Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-12-31 17:29
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 918 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Kedves Benz! Így év végén megpróbáltam szelektálni a feladóvevényeimet, amik visszamaradtak. ... Kedves zejopy! Továbbítottam a leírtakat a felelős kollégáknak. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2009-12-31 17:12
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 978 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves Benz!
Így év végén megpróbáltam szelektálni a feladóvevényeimet, amik visszamaradtak. Van bőven Ellenőriztem, akik adtak már értékelést, azt eldobtam. Nem tudom a technikus kollégák mit szólnának egy olyan irányú fejlesztéshez, hogy egyszerűbben tudjuk ellenőrizni az értékeléseknél azt, hogy ki tartozik még nekünk. Gondolok itt az értékeléseknél a legördülőben egy plusz sorra, ahol azok a partnerek lennének, akik még nem értékeltek. Ugyanúgy a termék ott lenne, felhasználónév és a kis borítékban az elérhetőség. Amint beérkezne az értékelés, az illető eltűnne onnan. Nem tudom, ez mennyire bonyolult, vagy nehéz, mert nem az én szakmámba vág, de a mi dolgunkat nagyon megkönnyítené. Tudom, hogy már volt ilyesmiről szó, de nem emlékszem, hogy végül "miben maradtunk" a megoldást illetően. Ez persze nem sürgős így Szilveszter napján, csak éppen most írtam le. Köszönöm: zejopy -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-30 11:40
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 918 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Annyit fűznék még az előbbi írásaimhoz, hogy a Vatera Munkatársak, és pl. Te is zejopy nem akar vagy nem tud vásárlói szemmel gondolkodni. ... Tisztelt bigfootinformatika! A Vatera dolgozóinak jelentős része gyakorló felhasználó is egyben. Vásárolunk és eladunk a piactéren, így mi is saját bőrünkön érezzük egy-egy újítás hatásait. Látjuk mi jó és mi nem. Ez utóbbiakat nyilván összegezzük, megvitatjuk és eljuttatjuk a téma felelőseihez. Az esetleges hibákat igyekszünk minél előbb javítani, ahogy ez a kosaras rendszer bevezetésekor is történt. A hibának nem nevezhető, csak esetleg nem a legjobb módon megoldott dolgokat is előbb-utóbb átalakítjuk, de a strukturális változtatások nem mennek egyik napról a másikra. Az Ön által leírtakat továbbítottuk a felelős kollégáknak. Köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-30 11:00
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 978 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Annyit fűznék még az előbbi írásaimhoz, hogy a Vatera Munkatársak, és pl. Te is zejopy nem akar vagy nem tud vásárlói szemmel gondolkodni. ......Pl. a kosaras módszer. Naponta nem is egy olyan rendelést kapok amikor a vevő 4 terméket továbbra is külön külön üt le, mert nem érti a kosár fogalmát... Vagy ez a számla dolog. Minden második megjegyzésben firtatják hogy miért kell megadni ha ők nem akarják, illetve a megjegyzésbe beleírják hogy megadták a címüket de félnek hogy postázzuk, hiszen személyesen kérik stb... Szóval más az, hogy ha van bármilyen elképzelés, azt hogy gondolja a Vatera, hogy az Eladó, és hogy a Vevő Nyilván olyan sosem lesz, hogy ez a 3 szegmens egy véleményen legyen, de közelíteni lehet. Éppen ezért kértem a vaterát, hogy lehessen bejelölni az űrlapon hogy 0 Nem kérek számlát, elég a nyugta vagy a blokk 0 Nevemre kiállított számlát kérek melynek adatai a következők: Ennyivel meg lehet oldani a kérdést szerintem. Üdv Egyszer már volt róla szó, és szerintem egyértelmű, hogy van olyan, akinek hiába magyarázod el a kosaras módszert, nem fogja megérteni. Aki akarta, tudta, megértette, én is vásároltam már úgy, szerintem nem vészes. De van egy réteg, aki egyszerűen nem hajlandó befogadni az új dolgokat, mert olyan. És egy másik réteg, aki lusta elgondolkodni. Ezekkel az emberekkel úgysem lehet mit kezdeni. Amit kívánsz, azt majd úgyis megnézik, és ha indokolt, meg is teszik, mert szoktak kívánságra változtatni. Csupán arra reagáltam, hogy akinek nincs boltja, annak nincs nyugtája, legalábbis nekem nincs, én a kiállított számláim alapján adózom. Tehát nekem mindenképpen kell a címük és gondolom mások is vannak így. A kosaras módszer azt a célját úgysem érte el (szerintem nem is fogja), hogy a vevő és az eladó között egyszerüsítse a kapcsolatot, mert a tiszteletköröket minden esetben meg kell tenni, (én jobbára postázom a cuccot), mert többször volt, hogy rossz címet adtak meg. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-30 09:35
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 330 Regisztrált: 2007-03-01 14:18 Azonosító: 149 |
...Vagy ez a számla dolog. Minden második megjegyzésben firtatják hogy miért kell megadni ha ők nem akarják, illetve a megjegyzésbe beleírják hogy megadták a címüket de félnek hogy postázzuk, hiszen személyesen kérik stb... Szóval más az, hogy ha van bármilyen elképzelés, azt hogy gondolja a Vatera, hogy az Eladó, és hogy a Vevő Nyilván olyan sosem lesz, hogy ez a 3 szegmens egy véleményen legyen, de közelíteni lehet... Az pedig érdekes, hogy eddig ugye ha le akartam valamit csapni az utolsó pillanatban, mondjuk 2mp-el előtte, akkor megtehettem... Most ezek szerint már úgy se tudom, lévén a számlázási adatokkal kell bíbelődni. Értem én, megadhatok levédett ajánlatot is, de az nem ugyan az, hiszen azzal csak az árat verem fel. Üdv Hozzáfűzném: -Erősen nehezményezem, hogy az én - vevő - személyes adataim továbbításra kerülnek az eladó felé, de az eladó adatait ezzel egyidőben nem kapom meg. Ezt nem tartom tisztességes megoldásnak. -A különféle adatok megadása túl bonyolult ezzel indokolatlanul nehezíti az adott termék leütését. Szükséges ennek ennyire bonyolultan történnie? |
|
|
|
2009-12-30 01:54
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2008-11-07 12:11 Azonosító: 280 994 |
sziasztok
változott valami vagy nem vagyok elég felvilágosult...? a beérkezett rendeléseknél a vevő címe nem jelenik meg. esetleg azért mert a vevő a személyes átvételt jelölhette meg...? köszönöm a választ előre is.... -------------------- "A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál." Josh Billings
Azt mondják elmebajban szenvedek, de én nem szenvedek tőle! Sőt minden percét élvezem! |
|
|
|
2009-12-30 00:02
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 117 Regisztrált: 2009-03-25 15:50 Azonosító: 579 694 |
Annyit fűznék még az előbbi írásaimhoz, hogy a Vatera Munkatársak, és pl. Te is zejopy nem akar vagy nem tud vásárlói szemmel gondolkodni. Nekem is van weboldalam, és nekem is a barátnőm hívta erre fel a figyelmemet, magamtól kitaláltam dolgokat, és azt hittem mindenkinek egyértelmű. Nem az. Pl. a kosaras módszer. Naponta nem is egy olyan rendelést kapok amikor a vevő 4 terméket továbbra is külön külön üt le, mert nem érti a kosár fogalmát... Vagy ez a számla dolog. Minden második megjegyzésben firtatják hogy miért kell megadni ha ők nem akarják, illetve a megjegyzésbe beleírják hogy megadták a címüket de félnek hogy postázzuk, hiszen személyesen kérik stb... Szóval más az, hogy ha van bármilyen elképzelés, azt hogy gondolja a Vatera, hogy az Eladó, és hogy a Vevő Nyilván olyan sosem lesz, hogy ez a 3 szegmens egy véleményen legyen, de közelíteni lehet. Éppen ezért kértem a vaterát, hogy lehessen bejelölni az űrlapon hogy 0 Nem kérek számlát, elég a nyugta vagy a blokk 0 Nevemre kiállított számlát kérek melynek adatai a következők: Ennyivel meg lehet oldani a kérdést szerintem. Az pedig érdekes, hogy eddig ugye ha le akartam valamit csapni az utolsó pillanatban, mondjuk 2mp-el előtte, akkor megtehettem Utána már csak személyes átvétellel tehettem gyorsan, mert ott ugye nem voltak megadandó adatok Most ezek szerint már úgy se tudom, lévén a számlázási adatokkal kell bíbelődni. Értem én, megadhatok levédett ajánlatot is, de az nem ugyan az, hiszen azzal csak az árat verem fel. Üdv |
|
|
|
2009-12-29 22:47
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Nem vagyok nagy vaterás (összesen 1 aukciót ütöttem le), de zavar, hogy nem tudom kikeresni mennyivel is lógok az oldal felé (csekket sem küldtetek). Nem szeretnék úgy járni mint amit a homáron írnak Tisztelt tunyacsap123! Ha eddig csak vásárolt, akkor nyilván nem kell jutalékot vagy egyéb díjat fizetnie. A személyes menüjében a tranzakció menüpontban megtalálja az erre vonatkozó adatokat. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-29 22:35
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 16 Regisztrált: 2009-04-10 23:21 Azonosító: 610 334 |
Sziasztok! Nem vagyok nagy vaterás (összesen 1 aukciót ütöttem le), de zavar, hogy nem tudom kikeresni mennyivel is lógok az oldal felé (csekket sem küldtetek). Nem szeretnék úgy járni mint amit a homáron írnak Nem tudom mit írnak a homáron de Neked mint vevőnek miért is kellene fizetned? |
|
|
|
2009-12-29 22:30
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-03-21 20:17 Azonosító: 568 534 |
Sziasztok! Nem vagyok nagy vaterás (összesen 1 aukciót ütöttem le), de zavar, hogy nem tudom kikeresni mennyivel is lógok az oldal felé (csekket sem küldtetek). Nem szeretnék úgy járni mint amit a homáron írnak
|
|
|
|
2009-12-29 21:03
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 117 Regisztrált: 2009-03-25 15:50 Azonosító: 579 694 |
"de még sosem tartották zaklatásnak a számlaadáshoz az adatok lekérését.Talán, mert kedvesen teszem azt." Sajna itt a gond, hogy nem tudom kedvesen kérni, egyből azt kapom az arcomba hogy minek kérek én olyat amit nem akar megadni... ennyi No mind1 |
|
|
|
2009-12-29 20:44
Létrehozva:
|
|
No üdv Ha van pénztárgéped, adhatsz blokkot, de egy egyéni vállalkozónak nem feltétlenül van. Tehát csak a számlát adhatom. Figyeltem, mert mindig figyelek. Én elkérem személyes átvétel esetén is az adatokat. Lehet, hogy szerencsém van a vevőimmel, nyilván kevesebb is van, mint neked, de még sosem tartották zaklatásnak a számlaadáshoz az adatok lekérését. Talán, mert kedvesen teszem azt. Ez pedig egy fórum, ahol bárki elmondhatja a véleményét, te is gyakran megtetted az utóbbi időben. Jól is tetted, de senki nem is rótta fel neked. Ha kérésed szerint bejelölhetik, hogy megadhatják, vagy nem az adataikat, ezzel minket esetleg arra kárhoztatsz, hogy külön kell könyörögnünk azokért. Ezért írtam, amit írtam, nem azért, mert figyelmetlen voltam. Csak éppen megnéztem a saját szemszögemből is a kérdést, mert nekem meg az szorít, mint neked a sajátod. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-29 20:45 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-29 20:16
Létrehozva:
|
|
|
Még annyit, hogy egyébként is nem figyeltél, mert SZEMÉLYES átvétel esetén kért adatokról volt szó, tehát szerintem meg az evidens, ha mondjuk a boltban veszi át, kap egy blokkot, vagy egy nyugtát, esetleg ha kéri egy számlát... Ezért mondtam hogy lehetne bőven fakultatív az adatmegadás Különben is, 20 éve vagyok kereskedő, de van amikor veszek valamit, és én is tolakodásnak tartom hogy meg kell adnom az adataimat egyes boltokban, ott szokott jönni a Kiss Pista. Mondjuk nem szeretném ha tudná az eladó milyen címre kerül egy fél milliós fényképezőgép stb,,, No üdv |
|
|
|
2009-12-29 20:02
Létrehozva:
|
|
|
Meg sem kérdezem, hogy kér-e számlát, mert köteles vagyok adni. Nem választás kérdése. Akkor is beteszem a csomagba, ha azt mondja, nem kell neki. Oh, köszönöm kedves és kéretlen szavaidat, de azt hiszem nem a kérdést válaszoltad meg. Egyébként sem vagy KÖTELES számlát adni, bőven elég ha a nyugtát illetve a blokkot teszed a csomagba,,, Megjegyzem, a Te termékpalettádnál még azt sem lenne kötelező, hiszen mivel használt áru, akár a Tiéd is lehet, ez esetben nem kell számlaképesnek lenned, hanem a jövedelemadó bevallásodban kellene szerepeltetned mint + pénzt ( X összeg felett ) Ha valakinek AKÁRMIÉRT zavaró hogy számlázási adatokat adjon meg, nem kötelessége. Ekkor szokás elővenni a számlázó programban Kiss Pistát nem? Illetve bőven elég egy blokk is vagy egy nyugta, nem csak ÁFÁS számla van a világon. Meséld el, erre a címre névre állítsak ki számlát?: Név: nem adom meg Helység: nincs Utca: nincs Irányítószám: 1111 Mert aki nem akarja megadni, az ezt írja be, de a megjegyzésben meg az szerepel hogy MIÉRT ZAKLATOM ÉN!!!! érted??? ÉN!! ezen adatok megadásával. Különben is, nem vagy KÖTELES mindenkinek ÁFÁS számlát adni, elég a blokk is! A hozzászólást -bigfootinformatika- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-29 20:05 |
|
|
|
2009-12-29 19:29
Létrehozva:
|
|
Üdv Megjegyezném, hogy amióta bejelöltem hogy számlát is adok, azóta kb 15-en jelezték, hogy INDOKOLATLANNAK tartják a számlázási adatok megadását, mivel nem is kérnek számlát... Nem tudom magamnak megnézni, de ha így van, kellene egy rublika jelölési lehetőség hogy kér-e a kedves vevő számlát, vagy sem...volt aki zaklatásnak tartotta " személyesen veszem át, nem értem miért zaklatnak hogy adjam meg ezeket az adatokat" Kérem ezt javítani szíveskedjenek! Köszönöm Meg sem kérdezem, hogy kér-e számlát, mert köteles vagyok adni. Nem választás kérdése. Akkor is beteszem a csomagba, ha azt mondja, nem kell neki. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-29 19:27
Létrehozva:
|
|
|
Üdv Megjegyezném, hogy amióta bejelöltem hogy számlát is adok, azóta kb 15-en jelezték, hogy INDOKOLATLANNAK tartják a számlázási adatok megadását, mivel nem is kérnek számlát... Nem tudom magamnak megnézni, de ha így van, kellene egy rublika jelölési lehetőség hogy kér-e a kedves vevő számlát, vagy sem...volt aki zaklatásnak tartotta " személyesen veszem át, nem értem miért zaklatnak hogy adjam meg ezeket az adatokat" Kérem ezt javítani szíveskedjenek! Köszönöm |
|
|
|
2009-12-28 19:57
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Sajnálattal, de negatívra értékeltem egy eladót, mert nem érkezett meg a megvásárolt áru. Idáig minden rendben is lenne, de én a véleményemben azt írtam, hogy megkíséreltem felvenni vele emailban a kapcsolatot. Most végigolvastam a kimenő postámat és nem írtam én ennek az eladónak egyetlen sort sem. Igazán én az általa megadott két telefonszámon kerestem mikor hiányzott az érme a karácsonyfa alól. Szóval a problémám az, hogy olyat írtam a szöveges kifejtésben amit nem tettem /felvenni a kapcsolatot az eladóval emailban/ Ezt hogyan tudnám módosítani. Az érmét végül nem kaptam meg, ez tény. Ettől függetlenül én nem szeretnék olyat állítani, ami nem történt meg. Köszönöm a gyors válaszotokat. kata Tisztelt kittikata! Értékelés törlését vagy ilyen kivételes esetben módosítását a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Az értékelés törlése/módosítása nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-28 19:56
Létrehozva:
|
|
azt szeretném tudni, hogy lehet törölni a profilomat az oldalról. hosszú lenne, hogy miért. csak törölni akarom magam, ha lehet. előre is köszönöm a választ! Tisztelt agnesl86! Felhasználói fiókjának megszüntetését a Kapcsolatfelvételen kérheti a megfelelő téma kiválasztásával (Regisztráció, felhasználói fiók/Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni). -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2009-12-28 18:24
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-12-28 18:16 Azonosító: 909 386 |
Sziasztok!
Sajnálattal, de negatívra értékeltem egy eladót, mert nem érkezett meg a megvásárolt áru. Idáig minden rendben is lenne, de én a véleményemben azt írtam, hogy megkíséreltem felvenni vele emailban a kapcsolatot. Most végigolvastam a kimenő postámat és nem írtam én ennek az eladónak egyetlen sort sem. Igazán én az általa megadott két telefonszámon kerestem mikor hiányzott az érme a karácsonyfa alól. Szóval a problémám az, hogy olyat írtam a szöveges kifejtésben amit nem tettem /felvenni a kapcsolatot az eladóval emailban/ Ezt hogyan tudnám módosítani. Az érmét végül nem kaptam meg, ez tény. Ettől függetlenül én nem szeretnék olyat állítani, ami nem történt meg. Köszönöm a gyors válaszotokat. kata |
|
|
|
2009-12-28 17:58
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-12-28 17:52 Azonosító: 909 306 |
azt szeretném tudni, hogy lehet törölni a profilomat az oldalról. hosszú lenne, hogy miért. csak törölni akarom magam, ha lehet. előre is köszönöm a választ!
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-21 08:03 |