IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

154 Oldal V  « < 35 36 37 38 39 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Jutka46
hozzászólás 2011-11-25 21:43
Létrehozva: #721

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-10 16:21
Azonosító: 9 457

IDÉZET(svejku @ 2011-11-23 14:10) *
Zejopyt tegnap elvesztettük. sad.gif
Velünk kell beérned. Mindenben egyetértek Bigdept csomagolástechnikájával, a lényeg, hogy közvetlenül ne érjenek egymáshoz, és a doboz falához sem, a doboz legyen erős, és teljesen teletömve.

Kedves Svejku
Hadd kérdezzem meg,mit jelent, hogy "Zejopyt tegnap elvesztettük. sad.gif"? Mindig nagy élvezettel olvastam a hozzászólásait, sőt mondhatom, miatta olvasgattam a Fórumot!
Go to the top of the page

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-25 12:22
Létrehozva: #722

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-17 15:26
Azonosító: 1 415 535

IDÉZET(svejku @ 2011-11-25 10:15) *
Teljesen jól van meghirdetve, a törékeny felárat a majdani vevővel kell egyeztetned (szerintem). Amúgy pedig ha jól látom egy tányérkészletről van szó, ezeknek nincs fülük, hogy letörjön, ha rendesen becsomagolod, nem lesz bajuk.

Köszi, azt hiszem, most már ez az egyetlen mód. Csak oda kellett volna írnom a szállítási lehetőségek közé a törékeny felárat is, hogy a vevő dönthessen...

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2011-11-25 11:15
Létrehozva: #723

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-25 06:44) *
Jajjajjajj, ezt elrontottam. sad.gif 1050 Ft-os postaköltséggel hirdettem meg, de törékenyként 1990 Ft lenne a postaköltség (ha jól próbáltam megfejteni a posta díjtáblázatát). Mit csináljak? Töröljem az aukciót és hirdessem meg újra?

Teljesen jól van meghirdetve, a törékeny felárat a majdani vevővel kell egyeztetned (szerintem). Amúgy pedig ha jól látom egy tányérkészletről van szó, ezeknek nincs fülük, hogy letörjön, ha rendesen becsomagolod, nem lesz bajuk.

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-25 08:19
Létrehozva: #724

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Hathor14 @ 2011-11-25 07:17) *
Sajnos akkor már nem módosíthatod a szállítási költséget.
Szerintem bizonyosodj meg a tényleges költségről mielőtt törölnéd.
Többiek, zejopy?

Tartok tőle én is, hogy nem lehet. Megírtam a nyertes licitálónak a postaköltséget, ha esetleg emiatt kérné a licit törlését. Azért köszönöm, hogy válaszoltál. smile.gif

+Quote Post
Hathor14
hozzászólás 2011-11-25 08:17
Létrehozva: #725

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-06-10 06:38
Innen: Budapest
Azonosító: 1 524 248

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-25 06:54) *
Igen, 10-en már licitáltak rá.

Sajnos akkor már nem módosíthatod a szállítási költséget.
Szerintem bizonyosodj meg a tényleges költségről mielőtt törölnéd.
Többiek, zejopy?

--------------------
Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-25 07:54
Létrehozva: #726

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Hathor14 @ 2011-11-25 06:48) *
Van már rajta licit?

Igen, 10-en már licitáltak rá.

+Quote Post
Hathor14
hozzászólás 2011-11-25 07:48
Létrehozva: #727

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-06-10 06:38
Innen: Budapest
Azonosító: 1 524 248

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-25 06:44) *
Jajjajjajj, ezt elrontottam. sad.gif 1050 Ft-os postaköltséggel hirdettem meg, de törékenyként 1990 Ft lenne a postaköltség (ha jól próbáltam megfejteni a posta díjtáblázatát). Mit csináljak? Töröljem az aukciót és hirdessem meg újra?

Van már rajta licit?

--------------------
Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-25 07:44
Létrehozva: #728

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-23 10:26) *
Kedves Mindenki, de főleg zejopy!

Van egy termékem, egy porcelán süteményes készlet, amit postázok is. Tudnátok abban segíteni, hogy törékenyként hogyan lehet postázni, és főleg mennyiért? Néztem a Posta csomag díjkalkulátorát, de ott nem találtam ilyen lehetőséget. Előre is köszönöm a segítséget!

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2011-11-23 15:10
Létrehozva: #729

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

Zejopyt tegnap elvesztettük. sad.gif
Velünk kell beérned. Mindenben egyetértek Bigdept csomagolástechnikájával, a lényeg, hogy közvetlenül ne érjenek egymáshoz, és a doboz falához sem, a doboz legyen erős, és teljesen teletömve.

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-23 14:05
Létrehozva: #730

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Bigdept @ 2011-11-23 12:52) *
http://posta.hu//kepek/upload/2011-01/STAR...IJAI%202011.pdf

Egy jókora dobozba laponként gyűrjél galacsinokat reklámújságokból. Töltsd tele a dobozt. Csomagold egyenként a porcelánokat valami rugalmasba, padlóalátétbe (olyan fehér habos lap), vagy buborékos nylonba, vagy puffos textilanyagba, ha mindezek nincsenek, pl. kiselejtezett póló, pulóver, szóval a lényeg, hogy egymásnak ütközve a darabok, de koppanjanak. Helyezd a dobozba, egymástól távol a galacsinok közé. Minden oldalról legyen galacsin, és teljesen legyen kitömve a doboz. Dobozt lezárni, címirattal ellátni, besétálni a postára, és mondani, hogy törékeny cucc, szeretnéd postázni.

Hálásan köszönöm, nagyon kedves vagy. good2.gif

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2011-11-23 13:52
Létrehozva: #731

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

Van egy termékem, egy porcelán süteményes készlet, amit postázok is. Tudnátok abban segíteni, hogy törékenyként hogyan lehet postázni, és főleg mennyiért? Néztem a Posta csomag díjkalkulátorát, de ott nem találtam ilyen lehetőséget. Előre is köszönöm a segítséget!

http://posta.hu//kepek/upload/2011-01/STAR...IJAI%202011.pdf

Egy jókora dobozba laponként gyűrjél galacsinokat reklámújságokból. Töltsd tele a dobozt. Csomagold egyenként a porcelánokat valami rugalmasba, padlóalátétbe (olyan fehér habos lap), vagy buborékos nylonba, vagy puffos textilanyagba, ha mindezek nincsenek, pl. kiselejtezett póló, pulóver, szóval a lényeg, hogy egymásnak ütközve a darabok, de koppanjanak. Helyezd a dobozba, egymástól távol a galacsinok közé. Minden oldalról legyen galacsin, és teljesen legyen kitömve a doboz. Dobozt lezárni, címirattal ellátni, besétálni a postára, és mondani, hogy törékeny cucc, szeretnéd postázni.

A hozzászólást -Bigdept- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-23 13:53

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-23 11:26
Létrehozva: #732

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2011-11-18 19:19
Létrehozva: #733

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(egyedikovacsoltvas @ 2011-11-18 14:29) *
Ez jó...
Nincs új a nap alatt...
A Vatera nem partnerük?
Mennyibe kerülnek? Mert ezt az infót nem láttam.

Ott az ajánlatkérés lehetősége. Gondolom egyénre szabják...

IDÉZET(egyedikovacsoltvas @ 2011-11-18 14:02) *
Csináljunk egy kis céget... biggrin.gif

Minden 2.000 lakosnál nagyobb településen leszerződünk valakivel aki a "VateraPont" lesz. ( A többiek maradnak a postai postánál)
[...]

Mennyibe kerülne?
Ez jó kérdés...
De tuti megérné mindenkinek ha a posta alatti áron (mondjuk -20%) menne a dolog.

Azért ha valaki megcsinálja akkor kérem a jogdíjat.

Baromi sokba kerülne. És ne álmodj olyanokat, hogy -20%, mert +20%-al sem menne.
A posta keresztfinanszíróz, úgy tud működni. Egyébként vannak futárszolgálatok, de nem nagyon nyúlnak városon kívülre, és városon belül is megnézheted mennyibe kerül... pl. hajtás pajtás.

Egyetlen egy módban lenne reális: nemzetközi csomópontok között működtetni a dolgot. Ugyanis csomagot feladni Németországba, vagy Angliába kész horror.

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
egyedikovacsoltv...
hozzászólás 2011-11-18 15:29
Létrehozva: #734

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-03 00:47
Azonosító: 516 774

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-11-18 14:22) *
Ezt már feltalálták: www.pickpackpont.hu

Ez jó...
Nincs új a nap alatt...
A Vatera nem partnerük?
Mennyibe kerülnek? Mert ezt az infót nem láttam.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-11-18 15:22
Létrehozva: #735

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(egyedikovacsoltvas @ 2011-11-18 14:02) *
...

Ezt már feltalálták: www.pickpackpont.hu

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
egyedikovacsoltv...
hozzászólás 2011-11-18 15:02
Létrehozva: #736

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-03 00:47
Azonosító: 516 774

Minden 2.000 lakosnál nagyobb településen leszerződünk valakivel aki a "VateraPont" lesz. ( A többiek maradnak a postai postánál)

Ki lehet "VateraPont"?
Aki elvállalja kisebb átalány fejében a csomagkezelést.
Miért lenne ez jó neki?
Mert akármit árul is ezáltal növekszik a forgalma, hiszen aki tudja, hogy csomagot visz vagy hoz el mondjuk egy benzinkútról, dohányárustól, fotósüzletből, papírboltból, drogériából, stb... az valószínű ha épp kell neki ott árult termék az ott veszi meg.
Mi lenne a dolga?
A központból hozott küldeményeket átadni a jogos tulajdonosnak, és felvenni a behozott feladandókat.
Persze utánvét nem játszik ilyen szituban.

Ügymenet az ügyfeleknek:
1. nap - beviszed a hozzád legközelebb eső "VateraPontba" a csomagodat, amit
2. nap - reggel érkező autó felvesz, (miután lerakodta az érkező csomagokat) és beszállít a központba ahol szétszortírozzák és
3. nap - reggel kiszállítják a vevő által megjelölt "VateraPontra" ahol Ő utána átveheti.

Vonalkódos tekercseket lehetne kiosztani a "VateraPontok"-nak, így egy leolvasó segítségével minden átadás, átvétel rögzítve van azon nyomban.
A feladó és a címzett is a vonalkód számsorának birtokában bármikor akár a Vatera erre kijelölt felületén akár egy külön erre létrehozott oldalon percre pontosan tudja hol a cucca.
Egy letölthető, nyomtatható formanyomtatványt a feladók rendelkezésére bocsátani, amit kitöltenek, és a rendszerben marad feladásig, s akkor csak a vonalkód van hozzárendelve és kinyomtatva lepecsételve a feladóhely által.

Miért használnánk?
A feladó mert a postára is el kell menni! És ha már úgyis megy az ember akkor mindegy hová.
A vevő mert legalább nem hagyják az ajánlott cuccot a postaláda tetején, vagy mert nem 3 hét az utánjárás ha eltűnik, és még ezer oka lehet...

Mennyibe kerülne?
Ez jó kérdés...
De tuti megérné mindenkinek ha a posta alatti áron (mondjuk -20%) menne a dolog.

És most felébredtem smiley_0488.gif

Azért ha valaki megcsinálja akkor kérem a jogdíjat.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-11-18 14:28
Létrehozva: #737

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(tynus12 @ 2011-11-18 11:20) *
Valamit tenni kell, hogy a lenti szituációkat elkerüljük, hiszen bárki a hibás, ha a posta nem fizet, az eladót és a vevőt is kár éri, és egyik sem nyer az üzleten semmit. Az eladónak se terméke, se pénze, a vevő pedig nemhogy terméket használhatót nem kapott, még kifizette a postát is..

Ez nagyon így van. Minden tekintetben.

(Mondjuk azt a munkaerőt, aki szórakozásból dobálja a cuccot, azonnali hatállyal kirúgnám, de tényleg.)

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
tynus12
hozzászólás 2011-11-18 12:20
Létrehozva: #738

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-25 21:12
Azonosító: 26 984

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-17 21:59) *
Az eladó elfogadta, hogy nem fizetek csomagolási költséget. Ma megkaptam a terméket: konyhai papírtőrlőbe és nejlonzacskóba volt csomagolva. dry.gif

:-) Kaptam én már a gyereknek cipőt kimosott uht-s tégla tejesdobozban is, ami átlátszóval volt ragasztva...jött a postás, és hozott egy doboz tejet, szerintem ő is ugyanannyira volt meglepődve, amennyire én biggrin.gif

Ugyan csak az aktuális oldalt olvastam vissza, de lenne pár közlendőm, ami az eladókhoz szól

Postaforgalmit végeztem, és most is a postával állok szerződésben. Csak a törékenyként feladottra fizetnek, arra is csak akkor, ha megállapítják, hogy megfelelően volt becsomagolva.
Ilyenkor november táján kiemelt figyelmet fordítsatok mindenre, akár ajánlott, akár csomag, ugyanis ahogy a multik, úgy a posta is ilyenkor beállítja a tanulókat, és "jöttment" embereket vesz fel a karácsonyi nagyüzemhez. Voltam tanulóként raktárban és válogatóban is...Néhány ember ott profi kézilabdás, már ami a dobás erősséget és a távolságot illeti.
Ha egy dobozt odavágnak, nem lesz a dobozon sérülés, de a termék eltörhet.
Mivel a vevőket nem lehet azzal terhelni, hogy a díjra opcióként még törékenyt is fizessen, tőlünk is nagymértékben függ a küldeményünk állapota.
Amíg tavaly egész évben feladhattam egy babaszintetizátort simán egy dobozba rakva, amiben nem tudott mozogni, addig 3 hónap alatt 9db-ot törtek össze belőle.

Inkább fizessen a vevő szerintem 200Ft-tal többet, mert agyoncsomagolod, és átesik az ajánlott következő kategóriájába, minthogy összetörve kapjon meg valamit, mert spórolt egy kis pénzt pár gramm miatt.

Én a postával szerződést kötöttem Business Pakk 1 napos csomagokra. Nálunk a törékeny jelölés ilyenkor nem fix ár, hanem a feladási díj fele. Ez nagyon nagy összeg, sokszor a terméket nemhogy a posta összegéért, hanem a törékeny díj összegéért veszik, nem lehet a feladásért a termék háromszorosát elkérni, így muszáj akár egy heti hirdetőújsággal kibélelni.

Valamit tenni kell, hogy a lenti szituációkat elkerüljük, hiszen bárki a hibás, ha a posta nem fizet, az eladót és a vevőt is kár éri, és egyik sem nyer az üzleten semmit. Az eladónak se terméke, se pénze, a vevő pedig nemhogy terméket használhatót nem kapott, még kifizette a postát is..

tina

+Quote Post
Koriander87
hozzászólás 2011-11-17 22:59
Létrehozva: #739

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-08 07:26) *
Jó reggelt! A napokban megnyertem egy x Ft-os terméket. Kérem az eladót emailben, hogy pontosítsa a postaköltséget, írja, hogy sima levélként 370 Ft (?). Én már a megrendelőben jeleztem, hogy ajánlva kérném, írja, hogy akkor 595 Ft lesz. Udvariasan megírom neki, hogy tudtommal ilyen postaköltség nincsen, erre ő: "Igen de nekem van csomagolási költségem is ha normálisan akarom feladni. Eddig még senki nem problémázott vele hiszen egy boriték a mai világban 25,-Ft és még a átlátszó ragasztó szalagról nem is beszéltem." blink.gif
Megírtam, hogy mivel magam is sok terméket adok el a Vaterán, pontosan tudom, mennyibe kerül a csomagolás, és azt is jól tudom, hogy az eladó külön csomagolási költséget nem számolhat fel a Vatera szabályai szerint. Ezért én az 580 Ft-os postaköltséget fogom neki elutalni, írja meg, hogy ez megfelel-e.
Nagyon kedvesen válaszolt, hogy igaz, hogy neki kevesebb tranzakciója volt, de ezt még neki soha senki nem tette szóvá. Sőt, a postán tanácsolták, hogy így tegye, mert más vaterás eladók is így csinálják (?). Úgyhogy végülis létre fog jönni az adásvétel.

Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már ilyennel?

Az eladó elfogadta, hogy nem fizetek csomagolási költséget. Ma megkaptam a terméket: konyhai papírtőrlőbe és nejlonzacskóba volt csomagolva. dry.gif

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-11-08 09:08
Létrehozva: #740

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(Koriander87 @ 2011-11-08 07:26) *
Jó reggelt! A napokban megnyertem egy x Ft-os terméket. Kérem az eladót emailben, hogy pontosítsa a postaköltséget, írja, hogy sima levélként 370 Ft (?). Én már a megrendelőben jeleztem, hogy ajánlva kérném, írja, hogy akkor 595 Ft lesz. Udvariasan megírom neki, hogy tudtommal ilyen postaköltség nincsen, erre ő: "Igen de nekem van csomagolási költségem is ha normálisan akarom feladni. Eddig még senki nem problémázott vele hiszen egy boriték a mai világban 25,-Ft és még a átlátszó ragasztó szalagról nem is beszéltem." blink.gif
Megírtam, hogy mivel magam is sok terméket adok el a Vaterán, pontosan tudom, mennyibe kerül a csomagolás, és azt is jól tudom, hogy az eladó külön csomagolási költséget nem számolhat fel a Vatera szabályai szerint. Ezért én az 580 Ft-os postaköltséget fogom neki elutalni, írja meg, hogy ez megfelel-e.
Nagyon kedvesen válaszolt, hogy igaz, hogy neki kevesebb tranzakciója volt, de ezt még neki soha senki nem tette szóvá. Sőt, a postán tanácsolták, hogy így tegye, mert más vaterás eladók is így csinálják (?). Úgyhogy végülis létre fog jönni az adásvétel.

Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már ilyennel?

Szerencsére nem a postán határozzák meg a Vaterán érvényes szabályokat dry.gif

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

154 Oldal V  « < 35 36 37 38 39 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
1 felhasználó: felhasznalo32

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-22 17:56