IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

154 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
zejopy
hozzászólás 2013-05-10 13:48
Létrehozva: #21

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(tj007 @ 2013-05-10 13:41) *
..... Arról van szó, hogy igen, legyen feltűntetve, mivel nálad fel van, ezért nyilván jogos, ha ennek megfelelően akarod intézni az átadást. Nálam is fel van tűntetve, hol lehet átvenni a cuccaimat. Én azt nem szeretem, amikor utólag derül ki, hogy pontos címre kell mennem. És amúgy bocs, de szerintem tényleg rugalmatlanság kizárólag lakcímre hívni a vevőt, nyilván te is kimozdulsz a lakásból valamikor, jársz a városban, nem? És tévedsz, egyre többen viszik házhoz a kenyeret a vevőnek smile.gif

Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el...

Miért kellene egy egyértelmű dolgot feltüntetni?
Nem kell elvinni a cuccot sehová. Ha pl. ezt bevezetnék, abban a pillanatban megszűnne nálam a személyes átvétel lehetősége.
A szállítás a vevőt terheli. Ennek nem csak anyagi vonzata van. Az idő és a fáradság is befektetés.
És ez nem arról szól, hogy az eladó nem kellő hozzáállású. És a vevő nem tesz szívességet az eladónak. Adja a pénzt, kapja az árut. Ezt hívják kereskedelemnek. A szívesség az egy olyan dolog, amit viszonzás nélkül tesz valaki valakiért.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page

+Quote Post
tj007
hozzászólás 2013-05-10 13:41
Létrehozva: #22

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-07-15 15:52
Azonosító: 170 878

IDÉZET(suzukimaruti @ 2013-05-08 19:06) *
Valóban legyünk már tekintettel egymásra!
Nálam szerepel a terméklapon, hogy személyes átvétel csak a Lakcímemen! Na itt kérném, hogy legyünk tekintettel egymásra! Pont a múlt héten történt leütöttek 1 terméket és közölte velem a kedves Ő megnézte, hogy hozzám mely csomópont esik közel és vigyem oda. Ugye Ti kedves vevők ezt viccnek szánjátok, vagy esetleg szelektíve olvasva a terméklap.
A másik nálam az is feltüntetve, hogy szombat-vasárnap nem áll módomban átadni, akkor közli a kedves vevő, hogy már pedig Ő szombaton akar jönni. dry.gif
Szóval valóban legyünk már tekintettel egymásra!
Szerintem a kerület már ad támpontot és egyet kéne még tudomásul venni, hogy a kenyeret sem viszik a vevőnek házhoz.

Nem tudom, elolvastad egyáltalán amit írtam? Arról van szó, hogy igen, legyen feltűntetve, mivel nálad fel van, ezért nyilván jogos, ha ennek megfelelően akarod intézni az átadást. Nálam is fel van tűntetve, hol lehet átvenni a cuccaimat. Én azt nem szeretem, amikor utólag derül ki, hogy pontos címre kell mennem. Persze, a kerület támpont, de nézzük pl. a II. kerületet, nagyon nem mindegy, hogy a Moszkva (bocs, Széll Kálmán) térre kell mennem, vagy a kerület másik felébe fél órát buszozni és utána hegynek föl gyalogolni- igen, jártam már így is. Szóval bocs, de szerintem tényleg rugalmatlanság kizárólag lakcímre hívni a vevőt, nyilván te is kimozdulsz a lakásból valamikor, jársz a városban, nem? És tévedsz, egyre többen viszik házhoz a kenyeret a vevőnek smile.gif

Sok eladó úgy tesz itt, mintha a vevő tenne neki szívességet, pedig fordítva, ezt azért ne felejtsük el...

A hozzászólást -tj007- szerkesztette a következő időpontban: 2013-05-10 13:45

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2013-05-08 19:15
Létrehozva: #23

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(KisZejopy @ 2013-05-08 19:11) *
Most megy egy vásárlásom a háztartási nickemmel, 300 Ft-os cucc. Nem viszem sehová, így aztán rugalmatlan vagyok. A vevő szublimált, pedig már mondtam, hogy elviszem, ha találunk jó időpontot. Rettenetes...
Ezt én írom, a nagy zejopy, csak ki akartam próbálni a gyerek avatarját, mert ma ellenőriztem, és láttam, hogy már tölthet fel. smile.gif

Én tudom Te kivagy:D Jó a kicsi avatarja. smile.gif
Tényleg miért vagy ennyire rettenetes? biggrin.gif

+Quote Post
KisZejopy
hozzászólás 2013-05-08 19:11
Létrehozva: #24

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-10-31 17:37
Azonosító: 1 871 235

IDÉZET(suzukimaruti @ 2013-05-08 19:06) *
Nálam szerepel a terméklapon, hogy személyes átvétel csak a Lakcímemen! Na itt kérném, hogy legyünk tekintettel egymásra! Pont a múlt héten történt leütöttek 1 terméket és közölte velem a kedves Ő megnézte, hogy hozzám mely csomópont esik közel és vigyem oda. Ugye Ti kedves vevők ezt viccnek szánjátok, vagy esetleg szelektíve olvasva a terméklap.
A másik nálam az is feltüntetve, hogy szombat-vasárnap nem áll módomban átadni, akkor közli a kedves vevő, hogy már pedig Ő szombaton akar jönni. dry.gif
Szerintem a kerület már ad támpontot és egyet kéne még tudomásul venni, hogy a kenyeret sem viszik a vevőnek házhoz.

Most megy egy vásárlásom a háztartási nickemmel, 300 Ft-os cucc. Nem viszem sehová, így aztán rugalmatlan vagyok. A vevő szublimált, pedig már mondtam, hogy elviszem, ha találunk jó időpontot. Rettenetes...
Ezt én írom, a nagy zejopy, csak ki akartam próbálni a gyerek avatarját, mert ma ellenőriztem, és láttam, hogy már tölthet fel.smile.gif

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2013-05-08 19:06
Létrehozva: #25

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(tj007 @ 2013-05-08 12:12) *
Kedves Vaterások,
bár valószínűleg ezzel a hozzászólással nem sokat érek, de szeretném felhívni valamire a figyelmet a (Bp-i) személyes átvételekkel kapcsolatban. Én megértem, ha az eladó gyerek, munka, stb. miatt csak és kizárólag a lakcímén, vagy egy fix helyen tudja a vásárolt terméket átadni, de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában??? Még ha a kerületet fel is tünteti, akkor is lehet, hogy a vevőnek totál kiesik az a cím. És ha mondjuk öt különböző eladótól meg tudom venni ugyanazt a terméket ugyanazon az áron, akkor talán azt választanám, ami a legkevésbé időrabló nekem. Legyünk már ennyire tekintettel egymásra!
Köszönöm, hogy elmondhattam smile.gif

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2013-05-08 14:36
Létrehozva: #26

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

...de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában?

Vannak akik feltüntetik. Ha nincs feltüntetve, akkor meg kell kérdezni, "szállítással kapcsolatos kérdés".

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2013-05-08 13:06
Létrehozva: #27

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

Kedves Vaterások,
bár valószínűleg ezzel a hozzászólással nem sokat érek, de szeretném felhívni valamire a figyelmet a (Bp-i) személyes átvételekkel kapcsolatban. Én megértem, ha az eladó gyerek, munka, stb. miatt csak és kizárólag a lakcímén, vagy egy fix helyen tudja a vásárolt terméket átadni, de nem lehetne ezt feltűntetni az aukció leírásában??? Még ha a kerületet fel is tünteti, akkor is lehet, hogy a vevőnek totál kiesik az a cím. És ha mondjuk öt különböző eladótól meg tudom venni ugyanazt a terméket ugyanazon az áron, akkor talán azt választanám, ami a legkevésbé időrabló nekem. Legyünk már ennyire tekintettel egymásra!

Tisztelt tj007!

A személyes átvétel nem azt jelenti, hogy az eladó az ön által megjelölt helyre viszi a terméket.
Ha ilyen igénye van, akkor azt még licit/vásárlás előtt terméklapos üzenetben tisztáznia kell a másik féllel.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-05-08 13:03
Létrehozva: #28

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves Vaterások,

Szerintem pedig ez evidens. El kellene vinnie valahová?
Hol van ilyenkor Suzy? Annyira bírnám most, ha olvashatnám a válaszát.mosking.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
tj007
hozzászólás 2013-05-08 12:12
Létrehozva: #29

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-07-15 15:52
Azonosító: 170 878

Kedves Vaterások,

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-23 08:45
Létrehozva: #30

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(SzigetiBeata @ 2013-04-22 15:24) *
Üdv.
Van valakinek tapasztalata a GTR futárcéggel? A helyzet az, hogy a csomagomat 1 hete kifizettem az eladónak, de még nem érkezett meg hozzám a cucc....

Kedves SzigetiBeata!

Köszönöm a jelzését, továbbítottam a GTR-nek és kértem, hogy lépjenek kapcsolatba Önnel mielőbb.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
SzigetiBeata
hozzászólás 2013-04-22 15:24
Létrehozva: #31

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2013-04-22 15:14
Azonosító: 2 028 345

Üdv.
Van valakinek tapasztalata a GTR futárcéggel? A helyzet az, hogy a csomagomat 1 hete kifizettem az eladónak, de még nem érkezett meg hozzám a cucc. Azt írják a tájékoztatóban, hogy 24 órán belül megkísérlik a kiszállítást, hát nem kísérelték meg! Telefonon 3 napomba telt mire ma nagy nehezen felvette valaki, és közölte még nem látja futárnál a csomagot, ergo ma sem lesz kiszállítva. Most azt az ígéretet kaptam, hogy holnap meghozzák. Kissé negatívan élem meg, hogy hazugsággal reklámoznak. Akkor írják azt, hogy kiszállítás 8 nap, és akkor az ember ezt várja. Kiváncsi leszek, hogy holnap hozzák-e. Ha nem hozzák, akkor egészen bizonyosan hivatalos panaszt teszek. Természetesen nem az eladó hibája, mert ő feladta a csomagot úgy, ahogy megbeszéltük.
Más is járt már így?

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-04-13 08:51
Létrehozva: #32

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(perfekt336 @ 2013-04-13 07:33) *
A postafutárt a postánál kell keresni.

Nem mondod mosking.gif

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
vidaeff
hozzászólás 2013-04-13 08:10
Létrehozva: #33

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-09 15:58
Azonosító: 343 894

IDÉZET(cicatapmancs @ 2013-04-10 11:53) *
...
A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, ...

Szép reggelt!
Nem kevés csetlés-botlásom volt a kezdetekben itt, ezen a helyen, de azt az egyet már újoncként is gyanítottam: egyes felhasználók nagy költői szabadsággal kezelik az általuk megadott személyes adatokat. Éppen ezért már az első eladásaimnál is - ha erről külön nem esett szó, vagy csak a rendszer által megadott címet kaptam - határozottan rákérdeztem a megfelelő szállítási címre. Már csak azért is, mert lehet, hogy nem kamu címe van az adott felhasználónak, de mondjuk ajándéknak veszi egy harmadik fél számára. Ez így tiszta sor, nyoma marad a levelezésben. Sőt, vevőként mindig megadom a címemet a levelezésben is, pedig nekem az összes elérhetőségem élő, teljesen azonos a regisztráció során megadottal. Szóval ezt az egyszerű kérdést feltenni nagyon megéri, a későbbi bosszúságot meg lehet spórolni.
További szép napot és sok szerencsét ehhez az ügyhöz! Remélem megoldódik. smile.gif

+Quote Post
perfekt336
hozzászólás 2013-04-13 07:33
Létrehozva: #34

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-22 22:14
Azonosító: 181 564

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-11 11:50) *
Arra kiváncsi lennék, hogy az MPL-nek hol van külön honlapja?

A postafutárt a postánál kell keresni.

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 10:01) *
Szerintem, ha nem mész utána a dolognak tényszerűen akkor semmit nem oldottál meg a jövőre nézve. Egy panasz megfogalmazásának akkor van értelme, ha azt orvosolni is szeretnéd. A kezdő postodban jól felháborodtál, de érdemben végül nem tettél semmit.
Akkor miért lázadtál? Csak a haragodat akartad kimondani? smile.gif
Ha használunk valamit, akkor arra nyilván szükségünk van. Ha annak a működésében hiba lép fel, akkor érdemes utánamenni, ha még szeretnénk használni. Szerintem. smile.gif

Utána jártam. Kaptam kimerítő ámde nem hivatalos magyarázatot a szállítási késlekedésre. Nem morgok tovább.
A GLS-re sem, csak nem szállíttatok többé velük. A mai csomagjaimat meg elindulok és átveszem személyesen.
További jó vaterázást mindenkinek.

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-04-11 11:50
Létrehozva: #35

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(perfekt336 @ 2013-04-11 05:59) *
Egyébként érdemes az MPL honlapján elolvasni a hozzászólásokat...

Arra kiváncsi lennék, hogy az MPL-nek hol van külön honlapja?

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 10:01
Létrehozva: #36

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(perfekt336 @ 2013-04-11 05:59) *
Lehet rossz passzban voltak. Most egy darabig nem szándékozom semmit szállíttatni senkivel. ...

Szerintem, ha nem mész utána a dolognak tényszerűen akkor semmit nem oldottál meg a jövőre nézve. Egy panasz megfogalmazásának akkor van értelme, ha azt orvosolni is szeretnéd. A kezdő postodban jól felháborodtál, de érdemben végül nem tettél semmit.
Akkor miért lázadtál? Csak a haragodat akartad kimondani? smile.gif
Ha használunk valamit, akkor arra nyilván szükségünk van. Ha annak a működésében hiba lép fel, akkor érdemes utánamenni, ha még szeretnénk használni. Szerintem. smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
perfekt336
hozzászólás 2013-04-11 05:59
Létrehozva: #37

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-22 22:14
Azonosító: 181 564

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-10 07:32) *
Beszéltél velük? Szerintem ezeket tényszerűen közölhetnéd a Vaterával, nem itt, hanem a kapcsolatfelvételen keresztül úgy, hogy minden problémát leírsz pontosan, a szállítólevelek számával, dátumokkal. Gondolom, ha a Vatera szerződésben áll ezekkel a cégekkel, akkor nem baj, ha tudja, hogy a szolgáltatás minőségében jelentős hanyatlás állt be. Gondolom, ha elolvassák a leveledet, akkor mérlegelik a problémát. Talán az is elég, ha odaszólnak, és akkor maguk a futárszolgálatok orvosolják a problémát, mert lehet, hogy helyi szinten volt valami változás, ami a nagy egészet nem érinti. Mert itt nálunk úgy tűnik, minden rendben van. Legalábbis tegnap még nem volt gond. Mondjuk én az MPL-lel szállíttatok.

Lehet rossz passzban voltak. Most egy darabig nem szándékozom semmit szállíttatni senkivel. Az okozott károk helyreállításával vagyok elfoglalva. Másik hozzászólásra reagálva mindig olyan helyre kérem a csomagot, ahol folyamatosan átvehető /munkahely nevére címezve/. Egyébként érdemes az MPL honlapján elolvasni a hozzászólásokat... A GLS-re /amely nem vaterafutár tudom/ sokféle panaszt láttam a csomagkezelésével kapcsolatban.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-10 12:43
Létrehozva: #38

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(cicatapmancs @ 2013-04-10 11:53) *
Sziasztok!
A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, mivel egy darab emailt nem írt,hogy neki más lenne a címe, csak átutalta a pénzt. Erre felhív másfél hét múlva,hogy még mindig nem kapta meg a terméket. Elküldtem neki a feladódvevényt és akkor jutott eszébe, hogy hát ő nem arra a címre kérte volna, mert azt csak úgy beírta. A csomagot azóta nem küldték vissza "nem kereste" címkével, így azon a címen gondolom valaki átvette. Ilyenkor szerintetek mivan, mert a vevő meg engem zaklat,hogy fizessem vissza a pénzét, de én úgy gondolom,hogy ez nem az én hibám, mert nekem honnan kellene tudnom,hogy ő a valódi címét adta-e meg.

Nem hiszem, hogy vissza kellene fizetned az árát. Ha nem jön vissza a csomag, akkor azért menj el a postára, ott meg tudják mondani, hogy átvették-e. Ha visszajön, akkor csak abban az esetben postázd, ha megint kifizeti a postaköltséget.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
cicatapmancs
hozzászólás 2013-04-10 11:53
Létrehozva: #39

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-12-04 21:45
Azonosító: 1 912 074

Sziasztok!
A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, mivel egy darab emailt nem írt,hogy neki más lenne a címe, csak átutalta a pénzt. Erre felhív másfél hét múlva,hogy még mindig nem kapta meg a terméket. Elküldtem neki a feladódvevényt és akkor jutott eszébe, hogy hát ő nem arra a címre kérte volna, mert azt csak úgy beírta. A csomagot azóta nem küldték vissza "nem kereste" címkével, így azon a címen gondolom valaki átvette. Ilyenkor szerintetek mivan, mert a vevő meg engem zaklat,hogy fizessem vissza a pénzét, de én úgy gondolom,hogy ez nem az én hibám, mert nekem honnan kellene tudnom,hogy ő a valódi címét adta-e meg.

A hozzászólást -cicatapmancs- szerkesztette a következő időpontban: 2013-04-10 11:56

+Quote Post
kisgep01
hozzászólás 2013-04-10 08:45
Létrehozva: #40

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-11 10:58
Azonosító: 1 413 411

Üdv Mindenkinek! Csak egy hozzászólás az MPL-ről! A cégem 3 éve az MPL szerzödőtt partnere,naponta nem kevés csomagot visz el tőlem és talán ha egyszer vagy kétszer történt meg olyan dolog,hogy nem értesítették ki a vevőt! Gyorsak ( 48 órás szállításra küldöm a terméket,de már 24 órán belül a helyszinen van a csomag ),utánvét elszámolása is gyors mert ahogy átveszik a pénzt másnap már a számlámon az összeg. A fix 2 szeri kiszállítás helyett 3 szor is kiviszik a terméket és utána még 5 munkanapig át lehet venni a terméket a helyi postán! Azért a végén még azt is el kell mondanom,hogy számtalanszor volt olyan amikor a megrendelő rossz címet adott meg,vagy éppen akkor kellett neki elmenni otthonról amikor jött a futár stb..... de természetesen mindig ezek a megrendelők lázadnak és szidják az MPL-t! Én nagyon meg vagyok velük elégedve és nagyon korrektek!

+Quote Post

154 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-23 02:47