Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-05-10 17:11
Létrehozva:
#-59
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 415 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Nem tudom, elolvastad egyáltalán amit írtam? Arról van szó, hogy igen, legyen feltűntetve, mivel nálad fel van, ezért nyilván jogos, ha ennek megfelelően akarod intézni az átadást. Nálam is fel van tűntetve, hol lehet átvenni a cuccaimat. Én azt nem szeretem, amikor utólag derül ki, hogy pontos címre kell mennem. Persze, a kerület támpont, de nézzük pl. a II. kerületet, nagyon nem mindegy, hogy a Moszkva (bocs, Széll Kálmán) térre kell mennem, vagy a kerület másik felébe fél órát buszozni és utána hegynek föl gyalogolni- igen, jártam már így is. Szóval bocs, de szerintem tényleg rugalmatlanság kizárólag lakcímre hívni a vevőt, nyilván te is kimozdulsz a lakásból valamikor, jársz a városban, nem? És tévedsz, egyre többen viszik házhoz a kenyeret a vevőnek Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el... Igen elolvastam, azért válaszoltam. Szóval bocs, de milyen alapon nevezel Te engem rugalmatlannak? Évekig elvittem az árút csak éppen beleuntam, hogy a kedves vevők magasan tojtak a megbeszélt időpontra, én telefonoztam nekik, hogy meddig legyek még szobor xy téren? Nos a másik, hogy járok a városban vagy nem az kizárólag rám tartozik és egyáltalán nem biztos, hogy akkor van dolgom a városban amikor a vevő odarendelne! A másik pl. Te nem akarsz gyalogolni nos én meg nem akarok 1,5-2 óra hosszat buszozni azért, hogy a vevőnek 5prcre a lakásától átadjam a terméket! Ezért döntöttem úgy, ha személyesen szeretné átvenni akkor az én feltételeim szerint. Valóban házhoz hozzák a kenyeret egy bizonyos cégek ami + költségért történik! Itt senki nem tesz senkinek szívességet! Nekem van valami ami vagy kell a vevőnek vagy nem, tehát kölcsönös a dolog. |
|
|
|
2013-05-10 14:42
Létrehozva:
#-58
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 965 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Nem igazán értem, miért vagy ilyen ellenséges és lekezelő. Nem értünk egyet, van ilyen. De ettől még meg lehetne beszélni normálisan is. Nem erre van egy fórum? Szerintem én nem személyeskedtem vagy sértegetttelek, elmondtam a véleményemet, általánosságban, és ennyi. Mind1, parttalan társalgás, részemről lezárva. Igazad van. Ellenséges voltam és lekezelő. Most bajlódom egy vevővel, aki rugalmatlannak és merevnek titulált, mert nem vagyok hajlandó egy 300 Ft-os cuccot egy általa megjelölt helyre elvinni. Szerinte ha ő megy valamennyit, akkor nekem is kötelességem. Ösztönösen összekapcsoltam a postodat az aktuális problémámmal. Ne haragudj. Mindettől függetlenül nincs igazad szerintem a dologban, de nekem nem volt igazam a hangnemben. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 14:36
Létrehozva:
#-57
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2008-07-15 15:52 Azonosító: 170 878 |
Vagy annál, aki beenged az aukciói közé. Tanítgatod Benzet? Jól van. És mindjárt ilyen közvetlen formában? Pertu? Az is jól van. Barátkozzatok... Nem igazán értem, miért vagy ilyen ellenséges és lekezelő. Nem értünk egyet, van ilyen. De ettől még meg lehetne beszélni normálisan is. Nem erre van egy fórum? Szerintem én nem személyeskedtem vagy sértegetttelek, elmondtam a véleményemet, általánosságban, és ennyi. Mind1, parttalan társalgás, részemről lezárva. A hozzászólást -tj007- szerkesztette a következő időpontban: 2013-05-10 14:37 |
|
|
|
2013-05-10 14:28
Létrehozva:
#-56
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 904 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...szakmák épültek erre, hogyan "ugráljuk körül" a vevőt, hogy máskor is hozzánk jöjjön, ne a konkurenciához Igen, 100 évvel ezelőtt. De akkoriban például a nőknek sem volt szavazati joga egyes országokban. Szerencsére azóta mindkét kérdésben változott a hozzáállás. Igaz, ma is van olyan kisebbség, aki ezzel nem ért egyet és szimpatikusabb az úr/szolga hozzáállás az egyenrangú felek kapcsolata helyett. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-05-10 14:27
Létrehozva:
#-55
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 965 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Még mindig a vevő dönti el, megveszi-e a termékedet. Ha nem akarok tőled vásárolni, fejre is állhatsz, akkor sem fogok. Magyarország egy kicsi piac, szinte nincs olyan termék vagy szolgáltatás, amit ne lehetne legalább 2 eladótól megvenni. Annál fogom a kemény munkával megkeresett pénzemet elkölteni, akinél jobb kiszolgálást kapok érte - nem, nem csak arról van szó, amit konkrétan vásárolok. Bocs, de ez így működik, akármennyire is fura, sőt, szakmák épültek erre, hogyan "ugráljuk körül" a vevőt, hogy máskor is hozzánk jöjjön, ne a konkurenciához Vagy annál, aki beenged az aukciói közé. Tanítgatod Benzet? Jól van. És mindjárt ilyen közvetlen formában? Pertu? Az is jól van. Barátkozzatok... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 14:23
Létrehozva:
#-54
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2008-07-15 15:52 Azonosító: 170 878 |
Sajátos felfogás Nem lehetséges, hogy vevők és eladók egymásra vannak utalva, egyik sem létezhet a másik nélkül? Még mindig a vevő dönti el, megveszi-e a termékedet. Ha nem akarok tőled vásárolni, fejre is állhatsz, akkor sem fogok. Magyarország egy kicsi piac, szinte nincs olyan termék vagy szolgáltatás, amit ne lehetne legalább 2 eladótól megvenni. Annál fogom a kemény munkával megkeresett pénzemet elkölteni, akinél jobb kiszolgálást kapok érte - nem, nem csak arról van szó, amit konkrétan vásárolok. Bocs, de ez így működik, akármennyire is fura, sőt, szakmák épültek erre, hogyan "ugráljuk körül" a vevőt, hogy máskor is hozzánk jöjjön, ne a konkurenciához |
|
|
|
2013-05-10 14:22
Létrehozva:
#-53
|
|
Nagyon nem erről beszéltem, hogy rohangássz ide-oda Le. Azt akarod, hogy egy teljesen egyértelmű dolgot jelezzen az eladó a terméklapon. Mint azt, hogy a megjelölt ár Forintban értendő. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 14:13
Létrehozva:
#-52
|
|
|
Mi van? Nem kellő hozzáállású? Próbáld meg éves átlag 1000 eladásnál ezt. Amikor a postára menést is éppen elég beilleszteni a napi programodba. Nekem mondod, hogy nem vagyok kellő hozzáállású, mert nem rohangászom ide-oda az eladott áruimmal? Olvasgass az értékeléseim között. Nagyon nem erről beszéltem, hogy rohangássz ide-oda |
|
|
|
2013-05-10 14:11
Létrehozva:
#-51
|
|
...A kereskedelem tudod egy olyan dolog... Jaj bocs, fingom sincs a kereskedelemről. Végzettségem sincs róla, na és még eladás sem nagyon van mögöttem. Úgyhogy most kicsit szégyellem is magamat... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 14:05
Létrehozva:
#-50
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 904 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el... Sajátos felfogás Nem lehetséges, hogy vevők és eladók egymásra vannak utalva, egyik sem létezhet a másik nélkül? -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-05-10 14:05
Létrehozva:
#-49
|
|
De bizony, erről van szó, hogy az eladó nem kellő hozzáállású. Én szeretném, ha máskor is vásárolnának tőlem, ezért igyekszem minél rugalmasabb lenni és nekem ez bevált. A kereskedelem tudod egy olyan dolog, hogy az eladó tiszteli a vevőjét, igyekszik minél jobban "kiszolgálni", mert abból él, aki a pénzt hozza neki. És nem kevés cég bukott már azon, hogy nem pont ilyen volt a hozzáállása, mert ahol bunkók veled, lekezelnek, oda nem mész vissza. Én is tudom, kitől nem fogok soha többé vásárolni itt, hiába szépek meg olcsók a cuccai... Mi van? Nem kellő hozzáállású? Próbáld meg éves átlag 1000 eladásnál ezt. Amikor a postára menést is éppen elég beilleszteni a napi programodba. Nekem mondod, hogy nem vagyok kellő hozzáállású, mert nem rohangászom ide-oda az eladott áruimmal? Olvasgass az értékeléseim között. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 14:00
Létrehozva:
#-48
|
|
|
Miért kellene egy egyértelmű dolgot feltüntetni? Nem kell elvinni a cuccot sehová. Ha pl. ezt bevezetnék, abban a pillanatban megszűnne nálam a személyes átvétel lehetősége. A szállítás a vevőt terheli. Ennek nem csak anyagi vonzata van. Az idő és a fáradság is befektetés. És ez nem arról szól, hogy az eladó nem kellő hozzáállású. És a vevő nem tesz szívességet az eladónak. Adja a pénzt, kapja az árut. Ezt hívják kereskedelemnek. A szívesség az egy olyan dolog, amit viszonzás nélkül tesz valaki valakiért. De bizony, erről van szó, hogy az eladó nem kellő hozzáállású. Én szeretném, ha máskor is vásárolnának tőlem, ezért igyekszem minél rugalmasabb lenni és nekem ez bevált. A kereskedelem tudod egy olyan dolog, hogy az eladó tiszteli a vevőjét, igyekszik minél jobban "kiszolgálni", mert abból él, aki a pénzt hozza neki. És nem kevés cég bukott már azon, hogy nem pont ilyen volt a hozzáállása, mert ahol bunkók veled, lekezelnek, oda nem mész vissza. Én is tudom, kitől nem fogok soha többé vásárolni itt, hiába szépek meg olcsók a cuccai... |
|
|
|
2013-05-10 13:48
Létrehozva:
#-47
|
|
..... Arról van szó, hogy igen, legyen feltűntetve, mivel nálad fel van, ezért nyilván jogos, ha ennek megfelelően akarod intézni az átadást. Nálam is fel van tűntetve, hol lehet átvenni a cuccaimat. Én azt nem szeretem, amikor utólag derül ki, hogy pontos címre kell mennem. És amúgy bocs, de szerintem tényleg rugalmatlanság kizárólag lakcímre hívni a vevőt, nyilván te is kimozdulsz a lakásból valamikor, jársz a városban, nem? És tévedsz, egyre többen viszik házhoz a kenyeret a vevőnek Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el... Miért kellene egy egyértelmű dolgot feltüntetni? Nem kell elvinni a cuccot sehová. Ha pl. ezt bevezetnék, abban a pillanatban megszűnne nálam a személyes átvétel lehetősége. A szállítás a vevőt terheli. Ennek nem csak anyagi vonzata van. Az idő és a fáradság is befektetés. És ez nem arról szól, hogy az eladó nem kellő hozzáállású. És a vevő nem tesz szívességet az eladónak. Adja a pénzt, kapja az árut. Ezt hívják kereskedelemnek. A szívesség az egy olyan dolog, amit viszonzás nélkül tesz valaki valakiért. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-05-10 13:41
Létrehozva:
#-46
|
|
|
Valóban legyünk már tekintettel egymásra! Nálam szerepel a terméklapon, hogy személyes átvétel csak a Lakcímemen! Na itt kérném, hogy legyünk tekintettel egymásra! Pont a múlt héten történt leütöttek 1 terméket és közölte velem a kedves Ő megnézte, hogy hozzám mely csomópont esik közel és vigyem oda. Ugye Ti kedves vevők ezt viccnek szánjátok, vagy esetleg szelektíve olvasva a terméklap. A másik nálam az is feltüntetve, hogy szombat-vasárnap nem áll módomban átadni, akkor közli a kedves vevő, hogy már pedig Ő szombaton akar jönni. Szóval valóban legyünk már tekintettel egymásra! Szerintem a kerület már ad támpontot és egyet kéne még tudomásul venni, hogy a kenyeret sem viszik a vevőnek házhoz. Nem tudom, elolvastad egyáltalán amit írtam? Arról van szó, hogy igen, legyen feltűntetve, mivel nálad fel van, ezért nyilván jogos, ha ennek megfelelően akarod intézni az átadást. Nálam is fel van tűntetve, hol lehet átvenni a cuccaimat. Én azt nem szeretem, amikor utólag derül ki, hogy pontos címre kell mennem. Persze, a kerület támpont, de nézzük pl. a II. kerületet, nagyon nem mindegy, hogy a Moszkva (bocs, Széll Kálmán) térre kell mennem, vagy a kerület másik felébe fél órát buszozni és utána hegynek föl gyalogolni- igen, jártam már így is. Szóval bocs, de szerintem tényleg rugalmatlanság kizárólag lakcímre hívni a vevőt, nyilván te is kimozdulsz a lakásból valamikor, jársz a városban, nem? És tévedsz, egyre többen viszik házhoz a kenyeret a vevőnek Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el... A hozzászólást -tj007- szerkesztette a következő időpontban: 2013-05-10 13:45 |
|
|
|
2013-05-08 19:15
Létrehozva:
#-45
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 415 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Most megy egy vásárlásom a háztartási nickemmel, 300 Ft-os cucc. Nem viszem sehová, így aztán rugalmatlan vagyok. A vevő szublimált, pedig már mondtam, hogy elviszem, ha találunk jó időpontot. Rettenetes... Ezt én írom, a nagy zejopy, csak ki akartam próbálni a gyerek avatarját, mert ma ellenőriztem, és láttam, hogy már tölthet fel. Én tudom Te kivagy:D Jó a kicsi avatarja. Tényleg miért vagy ennyire rettenetes? |
|
|
|
2013-05-08 19:11
Létrehozva:
#-44
|
|
![]() Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2012-10-31 17:37 Azonosító: 1 871 235 |
Valóban legyünk már tekintettel egymásra! Nálam szerepel a terméklapon, hogy személyes átvétel csak a Lakcímemen! Na itt kérném, hogy legyünk tekintettel egymásra! Pont a múlt héten történt leütöttek 1 terméket és közölte velem a kedves Ő megnézte, hogy hozzám mely csomópont esik közel és vigyem oda. Ugye Ti kedves vevők ezt viccnek szánjátok, vagy esetleg szelektíve olvasva a terméklap. A másik nálam az is feltüntetve, hogy szombat-vasárnap nem áll módomban átadni, akkor közli a kedves vevő, hogy már pedig Ő szombaton akar jönni. Szóval valóban legyünk már tekintettel egymásra! Szerintem a kerület már ad támpontot és egyet kéne még tudomásul venni, hogy a kenyeret sem viszik a vevőnek házhoz. Most megy egy vásárlásom a háztartási nickemmel, 300 Ft-os cucc. Nem viszem sehová, így aztán rugalmatlan vagyok. A vevő szublimált, pedig már mondtam, hogy elviszem, ha találunk jó időpontot. Rettenetes... Ezt én írom, a nagy zejopy, csak ki akartam próbálni a gyerek avatarját, mert ma ellenőriztem, és láttam, hogy már tölthet fel. |
|
|
|
2013-05-08 19:06
Létrehozva:
#-43
|
|
|
Kedves Vaterások, bár valószínűleg ezzel a hozzászólással nem sokat érek, de szeretném felhívni valamire a figyelmet a (Bp-i) személyes átvételekkel kapcsolatban. Én megértem, ha az eladó gyerek, munka, stb. miatt csak és kizárólag a lakcímén, vagy egy fix helyen tudja a vásárolt terméket átadni, de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában??? Még ha a kerületet fel is tünteti, akkor is lehet, hogy a vevőnek totál kiesik az a cím. És ha mondjuk öt különböző eladótól meg tudom venni ugyanazt a terméket ugyanazon az áron, akkor talán azt választanám, ami a legkevésbé időrabló nekem. Legyünk már ennyire tekintettel egymásra! Köszönöm, hogy elmondhattam Valóban legyünk már tekintettel egymásra! Nálam szerepel a terméklapon, hogy személyes átvétel csak a Lakcímemen! Na itt kérném, hogy legyünk tekintettel egymásra! Pont a múlt héten történt leütöttek 1 terméket és közölte velem a kedves Ő megnézte, hogy hozzám mely csomópont esik közel és vigyem oda. Ugye Ti kedves vevők ezt viccnek szánjátok, vagy esetleg szelektíve olvasva a terméklap. A másik nálam az is feltüntetve, hogy szombat-vasárnap nem áll módomban átadni, akkor közli a kedves vevő, hogy már pedig Ő szombaton akar jönni. Szóval valóban legyünk már tekintettel egymásra! Szerintem a kerület már ad támpontot és egyet kéne még tudomásul venni, hogy a kenyeret sem viszik a vevőnek házhoz. |
|
|
|
2013-05-08 14:36
Létrehozva:
#-42
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 263 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2013-05-08 13:06
Létrehozva:
#-41
|
|
Kedves Vaterások, bár valószínűleg ezzel a hozzászólással nem sokat érek, de szeretném felhívni valamire a figyelmet a (Bp-i) személyes átvételekkel kapcsolatban. Én megértem, ha az eladó gyerek, munka, stb. miatt csak és kizárólag a lakcímén, vagy egy fix helyen tudja a vásárolt terméket átadni, de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában??? Még ha a kerületet fel is tünteti, akkor is lehet, hogy a vevőnek totál kiesik az a cím. És ha mondjuk öt különböző eladótól meg tudom venni ugyanazt a terméket ugyanazon az áron, akkor talán azt választanám, ami a legkevésbé időrabló nekem. Legyünk már ennyire tekintettel egymásra! Köszönöm, hogy elmondhattam Tisztelt tj007! A személyes átvétel nem azt jelenti, hogy az eladó az ön által megjelölt helyre viszi a terméket. Ha ilyen igénye van, akkor azt még licit/vásárlás előtt terméklapos üzenetben tisztáznia kell a másik féllel. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-05-08 13:03
Létrehozva:
#-40
|
|
Kedves Vaterások, bár valószínűleg ezzel a hozzászólással nem sokat érek, de szeretném felhívni valamire a figyelmet a (Bp-i) személyes átvételekkel kapcsolatban. Én megértem, ha az eladó gyerek, munka, stb. miatt csak és kizárólag a lakcímén, vagy egy fix helyen tudja a vásárolt terméket átadni, de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában??? Még ha a kerületet fel is tünteti, akkor is lehet, hogy a vevőnek totál kiesik az a cím. És ha mondjuk öt különböző eladótól meg tudom venni ugyanazt a terméket ugyanazon az áron, akkor talán azt választanám, ami a legkevésbé időrabló nekem. Legyünk már ennyire tekintettel egymásra! Köszönöm, hogy elmondhattam Szerintem pedig ez evidens. El kellene vinnie valahová? Hol van ilyenkor Suzy? Annyira bírnám most, ha olvashatnám a válaszát. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-19 21:13 |