevem melletti szám mutat. Erőt vettem magamon és összeszámoltam. Eredmény: hogy jóval 80-felett van a pozitív értékeléseim száma, de akkor miért csak 77 -van a nevem mellett!! Követelem az értékelés számláló kijavítását valamint Köszi! Üdv.: Balázs |
|
|
|
2010-10-18 13:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 77 Regisztrált: 2007-05-10 16:21 Azonosító: 9 457 |
Kedves Mindenki, aki profibb, mint én: Én, mint eladó (2000-nél több eladással) a részletes értékelésénél szeretném megnézni, hogy mit takar az "egyéb indok" arra nézve, miért nem volt elégedett a vásárló. Van erre mód? mert csak abból lehetne valamiféle következtetést levonni az elkövetkezendőkre nézve. Egy észrevételem is van: néha előfordul, hogy csomagolás, esetleg szétszerelés közben megsérül az áru - mint néhány nappal ezelőtt. Ilyenkor az ember ír egy bocsánatért esedező levelet, és visszaküldi a vásárlónak a vételárat. És mi jelenik meg a részletes értékelésben? Hogy a vásárló egyáltalán nem kapta meg az árut - ami azt jelentheti az értékelést olvasónak, hogy az eladó zsebretette a vételárat, és nem küldte el a kifizetett árut. Vagy : a postán elveszett, ugye akkor sem kapta meg az árut a vásárló - és az eladó máris fekete s eggű. Véleményem szerint a részletes eladó-értékelés félrevezeti a leendő vásárlókat! A hagyományos értékelés elég teret ad a vásárlónak, hogy kifejtse a véleményét, és ott lehetőség van a semleges vagy negatív értékelésre választ adni. |
|
|
|
2010-10-18 12:09
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Segitségeteket kérném még új vagyok. Ha van egy termék pl:10000ft a villámára,és 1 ft:-rol indul a licit,én 1200ft-tal licitáltam és mondjuk megnyerem a licitet akkor 1200ft-ért veszem meg vagy 10000ft-os fix áron? A másik kérdésem:egy áru minimál ára 5000ft én licitáltam rá 100 ft.ra és ha megnyerem akkor mennyiért kell megvennem? Válaszodat előre is köszi! ginuska74 Ha nincs minimálár, akkor a vételár hagyományos aukció esetében független a villámártól. Ha van minimálár, akkor hiába teszel rá annál kevesebb összeget, egyszerűen nem nyered meg a licitet. Tehát nem kapod meg az árut. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-18 11:47
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-10-18 11:28 Azonosító: 1 405 511 |
Sziasztok!
Segitségeteket kérném még új vagyok. Ha van egy termék pl:10000ft a villámára,és 1 ft:-rol indul a licit,én 1200ft-tal licitáltam és mondjuk megnyerem a licitet akkor 1200ft-ért veszem meg vagy 10000ft-os fix áron? A másik kérdésem:egy áru minimál ára 5000ft én licitáltam rá 100 ft.ra és ha megnyerem akkor mennyiért kell megvennem? Válaszodat előre is köszi! ginuska74 |
|
|
|
2010-10-16 21:40
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-10-16 18:11 Azonosító: 1 405 224 |
Tisztelt Nevelson! Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. Az adott aukció számlázása után a tranzakció sikerességét illetően a Vatera.hu Kft. utólagos reklamációt nem fogad el, így annak állapota nem módosítható. Üdv:) Nagyon szépen köszönöm a segítséget:) Úgy csináltam ahogy az instrukciókban volt. üdv:Nevi |
|
|
|
2010-10-16 18:35
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 896 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok! Amit most fogok írni az igaz, hogy nem ide tartozik, de sehol sem találok a vaterán egy olyan mail címet, ahol jelezni tudnám a dolgot az üzemeltetőknek. Az a problémám, hogy eladtam valakinek egy francia ágyat még szeptemberben, megbeszéltük, hogy majd októberben futárszolgálattal elviteti, mondom ok. Ez nem is lett volna probléma, de muszáj voltam értékelsét csinálni, mert a vatera küldözgette a felszólításokat. Mondom jó, legyen beleírtam az értékelésbe, hogy pozítív habár még nem történt meg az adás vétel. Erre fel másnap azt mondja nekem az illető, hogy bocs, de mégsem veszem meg. Szerintetek most hova kellene írnom, hogy visszavonjam a pozitívat és egy semlegeset minimum, ha nem egy negatívat adjak? Tényleg elnézést az offolásért de tanácstalan vagyok:/ A segítséget előre is köszönöm:) tisztelettel Nevi:) Tisztelt Nevelson! Értékelés törlését a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. Az adott aukció számlázása után a tranzakció sikerességét illetően a Vatera.hu Kft. utólagos reklamációt nem fogad el, így annak állapota nem módosítható. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-16 18:20
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-10-16 18:11 Azonosító: 1 405 224 |
Sziasztok!
Amit most fogok írni az igaz, hogy nem ide tartozik, de sehol sem találok a vaterán egy olyan mail címet, ahol jelezni tudnám a dolgot az üzemeltetőknek. Az a problémám, hogy eladtam valakinek egy francia ágyat még szeptemberben, megbeszéltük, hogy majd októberben futárszolgálattal elviteti, mondom ok. Ez nem is lett volna probléma, de muszáj voltam értékelsét csinálni, mert a vatera küldözgette a felszólításokat. Mondom jó, legyen beleírtam az értékelésbe, hogy pozítív habár még nem történt meg az adás vétel. Erre fel másnap azt mondja nekem az illető, hogy bocs, de mégsem veszem meg. Szerintetek most hova kellene írnom, hogy visszavonjam a pozitívat és egy semlegeset minimum, ha nem egy negatívat adjak? Tényleg elnézést az offolásért de tanácstalan vagyok:/ A segítséget előre is köszönöm:) tisztelettel Nevi:) |
|
|
|
2010-10-15 12:03
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-15 11:45
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 71 Regisztrált: 2010-05-12 17:23 Azonosító: 1 156 547 |
|
|
|
|
2010-10-15 11:21
Létrehozva:
|
|
Üdv. Megjelent egy hír, miszerint módosultak a Felhasználási Feltételek. És hozzá egy link, amelyre bejön..... a FF. Esetleg lehet tudni, mi változott? (lustábbak kedvéért) köszönettel g. A Vészkijáratban megtalálod, valamelyik nap én is erről informálódtam. Csak nem tudom melyik nap. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-15 10:53
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 71 Regisztrált: 2010-05-12 17:23 Azonosító: 1 156 547 |
Üdv. Megjelent egy hír, miszerint módosultak a Felhasználási Feltételek. És hozzá egy link, amelyre bejön..... a FF. Esetleg lehet tudni, mi változott? (lustábbak kedvéért) köszönettel g.
|
|
|
|
2010-10-14 07:06
Létrehozva:
|
|
Na, ez most történt meg. Ignore ON. Értelmét nem látom, tanulni nem fogok belőle, előre nem visz, mert nem tudom, hogy ki pontozott le és miért. A mi értelmezésünk és a Vateráé más. Ebből ered a probléma. Te és én úgy gondoljuk, ha nem 5-ös az "osztályzat", akkor az nem jó, mert nem tökéletes. A Vatera úgy látja, hogy a tökéletes a 4-es, az ötös fölötte van. Legalábbis ezt szűrtem le valamelyik postból, azt hiszem Leó tollából. (Tulajdonképpen, ha a gyerek négyest hoz haza a suliból, egy büdös szót nem szólok, inkább megdicsérem. Az viszont igaz, ha én négyest kaptam, akkor szívtam a fogam, mert lehetett volna jobb is. Na ez nem gyerekkoromban, hanem később lett így. Szóval vagy a gyerekemet nevelem rosszul, túl lazán, vagy magam elé állítok túl magas feltételeket. Csupán nézőpont kérdése.) A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-10-14 07:07 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-13 23:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-09-16 08:41 Azonosító: 1 364 866 |
Tisztelt szaszti! A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az eladóknak a www.vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. Javasoljuk Önnek, hogy küldjön egy utolsó felszólítást az illetőnek a termék átvételére vonatkozóan, kilátásba helyezve a megfelelő értékelést amennyiben nem jelentkezik. A levelet továbbítsa másolatként a biztonsag@vatera.com címre, jelezve ezt a címzettnek is. Ha a partner erre sem reagál akkor tájékoztassa írásban az adásvételtől való elállásról és készítsen a partnerről értékelést. A kapott azonosítót mentse el, így esetleges jogtalan negatív esetén könnyebb az ügy feldolgozása. A terméket ezután újra aukcióra lehet bocsátani. Köszönöm a segítséget! A negatív értékelést megkaptam...Sajnos a levelek egy része elveszett vírust kaptam...Majd legközelebb ezerszer jobban vigyázok:-) Üdvözlettel: szaszti |
|
|
|
2010-10-13 21:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 832 Regisztrált: 2008-02-18 10:47 Azonosító: 120 776 |
Na, ez most történt meg. Ignore ON.
Értelmét nem látom, tanulni nem fogok belőle, előre nem visz, mert nem tudom, hogy ki pontozott le és miért. Ha nagyon zavar majd az az ablak, meg amit ott látok, akkor majd szépen kitiltom azt a régiót a képernyőről firefoxban. |
|
|
|
2010-10-13 21:01
Létrehozva:
|
|
Kedves zejopy! Eldöntheti, hogy a régi vagy az új módon kíván belépni. Ha nincs problémája az oldal kinézetével, működésével, akkor maradjon az alapértelmezett beállításnál (titkosítás). Ez a lehetőség igazából azok számára előnyös, akik valamilyen mobileszközről az arra optimalizált böngészővel Vateráznak. Náluk még előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák a titkosítással és a biztonsági tanúsítvánnyal, így számukra hasznos, ha ki tudják kapcsolni. A fejlesztő kollégák dolgoznak a megoldáson, de eltart egy ideig, míg a gyakrabban használt mobileszközöket beszerzik és tesztelik rajtuk az oldalt. Köszönöm a választ. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-13 20:59
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz! A belépésnél találtam egy új dolgot, amit eddig nem láttam, a belépés titkosítással-t. Mit jelent ez? Köszönöm, ha válaszol. Kedves zejopy! Eldöntheti, hogy a régi vagy az új módon kíván belépni. Ha nincs problémája az oldal kinézetével, működésével, akkor maradjon az alapértelmezett beállításnál (titkosítás). Ez a lehetőség igazából azok számára előnyös, akik valamilyen mobileszközről az arra optimalizált böngészővel Vateráznak. Náluk még előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák a titkosítással és a biztonsági tanúsítvánnyal, így számukra hasznos, ha ki tudják kapcsolni. A fejlesztő kollégák dolgoznak a megoldáson, de eltart egy ideig, míg a gyakrabban használt mobileszközöket beszerzik és tesztelik rajtuk az oldalt. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-13 20:41
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz!
A belépésnél találtam egy új dolgot, amit eddig nem láttam, a belépés titkosítással-t. Mit jelent ez? Köszönöm, ha válaszol. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-10-13 20:42 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-18 13:33 |