IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

974 Oldal V  « < 461 462 463 464 465 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Technikai Kérdések, Problémák, Hibajelzések, észrevételek - KIZÁRÓLAG TECHNIKAI jellegű témákban!
zpepe26
hozzászólás 2010-01-05 10:00
Létrehozva: #9241

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-21 13:17
Innen: Magyar/Szombathely
Azonosító: 48 776

IDÉZET(SPComputer @ 2010-01-05 01:54) *
...
Más: felhasználónévre való kereséskor a rendszer érzékeny a kis- és nagybetűkre. Ez egyszer macerás, mert nem emlékezhetek, ki melyik betűt nagyítja a nevében(az enyém is elég faramuci ennek fényében), másodszor pedig felesleges, hiszen regisztrálni sem lehet ugyanazt a nevet még egyszer, kis/nagybetű különbséggel sem.
Nem tartok nyilvántartást a partnereimről, ezért nehéz újra megtalálni valakit, akivel talán újra üzletet kötnék...ha megtalálnám.
Van-e remény arra, hogy a "felhasználó keresése" valaha egyszerűbb lesz ily módon?

Ebben tévedsz:

http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=16610
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1302

--------------------
"Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
Go to the top of the page

+Quote Post
SPComputer
hozzászólás 2010-01-05 02:54
Létrehozva: #9242

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-09 15:02
Azonosító: 531 554

Tiszteletem!

Egyszer pár hete már feldobtam a kérdést, de érdemi válasz nélkül maradt. Megpróbálom újra, mert ma már egy érdeklődő "inkorrektséggel" vádolt meg.
Tehát adva van néhány aukcióm, ahol is a villámárat úgy adtam meg, hogy az a postaköltséget tartalmazza. Az összeg is sokszor pont annyi, mint a kikiáltási ár+postaköltség.
Szállítási díjnak azért megadom a postaköltséget, mert sokan mégis kivárásra játszanak. De ha valaki mégis leütné villámáron, a rendszer hozzáadja a megadott postaköltséget is, pedig a legtöbb terméklapomon le van írva a "villámár tartalmazza" opció. Ez sokakat elriaszthat, s esetleg én tűnök fel rossz színben, mintha én manipulálnék ezekkel. Az új terméklap bevezetése óta ritkábban is fogynak az ilyen termékeim. Ha nem adok meg szállítási díjat a megfelelő helyen, félő, hogy ezzel majd engem szembesítenek, s nem hajlandók kifizetni azt, mondván, nyilván ingyen ajánlottam.
Nem lehetne-e a szállítási díjak megadásakor bevezetni egy "villámár tartalmazza" választási lehetőséget, vagy hasonlót az ilyen félreértések elkerülése végett?

Ehhez kapcsolódó másik kérdésem, ha villámáron ütik le mégis elfogadva a rendszer kalkulációját, én vajon jutalékot fizetek a hozzászámolt, de ki nem fizetett második postaköltség után is?

S van-e lehetőség arra, hogy a szállítási díj fülön ne jelenjen meg a "/db" kitétel? Ez azért kínos, mert például egy 5db kábelt tartalmazó 1000ft-os aukció esetén azt hihetik megint, hogy ötször kérem el a postaköltséget. Persze kiszámolhatnám, mennyire jön ki darabonként a postázás, de ez megint újabb kérdéseket, vagy értetlenséget hozna magával. Jönnének a kérdések, "miért nem fér bele egy 100ft-os postaköltségbe, ha az egész nincs 10dkg?" Arról nem is beszélve, ha egy termékként ütik le az 5db-ot, csak egyszer adódik hozzá az öttel osztott postaköltség.

Más: felhasználónévre való kereséskor a rendszer érzékeny a kis- és nagybetűkre. Ez egyszer macerás, mert nem emlékezhetek, ki melyik betűt nagyítja a nevében(az enyém is elég faramuci ennek fényében), másodszor pedig felesleges, hiszen regisztrálni sem lehet ugyanazt a nevet még egyszer, kis/nagybetű különbséggel sem.
Nem tartok nyilvántartást a partnereimről, ezért nehéz újra megtalálni valakit, akivel talán újra üzletet kötnék...ha megtalálnám.
Van-e remény arra, hogy a "felhasználó keresése" valaha egyszerűbb lesz ily módon?

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-01-04 16:12
Létrehozva: #9243

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zsiduPAPA @ 2010-01-04 14:45) *
Jónapot!

Remélem, jó helyre írok! Kaptam egy negatív véleményt not_i.gif not_i.gif , és a saját véleményem nem jelenik meg a visszajelzéseimnél, még úgy sem, ha kijelentkezek, és "ismeretlenként" nézem meg a visszajelzéseimet. Ez így fog maradni, vagy csak túl türelmetlen vagyok?

Köszönöm: zsiduPAPA

Kedves zsiduPAPA!

Az Ön által adott értékelés a partnere visszajelzései között jelenik meg. A kapott negatív értékelésre válaszolhat az Értékelések készítése menüpontban, ez a válasz meg fog jelenni közvetlenül a kapott negatív alatt, az Ön visszajelzései között.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
liquit88
hozzászólás 2010-01-04 16:11
Létrehozva: #9244

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2009-09-14 22:47
Azonosító: 745 946

Tisztelt Vatera!

memoker nevű felhasználótól vettem volna két terméket, az alábbiakat: "Akció! Eredeti 4GB Új Nokia micro SD kártya Class4" és "M2 Micro SD Kártyaolvasó - Író 1,2,4,8 GB-ig új". Mivel sürgősen kellett volna a termék ezért választottam a fix áras terméket. Megvettem. Majd memoker nevű felhasználót 1 napig hívogattam telefonon, e-mailt írtam. Én mivel 1 napig nem tudtam elérni, és sürgősen kellett volna a termék, negatívot adtam neki. Ezek után ezt kaptam tőle e-mailbe:

"A legjobb az lenne ha torolttned a negativot es akkor en se kellene lenegativozzalak .

En korrekt vagyok, de hidd el nekem hogy ez az egybol lenegativozassal csak magadnak artasz mivel ha en is lenegativozlak akkor senki se fog maskor veled uzletelni .

Tanulj a tapasztaltabtól.

Az ertesitoben benne volt h nem tudom felvenni a telefonom."

Szerintem ha valaki elad terméket az számítson rá hogy akad aki vesz is tőle. Nem fenyegetőzni kéne, hanem a vevőt kéne szem előtt tartani. Ezért kérem a vatera segítségét hogy az ilyen problémás felhasználókat mint memoker szűrjék ki.

Köszönettel: liquit88

+Quote Post
zsiduPAPA
hozzászólás 2010-01-04 15:45
Létrehozva: #9245

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-04 15:39
Azonosító: 919 946

Jónapot!

Remélem, jó helyre írok! Kaptam egy negatív véleményt not_i.gif not_i.gif , és a saját véleményem nem jelenik meg a visszajelzéseimnél, még úgy sem, ha kijelentkezek, és "ismeretlenként" nézem meg a visszajelzéseimet. Ez így fog maradni, vagy csak túl türelmetlen vagyok?

Köszönöm: zsiduPAPA

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-01-03 12:00
Létrehozva: #9246

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(bigfootinformatika @ 2010-01-03 04:05) *
Üdv a Team-nek

Meg lehetne azt oldani, hogy mint régen, a vásárlás értesítő esetén a válasz nem a vatera felé menne,
hanem a vevő felé?
Sok copy/paste -t spórolhatnák meg? ( és sztem más is )
Anno még így volt, aztán változott
Üdv

Tisztelt bigfootinformatika!

Sok probléma származott abból a megoldásból, ezért is változtattuk meg.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
bigfootinformati...
hozzászólás 2010-01-03 05:05
Létrehozva: #9247

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-25 15:50
Azonosító: 579 694

Üdv a Team-nek

Meg lehetne azt oldani, hogy mint régen, a vásárlás értesítő esetén a válasz nem a vatera felé menne,
hanem a vevő felé?
Sok copy/paste -t spórolhatnák meg? ( és sztem más is )
Anno még így volt, aztán változott
Üdv

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-01-02 13:45
Létrehozva: #9248

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(Angaletattila @ 2010-01-02 12:34) *
Ez milyen megoldás,hogy írok ide és kitörlik?
Azért,hogy más ne lássa?
...

Nyugalom. Hozzászólás írása ELŐTT kérjük minden esetben tájékozódjon.
Az eddigi hozzászólásai áthelyezésre kerültek a témának leginkább megfelelő topikba.
Egyben kérjük, hogy a jövőben ön is ennek megfelelően járjon el.
Köszönjük figyelmét, megértését.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
annagt
hozzászólás 2010-01-02 13:40
Létrehozva: #9249

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-11-03 12:16
Azonosító: 820 226

IDÉZET(Angaletattila @ 2010-01-02 12:34) *
Azért,hogy más ne lássa?
A panaszkönyv miért van?
Akkor mégis nekem van igazam, mert kitörölték a hozzászólásaimat?
Mert szerintem, ha valaki egy aukciónál 70Ft-al többet számol fel a postai szállításért az szabálytalan, ez egyébként benne is van a szabályzatban.
A boltban sem kerekítenek fel egy csokit 120 Ft-ról 200 Ft-ra.
Semmi sértő megjegyzést nem tettem senkire csak leírtam az észrevételeimet!
Az előző hosszászólásaimat(amik már nicsenek itt...) ezzel egészíteném ki Az Általános Felhasználási Feltételekből:

3/7. Nem megengedett olyan aukció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget.

Nem lett kitörölve,csak át lett helyezve a megfelelő topikba.

+Quote Post
Angaletattila
hozzászólás 2010-01-02 13:34
Létrehozva: #9250

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-09 22:27
Azonosító: 532 834

Azért,hogy más ne lássa?
A panaszkönyv miért van?
Akkor mégis nekem van igazam, mert kitörölték a hozzászólásaimat?
Mert szerintem, ha valaki egy aukciónál 70Ft-al többet számol fel a postai szállításért az szabálytalan, ez egyébként benne is van a szabályzatban.
A boltban sem kerekítenek fel egy csokit 120 Ft-ról 200 Ft-ra.
Semmi sértő megjegyzést nem tettem senkire csak leírtam az észrevételeimet!
Az előző hosszászólásaimat(amik már nicsenek itt...) ezzel egészíteném ki Az Általános Felhasználási Feltételekből:

3/7. Nem megengedett olyan aukció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget.

+Quote Post
Sardula
hozzászólás 2010-01-01 23:50
Létrehozva: #9251

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-01 11:05
Azonosító: 914 566

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-01-01 12:00) *
Tisztelt Sardula!

A következő lehetőségeket javasoljuk Önnek:
- érdeklődjön email szolgáltatójánál a probléma esetleges okáról
- javasoljuk, hogy próbálja meg átállítani a személyes menüjében az emailcímet egy másik címre, és nézze meg, hogy az új címre megérkeznek-e a levelek
- ellenőrizze, hogy nem blokkolta-e a Vaterától érkező leveleket.

Jellemzően a citromail, freemail levelezőknél a belső webes spam-szűrőnél engedélyezni kell az ertesito@vatera.com címről érkező leveleket, így elméletileg nem fordulhat elő, hogy a levelet elutasítja a szolgáltató. Ez esetlegesen más levelezőknél is működhet.

Addig is partnere elérhetőségeit megtalálja a személyes menüjében a vásárolt áruk menüpontban a boríték ábrára kattintva.

Köszönöm a segitséget! Megnézem.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-01-01 23:38
Létrehozva: #9252

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(KustiNiki @ 2010-01-01 22:28) *
Én már többször licitáltam ugyanarra a termékre, és folyamatosan azt hozza ki nekem, hogy más falhasználónak már van egy levédett ajánlata, ami magasabb mint az enyém. Most legalább ötször licitáltam egymás után ugyanarra, és mostis azt írja ki, de kétlem, hogy az a másik felhasználó pont ugyanakkor licitál mint én, én még kezdő vaterás vagyok, nem értem hogy ez hogyan lehet. Megmagyarázná valaki?

Levédett ajánlat.
http://www.vatera.hu/help/index.php?q=lev%E9dett+aj%E1nlat

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
KustiNiki
hozzászólás 2010-01-01 23:28
Létrehozva: #9253

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2010-01-01 23:22
Azonosító: 915 746

Én már többször licitáltam ugyanarra a termékre, és folyamatosan azt hozza ki nekem, hogy más falhasználónak már van egy levédett ajánlata, ami magasabb mint az enyém. Most legalább ötször licitáltam egymás után ugyanarra, és mostis azt írja ki, de kétlem, hogy az a másik felhasználó pont ugyanakkor licitál mint én, én még kezdő vaterás vagyok, nem értem hogy ez hogyan lehet. Megmagyarázná valaki?

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-01-01 13:46
Létrehozva: #9254

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Sankey34ton @ 2010-01-01 12:43) *
Napok óta böngészem a Vaterát, de sehol nem találok se linket, se gombot, se menüt, de még egy árva utalást se arra, hogy hogyan lehet _önként_ megszűntetni a regisztrációt?

A kapcsolatfelvételen keresztül lehet.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-01-01 13:46
Létrehozva: #9255

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(Sankey34ton @ 2010-01-01 12:43) *
Napok óta böngészem a Vaterát, de sehol nem találok se linket, se gombot, se menüt, de még egy árva utalást se arra, hogy hogyan lehet _önként_ megszűntetni a regisztrációt?

Tisztelt Sankey34ton!

Felhasználói fiókjának megszüntetését a Kapcsolatfelvételen kérheti a megfelelő téma kiválasztásával (Regisztráció, felhasználói fiók/Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni).

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
Sankey34ton
hozzászólás 2010-01-01 13:43
Létrehozva: #9256

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-10 21:32
Azonosító: 64 960

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-01-01 13:00
Létrehozva: #9257

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(Sardula @ 2010-01-01 10:26) *
...
Először is valamiért nem kapok e-mailt a vaterá-tól. Pedig máskor max hetente de kaptam. Nagyobb gondom, hogy akkor sem kapok már egy ideje, ha veszek valamit, vagy adok el valamit. (!!!Nem állítottam át semmit!!!)
...
Még olyan ügyben szeretnék érdeklődni, hogy mi van, ha kiírják, hogy "x időn belül vedd fel velem a kapcsolatot, különben úszott a termék" és én meg nem kapok semmilyen elérhetőséget, vagy épp csak nekem lenne nagyon fontos, olyankor mi a teendő, mert hogy itt Vaterán nem szabad elérhetőségeket írni az üzenetekbe?
...

Tisztelt Sardula!

A következő lehetőségeket javasoljuk Önnek:
- érdeklődjön email szolgáltatójánál a probléma esetleges okáról
- javasoljuk, hogy próbálja meg átállítani a személyes menüjében az emailcímet egy másik címre, és nézze meg, hogy az új címre megérkeznek-e a levelek
- ellenőrizze, hogy nem blokkolta-e a Vaterától érkező leveleket.

Jellemzően a citromail, freemail levelezőknél a belső webes spam-szűrőnél engedélyezni kell az ertesito@vatera.com címről érkező leveleket, így elméletileg nem fordulhat elő, hogy a levelet elutasítja a szolgáltató. Ez esetlegesen más levelezőknél is működhet.

Addig is partnere elérhetőségeit megtalálja a személyes menüjében a vásárolt áruk menüpontban a boríték ábrára kattintva.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
Sardula
hozzászólás 2010-01-01 11:26
Létrehozva: #9258

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-01 11:05
Azonosító: 914 566

BÚÉK mindenkinek!!!

Némi problémám akadt, amit nem tudom, hogy miért?, vagy hogy?, meg ilyenek.
mosking.gif rolleyes.gif laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif mosking.gif

Először is valamiért nem kapok e-mailt a vaterá-tól. Pedig máskor max hetente de kaptam. Nagyobb gondom, hogy akkor sem kapok már egy ideje, ha veszek valamit, vagy adok el valamit. (!!!Nem állítottam át semmit!!!)

Osztom "Majom1" user véleményét olyan téren, hogy örülnék én is, ha tuti minőségi cuccokat lehetne kapni. Legalább is, ha odaírják, hogy az minőségi, meg eredeti, meg ilyenek. Bár tudom, ezt elég nehéz lenne megoldani. Viszont ha nem tévedek erre találták ki a "NEM KÉREM!" szöveget. Szóval, ha kételkedsz valamiben, akkor vagy személyesen vedd át (Ott még mondhatsz nemet.), vagy ne is licitálj.

Még olyan ügyben szeretnék érdeklődni, hogy mi van, ha kiírják, hogy "x időn belül vedd fel velem a kapcsolatot, különben úszott a termék" és én meg nem kapok semmilyen elérhetőséget, vagy épp csak nekem lenne nagyon fontos, olyankor mi a teendő, mert hogy itt Vaterán nem szabad elérhetőségeket írni az üzenetekbe?

Előre is köszönöm a segítséget a problémám, illetve a kérdésem kapcsán.
(Amit meg a minőségi cuccokról, illetve az eladókról, vásárlókról írtam, az meg csak megjegyzés. A saját véleményem)

Üdv. mindenkinek!

+Quote Post
Majom1
hozzászólás 2010-01-01 11:00
Létrehozva: #9259

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-29 16:46
Azonosító: 589 454

Először is Boldog új évet kívánok!
Ami már a gusztustalanságig fajult 2009 ben: replikának nevezett hamisítványok, eredetinek árult gagyiruhák, Gucci cucci, Armani, LW-t nem is említve, csalók, szélhámosok "illatszer" árusok tömkelege.
TERMÉSZETESEN TISZTELET A BECSÜLETES ELADÓ ÉS VÁSÁRLóKNAK!
De, ha beleszámolok, azért a feltöltési díjért amit bevezettek, igazán megszűrhetnék ezt a piacteret, mert én személy szerint nem vásárolok semmit e fenti egyébként törvényben szabályozott de be nem tartott, vagy tartatott..........................de tudom a választ: ha szabálytalanságot észlel jelezze felénk, 24 órán belül intézkedünk.
Köszönöm, hogy írhattam, remélem nem bántok meg senkit vele!
BUÉK!

+Quote Post
bigfootinformati...
hozzászólás 2009-12-31 20:43
Létrehozva: #9260

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-25 15:50
Azonosító: 579 694

Egyébként pont ahogy Karcsi user is írja, személyiségjogi kérdést is felvethet a dolog, mivel
az adatkérés egyoldalú, személyes átvételkor a vevőnek meg kell adni az adatait, de az eladóét nem kapja meg
( csak nehogy az legyen, hogy a jövőben azt is megkapja, más se kell csak egész nap csöngető vevők )
De az igaz, hogy ha mondjuk vesz egy értékes tereméket, egyből tudni hová kerül.
Igaz bele is írhatja hogy Kiss Pista, de pont ezért értelmetlen ez a dolog

És valóban, ahogy én is írtam, egy villám licit lehetetlenné vált, mert adat hegyeket kell beírni.

zelopy magyarázatát még mindig nem értem, hiszen most a SZEMÉLYES átadásnál kötelezően megadott
adatokról van szó, nem arról hogy a csomagba milyen névre teszi a számlát?!
Amikor személyesen átadja, akkor meg helyben is kitölthető az a nyavajás számlatömb?! Tévedek?

Egyébként B.Ú.É.K

A hozzászólást -bigfootinformatika- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-31 20:46

+Quote Post

974 Oldal V  « < 461 462 463 464 465 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
10 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (10 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-18 18:10