IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

437 Oldal V  « < 403 404 405 406 407 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vatera oldalak, Kérdések, általános észrevételek a Vaterával kapcsolatban
Greeneye166
hozzászólás 2007-09-28 00:30
Létrehozva: #8081

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-24 00:23
Innen: Debrecen
Azonosító: 14 762

...Még annyival egészíteném ki, hogy lehessen úgynevezett "diszkrét" aukciókat indítani a lentebb írt termékeknek.
Itt nem látszanának a licitálók nevei és a nyertesé sem, csak a licitfolyam és az árverés befejezte. Adásvétel után a Vatera jóváhagyásával a terméklap törlésre kerül.

Persze meg kell határozni a kategóriát egyértelműen a visszaélések elkerülése végett.

A 18 éves elmúltál kérdezősdi nem jelent sem szűrést, sem védelmet. Diszkréciót pedig főleg nem!
Go to the top of the page

+Quote Post
Greeneye166
hozzászólás 2007-09-28 00:16
Létrehozva: #8082

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-24 00:23
Innen: Debrecen
Azonosító: 14 762

IDÉZET(misu49 @ 2007-09-25 16:42) *
Nem tudom jó helyre írok-e mert a fórumon abszolut kezdő vagyok, ellentétben a Vaterával.

Úgy gondolom, sokat lendítene az értékelések hasznosságán, ha valamilyen módon szerepelne az értékelésben a termék nem csak az eladó vagy a vevő. Hiába van sok pozitív értékelés, ebből csak az derül ki, hogy jó fiú vagyok, de az nem, hogy jó dolgokat árulok vagy sem, pedig ez legalább ugyanilyen fontos lenne.
V.M.

Szerintem ez személyes jogokat sértene. Teszem azt olyan XXX termékeket vett, amit nem szeretne reklámozni évekig az értékeléseinél.
Jut eszembe: Lehetőséget kéne adni a vevőne/eladónak, hogy magánjellegű áruikkal kapcsolatos terméklapot az értékelés (adásvétel) után töröltethessék. Pl, ha valaki nem műf...t vesz (vagy akár azt), hanem pl olcsó egészségügyi betétet (inkontinens személy), akkor kérhesse, hogy az értékeléseiből a lejárt terméklapra mutató link törölt aukcióra mutasson.
A Vatera felülbrálná és akkor törölné, ha a kérés indokolt. Ha csak azért kéri, hogy a kisstílű csalásait fedezze, akkor nem jár törlés, persze ki az a marha aki ezért ír a Vaterának.

Ez szerintem emberbarát, személyiségi jogokat szem előtt tartó lépés lenne a Vaterától.

Greeneye166

+Quote Post
AndrikoJanos
hozzászólás 2007-09-27 21:39
Létrehozva: #8083

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-22 08:45
Azonosító: 26 261

Köszönöm, megtaláltam)))

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2007-09-27 19:29
Létrehozva: #8084

Öreg róka:)

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Azonosító: 32

IDÉZET(AndrikoJanos @ 2007-09-27 19:07) *
Légyszi segítsetek, ha egy általam eladásra kínált termék lapján kérdést tesznek fel, hol lehet erre válaszolni? nemtalálom ((

Kedves AndrikoJanos!

A Személyes menüjében kattintson a postaláda ikonra (bal felső rész a képernyőn), itt láthatja
leveleit és a levél tárgyára kattintva válaszolni is tud rájuk.

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
AndrikoJanos
hozzászólás 2007-09-27 19:07
Létrehozva: #8085

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-22 08:45
Azonosító: 26 261

Légyszi segítsetek, ha egy általam eladásra kínált termék lapján kérdést tesznek fel, hol lehet erre válaszolni? nemtalálom ((

+Quote Post
misu49
hozzászólás 2007-09-25 16:42
Létrehozva: #8086

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-25 16:20
Innen: Szekszárd
Azonosító: 26 935

Nem tudom jó helyre írok-e mert a fórumon abszolut kezdő vagyok, ellentétben a Vaterával.

Úgy gondolom, sokat lendítene az értékelések hasznosságán, ha valamilyen módon szerepelne az értékelésben a termék nem csak az eladó vagy a vevő. Hiába van sok pozitív értékelés, ebből csak az derül ki, hogy jó fiú vagyok, de az nem, hogy jó dolgokat árulok vagy sem, pedig ez legalább ugyanilyen fontos lenne.
V.M.

A hozzászólást -misu49- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-25 16:43

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2007-09-24 16:58
Létrehozva: #8087

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-24 18:58
Innen: Juzni Front
Azonosító: 11 399

- Erre ő a válaszában az előre fizetést kötötte ki és még az alábbi infókat adta nekem:
"Tehát: vagy találkozunk személyesen (ott van hogy Zala megye), vagy a banki előrefizetéssel oldjuk meg a vásárlás lebonyolítását.[/code]
IDÉZET

Ott van a terméklapon hogy hogyan bonyolíthatod az adásvételt. Választhatsz. Persze hogy az eladóval kapcsolatba kell lépned, vele kell megbeszélned a részleteket. Mivel nullás vagy előre utalást kért, vagy személyes átvételt. Ez teljesen rendben van.

A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-24 17:03

--------------------
Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)

SÜN, SÜN!!!!
"Sünben emelték ki a tüntetőt."

+Quote Post
Denin80
hozzászólás 2007-09-24 16:50
Létrehozva: #8088

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-09-21 11:30
Azonosító: 26 137

Utolsó kör, csak a helyzet letisztázása végett:

- Az automatikus Vatera üzenetben csak nevet, telefonszámot és egyéb, fizetéssel nem kapcsolatos adatokat kaptam.

- Az eladó keresett meg és ő érdeklődött, hogyan bonyolítsuk le a fizetést és a szállítást. Erre írtam:
"Ha épségben megérkezett, akkor azonnal indítom az átutalást (majd add meg a számlaszámot)."

- Erre ő a válaszában az előre fizetést kötötte ki és még az alábbi infókat adta nekem:
"Tehát: vagy találkozunk személyesen (ott van hogy Zala megye), vagy a banki előrefizetéssel oldjuk meg a vásárlás lebonyolítását.
Ilyenkor adnak neked egy bankszámlaszámot, és arra a vételárat kell befizetni + postaköltséget,
(ha az a vevőt terheli - ezt is ott láthatod)
Ezután történik a szállítás."

Nah szerintem szép magyar nyelvünk okozta, hogy félreértettem amit írt. Mert én úgy értelmeztem, hogy a Vatera ad egy számlaszámot. Utóbb viszont már érthető, hogy ő általában az eladókról beszélt. Viszont kár, hogy a (ki)oktatásom mellékleteként sem adta meg a saját számlaszámát, mert akkor nem kezdek el rossz nyomon keresgélni.

A félreértés persze nem a Vatera hibája. De az egész macera megspórolható lenne, ha a vásárlás leírása nem abban merülne ki, hogy lépjek kapcsolatba az eladóval.

Nem töltöm tovább a fórumot. A dolog lényegében megnyugtató végeredmény felé közeledik. Technikai megjegyzésként továbbra is a tájékoztatók fejlesztését javasolnám.

Köszönök minden segítséget a Vatera moderátorának és a többi felhasználónak! Problémás kérdések megoldásában ötös az oldal. smile.gif

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2007-09-24 16:18
Létrehozva: #8089

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(kavics86 @ 2007-09-24 15:25) *
Tisztelt Vatera illetve hozzább értő Vaterázók!

Nekem egy technikai jellegű kérdésem lenne...Többször előfordult már velem, hogy licitáltam egy termékre, ami pl 1 ft-ról indul és a licitlépcső 10 ft. Rejtett minimál ár van, ezért miután rálicitáltam az egy ft-ot, utána még licitálok 11 ft, 21 ft, 31 ft, stb...aztán egyszer csak a licitlépcső(!) mértéke megnő. Tehát pl 500 ft körül már 50 ft-os licitlépcsővel lehet licitálni...

Ez valami hiba, vagy van egy ilyen lehetőség is, hogy bizonyos ár fölött arányosan nő a licitlépcső is?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kellemes napot mindenkinek!

Kavics86

Majd kíváncsi leszek más mit ír erről.

A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-24 16:20

--------------------

SÜN, SÜN!!!!

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2007-09-24 16:18
Létrehozva: #8090

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Nekem egy technikai jellegű kérdésem lenne...Többször előfordult már velem, hogy licitáltam egy termékre, ami pl 1 ft-ról indul és a licitlépcső 10 ft. Rejtett minimál ár van, ezért miután rálicitáltam az egy ft-ot, utána még licitálok 11 ft, 21 ft, 31 ft, stb...aztán egyszer csak a licitlépcső(!) mértéke megnő. Tehát pl 500 ft körül már 50 ft-os licitlépcsővel lehet licitálni...

Ez valami hiba, vagy van egy ilyen lehetőség is, hogy bizonyos ár fölött arányosan nő a licitlépcső is?

Kavics86

Ha nincs beállítva fix licit lépcső, akkor úgy tudom növekszik automatikusan.

A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-24 16:22

--------------------

SÜN, SÜN!!!!

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-09-24 16:16
Létrehozva: #8091

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 291

Kavics86

Kedves kavics86,

Ha az eladó nem állított be a listázáskor fix licitlépcsőt akkor a rendszer egy aktuális ártól függő és arányosan növekvő licitlépcsőt fog megadni.
...azaz igen, nő a licitlépcső is bizonys ár fölött rolleyes.gif

üdvözlettel,
draglion

--------------------
nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat

+Quote Post
kavics86
hozzászólás 2007-09-24 15:25
Létrehozva: #8092

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-02 18:22
Azonosító: 12 522

Kavics86

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2007-09-24 12:24
Létrehozva: #8093

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Denin80 @ 2007-09-24 10:48) *
Hmmm...

Az eladó gyorsan jelentkezett és nem... nem hittem, hogy hétfőn már kezembe lesz az áru. Ellenben az eladó azt állította, hogy a Vatera ad egy számlaszámot, ahova fizetnem kell. Találtam is egy CIB-es számlaszámot, ami a Vatera-é. Na oda utaltam.

Megjegyzem a tájékoztató információk annyira hasznosak, mint amennyire hosszúak... szóval nem nagyon. A profiknak talán egyértelmű, de új tagként sokat kell bogarászni és filózni.

Ha tanuló pénz, hát így jártam. Akkor viszont hogy a halálba fizetem ki az árut átutalással az ELADÓNAK???

U.I.: A Vatera számlára utalást pedig logikusnak gondoltam... mégse kapja már meg kapásból az eladó a lóvét, mikor még fel se adta a cuccot. Gondoltam értesítik, hogy megjött a pénze és nyugodtan feladhatja az árut...???

Ha megnyersz egy aukciót, akkor megkapod az eladó elérhetőségét. Felveszed vele a kapcsolatot, Ő megadja a számlaszámát. A Vatera honnan tudná hogy kinek szánod a pénzt???? Egyáltalán nem bonyolut, minden le van írva. Valamit félreértettél...

A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-24 12:26

--------------------

SÜN, SÜN!!!!

+Quote Post
Denin80
hozzászólás 2007-09-24 11:51
Létrehozva: #8094

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Vatera_moderátor:
Elfogadva! Lebuktam. Nem olvastam el elejétől a végéig. Ott van tisztán. Jogi értelemben a tájékoztatás megtörtént. De a tájékoztató szövegekre (FAQ) vonatkozó kritikámon ez szerintem akkor se javít. Nem kívántam megbántani senkit, de az csak hasznára válik egy szolgáltatónak, ha tisztába van a gyengéivel. Mert azokat lehet javítani és fejleszteni.

Nem ez az első oldal, ahol vásárolok. A többi ugyan online bolt volt, de ott sosem volt kétséges hogyan kell fizetnem az áruért. Egyértelmű, könnyen átlátható tájékoztatást kaptam erről. Gondolom mert minden cégnek elsőrendűen fontos, hogy megkapja a pénzét.

Köszönöm a segítséget és a tájékoztatást. Az biztos, hogy ilyen gondom többször nem lesz.

Az oldal jó, a szolgáltatás ötlete mégjobb! Sajnálom, hogy nekem elsőre pont nem az előnyök jöttek ki.

+Quote Post
tusi74
hozzászólás 2007-09-24 11:39
Létrehozva: #8095

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Innen: Hungary
Azonosító: 35

IDÉZET(Denin80 @ 2007-09-24 11:34) *
Vatera_moderátor:
Köszönöm a tájékoztatást! Amint lehetséges, megteszem.

bambooflower:
Vagy a partnerem nem jártas a banki átutalással kapcsolatos tennivalókban, vagy nagyon félreérthetően fogalmazott a kapcsolatfelvevő levelében. Mert magamtól én is ezt tartottam volna a dolgok menetének. Ismétlem, hogy nem feltételezek róla rosszat, de az első levelemben ezt írtam neki:
"Ha épségben megérkezett, akkor azonnal indítom az átutalást (majd add meg a számlaszámot)."
Ezt úgy értettem, hogy e-mail-ban küldje meg a számlaszámát. Azt tisztáztuk, hogy előbb a pénz és csak utána az áru. Rendben, elfogadtam. Sajnos az ő válaszleveléből most nem tudok idézni, de otthon meg van az is. Abban pedig nem adta meg a saját számlaszámát, hanem azt állította, hogy a Vatera adja meg szükséges számlaszámot. Ekkor kezdtem el keresgélni és jutottam helytelen következtetésre.

Elnézést a problémákért! Ha nem lenne sürgős, akkor nem is kapkodtam volna így el a dolgokat.

Nem arra gondol az eladód, hogy ha a Személyes menüjében beállította a vásárlási értesítőt, akkor azt az aukció megnyerése után nem sokkal meg is kapod? Abban leírja a tudnivalókat, az átvétellel, utalással kapcsolatban. Én is állítottam be ilyet, de tapasztalatom szerint a vevők ezt nem nagyon olvassák, így én külön is meg szoktam írni. Nézd át a postaládát, nem kaptál-e valami értestőt, a normál aukciós értestésen kívül. Vagy írdd meg neki, megint, hogy írja meg a számlaszámát, mert Te nem kaptál ilyet.

A hozzászólást -tusi74- szerkesztette a következő időpontban: 2007-09-24 11:40

--------------------
"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmentél." Victor Hugo

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2007-09-24 11:35
Létrehozva: #8096

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Denin80 @ 2007-09-24 11:27) *
Újra átolvastam a tájékoztatókat. Ha egyértelműen tisztázva lenne, hogy vevőként nem a Vatera-nak kell utalnom és ha az eladóm nem állítja, hogy a Vatera ad számlaszámot (nem tételezek fel rosszindulatot, biztos csak félreérthetően fogalmazott), akkor TALÁN kiolvasom a szövegből, hogy rám nem vonatkozik a Számlázás részben található információ.
...

4. A Vatera.hu, mint közvetítő
A Vatera.hu Kft. által működtetett piacterek a termékeket kínálók és azokra licitálók között kizárólag
információ-közvetítői szerepet töltenek be. Az eladott termékek logisztikai átadása és a pénzügyi teljesítés
a Vatera.hu Kft-től függetlenül, a felhasználók megállapodásának megfelelően zajlik le.

Idézet a regisztrációkor elfogadott Általános Felhasználási Feltételekből.

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
Denin80
hozzászólás 2007-09-24 11:34
Létrehozva: #8097

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Vatera_moderátor:
Köszönöm a tájékoztatást! Amint lehetséges, megteszem.

bambooflower:
Vagy a partnerem nem jártas a banki átutalással kapcsolatos tennivalókban, vagy nagyon félreérthetően fogalmazott a kapcsolatfelvevő levelében. Mert magamtól én is ezt tartottam volna a dolgok menetének. Ismétlem, hogy nem feltételezek róla rosszat, de az első levelemben ezt írtam neki:
Ezt úgy értettem, hogy e-mail-ban küldje meg a számlaszámát. Azt tisztáztuk, hogy előbb a pénz és csak utána az áru. Rendben, elfogadtam. Sajnos az ő válaszleveléből most nem tudok idézni, de otthon meg van az is. Abban pedig nem adta meg a saját számlaszámát, hanem azt állította, hogy a Vatera adja meg szükséges számlaszámot. Ekkor kezdtem el keresgélni és jutottam helytelen következtetésre.

Elnézést a problémákért! Ha nem lenne sürgős, akkor nem is kapkodtam volna így el a dolgokat.

+Quote Post
Denin80
hozzászólás 2007-09-24 11:27
Létrehozva: #8098

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Újra átolvastam a tájékoztatókat. Ha egyértelműen tisztázva lenne, hogy vevőként nem a Vatera-nak kell utalnom és ha az eladóm nem állítja, hogy a Vatera ad számlaszámot (nem tételezek fel rosszindulatot, biztos csak félreérthetően fogalmazott), akkor TALÁN kiolvasom a szövegből, hogy rám nem vonatkozik a Számlázás részben található információ. Mivel a 'Hogyan fizethetem be a tartozásomat' résznél a nyers adatokon kívül nincs semmi, a 'Számlázási információknál' (ahova egy link küld) pedig felhasználókról és magáról a díjtételezésről, tranzakcióról ír olyan tömören, hogy azt egyes egyetemeken tanítani kéne.

A 'LICITÁLÁS, VÁSÁRLÁS # Az aukció befejezése után' tájékoztatóban szintén szűkre szabottan informálnak. A fizetésről csak annyi szó esik, hogy beszéljem meg a partneremmel.

Szóval egy profi eladó és egy kezdő vevő párosításban ez azt jelenti, hogy hiába ismerem a jogaimat és a lehetőségeimet, ha a gyakorlati tájékoztatás hiányában nem tudom a HOGYAN metodikáját. Ha pedig valaki lehülyéz... igen, lehet hogy hibáztam. Persze, siettem és nem töltöttem órákat azzal, hogy a szétszórt infókból kirakjam a nagy Vatera mozaikot és átlássak egy kisebb kereskedelmi és aukciós rendszert. Kifizettem a tanulópénzt és mégegyszer biztos nem követem el ezt a hibát. Csak nem értem, hogy egy olyan szolgáltató oldalnál. ahol PÉNZRŐL van szó, miért kell ilyen elharapott FAQ-t gyártani, ami nélkülözi a gyakorlati példákat, a vásárlás-eladás folyamatszerű bemutatását, és annyira a lényegre szorítkozik, hogy az értelmezéséhez kéne írni mégegy tájékoztatót.

Most pedig már csak azért küzdök, hogy legalább az eladó partnerem ne lássa kárát ennek az egésznek. Szóval minden információt és segítséget köszönök!

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2007-09-24 11:14
Létrehozva: #8099

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

Hmmm...

Az eladó gyorsan jelentkezett és nem... nem hittem, hogy hétfőn már kezembe lesz az áru. Ellenben az eladó azt állította, hogy a Vatera ad egy számlaszámot, ahova fizetnem kell. Találtam is egy CIB-es számlaszámot, ami a Vatera-é. Na oda utaltam.

Megjegyzem a tájékoztató információk annyira hasznosak, mint amennyire hosszúak... szóval nem nagyon. A profiknak talán egyértelmű, de új tagként sokat kell bogarászni és filózni.

Ha tanuló pénz, hát így jártam. Akkor viszont hogy a halálba fizetem ki az árut átutalással az ELADÓNAK???

U.I.: A Vatera számlára utalást pedig logikusnak gondoltam... mégse kapja már meg kapásból az eladó a lóvét, mikor még fel se adta a cuccot. Gondoltam értesítik, hogy megjött a pénze és nyugodtan feladhatja az árut...???

A dolgok menete a következö: miután megnyerted a terméket, kapsz értesítést a Vaterától az eladó elérhetöségével. Kapcsolatba léptek egymással, az eladó megadja a bankszámlaszámát, a vevö átutalja a pénzt, és az eladó miután a számláján jóváírásra került az összeg, postázza a terméket.

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2007-09-24 11:13
Létrehozva: #8100

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hmmm...
...

Kedves Denin80!

Legyen kedves írni a kapcsolatfelvételen keresztül, a pénzügy, számlázás főtémán belül kiválasztva
a megfelelő altémát. Szükség lesz az utalás pontos adataira, ez alapján a felelős kolléga
utánanéz és az összeget visszautaljuk arra a számlaszámra, amit megad nekünk.
Harmadik fél részére nem utalunk, kizárólag az Ön részére küldjük vissza az összeget.

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

437 Oldal V  « < 403 404 405 406 407 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-24 05:07