IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

5 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Számítástechnika
Niee76
hozzászólás 2011-08-21 08:10
Létrehozva: #21

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-01-26 09:00
Azonosító: 1 422 331

Üdvözletem!

Hoppá-hoppá, pont ezt a kérdést akartam én is feltenni, amit az előző levélíró beírt ide...
Szóval csak a legutolsó kategóriába tudom feltölteni a terméket, a retro számítógépek közé, pedig még annyira nem az. smile.gif
Én is sok böngészővel megpróbáltam, kuki törlések, stb...nincs változás.
Várnánk a mielőbbi választ!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
leviathan
hozzászólás 2011-08-20 21:30
Létrehozva: #22

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-16 18:44
Azonosító: 5 643

Üdv mindenkinek!

A "Csak a legalsó szintű kategóriában indulhat aukció." problémára tud valaki megoldást?
Egy számítógépet akartam feltenni fixárasra, de nem tudom nem a "Retro számítógép" kategóriába feltenni, mert a fentebb olvasható hibaüzenet fogad.

Mind IE, mind FF, mind Google Chrome böngésző esetén ugyanúgy megy...

Egyéb hibaüzenetek :
Kategória: Kötelező
Kategória: Érvénytelen kategória
Kategória: Nem választott ki alkategóriát a terméknek! Csak a legalsó szintű kategóriában indulhat aukció.

A hozzászólást -leviathan- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-20 21:32

+Quote Post
delaware
hozzászólás 2011-08-20 14:15
Létrehozva: #23

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2009-05-02 17:35
Azonosító: 638 654

Ismét egy remek fejlesztés - a "Retro számítástechnika" megszüntetése sad.gif Gratula!

+Quote Post
DellFinancialSer...
hozzászólás 2011-08-19 20:03
Létrehozva: #24

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-09-05 19:36
Azonosító: 1 343 007

Úgy látom, valaki beolvasztotta a számítástechnika / pc, asztali számítógép rovatba a retro pc -t mint alkategóriát, ezáltal gyakorlatilag lehetetlenné tette az aukcióindítást, mert ha nem a legalsó kategóriában (ami csak és egyedül a retro pc) indítom, akkor "visszadob" a rendszer. Ugyan már ítram a kapcsolatfelvétel rovatban erről, de miután péntek este van, a jövő hét közepére "ígérték" a választ. Lehetne-é ezen némileg gyorsítani?

Üdv:

Sándor

+Quote Post
Vatera Kategóriá...
hozzászólás 2011-06-08 12:20
Létrehozva: #25

Fórumozó

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2007-03-01 14:18
Azonosító: 152

IDÉZET(drmotto @ 2011-06-01 14:06) *
Sajnálattal tapasztalom, hogy az elmúlt 3 hónap nem volt elég arra, hogy legalább egy kicsit úgy tűnjön, használható a kereső, de rosszabb, mint valaha.
Megpróbáltam keresni processzort.
Bementem a
Főoldal » Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Processzor, CPU » Intel»
kategóriáig, és itt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a "3,2GHz - 3,59 Ghz-ig" négyzetbe került pipa.
A kereső pedig jobbnál jobb ajánlatokat adott 466 MHz-es, 667 MHz-es, és hasonló processzorokra.
Még jó, hogy csak egyetlen paramétert jelöltem be, ahogyan azt korábban javasolták.

Ha szabad egy ötlettel előhozakodnom, kapcsolják ki az egészet, mert csak a kedvét veszik el embereknek a keresgéléstől.

Tisztelt drmotto!

Sajnos, a kategóriamendzsment csapattól független dologról van szó, azaz a Technikai fórum témája ez, mivel IT fejlesztési feladat. Mi nem tudunk mást tenni csak továbbítani a felelős kollégáknak, és reméljük, hogy mielőbb megoldódik.

Megértését és türelmét továbbra is köszönjük,

a Vatera Kategóriamenedzsment csapata

+Quote Post
drmotto
hozzászólás 2011-06-01 14:06
Létrehozva: #26

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-26 20:44
Azonosító: 7 239

IDÉZET(Vatera Kategóriák @ 2011-03-09 12:05) *
Kedves drmotto!

Sajnos, a kategóriamendzsment csapattól független okok miatt, az IT fejlesztési listán, jelenleg nem áll első helyen a piroritások között.

Sajnálattal tapasztalom, hogy az elmúlt 3 hónap nem volt elég arra, hogy legalább egy kicsit úgy tűnjön, használható a kereső, de rosszabb, mint valaha.
Megpróbáltam keresni processzort.
Bementem a
Főoldal » Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Processzor, CPU » Intel»
kategóriáig, és itt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a "3,2GHz - 3,59 Ghz-ig" négyzetbe került pipa.
A kereső pedig jobbnál jobb ajánlatokat adott 466 MHz-es, 667 MHz-es, és hasonló processzorokra.
Még jó, hogy csak egyetlen paramétert jelöltem be, ahogyan azt korábban javasolták.

Ha szabad egy ötlettel előhozakodnom, kapcsolják ki az egészet, mert csak a kedvét veszik el embereknek a keresgéléstől.

+Quote Post
Vatera Kategóriá...
hozzászólás 2011-03-09 12:05
Létrehozva: #27

Fórumozó

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2007-03-01 14:18
Azonosító: 152

IDÉZET(drmotto @ 2011-02-02 09:30) *
Köszönöm a választ. Az azért ugye belátható, hogy ha nekem 256Mb-s AGP kártya kell, akkor nem igazán akarom átnyálazni az ÖSSZES AGP kártyát, hátha találok is megfelelőt. Mikorra várható az a "fejlesztés", hogy csak azt találjam meg, amit ténylegesen keresek? Mert addig feleslegesen nem keresek...

Kedves drmotto!

Sajnos, a kategóriamendzsment csapattól független okok miatt, az IT fejlesztési listán, jelenleg nem áll első helyen a piroritások között.

+Quote Post
drmotto
hozzászólás 2011-02-02 10:30
Létrehozva: #28

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(kategoriamoderator @ 2011-01-31 09:45) *
Kedves drmotto!

Javasoljuk, hogy ha AGP videokártyát keres, akkor csak azt a szűkítést pipálja be!
Mivel a paraméteres szűkítés még kulcsszavas keresőként funkcionál, ezért a további paraméteres szűkítésre is kiadja a találatokat!
Tehát nem csak az AGP-t adja ki ami 256MB-os, hanem minden olyan terméket kiad, amelynek a termékleírásában szerepel a 256!

A paraméterek bevezetése még újnak számít az oldalon, ezért minden érték kulcsszavas keresőként funkcionál, mint jeleztük a fórumban ezt! Folyamatosan figyeljük a paraméterek használatát, amint elér egy bizonyos szintet, akkor utána ténylegesen úgy fog működni a paraméteres szűrés, ahogy szeretnénk!

Megértését és türelmét kérjük!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

Köszönöm a választ. Az azért ugye belátható, hogy ha nekem 256Mb-s AGP kártya kell, akkor nem igazán akarom átnyálazni az ÖSSZES AGP kártyát, hátha találok is megfelelőt. Mikorra várható az a "fejlesztés", hogy csak azt találjam meg, amit ténylegesen keresek? Mert addig feleslegesen nem keresek...

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2011-01-31 10:45
Létrehozva: #29

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-13 11:46
Azonosító: 937 266

IDÉZET(drmotto @ 2011-01-28 14:07) *
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni ahhoz, hogy a kategóriákban a szűkítéseket úgy tudjam használni, hogy az olyan találatot is adjon, amit keresek.
Konkrét példa:
Főoldal » Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Video, TV tuner kártya »Videokártya»
Be van pipálva még a következő:
Memória mérete (MB): 256
Csatoló felület: AGP
Állapot: Új, újszerű, használt

A találatok az első után: hibás, hibás, PCI-E ÉS hibás, PCI-E, PCI-E.

Hogy kellene beállítani azt, hogy ha AGP-t keesek, akkor AGP-t találjak?

Köszönöm!

Kedves drmotto!

Javasoljuk, hogy ha AGP videokártyát keres, akkor csak azt a szűkítést pipálja be!
Mivel a paraméteres szűkítés még kulcsszavas keresőként funkcionál, ezért a további paraméteres szűkítésre is kiadja a találatokat!
Tehát nem csak az AGP-t adja ki ami 256MB-os, hanem minden olyan terméket kiad, amelynek a termékleírásában szerepel a 256!

A paraméterek bevezetése még újnak számít az oldalon, ezért minden érték kulcsszavas keresőként funkcionál, mint jeleztük a fórumban ezt! Folyamatosan figyeljük a paraméterek használatát, amint elér egy bizonyos szintet, akkor utána ténylegesen úgy fog működni a paraméteres szűrés, ahogy szeretnénk!

Megértését és türelmét kérjük!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2011-01-31 10:42
Létrehozva: #30

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(picur10 @ 2011-01-20 15:06) *
Kedves Moderátor!
Valóban megvan a processzor foglalat, nem mentem az alkategóriákba és azért nem találtam. Sajnos sokan használják az egyéb kategóriát ahol viszont nem elérhető ez a fajta szűrés. Esetleg össze lehetne vonni az Intel és AMD foglalatokat és érvényes lehet minden alkategóriára.

PCI-PCI-e kérdés: értem, hogy jelenleg egy "kulcsszavas kereső", -aminek nem tudom a pontos keresési megoldását-, de ha LIKE '%PCI%' -ként keresek még értem az összevont listát, de LIKE '%PCI-e%'-re hogyan jön fel a sima PCI is? Na ez már nem fér a fejembe.

Noti RAM: biztos velem van baj, de én fogalmam szerint a RAM nem tartozék, hanem alkatrész és kicsit megzavart. Ott megnézve, valóban megvan a bontás, mea culpa!

Köszönöm!

Kedves picur10!

A PCI és PCI-Express-es szűrésnél a PCI-E-t azért adja ki szűrésnél, mert a "-" jel speciális karakter és szótörést csinál a kereső, ezért PCI, és Expresst is keres!
A foglalat szerinti szűréssel bővítjük már maga az Alaplap és az Alaplap/Egyéb kategóriát is!

A Laptop, notebooknál a memória valóban nem tartozék, elnézést a félrevezetésért, kibővítjük a kategória megnevezést!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2011-01-31 10:33
Létrehozva: #31

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Midway @ 2011-01-19 07:25) *
Üdv!

Ezt én sem nagyon értem. Mi az hogy kulcsszavas kereső?
Bejelölöm az amd alaplapoknál,hogy csak am2+ és am3-as lapokat keresek erre kiadja a 754-es ,de még az ősrégi 462-es lapokat is! not_i.gif

keres am2+ am3

Jó lenne támogatott memória szűrés is benne drr,drr2,ddr3.

Tisztelt Midway!

A kulcsszavas kereső érték azt jelenti, hogy az egész terméklapon keresi az adott "szót", ami be lett pipálva szűrésre!
Ha valamilyen oknál fogva a terméklapon fel van tüntetve pl a 754-es, vagy a 462-es szám, akkor azt is kiadja találatnak!

A támogatott memória szűrésre köszönjük javaslatát, beállítjuk a paramétert!

Türelmét és megértését kérjük!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2011-01-31 10:28
Létrehozva: #32

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(progzmaster @ 2011-01-16 14:06) *
Üdvözletem!

Ha a parametrikus keresőben bejelölöm hogy milyen találatok jelenjenek meg, akkor miért hoz ki minden mást is?
Pl. a számítástechnika-->alkatrész-->merevlemez-->belső kategóriában bejelölöm hogy ATA, PATA, 2.5", erre kihogy egy csomó találatot 3.5" meg SATA merevlemezre is. A termékre kattintva ez a paraméter ven megadva, tehát nem az eladó tette fel rosszul, hanem a kereső nem jó.

Természetesen nem csak a merevlemeznél nem jó, ugyanígy laptopot se igazán lehet keresni, hiába jelölöm be hogy mi kell, kihoz egy csomó mást is.

Tisztelt progzmaster!

Türelmét és megértését kérjük!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post
drmotto
hozzászólás 2011-01-28 15:07
Létrehozva: #33

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni ahhoz, hogy a kategóriákban a szűkítéseket úgy tudjam használni, hogy az olyan találatot is adjon, amit keresek.
Konkrét példa:
Főoldal » Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Video, TV tuner kártya »Videokártya»
Be van pipálva még a következő:
Memória mérete (MB): 256
Csatoló felület: AGP
Állapot: Új, újszerű, használt

A találatok az első után: hibás, hibás, PCI-E ÉS hibás, PCI-E, PCI-E.

Hogy kellene beállítani azt, hogy ha AGP-t keesek, akkor AGP-t találjak?

Köszönöm!

+Quote Post
picur10
hozzászólás 2011-01-20 16:06
Létrehozva: #34

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-11-10 11:20
Azonosító: 285 935

IDÉZET(kategoriamoderator @ 2011-01-14 10:39) *
Tisztelt KK!

Az alaplapoknál van szűrési lehetőség a CPU foglalatra -amely a processzor foglalatot jelöli-, ha mondjuk AMD alaplapot keres, akkor az AMD kategóriában megtalálható ez a szűrési feltétel is a Chipset vezérlő mellett és konkrétan az Integrált eszközök paraméter alatt!
http://szamitastechnika.vatera.hu/szamitog...ndex_c1763.html

A notebook RAM-oknak pedig van külön megfelelő kategória, amely a Laptop, tablet PC tartozék/ Memória !
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_t...ndex_c2809.html

Üdvözlettel:
Vatera csapata

Kedves Moderátor!
Valóban megvan a processzor foglalat, nem mentem az alkategóriákba és azért nem találtam. Sajnos sokan használják az egyéb kategóriát ahol viszont nem elérhető ez a fajta szűrés. Esetleg össze lehetne vonni az Intel és AMD foglalatokat és érvényes lehet minden alkategóriára.

PCI-PCI-e kérdés: értem, hogy jelenleg egy "kulcsszavas kereső", -aminek nem tudom a pontos keresési megoldását-, de ha LIKE '%PCI%' -ként keresek még értem az összevont listát, de LIKE '%PCI-e%'-re hogyan jön fel a sima PCI is? Na ez már nem fér a fejembe.

Noti RAM: biztos velem van baj, de én fogalmam szerint a RAM nem tartozék, hanem alkatrész és kicsit megzavart. Ott megnézve, valóban megvan a bontás, mea culpa!

Köszönöm!

+Quote Post
Midway
hozzászólás 2011-01-19 08:25
Létrehozva: #35

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-11-17 20:24
Azonosító: 844 369

IDÉZET(kategoriamoderator @ 2011-01-14 10:39) *
Tisztelt KK!

Az alaplapoknál van szűrési lehetőség a CPU foglalatra -amely a processzor foglalatot jelöli-, ha mondjuk AMD alaplapot keres, akkor az AMD kategóriában megtalálható ez a szűrési feltétel is a Chipset vezérlő mellett és konkrétan az Integrált eszközök paraméter alatt!

A notebook RAM-oknak pedig van külön megfelelő kategória, amely a Laptop, tablet PC tartozék/ Memória !

Üdvözlettel:
Vatera csapata

Üdv!

Ezt én sem nagyon értem. Mi az hogy kulcsszavas kereső?
Bejelölöm az amd alaplapoknál,hogy csak am2+ és am3-as lapokat keresek erre kiadja a 754-es ,de még az ősrégi 462-es lapokat is! not_i.gif

keres am2+ am3

Jó lenne támogatott memória szűrés is benne drr,drr2,ddr3.

A hozzászólást -Midway- szerkesztette a következő időpontban: 2011-01-19 08:28

+Quote Post
progzmaster
hozzászólás 2011-01-16 15:06
Létrehozva: #36

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:34
Azonosító: 550

Üdvözletem!

Ha a parametrikus keresőben bejelölöm hogy milyen találatok jelenjenek meg, akkor miért hoz ki minden mást is?
Pl. a számítástechnika-->alkatrész-->merevlemez-->belső kategóriában bejelölöm hogy ATA, PATA, 2.5", erre kihogy egy csomó találatot 3.5" meg SATA merevlemezre is. A termékre kattintva ez a paraméter ven megadva, tehát nem az eladó tette fel rosszul, hanem a kereső nem jó.

Természetesen nem csak a merevlemeznél nem jó, ugyanígy laptopot se igazán lehet keresni, hiába jelölöm be hogy mi kell, kihoz egy csomó mást is.

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2011-01-14 11:39
Létrehozva: #37

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(picur10 @ 2011-01-12 13:12) *
T. Vatera!

Az alaplapoknál (Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő »Alaplap) igencsak fontos szűrés lenne, hogy milyen processzor foglalat van rajta. Jóval többen szűrnének erre, mint hogy milyen chipset van a lapon.
A videokártyáknál nincs különbség a PCI és PCI-e szűrés között. Bármelyiket pipálom be, mindkettőt felhozza a találatok között.
A memóriáknál (Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Memória) kellene egy szűrés, hogy notebook RAM vagy sem.

Köszönöm!

Üdv:
KK

Tisztelt KK!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post
picur10
hozzászólás 2011-01-12 14:12
Létrehozva: #38

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-11-10 11:20
Azonosító: 285 935

T. Vatera!

Az alaplapoknál (Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő »Alaplap) igencsak fontos szűrés lenne, hogy milyen processzor foglalat van rajta. Jóval többen szűrnének erre, mint hogy milyen chipset van a lapon.
A videokártyáknál nincs különbség a PCI és PCI-e szűrés között. Bármelyiket pipálom be, mindkettőt felhozza a találatok között.
A memóriáknál (Számítástechnika » Számítógép alkatrész, kiegészítő » Memória) kellene egy szűrés, hogy notebook RAM vagy sem.

Köszönöm!

Üdv:
KK

+Quote Post
kategoriamoderat...
hozzászólás 2010-11-29 10:46
Létrehozva: #39

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves Sándor!

Köszönjük javaslatait, észrevételeit!

Kibővítettük az Ön által adott szűkítése lehetőségekkel a Számítógép konfiguráció, barebone kategóriánkat!
Reméljük elnyeri tetszését!

Az Állapot paraméterben az újszerű érték azt jelenti számunkra, hogy alig használt termékről van szó, de se nem újnak, sem használtak nem mondható! Tesztelt, vagy akár minta darabokra vonatkozhatnak még, vagy akárcsak kipróbált termékről van szó és valamiért eladják!
A sérült gép még használható értéket jelöl, amely lehet akár esztétikai, akár csomagolási, akár olyan sérülés, amely nem akadályozza a normális működését a gépnek!
Ezeket az értékeket elkezdték használni a felhasználóink, így jelenleg nem tervezzük ezeket törölni!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

IDÉZET(DellFinancialServices @ 2010-11-27 08:48) *
Köszönöm válaszukat!

Az első ponttal kapcsolatban:
Amikor a feltöltéskor nincs még aktuális szűkítési lehetőség, akkor többnyire belekerül a termék az egyéb kategóriába, ami az eladónak nagyon hátrányos, a vevő pedig nem kap megfelelő képet a kínálatról. Ezért kellene láthatóan jelezni, hogy a futó és még indításra váró aukcióknál - ez max 3 + 3 hét - nem tökéletes a szűkítés működése, keresse az egyebek között is.

Saját és ismerőseim tapasztalata, hogy mióta (néhány hete) bevezetésre kerültek a szűkítések, jelentősen csökkent a forgalom. A rossz besorolással (ill. besorolás nélküli, vagy egyebek között) rendelkező termékeket kevesen találják meg.

Más, maga a szűkítési lehetőségekre javaslatok:
1. számítógép konfigurációk
- közelíteni kellene a mai gépek kívánalmaihoz, hasonlóan az alaplapok bontásához.
Vagyis:
A:
- AMD
- Intel
- egyéb? Ne ide kerüljenek a xeon, dual core, stb procis gépek, vagyis az újabbak!!!
B:
Ezeken belül a processzor foglalatok
- pl az alaplapoknál elég jól megoldott, hasonlóan

C:
Ezeken belül a processzor bontása,
pl intel esetén s775
- celeron
- P4 (egymagos)
- dual core
- core2 duo
- quad core

A frekvencia bontása elég rázós/félrevezető lehet, mert az újabbaknak alacsonyabb, mint pl a régebbi P4 / celeronoknak...
2. Memóriabontás
A méret szerinti bontás szerintem nem célszerű, mert ez a legkönnyebben cserélhető / bővíthető alkatrész, és természetesen nagyon sokan ezt meg is teszik, ezért sem ésszerű a méret szerinti bontás. (hasonlat, ha nem is szép: mennyi üzemanyag van a megvásárolandó autó tankjában? - természetesen kevés a jelentősége, mert úgyis fogunk tankolni...).
Sokkal értelmesebb a memóriafoglalat szerinti bontás, sd, ddr(1), ddr2, ddr3, stb. Esetleges további bontás a foglalathoz tartozó szokásos méretek szerint, pl sd: 256-ig, 256 felett, ddr1 512-ig, a felett, ddr2 1024-ig, a felett, (nem kell nagyon elaprózni) stb.

3. Állapot

a jelenlegiek helyett
- új
- használt (szerintem nagyon szubjektív lenne ezen belüli újszerű, normál, sérült bontás, ez derüljön ki az eladó leírásából, fényképből)
- hiányos
- hibás
4. Gyártóazonosító

mivel nem tiszta, van-e eltérés kis betűk és nagy betűk között, vagy névváltoztatás kérdése jó lenne ehhez pontosítás már feltöstéskor is, lehessen már ott választani
pl Ibm, IBM, Lenovo
vagy HP, Hewlett Packard vagy Compaq?
Fujitsu vagy Siemens?

5. Még nincs, de biztos lesz...

Merevlemez

Elsődleges váasztás
- ata (pata, ide)
- sata
- scsi
esetleg
- van-e sata bővítési lehetőség (ez ugyanolyan fontos, mint az, hogy jelenleg milyen van benne, főleg az "alsó középkategóriás" - azaz kb P4 "közepe"- gépeknél)

majd ezen belül a méret, pl 100 Gb alatt 100-500, 500 felett

Videokártya foglalat (vagy inkább a bővítési lehetőség): PCI-E, AGP, PCI, nincs (nincs jelentősége a bontásnál, hogy van-e integrált, az derüljön ki a leírásból, vagyis a meglévő bővítési lehetőség, ami számít)
Az egyik legfontosabb szempontom a szűkítési lehetőségek kialakításánál az, hogy a vevő kaphasson arról is képet, miként tudja saját igényeire alakítani a gépét, későbbiekben bővíteni, legyen elégedett a megvásárolt termékkel, stb, ne csak a "rablógazdálkodás" jelei legyenek meg (vedd meg, majd minden egyes változtatásnál lehúzunk újra mindent rólad).
Ma reggelre ennyi...

Üdv:

Sándor

+Quote Post
DellFinancialSer...
hozzászólás 2010-11-27 09:48
Létrehozva: #40

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-09-05 19:36
Azonosító: 1 343 007

Köszönöm válaszukat!

Az első ponttal kapcsolatban:
Amikor a feltöltéskor nincs még aktuális szűkítési lehetőség, akkor többnyire belekerül a termék az egyéb kategóriába, ami az eladónak nagyon hátrányos, a vevő pedig nem kap megfelelő képet a kínálatról. Ezért kellene láthatóan jelezni, hogy a futó és még indításra váró aukcióknál - ez max 3 + 3 hét - nem tökéletes a szűkítés működése, keresse az egyebek között is.

Saját és ismerőseim tapasztalata, hogy mióta (néhány hete) bevezetésre kerültek a szűkítések, jelentősen csökkent a forgalom. A rossz besorolással (ill. besorolás nélküli, vagy egyebek között) rendelkező termékeket kevesen találják meg.

Más, maga a szűkítési lehetőségekre javaslatok:

1. számítógép konfigurációk

- közelíteni kellene a mai gépek kívánalmaihoz, hasonlóan az alaplapok bontásához.
Vagyis:
A:
- AMD
- Intel
- egyéb? Ne ide kerüljenek a xeon, dual core, stb procis gépek, vagyis az újabbak!!!
B:
Ezeken belül a processzor foglalatok
- pl az alaplapoknál elég jól megoldott, hasonlóan

C:
Ezeken belül a processzor bontása,
pl intel esetén s775
- celeron
- P4 (egymagos)
- dual core
- core2 duo
- quad core

A frekvencia bontása elég rázós/félrevezető lehet, mert az újabbaknak alacsonyabb, mint pl a régebbi P4 / celeronoknak...

2. Memóriabontás
A méret szerinti bontás szerintem nem célszerű, mert ez a legkönnyebben cserélhető / bővíthető alkatrész, és természetesen nagyon sokan ezt meg is teszik, ezért sem ésszerű a méret szerinti bontás. (hasonlat, ha nem is szép: mennyi üzemanyag van a megvásárolandó autó tankjában? - természetesen kevés a jelentősége, mert úgyis fogunk tankolni...).
Sokkal értelmesebb a memóriafoglalat szerinti bontás, sd, ddr(1), ddr2, ddr3, stb. Esetleges további bontás a foglalathoz tartozó szokásos méretek szerint, pl sd: 256-ig, 256 felett, ddr1 512-ig, a felett, ddr2 1024-ig, a felett, (nem kell nagyon elaprózni) stb.

3. Állapot

a jelenlegiek helyett
- új
- használt (szerintem nagyon szubjektív lenne ezen belüli újszerű, normál, sérült bontás, ez derüljön ki az eladó leírásából, fényképből)
- hiányos
- hibás

4. Gyártóazonosító

mivel nem tiszta, van-e eltérés kis betűk és nagy betűk között, vagy névváltoztatás kérdése jó lenne ehhez pontosítás már feltöstéskor is, lehessen már ott választani
pl Ibm, IBM, Lenovo
vagy HP, Hewlett Packard vagy Compaq?
Fujitsu vagy Siemens?

5. Még nincs, de biztos lesz...

Merevlemez

Elsődleges váasztás
- ata (pata, ide)
- sata
- scsi
esetleg
- van-e sata bővítési lehetőség (ez ugyanolyan fontos, mint az, hogy jelenleg milyen van benne, főleg az "alsó középkategóriás" - azaz kb P4 "közepe"- gépeknél)

majd ezen belül a méret, pl 100 Gb alatt 100-500, 500 felett

Videokártya foglalat (vagy inkább a bővítési lehetőség): PCI-E, AGP, PCI, nincs (nincs jelentősége a bontásnál, hogy van-e integrált, az derüljön ki a leírásból, vagyis a meglévő bővítési lehetőség, ami számít)

Az egyik legfontosabb szempontom a szűkítési lehetőségek kialakításánál az, hogy a vevő kaphasson arról is képet, miként tudja saját igényeire alakítani a gépét, későbbiekben bővíteni, legyen elégedett a megvásárolt termékkel, stb, ne csak a "rablógazdálkodás" jelei legyenek meg (vedd meg, majd minden egyes változtatásnál lehúzunk újra mindent rólad).

Ma reggelre ennyi...

Üdv:

Sándor

IDÉZET(kategoriamoderator @ 2010-11-26 14:28) *
Kedves Sándor!

Termékfeltöltésnél bizonyos paraméterek javítva lettek checkboxosra! Ha megírná nekünk, mely paraméterek bővítése szükséges, ebben az esetben szívesen várjuk levelét!
A paraméterek javítása folyamatos, a felhasználói igények szerint próbáljuk őket alakítani, bővíteni!

A 2. , 2.a pontban leírt javaslatát továbbítjuk az illetékes kollégáknak!

Üdvözlettel:
Vatera csapata

+Quote Post

5 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-19 20:09