IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

974 Oldal V  « < 927 928 929 930 931 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Technikai Kérdések, Problémák, Hibajelzések, észrevételek - KIZÁRÓLAG TECHNIKAI jellegű témákban!
draglion
hozzászólás 2007-10-16 10:00
Létrehozva: #18561

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 291

IDÉZET(euro-elektronic @ 2007-10-16 01:32) *
... tehát lehet ezt jól is csinálni.

már ideje is volna jól csinálni

--------------------
nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
Go to the top of the page

+Quote Post
igor53
hozzászólás 2007-10-16 09:28
Létrehozva: #18562

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-15 11:02
Azonosító: 5 475

A hanyag ügyintézésre nem orvosság, hogy kérd a számlát online, fizess online. Arról nem is beszélve, hogy az interneten - akár egy köldökzsinóron - való állandó függés nem mindenkinek adatik meg. Igenis létezik olyan, hogy nem jut hozzá valaki, vagy épp a szolgáltatónál üzemzavar lép fel. Vidéken ez mindennnapos, csak a pestiek hiszik azt, hogy az internet olyan állandó stabil dolog, mint az, hogy a nap felkel. Próbálják meg egy-két hónapos állandó ott lakással, hogy is van ez egy kis faluban , 30 km-re a várostól. A fiam elektronikusan bankol, van gondja miatta bőven. Ezeket e-módszereket a bankok, biztosítók, és a Vatera is csakis költségmegtakaritás célból vezette be - erős függésben vagy a rendszerüktől, ha gondod van, és jogos reklamációd, akkor hónapokig hadakozhatsz, hogy rendbetegyék. Kiszolgáltatottak vagyunk. Ha olyanokat is inaktiválnak, akik valójában nem érdemelték, azt nem oldja meg az internetes számlázás. A Vatera saját maga elismerte a közleményében, hogy október 13-án túllőtt a célon.

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2007-10-16 09:23
Létrehozva: #18563

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Innen: Mezőberény
Azonosító: 40

IDÉZET(euro-elektronic @ 2007-10-16 01:32) *
Hát, én EBPP-n át fizetek, dombornyomott kártyával, de mint írtam, a jóváírás nem igazán lett gyorsabb.
Ettől függetlenül ennél maradok, mert ha gond van, nagyon könnyű igazolni a befizetéseket, meg nekem egyszerűbb így.
Volt egyébként lejárt tartozásom is, de olyan is, amit már befizettem jó ideje, mégsem lett még jóváírva.
A gond az, hogy ha minden be lett volna fizetve, akkor is inaktiváltak volna. Remélem, a jövőben ez a dolog is pozitívan fog fejlődni, igaz, hogy gondolom lényegesen kevesebb összeggel, és befizetéssel, de a konkurens oldalon sokkal jobban működik ugyanez, tehát lehet ezt jól is csinálni.

Nekem űgy tűnik, mióta bevezették az 1000,-Ft-os fizetési határt, nincs elég (gyakorlott) ügyintéző.
Ezen nem velószínű, hogy váltotatnának mert az pénzbe kerül. DmT.

A hozzászólást -scaevola- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-16 09:26

--------------------
Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen)

+Quote Post
euro-elektronic
hozzászólás 2007-10-16 01:32
Létrehozva: #18564

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:47
Innen: Érd
Azonosító: 6

IDÉZET(tusi74 @ 2007-10-15 11:06) *
Attól függ. Az ebpp-n keresztül kétféleképpen lehet fizetni. A dombornyomott kártyás, az piszok gyors, eddig 2 nap volt a max. és van a CSEPP fizetés, ami annyit jelent, hogy az ebpp adja ki a megbízást az OTP-nek, hogy szedje le a pénzt, és küldje le a Vat-nak. Na ennek a sebességét nem tudom. Nem tudom euro melyikkel fizetett, és mikor a megadott intervallumon belül, ami a határidő. Én az ebpp megérkezése után 2 percen belül szoktam, úgyhogy csak erről tudok nyilatkozni. Mióta van az ebpp, azóta én ezzel fizetek dombornyomottal, és nagyon gyors. Sőt a CASCO-mat már nagyon régóta az pedig még gyorsabb.

Hát, én EBPP-n át fizetek, dombornyomott kártyával, de mint írtam, a jóváírás nem igazán lett gyorsabb.
Ettől függetlenül ennél maradok, mert ha gond van, nagyon könnyű igazolni a befizetéseket, meg nekem egyszerűbb így.
Volt egyébként lejárt tartozásom is, de olyan is, amit már befizettem jó ideje, mégsem lett még jóváírva.
A gond az, hogy ha minden be lett volna fizetve, akkor is inaktiváltak volna. Remélem, a jövőben ez a dolog is pozitívan fog fejlődni, igaz, hogy gondolom lényegesen kevesebb összeggel, és befizetéssel, de a konkurens oldalon sokkal jobban működik ugyanez, tehát lehet ezt jól is csinálni.

--------------------

+Quote Post
BIG001
hozzászólás 2007-10-15 20:53
Létrehozva: #18565

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-08 14:31
Azonosító: 4 298

Lehet, hogy van olcsóbb, de a netes utalásért nem szeretnék tételenként 150 Huf.-ot fizetni.

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-10-15 20:53
Létrehozva: #18566

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(scaevola @ 2007-10-15 18:49) *
Kedves draglion!

Megakadt a tű!
Emilbe megkapják a számlát, a befizetés pedig csekken történik, mivel azt választották, és ehhez tartják magukat.
A Vateránál pedig valamiért (új program, adatvesztés, rendszer összeomlás, olcsó húsnak híg a leve) káosz uralkodik, és ennek a levét a felhasználók isszák meg. A vadkapitalizmus korát éljük, a nyereség az érdekes a többi canis merga. Hagy járjon a szájuk, elvégre szólásszabadság van. DmT.

Kedves scaevola,

Régen is így volt ez ha jól tudom Lilla volt akkor a pénzügyes de soha egy e-mailre nem válaszolt vagy ha mégis akkor csak nagyon nehezen ...viszont mindig káosz uralkodott....kár hogy az ezelőtt 3 évvel írt fórumot nehéz előkeresni ...akkor is ez volt a téma...

Szóval a csekkes befizetés nem változott meg...akkor nagy valószínűséggel nem is fog.

--------------------

+Quote Post
KapdKi
hozzászólás 2007-10-15 20:42
Létrehozva: #18567

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azonosító: 312

Amit ma csoprtos beszedésnek neveznek azt régebben inkasszónak hívtak ... Már a szótól is föláll a szőr a hátamon ....

--------------------
Az erőszak a gyengék végső menedéke.

(by Ájszek Aszimov)

+Quote Post
tusi74
hozzászólás 2007-10-15 20:16
Létrehozva: #18568

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Innen: Hungary
Azonosító: 35

IDÉZET(scaevola @ 2007-10-15 19:55) *
Ha engedményt kapnánk az elekronikus fizetésért, mint a jobb helyeken, akkor bizonyára sokan váltanánk. DmT.

Ez így igaz. A biztosítóknál, meg egyéb szolgáltatóknál is kedvezménnyel honorálják, ha valakire nem kell postaköltséget, nyomtatási költséget, papírt pazarolni. 

A hozzászólást -tusi74- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-15 20:16

--------------------
"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmentél." Victor Hugo

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2007-10-15 19:55
Létrehozva: #18569

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(tusi74 @ 2007-10-15 19:46) *
Felesleges megbízni őket csoportos beszedésre (egyáltalán van ez a lehetőség már?), elegendő a neten való átutalás, vagy kártyás fizetés, ezek is online módok.

Fizeted eladásaid után a 6%-ot, ha átutalsz általába +% a banknak. Ha engedményt kapnánk az elekronikus fizetésért, mint a jobb helyeken, akkor bizonyára sokan váltanánk. DmT.

A hozzászólást -scaevola- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-15 19:56

--------------------
Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen)

+Quote Post
tusi74
hozzászólás 2007-10-15 19:46
Létrehozva: #18570

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(BIG001 @ 2007-10-15 19:25) *
sad.gif Talán nem véletlen, hogy nem bízunk meg annyira a Vatera rendszerében, hogy a csoportos beszedési megbízással megbizzuk. sad.gif

Felesleges megbízni őket csoportos beszedésre (egyáltalán van ez a lehetőség már?), elegendő a neten való átutalás, vagy kártyás fizetés, ezek is online módok.

--------------------
"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmentél." Victor Hugo

+Quote Post
musko
hozzászólás 2007-10-15 19:31
Létrehozva: #18571

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-07 20:43
Azonosító: 23 924

IDÉZET(sondor @ 2007-10-15 18:37) *
Okulásul minden Vaterázónak!

Ez év augusztus közepén kitiltottak mondván 26 eFt tartozásom van. Felsorolták a jóváiratlan számla számokat. Három (!) alkalommal elküldtem nekik a számláról és a befizetési csekkről készített fotokat. Nem érdekelte őket. mindig más és más számlák követelésével léptek fel. Minden esetben igazoltam a befizetéseim. Szerencsére valamennyi számlát hozzá tűzve a feladási csekket eltettem. Akár a falnak akár nekik írtam volna. Próbáltam telefonon elérni a szóbeli tisztázás érdekében. Telefonjukat kikapcsolták. "A hívott szám az előfizető kívánságára átmenetileg nem kapcsolható." gépi közlés mindent elárul erről a társaságról. Most kaptam egy levelet amiben technikai hibára hivatkoznak. Írják visszatettek minden terméket. Elmondanám egyetlen egyet sem a több mint 300-ból. Magam részéről három év után közel 600 tranzakcióval befejeztem a vaterázást. A tisztességes vaterázás megkívánja a tisztességes számlázást és partnerséget. Amit a vatera csapata tesz ettől távol áll!
Köszönöm mindazoknak a vaterázóknak az együttműködést akikkel a három év folyamán kapcsolatba kerültem.
Találkozunk más virtuális piactéren
sondor

Szia!

Pedig azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával. Ezek teljesen megbolondultak.... Én is tovább lépek a 385 pozitív tranzakciómmal.

+Quote Post
BIG001
hozzászólás 2007-10-15 19:25
Létrehozva: #18572

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-08 14:31
Azonosító: 4 298

sad.gif Talán nem véletlen, hogy nem bízunk meg annyira a Vatera rendszerében, hogy a csoportos beszedési megbízással megbizzuk. sad.gif

+Quote Post
Flitter
hozzászólás 2007-10-15 19:18
Létrehozva: #18573

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Innen: Hirtelengöröngyös-balacskó
Azonosító: 39

Ajajjjajjjjjjjjjjjjjjjjjj blink.gif

Ettől féltem,hogy sok,sok,sok régi ,új megbizható vaterás elmegy.

Egy kérdésem lenne a vaterához.
Megérte?

A hozzászólást -Flitter- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-15 19:19

--------------------
Állampolgári jogom hülyének lenni.
Ne vedd komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belőle élve:)

Mit te gondolsz, ki te vagy, azt hiszed, hogy kivel beszélsz?
"Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!"
"Az a baj a világgal, hogy az okosak örökké kételkednek,a hülyék meg mindig holtbiztosak mindenben."
"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül."

+Quote Post
tusi74
hozzászólás 2007-10-15 19:09
Létrehozva: #18574

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(scaevola @ 2007-10-15 18:49) *
Emilbe megkapják a számlát, a befizetés pedig csekken történik, mivel azt választották, és ehhez tartják magukat.

smile.gif Ez a tipikus sapka esete, ha van rajta az a baj, ha nincs az a baj. Pár hónapja egy infós fórumon meg azért cikizték a Vaterát, hogy micsoda dolog az, hogy sárgacsekkezik még 2007-ben is, milyen internetes kereskededő az ilyen. És elkezdtek felemlegetni más internetes oldalakat, hogy bezzeg ott... ott aztán minden elektronikusan zajlik, a fizetés, értesítés, minden, papírnak nyoma sincs, bezzeg a vatera meg sárgacsekkeket küldözget.

Itt megválaszolja draglion, hogy azért az év internetes kereskedője, mert online lehet fizetni a számlát, ráadásul kétféle módon, most meg az a baj. Erre szokták mondani, hogy most légy okos Domokos.

A hozzászólást -tusi74- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-15 19:10

--------------------

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2007-10-15 18:49
Létrehozva: #18575

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(draglion @ 2007-10-15 18:04) *
azért az év internetes kereskedője mert az internet segítségével online lehet rendezni a számlák kifizetését kétféle módon is wink.gif laugh.gif

Kedves draglion!

Megakadt a tű!
A Vateránál pedig valamiért (új program, adatvesztés, rendszer összeomlás, olcsó húsnak híg a leve) káosz uralkodik, és ennek a levét a felhasználók isszák meg. A vadkapitalizmus korát éljük, a nyereség az érdekes a többi canis merga. Hagy járjon a szájuk, elvégre szólásszabadság van. DmT.

--------------------

+Quote Post
sondor
hozzászólás 2007-10-15 18:37
Létrehozva: #18576

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azonosító: 31

Okulásul minden Vaterázónak!

Ez év augusztus közepén kitiltottak mondván 26 eFt tartozásom van. Felsorolták a jóváiratlan számla számokat. Három (!) alkalommal elküldtem nekik a számláról és a befizetési csekkről készített fotokat. Nem érdekelte őket. mindig más és más számlák követelésével léptek fel. Minden esetben igazoltam a befizetéseim. Szerencsére valamennyi számlát hozzá tűzve a feladási csekket eltettem. Akár a falnak akár nekik írtam volna. Próbáltam telefonon elérni a szóbeli tisztázás érdekében. Telefonjukat kikapcsolták. "A hívott szám az előfizető kívánságára átmenetileg nem kapcsolható." gépi közlés mindent elárul erről a társaságról. Most kaptam egy levelet amiben technikai hibára hivatkoznak. Írják visszatettek minden terméket. Elmondanám egyetlen egyet sem a több mint 300-ból. Magam részéről három év után közel 600 tranzakcióval befejeztem a vaterázást. A tisztességes vaterázás megkívánja a tisztességes számlázást és partnerséget. Amit a vatera csapata tesz ettől távol áll!
Köszönöm mindazoknak a vaterázóknak az együttműködést akikkel a három év folyamán kapcsolatba kerültem.
Találkozunk más virtuális piactéren
sondor

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-10-15 18:04
Létrehozva: #18577

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(musko @ 2007-10-15 18:00) *
Engem is inaktiváltak, közben mindig új követelésekkel állnak elő, ha a régi számlákat elküldöm. Közben lehetetlen a vaterával a kapcsolatot felvenni. Én már kezdek beelédelni. Akinek rajtam kívül is van gondja a vaterával keresse meg mailban pl a fogyasztóvédőket, vagy egyéb fórumot. Jó lenne ha az év Internetes kereskedője kicsit odafigyelne azokra akiknek köszönheti ezt a címet.

azért az év internetes kereskedője mert az internet segítségével online lehet rendezni a számlák kifizetését kétféle módon is wink.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
musko
hozzászólás 2007-10-15 18:00
Létrehozva: #18578

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-07 20:43
Azonosító: 23 924

Engem is inaktiváltak, közben mindig új követelésekkel állnak elő, ha a régi számlákat elküldöm. Közben lehetetlen a vaterával a kapcsolatot felvenni. Én már kezdek beelédelni. Akinek rajtam kívül is van gondja a vaterával keresse meg mailban pl a fogyasztóvédőket, vagy egyéb fórumot. Jó lenne ha az év Internetes kereskedője kicsit odafigyelne azokra akiknek köszönheti ezt a címet.

+Quote Post
igor53
hozzászólás 2007-10-15 17:29
Létrehozva: #18579

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-15 11:02
Azonosító: 5 475

Azt hiszem, leszűrhető az eddigiekből, hogy amennyiben a vatera inaktiválni óhajt valakit a tartozás miatt, akkor annyi elvárható:
1./ küldjön előtte 3-4 nappal egy figyelmeztető emailt - ebben emlitse meg a retorziót
2./ ha a felhasználó befizeti, s ezt faxon igazolja, akkor tekintsen el az inaktiválástól

Nyilvánvalóan kell a 3-4 nappal korábbi értesítés, mert még az emailek sem röppenek át 1-2 órán belül. Aki vonakodik egy ilyen dorgáló levél hatására fizetni, annál már érthető, ha komolyabb eszközhöz nyúlnak.
A jelenlegi gyakorlat olyan, mintha droidok végeznék, egy softver jelzi a hátralékost, egy másik softver kitiltja a piactérről, a felhasználónak esélye sincs , hogy rendezze a befizetést még előtte.

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2007-10-15 16:33
Létrehozva: #18580

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azt hiszem új ügyintézők vannak, akik nem még ismerik a proramot, de fele fizetést kapnak. laugh.gif

--------------------

+Quote Post

974 Oldal V  « < 927 928 929 930 931 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-19 19:07