IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

156 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
VateraBenz
hozzászólás 2013-06-10 12:39
Létrehozva: #1

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(kisgep01 @ 2013-06-09 22:15) *
Köszönöm Benz Önnek is a válaszát!

IDÉZET(hental @ 2013-06-10 12:38) *
Köszönöm szépen a választ.

Igazán nincs mit.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu
Go to the top of the page

+Quote Post
hental
hozzászólás 2013-06-10 12:38
Létrehozva: #2

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-01 20:39
Azonosító: 175 628

Köszönöm szépen a választ.

+Quote Post
kisgep01
hozzászólás 2013-06-09 22:15
Létrehozva: #3

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-11 10:58
Azonosító: 1 413 411

Köszönöm Benz Önnek is a válaszát!

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2013-06-09 22:00
Létrehozva: #4

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(kisgep01 @ 2013-06-09 20:40) *
...azt szeretném kérdezni,hogy a termékleírásban feltüntethetek-e olyan feltételt,hogy csak 10 pozitív értékelés felett lehet utánvéttel vásárolni...

Tisztelt kisgep01!

Semmi akadálya.

IDÉZET(hental @ 2013-06-09 20:13) *
Szeretném megkérdezni, hogy szabályos-e a postaköltség ilyen megállapítása?

http://hasznalt-konyv.vatera.hu/terkep_uta...1763106572.html

A postaköltség nem a posta költségét, hanem az eladó által meghatározott összeget jelenti?

Köszönöm előre is a választ

Tisztelt hental!

Csak akkor szabályos, ha az alap postaköltség valós és utána az eladó a megadott sávok alapján ebből ad további kedvezményeket.

IDÉZET(XboxUser @ 2013-06-09 18:08) *
sziasztok.
az nem gond ha egy eladó a hirdetett termékeiböl nem tart raktáron,holott az "áru helyének" budapestet ( a lakhelyét) adja meg?

Tisztelt XboxUser!

A konkrét esetben nem gond. A terméklapon világosan olvasható minden lényeges szállítási feltétel.
Önnek az miért nem mindegy, hogy mondjuk azért postáz az eladó 14 nap után, mert szabadságon van vagy ez idő alatt rendeli a terméket?

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-06-09 21:54
Létrehozva: #5

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(kisgep01 @ 2013-06-09 21:17) *
Tudod,hogy a Te véleményed nekem régóta meghatározó! smile.gif Ha Benz is rámondja az igent akkor felírom a szállítási feltételekhez!

thank_you.gif Köszönöm, nagyon kedves vagy, de tényleg az én véleményem csak egy vélemény, és sok esetben egyáltalán nem biztos, hogy jó, vagy teljesen pontos.smile.gif Ilyen változtatások előtt mindenképpen kell egy hivatalos vélemény.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
kisgep01
hozzászólás 2013-06-09 21:17
Létrehozva: #6

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-06-09 21:09) *
Szerintem is az a biztos. Én csak egy felhasználó vagyok, az én szavam csak egy vélemény, de nem tuti.smile.gif
Ha kiírod, akkor a terméklapon kell lennie, mert az i+ oldalon lévő információkra nem érdemes hivatkozni, azt ugyanis a vevő nem kötles elolvasni, míg a terméklap és a szállítási feltételek ismerete elvárható.

Tudod,hogy a Te véleményed nekem régóta meghatározó! smile.gif Ha Benz is rámondja az igent akkor felírom a szállítási feltételekhez!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-06-09 21:09
Létrehozva: #7

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(kisgep01 @ 2013-06-09 20:54) *
Köszi szépen!Látom rossz helyre tettem a kérdésemet.Nem akarom elveszteni a vevőket de azért rá sem akarok fizetni. Nem mintha nem bíznék a tanácsodban,de azért megvárnám Benz hivatalos válaszát is és akkor változtatok! Elég csak kiírnom a szállítási és garanciális feltételeknél és az ismerj meg oldalon?

Szerintem is az a biztos. Én csak egy felhasználó vagyok, az én szavam csak egy vélemény, de nem tuti.smile.gif
Ha kiírod, akkor a terméklapon kell lennie, mert az i+ oldalon lévő információkra nem érdemes hivatkozni, azt ugyanis a vevő nem kötles elolvasni, míg a terméklap és a szállítási feltételek ismerete elvárható.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
kisgep01
hozzászólás 2013-06-09 20:54
Létrehozva: #8

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-06-09 20:48) *
Szia! Én olvastam ilyet nagy-eladónál. Ha nem lehetne, nyilván nem írta volna ki. Én nem küldök utánvéttel. Pont ezért.smile.gif

Köszi szépen!Látom rossz helyre tettem a kérdésemet.Nem akarom elveszteni a vevőket de azért rá sem akarok fizetni. Nem mintha nem bíznék a tanácsodban,de azért megvárnám Benz hivatalos válaszát is és akkor változtatok! Elég csak kiírnom a szállítási és garanciális feltételeknél és az ismerj meg oldalon?

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-06-09 20:48
Létrehozva: #9

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(kisgep01 @ 2013-06-09 20:40) *
...
Magyarul azt szeretném kérdezni,hogy a termékleírásban feltüntethetek-e olyan feltételt,hogy csak 10 pozitív értékelés felett lehet utánvéttel vásárolni vagy pedig hagyjam abba itt a vaterán az utánvétes eladást? ...

Szia! Én olvastam ilyet nagy-eladónál. Ha nem lehetne, nyilván nem írta volna ki. Én nem küldök utánvéttel. Pont ezért.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
kisgep01
hozzászólás 2013-06-09 20:40
Létrehozva: #10

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Üdv Mindenkinek! Véleményetekre illetve Tisztelt Benz véleményére lennék kíváncsi. A kérdésem a következő,ez elmúlt kb 1 hónapban volt három nem regisztrált vásárlóm aki utánvéttel ütötte le 4db termékemet ( ebből 1 vásárló 2db névvel ) és úgy jártam,hogy egyik termékemet sem vették át ( ebből 2 vásárló éppen most a héten ). Mivel cégünk az MPL-l van szerződve ezért azonnal megkapom az értesítést ha nem veszik át a terméket olyankor általában felhívom a vevőt és rákérdezek,hogy miért nem vette át? Ilyenkor ugye jönnek a szokásos magyarázkodások..... Nem is ez a lényeg,hanem az anyagi vonzata a 4db termék együttes összege 7800.- volt, a feladási költség + a visszaszállítás értéke pedig:7000.-
Magyarul azt szeretném kérdezni,hogy a termékleírásban feltüntethetek-e olyan feltételt,hogy csak 10 pozitív értékelés felett lehet utánvéttel vásárolni vagy pedig hagyjam abba itt a vaterán az utánvétes eladást? Ugyanis a webáruházunkban érdekes módon nincs ilyen probléma,hogy nem veszik át a termékeket illetve a vatera vásárlók között általában a 10 pozitív feletti vásárlók komolyabban veszik az utánvétes vásárlást!
Előre is köszönöm a válaszokat illetve a tanácsokat. kisgep ( lány )

+Quote Post
hental
hozzászólás 2013-06-09 20:13
Létrehozva: #11

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-01 20:39
Azonosító: 175 628

Szeretném megkérdezni, hogy szabályos-e a postaköltség ilyen megállapítása?

http://hasznalt-konyv.vatera.hu/terkep_uta...1763106572.html

A postaköltség nem a posta költségét, hanem az eladó által meghatározott összeget jelenti?

Köszönöm előre is a választ

+Quote Post
XboxUser
hozzászólás 2013-06-09 20:07
Létrehozva: #12

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2013-06-09 18:01
Azonosító: 2 042 547

IDÉZET(Hathor14 @ 2013-06-09 19:26) *
A terméklapon az eladó feltüntette, hogy az áru rendelésre érkezik. A termék helyének azért nem külföldi helyszínt jelölt meg, mert ez nem a hagyományos dropship, ahol az eladó közvetlenül a vevő címére postáztatja a terméket, hanem a saját címére, ahol ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a termékkel, gondosan becsomagolja, megcímzi és utána postázza a vevőnek.
Lehet, hogy Te meg tudod rendelni, amit szeretnél az e... oldalról, de sokan nem beszélnek nyelveket, a pp fizetési módot pedig még hírből sem ismerik.

igazad lehet,de számomra ez félreérthetö volt.egyszerübb lenne azt kiirni mint más,hogy az áru jelenlegi! helye:külföld.

+Quote Post
Hathor14
hozzászólás 2013-06-09 19:26
Létrehozva: #13

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-06-10 06:38
Innen: Budapest
Azonosító: 1 524 248

IDÉZET(XboxUser @ 2013-06-09 19:09) *

A terméklapon az eladó feltüntette, hogy az áru rendelésre érkezik. A termék helyének azért nem külföldi helyszínt jelölt meg, mert ez nem a hagyományos dropship, ahol az eladó közvetlenül a vevő címére postáztatja a terméket, hanem a saját címére, ahol ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a termékkel, gondosan becsomagolja, megcímzi és utána postázza a vevőnek.

IDÉZET(XboxUser @ 2013-06-09 19:09) *
...
a személyes véleményem pedig az,hogy igy bárki,akár én,akár más lehetne "kereskedö",ha a termékkel nem rendelkezek,csak megrendeli helyettem.én is meg tudtam volna rendelni az nem jut eszembe a neve, egy másik oldal:)-röl,de pont az idö hossza miatt kerestem olyat ami idehaza van..

Lehet, hogy Te meg tudod rendelni, amit szeretnél az e... oldalról, de sokan nem beszélnek nyelveket, a pp fizetési módot pedig még hírből sem ismerik.

--------------------
Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.

+Quote Post
XboxUser
hozzászólás 2013-06-09 19:09
Létrehozva: #14

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

IDÉZET(vidaeff @ 2013-06-09 18:29) *
Az tényleg nem mindegy, hol az árú. Azt hiszem okosabbak lennénk, ha látnánk ezt a terméklapot. Ha úgy érzi szabálytalankodtak önnel, fordulhat az Ügyfélszolgálathoz is. Ők látják a "törölt" leveleket is. smile.gif

parancsolj:
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1762304999.html

jeleztem már az ügyfélszolgálatnak is.
a leirásban,és máshol sem szerepel hogy az áru kölföldön van,csak a feltünöen sok (14mn) várakozási idö miatt kérdeztem rá,hogy mért ennyi ha budapesten található..a választ tudjátok.mert valojában nem rendelkezik vele...és ez nem kukacoskodás volt,tényleg szerettem volna megvásárolni,mert sehol nem találtam az országban még ilyen tokot.hát itt se sad.gif

szerk.:mint irtam ez a jellemzö a többi "termékére" is...és én nem is szabálytalanságnak nevezném,hanem megtévesztésnek.

IDÉZET(vidaeff @ 2013-06-09 18:29) *
Az tényleg nem mindegy, hol az árú.

a személyes véleményem pedig az,hogy igy bárki,akár én,akár más lehetne "kereskedö",ha a termékkel nem rendelkezek,csak megrendeli helyettem.én is meg tudtam volna rendelni az nem jut eszembe a neve, egy másik oldal:)-röl,de pont az idö hossza miatt kerestem olyat ami idehaza van..

A hozzászólást -XboxUser- szerkesztette a következő időpontban: 2013-06-09 19:02

+Quote Post
vidaeff
hozzászólás 2013-06-09 18:29
Létrehozva: #15

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-09 15:58
Azonosító: 343 894

IDÉZET(XboxUser @ 2013-06-09 18:08) *
sziasztok.
az nem gond ha egy eladó a hirdetett termékeiböl nem tart raktáron,holott az "áru helyének" budapestet ( a lakhelyét) adja meg?levelezésünkböl pedig az derül ki hogy külföldröl jön,rendelésre...akkor mért nem azt adja meg korrekt modon,mint más elado a külföldröl rendelendö termékénél?
..és ez az összes termékénél igy van.gyakorlatilag semmilye nincs ami eladó!(csak megrendeli ha kérem)
thx
szerk.:az erre irányulo levelezésünket pedig törli,hogy más ne láthassa.

Az tényleg nem mindegy, hol az árú. Azt hiszem okosabbak lennénk, ha látnánk ezt a terméklapot. Ha úgy érzi szabálytalankodtak önnel, fordulhat az Ügyfélszolgálathoz is. Ők látják a "törölt" leveleket is. smile.gif

+Quote Post
XboxUser
hozzászólás 2013-06-09 18:08
Létrehozva: #16

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

sziasztok.
az nem gond ha egy eladó a hirdetett termékeiböl nem tart raktáron,holott az "áru helyének" budapestet ( a lakhelyét) adja meg?levelezésünkböl pedig az derül ki hogy külföldröl jön,rendelésre...akkor mért nem azt adja meg korrekt modon,mint más elado a külföldröl rendelendö termékénél?
..és ez az összes termékénél igy van.gyakorlatilag semmilye nincs ami eladó!(csak megrendeli ha kérem)
thx

szerk.:az erre irányulo levelezésünket pedig törli,hogy más ne láthassa.

A hozzászólást -XboxUser- szerkesztette a következő időpontban: 2013-06-09 18:09

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-06-04 18:00
Létrehozva: #17

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-06-04 16:06) *
Még smile.gif

Olybá tűnik, mintha tudnál valamit, amit én még nem.smile.gif Pedig nagyon jó kapcsolatban vagyok a postás hölgyekkel.smile.gif

IDÉZET(nyubocs @ 2013-06-04 17:42) *
Ha a szolgáltatás akadozik valamikor, akkor az esetek 99,9 %-ban nem maga a posta a hibás, hanem a mögötte levő ember. Az OK, hogy ők is hibázhatnak, de mikor már többedjére jön elő ugyanaz a probléma, ugyanazon postahivatalnál, ott már nem hibáról beszélünk.
Most indul két szállítási díj visszatérítési igényem smile.gif
...

Na ez a másik. Hogy tartják az időt, ha nem, akkor pedig szó nélkül fizetnek. De ha jól tudom, akkor neked is 2 napos a szállítási határidőd.
(Amúgy én tudok választani egy naposat is, de az drágább, az olyan árfekvésben van kábé, mint a Vaterafutár.)

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-06-04 17:42
Létrehozva: #18

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(zejopy @ 2013-06-04 13:17) *
A szállítás teljesen más mederben folyik, így gyakorlatilag nem veszik el küldemény. Minden a vaterafutár mellett szól. Arról nem is beszélve, hogy a postapontos átvételi lehetőség nevetségesen olcsó. Nagyon sok esetben pedig amúgy is a postára menne a vevő az áruért.

Ha a szolgáltatás akadozik valamikor, akkor az esetek 99,9 %-ban nem maga a posta a hibás, hanem a mögötte levő ember. Az OK, hogy ők is hibázhatnak, de mikor már többedjére jön elő ugyanaz a probléma, ugyanazon postahivatalnál, ott már nem hibáról beszélünk.
Most indul két szállítási díj visszatérítési igényem smile.gif
Mert OK, hogy az 1 napos szállítási garancia csúszik, ha a vevő éppen nincs otthon és nem tudja átvenni, de...
A kettőből az egyik tutira otthon volt, a másikat nem tudom.
Viszont mi a francnak kell a vevő telefonszáma, ha a futár magasról tesz rá és nem szól oda, hogy pajtás itt vagyok a házadnál a csomagoddal (súgok, a céges telefonról kiment hívásokat meg tudják nézni, hogy tényleg hívták-e a címzettet.)
De a hab a tortán és ezen durrant be az agyam, hogy egyszerűen hagytak egy papíros értesítőt és a kétszeri kézbesítés kötelezettsége ellenére a csomag postán átvehető státuszt kapott. Másodszorra meg sem kisérelte a kézbesítést az a drága jó futárember.
Ennek a budapesti hivatalnak egyenlőre nem írnám be a nevét (mert korábban már volt 1 ilyen problémám velük), de kellemetlen percei lesznek az ottani társaságnak.

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-06-04 16:06
Létrehozva: #19

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2013-06-04 13:17) *
500 gramm alatt érdemes egyedül használni.

Még smile.gif

IDÉZET(davenport @ 2013-06-04 13:19) *
a küldemény részleges elveszése

Haláli egy megfogalmazás biggrin.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
davenport
hozzászólás 2013-06-04 13:19
Létrehozva: #20

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:17
Azonosító: 141

IDÉZET(Anggie @ 2013-06-04 12:33) *
Mindezt csak azért írtam le,mert mint kiderült,nem csak nálunk szórakoznak,más városban sem hajlandóak a zöld cetlivel törékenyként felvenni a csomagot.Hátha más is járt így,nem szabad rájuk hagyni.
Az Üzletszabályzatuk 16. oldalán található a lényeg,akit érdekel.

Érdekes kérdés, mert régebben - még az MPL előtt - nekem is mindig a Start csomagot ajánlották.
Ugyanakkor a posta honlapján található ÁSZF halmot áttúrva:
Ászf II. kötet 18. oldalán ez található a csomagról: Ha a csomag három kiterjedésbeli mérete együttesen 2000 mm-nél vagy hosszúsága 750 mm-nél nagyobb, továbbá alakja nem tégla-test, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván (pl. kerékpár, bútor, növény, töré-keny tartalmú, stb.), belföldre csak „nem standard” csomagként adható fel. A tartalom törékeny jellegét a küldemény címoldalán és a kísérőlevél tartalom rovatában jelölni kell.

Az V. számú függelék 16. oldalán pedig ezt alátámasztandóan ez található:
3.1. Belföldi postacsomag

„Nem standard” csomagnak minősül minden olyan postacsomag, aminek három kiterjedésbeli mérete együttesen 2000 mm-nél,vagy hosszúsága 750 mm-nél nagyobb, alakja nem téglatest, természete
miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván (pl. kerékpár, bútor, kizárólag állítva
szállítható, növény), továbbá melynek a címirata nem a csomag legnagyobb felületű oldalán van elhelyezve,
vagy zsineg, szalag takarja a címiratot, a vonalkód a csomag kettő oldalán hajlítva van felragasztva, a fémfelületű, abban az esetben is, ha ezek csak az éleken vagy a sarkokon találhatóak, a törékeny tartalmú, a lazán átkötött, vagy laza fóliával csomagolt, súlypontja felül, vagy erősen egy oldalon található, mozgó tartalommal rendelkezik (pl.: gömbök, félig megtöltött tartályok).

Van egy három oldalas kivonat, melyben azonban a "normál" postacsomag törékenyként nem jelenik meg:
posta.hu/static/internet/download/ASZF_KUSZ_III_matrix_20130501.pdf

A normál "zöld" feladóvevény mintája is csak a nem standard kezelést jelöli annak jellege nélkül:
posta.hu/static/internet/download/USZ_3fugg_Kiserolevel_belfoldi_csomaghoz.pdf

Ez szép és jó, de:
- a normál csomag törékenyként feladása még nem jelent értéknyilvánítást, ezért a küldemény részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kár-térítés összege úgy aránylik a kártérítési átalány a) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan a keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez.
az átalány teljes összege pedig a feladási díj 15X-e
- itt a zöld feladón egyértelműen jelölni kell azt hogy azért nem standard, mert törékeny, különben a posta nem vállal rá felelősséget
- nem vehető figyelembe a sérülés, ha a 7. számú függeléket megsértették (feltételes, vagy kizárt tárgy), illetve az ÁSZF I. számú melléklet 13. oldalán a 5.1.2.1 pontban foglaltnak a csomagolás nem felel meg, vagy kizárja felelősségét az ÁSZF II. melléklet 5.3 pontja szerint

+Quote Post

156 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-20 02:46